Sanırım bu bölümde bir yarışma açıldı ve benim haberim yok. Eşin ailesini savunma şeklinde. Ödül olarak da o hafta o kişinin eşinin ailesi kendisine çok iyi davranacak.
Öncelikle belirteyim adetlerden fazla anlamam çok da önemsemem. Düğün dernek olaylarını çiftlerin kendisinin yapması taraftarıyım. Kendi gelinliğimin parasını bile kendim verdim. Aman erkek tarafı bunu almadı aman bana şunu takmadılar diye ağlayanları gördükçe sinir olurum. Ama ben konu sahibine yüklenilmesini anlamıyorum. Eşinin ailesi adet bilmez ne biliyim burjuva takılan fantastik insanlar olur anlarım, ya da durumları çok kötüdür ve alacak durumları yoktur anlarım. Ama eğer aile gelenekçi bir aile ise ve böyle bir olaya kalkıştıysa hele hele bir ayakkabıya 350 lira veriyorsa cimrilik yapmayacak arkadaş. Bir ayakkabıya hele hele başkasına aldıracağın bir ayakkabıya 350 lira nasıl veriyor insanlar anlamıyorum. Baya marka bir ayakkabı olması lazım onun. O zaman gelinin birine hotiçten ayakkabı alırken diğerine mahalle arası tuhafiyecisine sokmak ayıptır ve o insana verilen değeri gösterir. Yani 3 kuruşluk değer yokmuş cidden. Ha üzülsün mü konu sahibi hayır. Sallasın. Önüne baksın onlara da bundan sonra kendisine gösterdikleri değer kadar değer göstersin.
Öyle gözümüz dönüyor ki konu sahibine saldırıcaz diye detaylara dikkat bile etmiyoruz. Kocişin alsın sana diyoruz. Adam maaşının tamamını kurbana vermiş yani para gene aileden çıkacak. Ha o da bambaşka mesele. Benim bildiğim kurban maddi durumu sarsmıyorsa kesilir. 1 hafta sonra evlenecek adamın maaşının tamamı kurbana giderse bu insanlar nasıl geçinecek o da ayrı bir şey.
İki ailenin birleşmesi dünyanın en zor şeylerinden biri. Düğün öncesi stresinizi bir hatırlayın lütfen. Her şeye ne kadar özen gösterdiğinizi. Detaylarla tek tek ilgilendiğinizi. O zaman önemsediğiniz ama şimdi amaaan bunları mı takmışım dediğiniz olayları. Düğün arifesindeki bir kıza daha fazla yüklenmeyelim. O da bundan sonra gördüğü değer kadar değer göstersin yeter. Hayırlı bayramlar.