bohcaları resmen nişanlımın gözune soktum dondu kaldı ben size boylemı getirdim dedim cevap veremedi sınırlendıde sonra ev tasırken götürdüm kagıt copleri ona toparlıorum dolsun atcam
ailesi yapmadı diye bana altın kolye almış hanı o bişekılde onların vermediği degeri dengeleme calışıyor
Tüm sayfaları okumadım ama anladığım kadarıyle siz kız tarafı olarak üstünüze düşenleri fazlasıyla yaparken, nişanlınızın ailesinin size değer vermemesine kızıyorsunuz, üzülüyorsunuz ama sonuçta burda kabahatli olan sizsiniz, çeyiz olarak ne yapmanız gerekiyorsa onu yapmalıydınız, daha fazlası için çaba sarf etmeniz iyi olmamış, siz ve aileniz özenmiş, heves etmiş, eksiksiz ve borçsuz evlenin istemişler lakin herşeyin fazlasını yapmanız erkek tarafına "oğlumuzla evlenmek için o kadar hevesli ki, biz kendimizi geri çekersek evlenemeyeceğim diye korkar düğünü bile kız tarafı yapar" sinyali vermişsiniz, böyle anlamadılarsa bende mune değilim.
Ayrıca bohçayı nişanlınızın gözüne sokma konusunda da kabahatlisiniz, nişanlınız hazırlamıyor ki bohçayı, kayınvalide hazırlamıştır, siz kayınvalidenizle yaşadığınız sorunları nişanlınıza değil, direkt konunun muhatabına söyleyeceksiniz, yani kayınvalidenize.
Hatta aileniz söyleyecek, aileniz bastıracak, şu bölümü okuyun, evlenip kayınvalideden dertli olanların birçoğu nişanlıyken de sorun yaşamıştır mutlaka, hep susmuşlardır, nişanlılarına dert yanmışlardır, oysa sorunun çözümü basittir.
Daha en başından herkes olduğu gibi davranmalı, bayramlık alışverişi diye götürüldünüz ve günlük pantolon kazak mı almaya kalktılar? Giymeyeceğiniz şeyleri aldırmazsınız, ben böyle pantolon giymiyorum, bayramda da böyle giyinmiyorum dersiniz, kendi beğendiğiniz kıyafeti gösterir bayramda böyle birşey giymek istiyorum dersiniz.
Erkek tarafı kendini geri çekmesin, üstüne düşen vazifeleri yapsın mı istiyorsunuz? O zaman kız tarafı ne yaparsanız sizin takdirinizdir demeyecek, yapılmasını istediği şeyleri net söyleyecek, yok bizim bir isteğimiz olmaz, sizin takdirinizdir deniyorsa o zaman beklentiniz olmayacak.
Bunlar sadece size değil, nişanlı olan veya nişanlanacak kızlara tavsiyemdir, erkek tarafıyla sorun yaşamamak için baştan açık ve net olun, kendiniz olun, sorun çıkmasın diye susmayın, susmayından kastım saygısızlık değil, saygıyla gayet güzel anlatılır bazı şeyler, siz net olursanız onlarda ona göre davranır, beklentileriniz varsa bunları ortaya koyun, beklenti yoksa onu yapmıyorlar, bunu almadılar demeyin nişanlınıza.
Baştan nasıl olursanız öyle gider, nişanlıyken itiraz etmediğiniz şeylere evlenince itiraz ederseniz daha çok problem çıkar ama daha söz, nişan evresinde sizi olduğunuz gibi tanırlarsa x böyle deyip bir süre sonra kabullenmek zorunda kalırlar, aynı eltinizi kabullendikleri gibi.