• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sanırım 3 kuruşluk değerim yok ee ne demişler kötü olan değer görür

• Konu Sahibi Konu Sahibi uds
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bizde de oyle ben mesela gecen eksıklerı sayıyorum nısanlıma ıyuı sız alırsınız onlarıda dedi yuh dedım sana şu kadar soyluyum mutfak aletlerı buyuk kucuk mıkro dalgadan tutbuzdolabı kasıktan tut bardağa kadar bız aldık yatak odasını bız ldık yemek masımı ben aldım ve halada daha sız alın dıye bılıyorlar kı bızden cok daha ıyı durumları
biz şanımıza yakısanı yaptık onların şanıda ortada ve normalde burda kız evı sadece yatakodası alır oda mecbur değil ve bu duruma ragmen hala altın beklıyorlar

sen yanlış yere bileniyosun demek ki, nişanlın bile sana bunu diyosa annesi neden ekstra değer versin ki, bakıyo kadın haa diyo oğlum 3 kuruş değer veriyo ben neden 5 kuruş değer vereyim, kusura bakma yani

ayyy tutturulmuş bi 350 liralık ayakkabı diye gözünle görmüşsün işte demek ki ona o kadar değer veriliyo sana da bu kadar kadın gözünün önünde yapmış sen de ona göre davranırsın, başka yapabileceğin bişey var mı, istersen kavga et ona 350 liralık ayakkabı alındı bla bla bla diye, para benim istediğime harcarım der yani, eşin sana açık açık eksikler için onu da siz alırsınız diyo kaynanandan ne bekliyosun ki, şunu unutma evlilik hayatında eşin sana nasıl davranıyosa aileside o şekilde davranır

sen yanlış yere bileniyosun demek ki, nişanlın bile sana bunu diyosa annesi neden ekstra değer versin ki, bakıyo kadın haa diyo oğlum 3 kuruş değer veriyo ben neden 5 kuruş değer vereyim, kusura bakma yani

orada anlatım hatası yapmışım nişanlıma eksikleri çıkarttık konuşuyoduk kayın validem dedi siz alırsınız diye
birde rahat söyluyorki anlatamam sakı iki ekmek al der gibi
nişanlım o konudamahcuplabıyo biraz çogunu siz aldınız diye

orada anlatım hatası yapmışım nişanlıma eksikleri çıkarttık konuşuyoduk kayın validem dedi siz alırsınız diye
birde rahat söyluyorki anlatamam sakı iki ekmek al der gibi
nişanlım o konudamahcuplabıyo biraz çogunu siz aldınız diye

o zaman şunu sorarım nişanlın ne dedi?
tüm bunlar olurken ne diyo, sen onada anlatıyomusun bohçalar pisti yengene şu kadarlık ayakkabı alındı bana bu yapıldı diye tepkisi ne oluyo

kıskanmıyorum diyosun ama alenen kıskançlık bu dediğin, sen ne kadar içten anne diyosun ya da istediklerin yapılsın diye mi anne diyosun?
beklentilerini ne kadar aşağıda tutarsan o kadar mutlu olursun, bende herşeyimi kendim aldım, çünkü bilemem yani alışverişe çıkınca beni nereye götürecekler Ankaradaydık bi Ulusada gidebilirsin yani Tunalıyada, ben bilemem ki ne kadar bütçe ayırdılar kendim çıktım aldım

ben bişey alsınlar diye değil herşeyi kendim alacak durumum var ve her neyse ben buraya yerilmeye değil canım sıkkın olduğu için konu açtım bir sıkıntım vardı kımsede benı sorgulamayaz her eleştiriye sabırlar acıklama yaptım cevap verdim ama yeter lütfen ..

o zaman şunu sorarım nişanlın ne dedi?
tüm bunlar olurken ne diyo, sen onada anlatıyomusun bohçalar pisti yengene şu kadarlık ayakkabı alındı bana bu yapıldı diye tepkisi ne oluyo

bohcaları resmen nişanlımın gözune soktum dondu kaldı ben size boylemı getirdim dedim cevap veremedi sınırlendıde sonra ev tasırken götürdüm kagıt copleri ona toparlıorum dolsun atcam
ailesi yapmadı diye bana altın kolye almış hanı o bişekılde onların vermediği degeri dengeleme calışıyor

bohcaları resmen nişanlımın gözune soktum dondu kaldı ben size boylemı getirdim dedim cevap veremedi sınırlendıde sonra ev tasırken götürdüm kagıt copleri ona toparlıorum dolsun atcam
ailesi yapmadı diye bana altın kolye almış hanı o bişekılde onların vermediği degeri dengeleme calışıyor

bu güzel bi jest,bak burda kimsenin amacı seni yermek değil kimse dört başı mahmur gelin olmamıştır emin ol herkes ucundan kıyısından haksızlık görmüştür, bu tip konulara girme eşine göstereceksende çaktırmadan göster kendi görsün ki kendi görsede ilerde toz kondurmıcak zaten

Tüm sayfaları okumadım ama anladığım kadarıyle siz kız tarafı olarak üstünüze düşenleri fazlasıyla yaparken, nişanlınızın ailesinin size değer vermemesine kızıyorsunuz, üzülüyorsunuz ama sonuçta burda kabahatli olan sizsiniz, çeyiz olarak ne yapmanız gerekiyorsa onu yapmalıydınız, daha fazlası için çaba sarf etmeniz iyi olmamış, siz ve aileniz özenmiş, heves etmiş, eksiksiz ve borçsuz evlenin istemişler lakin herşeyin fazlasını yapmanız erkek tarafına "oğlumuzla evlenmek için o kadar hevesli ki, biz kendimizi geri çekersek evlenemeyeceğim diye korkar düğünü bile kız tarafı yapar" sinyali vermişsiniz, böyle anlamadılarsa bende mune değilim.

Ayrıca bohçayı nişanlınızın gözüne sokma konusunda da kabahatlisiniz, nişanlınız hazırlamıyor ki bohçayı, kayınvalide hazırlamıştır, siz kayınvalidenizle yaşadığınız sorunları nişanlınıza değil, direkt konunun muhatabına söyleyeceksiniz, yani kayınvalidenize.
Hatta aileniz söyleyecek, aileniz bastıracak, şu bölümü okuyun, evlenip kayınvalideden dertli olanların birçoğu nişanlıyken de sorun yaşamıştır mutlaka, hep susmuşlardır, nişanlılarına dert yanmışlardır, oysa sorunun çözümü basittir.

Daha en başından herkes olduğu gibi davranmalı, bayramlık alışverişi diye götürüldünüz ve günlük pantolon kazak mı almaya kalktılar? Giymeyeceğiniz şeyleri aldırmazsınız, ben böyle pantolon giymiyorum, bayramda da böyle giyinmiyorum dersiniz, kendi beğendiğiniz kıyafeti gösterir bayramda böyle birşey giymek istiyorum dersiniz.

Erkek tarafı kendini geri çekmesin, üstüne düşen vazifeleri yapsın mı istiyorsunuz? O zaman kız tarafı ne yaparsanız sizin takdirinizdir demeyecek, yapılmasını istediği şeyleri net söyleyecek, yok bizim bir isteğimiz olmaz, sizin takdirinizdir deniyorsa o zaman beklentiniz olmayacak.

Bunlar sadece size değil, nişanlı olan veya nişanlanacak kızlara tavsiyemdir, erkek tarafıyla sorun yaşamamak için baştan açık ve net olun, kendiniz olun, sorun çıkmasın diye susmayın, susmayından kastım saygısızlık değil, saygıyla gayet güzel anlatılır bazı şeyler, siz net olursanız onlarda ona göre davranır, beklentileriniz varsa bunları ortaya koyun, beklenti yoksa onu yapmıyorlar, bunu almadılar demeyin nişanlınıza.

Baştan nasıl olursanız öyle gider, nişanlıyken itiraz etmediğiniz şeylere evlenince itiraz ederseniz daha çok problem çıkar ama daha söz, nişan evresinde sizi olduğunuz gibi tanırlarsa x böyle deyip bir süre sonra kabullenmek zorunda kalırlar, aynı eltinizi kabullendikleri gibi.

Mune abla bizim ayrı ayrı yazdıklarımızı tek yorumda paragraf paragraf yazmış zaten günümüzde bazı gözü açık aileler adetimiz ya da bizim adetimiz değil diyerek karşı tarafı yolma derdinde kız tarafı erkek tarafı ayrımı kalkıyo giderek

Tüm sayfaları okumadım ama anladığım kadarıyle siz kız tarafı olarak üstünüze düşenleri fazlasıyla yaparken, nişanlınızın ailesinin size değer vermemesine kızıyorsunuz, üzülüyorsunuz ama sonuçta burda kabahatli olan sizsiniz, çeyiz olarak ne yapmanız gerekiyorsa onu yapmalıydınız, daha fazlası için çaba sarf etmeniz iyi olmamış, siz ve aileniz özenmiş, heves etmiş, eksiksiz ve borçsuz evlenin istemişler lakin herşeyin fazlasını yapmanız erkek tarafına "oğlumuzla evlenmek için o kadar hevesli ki, biz kendimizi geri çekersek evlenemeyeceğim diye korkar düğünü bile kız tarafı yapar" sinyali vermişsiniz, böyle anlamadılarsa bende mune değilim.

Ayrıca bohçayı nişanlınızın gözüne sokma konusunda da kabahatlisiniz, nişanlınız hazırlamıyor ki bohçayı, kayınvalide hazırlamıştır, siz kayınvalidenizle yaşadığınız sorunları nişanlınıza değil, direkt konunun muhatabına söyleyeceksiniz, yani kayınvalidenize.
Hatta aileniz söyleyecek, aileniz bastıracak, şu bölümü okuyun, evlenip kayınvalideden dertli olanların birçoğu nişanlıyken de sorun yaşamıştır mutlaka, hep susmuşlardır, nişanlılarına dert yanmışlardır, oysa sorunun çözümü basittir.

Daha en başından herkes olduğu gibi davranmalı, bayramlık alışverişi diye götürüldünüz ve günlük pantolon kazak mı almaya kalktılar? Giymeyeceğiniz şeyleri aldırmazsınız, ben böyle pantolon giymiyorum, bayramda da böyle giyinmiyorum dersiniz, kendi beğendiğiniz kıyafeti gösterir bayramda böyle birşey giymek istiyorum dersiniz.

Erkek tarafı kendini geri çekmesin, üstüne düşen vazifeleri yapsın mı istiyorsunuz? O zaman kız tarafı ne yaparsanız sizin takdirinizdir demeyecek, yapılmasını istediği şeyleri net söyleyecek, yok bizim bir isteğimiz olmaz, sizin takdirinizdir deniyorsa o zaman beklentiniz olmayacak.

Bunlar sadece size değil, nişanlı olan veya nişanlanacak kızlara tavsiyemdir, erkek tarafıyla sorun yaşamamak için baştan açık ve net olun, kendiniz olun, sorun çıkmasın diye susmayın, susmayından kastım saygısızlık değil, saygıyla gayet güzel anlatılır bazı şeyler, siz net olursanız onlarda ona göre davranır, beklentileriniz varsa bunları ortaya koyun, beklenti yoksa onu yapmıyorlar, bunu almadılar demeyin nişanlınıza.

Baştan nasıl olursanız öyle gider, nişanlıyken itiraz etmediğiniz şeylere evlenince itiraz ederseniz daha çok problem çıkar ama daha söz, nişan evresinde sizi olduğunuz gibi tanırlarsa x böyle deyip bir süre sonra kabullenmek zorunda kalırlar, aynı eltinizi kabullendikleri gibi.

kesinlikle haklısınız evet bizim hatamız karsı tarafıda kendimiz gibi görmek oldu biz bunu yaptıysak karsı tarafta yapar demek oldu ve birde ilk evlenen ben olunca ailede herşey acemilige geldi ben beklentilerimi zaten ortaya koydum yanı tasa ima etsem anlar
zaten nişanlım o konuda kesimlikle cimri değil ama ailesi daha çok üzüyor beni şimdiye kadar beni çok üzdler ben gene büyüktür dedim ama ben onlara hediye alırken sırf karsılık vermek amaclı durumları oldugu halde emriveki şekilde şeyler alınınca sinirime dokunuyor
evet biz hatayı en başta yaptıkk keşke nişanlanmadan önce bu sitenın farkında olsaydım da iki danışsaydım
hoş burada ki herkes
kendim al tabı neden onlardan beklıyorsun dıye bir yoruma girerlerdi o ayrı ama saolun yorum ve fıkırleriniz için

Mune abla bizim ayrı ayrı yazdıklarımızı tek yorumda paragraf paragraf yazmış zaten günümüzde bazı gözü açık aileler adetimiz ya da bizim adetimiz değil diyerek karşı tarafı yolma derdinde kız tarafı erkek tarafı ayrımı kalkıyo giderek

işte biz hatayı orda yaptık aman imkanımız verken unuda alalım bunu alalım şuda olsun buda olsun bu sefer onlar geri adım attı izlediler ben aileme dur demeseydım evın tamamını dizeceklerdi
dizmekte mesele değil de kendi evim sonucta ama enayı yerine konmak ve degersiz olmak canımı sıkıyor

Bana da eltini kiskaniyormussun gibi geldi, surekli onunla kendini bir kiyaslama icindesin. 350 TLlik ayakkabi aldilar ama bana cekistirdiler diye 1082192367 defa yazmissin, anne bile demiyormus ustelik (!) Oncelikle onun anne demesi dememesi seni ilgilendirmez, sen anne diyince 1-0 one gecmis olmuyorsun. Ayrica 350 TL lik ayakkabi ne? Altin kaplama miymis? Belki aralarinda borc iliskisi var, bilemezsin.

Sen takim aldin diye damada onlardan boyle bir beklentiye girmissin, adet diyorsun. Ama belki onlarin ne sizden takim beklentisi vardi, ne de sana takim alma niyetleri. Onceden konusulmamis bir sey onlerine sak diye cikinca, zorunlulutan almis olabilirler sana bayramligi. Mutfak esyalarini senin almana gelince, bu sizin tercihiniz, kimse size dedi mi buzdolabini siz alacaksiniz diye? Kucuk ev esyalarini gelin getirir genelde, o yuzden sana da eksikliklerini al demislerdir.

Yani kcanin ailesi mukemmel degildir elbette, ama bu kadar abartmana sebep ozguvensizlik ve kiskanclik olabilir mi? Cunku senin bir konunu daha hatirliyorum, komsunun salak kizlari mi ole birsey, kiz seninle tokalasirken boyunu gostermis falan, ne yapsin comelsin mi diye dusunmustum yazmamistim :9:

merhaba bayanlar
aslında beni yanlış anlamanızı istemem ama eşimin ailesinden bazı beklentilerim var yanı zaten hiç bir şeyim adet oldugu gibi gitmedi
herneyse
gecen gun kvdem aradı carsıya gidelim diye sandımkı bayram alışverişi gittik uyduruk bir yerden gunluk pantalon ve kazak aldık o kadar ..
sonra eşim ne aldınız dedi pantalon kazak dedim deden eve götüredin bayrama giymiycen mı dedi yok dedim gunluk seyler aldık dedim konu kapandı ama sinir oluyorum kayınvalıdeme anne bile demeyen kişiye çocuklarına kendine ayakkabıdan ıc camasırına kadar hersey alınıyor sankı yenı gelın o
kıskanmıyorum ama karsılastrma yapınca kendimi değersiz hıssediyorum
gecende eşimi aradım ben dısarı bayramlık almaya cıkıyorum dedim hııc oralı bıle olmadı sınır oldum ya tamam bılıyorum bu ay kı maasını alır almaz kurbana yatırdı ama kayın valıdem sankı dunyalar almıs gibi davranıyor
gecen arkadasımla konusuyorum kız nısanlı dugunede 2 yıl var ama kayın valıdesı neler almıs bı emeklı maasları olmasına ragmen bizimkilerimn durumuda gayet iyi ama... çöp yok
kına gecesını 10gun var daha ortada kına gecesı gıyeceklerim yok
dun eşime dedim kına gecesı ne gıycem diye
bana annem sana bak demiş git begen dedi ya hıc bır sey umurlarında değil
bız onlardan daha cok masraf yaptık ondan yüz buldular şimdi hiç bir şeye el atmıyorlar

kayınvalideniz size pantol buluz almış hiçbirşeyde almayabilirdi.diğer gelini anne dememesi onun gelini ve torunlarının annesi olmadığını ve kayınvalideye değer vermediğini göstermiyor.anne diyemiyordur herkez kayınvalidesine anne diyecek diyede bir şartta yok.ister der ister demez kayınvalidenizi ilgilendirir bu konu sizi alakadar etmez.o anne demeyen kadının çocukları dediğiniz çocuklarda kaynvalidenizin torunları oğlunun çocukları tabi alacaklar..bence kayınvalideniz çok adaletli kadın.önceki gelinini unutmayıp onunda gönlünü hoş etmiş.sizin yeni gelin olmanızın ayrıcalığı ne acaba öğrenebilirmiyim.herşey size alınmalı onu dışlamalılarmı.eski elbiselerimizi atarız yeni elbiseleri alırız bunuda böyle birşeymi zannettin.eski gelinlerini bir köşeye atıp senimi ön plana hep koymalılar.dağdan gelmiş bağdakinimi kovuyorsun.

Son düzenleme:
ben annecım babacım dedikce bana laf saydılar benı ezdırmeye calıştılar hemde o hiç sevmıyoruz samımı olma dedikleri eltime şimdi bu durum canımı sıkıyor dıyorum ya bi çöp ya dusunupte alsalar gam yemıycem

seninde işine geldi eltini çekiştirdiklerinde ondan daha fazla sevildiğin için.onu sevmiyoruz onla samimi olma dediklerinde seni ona karşı koruyor seviyorlar diye kendini fazla beklentiler içine soktun.ama durumun tamda öyle olmadığını anlayınca hayal kırıklığına uğradın.çünkü eltininde onlarla kopamayacağı bağ vardı torunları ve eşi yani kaynın.gözünü açta kimsenin dolduruşuna gelme.

seninde işine geldi eltini çekiştirdiklerinde ondan daha fazla sevildiğin için.onu sevmiyoruz onla samimi olma dediklerinde seni ona karşı koruyor seviyorlar diye kendini fazla beklentiler içine soktun.ama durumun tamda öyle olmadığını anlayınca hayal kırıklığına uğradın.çünkü eltininde onlarla kopamayacağı bağ vardı torunları ve eşi yani kaynın.gözünü açta kimsenin dolduruşuna gelme.

yok ne kvdemle bir olup eltime attım ne eltimle bir olup kvdeme hatta bane böyle kestiklerinde anne bana anlatmada ben tanıyayım dedim konuyu kapattım neden işime gelsinki ben o tür bir ortamda büyümedim ben nişanlana kadar elti kıskanır lafını bilmezdim

kayınvalideniz size pantol buluz almış hiçbirşeyde almayabilirdi.diğer gelini anne dememesi onun gelini ve torunlarının annesi olmadığını ve kayınvalideye değer vermediğini göstermiyor.anne diyemiyordur herkez kayınvalidesine anne diyecek diyede bir şartta yok.ister der ister demez kayınvalidenizi ilgilendirir bu konu sizi alakadar etmez.o anne demeyen kadının çocukları dediğiniz çocuklarda kaynvalidenizin torunları oğlunun çocukları tabi alacaklar..bence kayınvalideniz çok adaletli kadın.önceki gelinini unutmayıp onunda gönlünü hoş etmiş.sizin yeni gelin olmanızın ayrıcalığı ne acaba öğrenebilirmiyim.herşey size alınmalı onu dışlamalılarmı.eski elbiselerimizi atarız yeni elbiseleri alırız bunuda böyle birşeymi zannettin.eski gelinlerini bir köşeye atıp senimi ön plana hep koymalılar.dağdan gelmiş bağdakinimi kovuyorsun.

lütfen ağır hitaplarda bulunmadan önce iyice okuyun tabiki alacaklar diye belırtmiştim kimseyide kovma niyetim yok ki zaten beni koymaya calışan büyük eltim evet saolsun çok adaletlidir öyle adaletlidir ki
ben araba kazası gecirdiğimde beni arayıp hadi eltini arada ben iyiyim de hatta iyisen bugun onlara gel diyecek kadar adaletlidir hastaneye gelmeyecek kadar adaletlidir arabanı kasko karşılarmı bide ğlumu masrafa sokma diyecek kadar adaletlidir saolsun
ayrıca ben heryerde ön planda olmayı seven ilgi isteyen biri degılım ben sadece hak ettiğim değeri istiyorum tam olarakokuyun ve ona göre suçlama yapın derim ki kimseye de düşmez beni suçlamak
dagdan geldin de bagdakinimi kovuyorsun ....
yeni gelin tabiki ayrıcalıklı olmalıdır sonuçta yeni bir aileye giriyor yeni insanlar ve ömür böyü yaşayacakları insanlar tabiki daha ılımlı ve güzel yaklaşılmalı ki benim kimsenın bir şeyine ihtiyacımda yok düşünce istedim incelik bekledim okadar eğer cevap yazacaksanız konuyu tam okuyup anşamanızı tavsiye ederim

[/COLOR][/QUOTE]

Bana da eltini kiskaniyormussun gibi geldi, surekli onunla kendini bir kiyaslama icindesin. 350 TLlik ayakkabi aldilar ama bana cekistirdiler diye 1082192367 defa yazmissin, anne bile demiyormus ustelik (!) Oncelikle onun anne demesi dememesi seni ilgilendirmez, sen anne diyince 1-0 one gecmis olmuyorsun. Ayrica 350 TL lik ayakkabi ne? Altin kaplama miymis? Belki aralarinda borc iliskisi var, bilemezsin.

Sen takim aldin diye damada onlardan boyle bir beklentiye girmissin, adet diyorsun. Ama belki onlarin ne sizden takim beklentisi vardi, ne de sana takim alma niyetleri. Onceden konusulmamis bir sey onlerine sak diye cikinca, zorunlulutan almis olabilirler sana bayramligi. Mutfak esyalarini senin almana gelince, bu sizin tercihiniz, kimse size dedi mi buzdolabini siz alacaksiniz diye? Kucuk ev esyalarini gelin getirir genelde, o yuzden sana da eksikliklerini al demislerdir.

Yani kcanin ailesi mukemmel degildir elbette, ama bu kadar abartmana sebep ozguvensizlik ve kiskanclik olabilir mi? Cunku senin bir konunu daha hatirliyorum, komsunun salak kizlari mi ole birsey, kiz seninle tokalasirken boyunu gostermis falan, ne yapsin comelsin mi diye dusunmustum yazmamistim :9:

sanırım birtek eski konudaki o bölümü okumuşsunuz ayrıca
hiç bir zaman hem cinsimi kıskanmadım ki zaten beni sürekli eltimle yarıştırmaya calısan kvdem oldu neymiş o anne demiyor sen dıyor o şunu yapmaz sen yapıyorsun yok inana eltim yüzünden kötü şeyler yaşadık bişeykilde hayıtıma karıştı ama hiç bir zaman yarışa girmedim ki zaten ben her şeyimi kendim alacak güçteyim
evet bana kımse demedi sen al diye ben aldım içimden geldi imkanım var aldım ama sonrasındada sömürülmeye çalişilmak canımı yakıyo bi aklım diyoki git parcala herşeyi kendileri alsınlar artık o raddeye getirdiler evim vardı miras kalan ev alma derdimizde yok artık bi kez desinler ki bu kızda herşeyi yaptı bari bi güler yüz gösterelim yalandan desinler
özgüvenim gayet yerinde ki kalabalık bir yerde 80 kişi yönetiyorum özgüvenim olmasa bu kadarağır işin altından kalkamazdim herhalde ayrıca dediğim gibi istediğim herşeye sahıpım
yanı aklımın gözümün kaldığı bir şey yok canımın istediği gibi herşey ben hala anlatamıyorum onu
düşüncesizlik .....

pardon eski konularınıza baktım sizde eltinizle sorun yaşamışsınız sanırım sizde var kıskançlık sizle muhattap olup olmamak kvdenizin tercihi tabikiküçük gelini daha çok konuya sokacak ortama alışsın öğrensin diye sen büyük gelinsin diye sürekli ilgi mi olacak sandınız ??
yok efendim eltiniz robot almıs nispet yapmış bence benim için yazdıklarınızı kendinize çevirin size daha çok uyuyor

farkettim diğer başka günlerdede kayınvalidem eltim yokken benimle konuşuyor. yazmışsınız sanırım buda sizin işinize gelmişki bana sizinde işinize gelmiş yorumunu yapabiliyorsunuz insanın kendiyle çelişmesi ... iyi gecelerr

Son düzenleme:

merak ettim baktım onlide olmuşsunuz bugun ama ne hiikmetse gecen sefer cayır cayır yazdınız şimdi sustunuz beni eleştirmeden önce kendinize bakın derim :37:

Polemiğe girmeyin lütfen

Back
X