Sanırım ben bu çağa ayak uyduramıyorum.

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
997
1.263
313
Herkese merhaba.
Ben kendimi bu çağa ayak uyduramıyor gibi hissediyorum.
Çoğu arkadaşımla olan muhabbetten sıkılıyorum. Örnek vermem gerekirse.
3 aile olduğumuz bir arkadaş grubumuz var. Bizim çocuğumuz yok diğer iki ailenin var. Erkeklerin arasındaki muhabbet çok iyi yani eşim ve diğer erkek arkadaşlarının fakat ben biz kadınların arasındaki muhabbetten çok sıkılıyorum. Sıkılıyorsan takılma diyebilirsiniz zaten eskisi kadar takılıyorum ama diyorum ki acaba ben mi garibim.
Diğer iki kızın arasında sürekli bir alışveriş muhabbeti var." Şunu alalım şu kadara, şuraya gidelim, yılbaşı konsepti yapalım , çocuklara konsept yapalım. Her gün gezelim. Sürekli alışveriş yapalım. Sürekli birbimize gidip gelelim." Bu muhabbetler beni o kadar sıkmaya başladı ki. Sürekli bir harcama halindeler. Birinin bı ton borcu var hala boş beleş alışveriş yapma peşinde. Diğeri de öyleydi ama artık daha çok uyum sağlamaya başladı yani o da öyle oldu.
Benim sorunum şu; şuanda çevremdeki birçok arkadaşım böyle. Yani oturup hayattan, ülkeden , ne bileyim bizi geliştirecek şeylerden konuşabilecek çok az kişi kaldı. Bu durumda onlara göre de ben sıkıcı olabilirim tabii.
Size sorum şu ; benim gibi olan var mı ? Yoksa ben mi tuhafım ?

Herkese merhaba.
3 aile olduğumuz bir arkadaş grubumuz var. Bizim çocuğumuz yok diğer iki ailenin var. Erkeklerin arasındaki muhabbet çok iyi yani eşim ve diğer erkek arkadaşlarının fakat ben biz kadınların arasındaki muhabbetten çok sıkılıyorum. Sıkılıyorsan takılma diyebilirsiniz zaten eskisi kadar takılıyorum ama diyorum ki acaba ben mi garibim.
Diğer iki kızın arasında sürekli bir alışveriş muhabbeti var." Şunu alalım şu kadara, şuraya gidelim, yılbaşı konsepti yapalım , çocuklara konsept yapalım. Her gün gezelim. Sürekli alışveriş yapalım. Sürekli birbimize gidip gelelim." Bu muhabbetler beni o kadar sıkmaya başladı ki. Sürekli bir harcama halindeler. Birinin bı ton borcu var hala boş beleş alışveriş yapma peşinde. Diğeri de öyleydi ama artık daha çok uyum sağlamaya başladı yani o da öyle oldu.
Benim sorunum şu; şuanda çevremdeki birçok arkadaşım böyle. Yani oturup hayattan, ülkeden , ne bileyim bizi geliştirecek şeylerden konuşabilecek çok az kişi kaldı. Bu durumda onlara göre de ben sıkıcı olabilirim tabii.
Ben de o muhabbetlerden sıkılıyorum.
Yalniz değilsiniz demeye geldim.

İnsan her zaman hayattan, ülkeden, geliştirecek şeyden konuşamaz. Zaten hepimiz depresyonun eşiğindeyiz sürekli bunları konuşup beni daha da dibe çeken insanlarla görüşmeyi azaltıyorum ben genelde. İnsan boş muhabbet yapınca boş insan olmuyor. Kendini kendi kendine geliştirebilir illa eğlence ortamına kişisel gelişim sıkıştırmaya gerek yok.

Aralık ayındayız, yılın en güzel zamanı bence. Evi süslemek, konsept yapmak, yeni bir yıla keyifle hazırlanmak, bu hazırlıkları arkadaşlarınla paylaşmak dururken niye ülke gündemi konuşup kararalım ki?

"Ben bu çağın insani değilim" tripleri bana, kendinizi eşsiz ve benzersiz gördüğünüzü hissettirdi.

Sanki 90'larda alışveriş düşkünü insanlar yok muydu?
Herkes 7/24 faydali mevzulardan mi bahsediyordu?

Kafa dengi arkadaşınız yok, hepsi bu.

90'lar gençliği olarak alışveriş çılgınlığının bu boyutta olmadığını söyleyebilirim , AVM sayısı oldukça az , internet alışverişi diye bir şey olmayan hatta hayal dahi edemediğimiz bir dünyada alışveriş konusu çok az konusulurdu , bir de ayipti zaten sahip olduğumuz şeyleri gösteriş malzemesi yapmak ve dile getirmek
Alışveriş ve tüketim çılgınlığı bu yüzyılda arttı , 90'larin günahını almayın en muhteşem zamanlardi

Valla dünyayı ve ülkeyi kurtarma muhabbetleri hep olur ama kimse kurtaramaz lafta kalır sürekli bu sohbette sıkar insani
Bakin tereyağının kilosu 100 tl olmuş sütün kilosu 10 tl olmus bi süre sonra yeter der insani intihara sürükler
Alış-veriş çılgınlığı da öyle
Bu kadar pahalı hayat herkes şikayetçi ama maşallah millet alıyor herşeyi

Buda bir süre sonra boğar orta yollu her sohbeti yapan kafa dengi kişi yok yada size denk gelmemiş

Gidicek başka dünya yok o yüzden
Bazen yanlız takılmak iyidir ...

Zamaninda cok siyaset tartisirdim. Forumlarda sosyal medyada heryerde tartisirdim. Arkadas ortaminda vs her gun ulkeyi kurtarirdik. Ama baktim ulkenin gelecegi birinin kicinin kili olmaya dunden razi tiplerin elinde simdi haberlere bile bakmiyorum. O konsept benim bu konsept senin geziyorum. Yildim cunku. Bezdum bezdum..

Her muhabbetin yeri ayri. Insanlar hos sohbet edelim diye bir araya gelmis, derin mevzulardan konusmuyorlar diye bu onlari bos insan mi yapar? Biz ogretmenler odasinda bir teneffus akilli süpürgelerden konusurken diger teneffus ulke gündeminden bahsediyoruz. Konusarak çözüm bulunamayacak seyleri tekrar tekrar konusmak modumuzu dusurmekten baska bir ise yaramiyor.
Ayrica herkesin ilgi alani farkli. Benim kitap muhabbeti yaptigim arkdasim da var, geyik yaptigim arkadasim da. Herkesle her konuyu konusamazsiniz. Zaten hep ayni tarz sohbetler bir sure sonra sizi de sıkar.

90'lar gençliği olarak alışveriş çılgınlığının bu boyutta olmadığını söyleyebilirim , AVM sayısı oldukça az , internet alışverişi diye bir şey olmayan hatta hayal dahi edemediğimiz bir dünyada alışveriş konusu çok az konusulurdu , bir de ayipti zaten sahip olduğumuz şeyleri gösteriş malzemesi yapmak ve dile getirmek
Alışveriş ve tüketim çılgınlığı bu yüzyılda arttı , 90'larin günahını almayın en muhteşem zamanlardi
Alisveris düşkünü olmak benim icin olumsuz bir sey degil. Param varsa ben de severim alisverisi. 90'ları karalamak amaciyla yazmadim. Imkanlari olanlar icin o zamanda da alışveriş bagimliligi vardi. Avm yoksa terzisi vardi. Devamli diktirip satin aliyorlardi. Her donemde vardi yani. Bu doneme özgü bir sey degil. Evet bu donem coştu ama hep vardi.

Her muhabbetin yeri ayri. Insanlar hos sohbet edelim diye bir araya gelmis, derin mevzulardan konusmuyorlar diye bu onlari bos insan mi yapar? Biz ogretmenler odasinda bir teneffus akilli süpürgelerden konusurken diger teneffus ulke gündeminden bahsediyoruz. Konusarak çözüm bulunamayacak seyleri tekrar tekrar konusmak modumuzu dusurmekten baska bir ise yaramiyor.
Ayrica herkesin ilgi alani farkli. Benim kitap muhabbeti yaptigim arkdasim da var, geyik yaptigim arkadasim da. Herkesle her konuyu konusamazsiniz. Zaten hep ayni tarz sohbetler bir sure sonra sizi de sıkar.
Bu insanları küçümsemek ve kendini üstün görmek bence ya, başka bir şey değil. Hayır insan niye ülke gündemi konuşmak zorunda olsun ki? Belki seninle o konulara girmek istemiyorlar, fikir çatışması olacağını düşünüyorlar ya da senin düşüncelerinden rahatsız oldukları için konuşmuyorlar. Belki ilgi alanların onlara saçma geliyor, keyif almıyorlar.

Bir de yetmemiş insanların hayatlarına burnunu sokmuş. Neymiş borcu varmış da hala alışveriş derdindeymiş. Seni niye ilgilendiriyor bu? Sen mi ödüyorsun borcunu?

Peki siz neyden konusmak istiyorsunuz

Gerci mesele konunun sikiciligindan ziyade bence kafalarinizin uymamasi

Yani bilemiyorum
Kimisi boyledir, yeni bir canta bile olsa bu, aldigi zaman gostermeyi sever, siz de alin indirimde diye soyleyebilir takip dolasabilir evin icinde vs
Ben cok enerjik bulurum boylelerini ama surekli boyle olsa inanilmaz sikilirdim
Cunku hic benlik degil, surekli almak ya da surekli gelecek plani, surekli maddiyat, surekli siyaset ya da surekli dert ya da surekli cocuk ya da surekli is
Yani konunun bir sey uzerinde tikanmasi ilerlememesi ozellikle de ilgi alanim degilse beni de bogar

Yine ornegin cocuklarim olmasina ragmen cocuk da cocuk, psikolojisi de psikolojisi travma oldu mu acaba, yemek saatini zinhar bir dakika geciremem, nane atmissin baharat sayilir yedirememciler falan da sikar beni

Bir arkadas grubumuz var, daha dun gorustugumuz
Ustelik o kadar ortak noktamiz yok ki en fazla bu kadar ortak noktamiz olmayabilirdi yani
Tamamen zit goruslerde olanimiz var, bekari evlisi cocugu olani isi olani is bulamayani vs ama bir sekilde cok egleniyoruz
Enerjimiz tutuyor cunku bence

Sizdeki problem de bu olabilir

Herkese merhaba.
Ben ortadayım yaa.Bazen şu şu ürün şu kadara düşmüş hemen alalım diyorum, aa burda da bu varmis bakalım diyorum Sonra amaaan uc günlük dünya ne kadarda didikliyoruz ayrıntısına kadar diye düşünüyorum..

Alisveris düşkünü olmak benim icin olumsuz bir sey degil. Param varsa ben de severim alisverisi. 90'ları karalamak amaciyla yazmadim. Imkanlari olanlar icin o zamanda da alışveriş bagimliligi vardi. Avm yoksa terzisi vardi. Devamli diktirip satin aliyorlardi. Her donemde vardi yani. Bu doneme özgü bir sey degil. Evet bu donem coştu ama hep vardi.

şimdiki durum alışveriş düşkünlüğü değil aslında insanlar bir yarış içinde sanki... atıyorum x akıllı süpürge almış bende almalıyım hatta ben bir üst modelini alayım da onu ezeyim derdinde insanlar...benim bir arkadaşım var türkkahvesi sevmez ama bi komşusu kahve köşesi yapmış kendisini hemen kahve nakinası aldı çeşit çeşit fincanlar aldı insta da hergün kahve keyfi diye fotoğraf atıyor o köşeden eminim içmiyor döküyordur o kahveyi ...tek derdimiz yarış,gösteriş olmuş malesef

Herkese merhaba.
Aynen bu durumdayım, eski arkadaşlarımla çok sık görüşmüyorum, geçen asansörün önünde denk geldik hala aynı muhabbetleri ediyorlardı, alışveriş, onu ordan aldım vb.
Bende çok sıkılıyorum, sürekli alışveriş, marka muhabbeti, çözümum artık erkek arkadaşlarımla takiliyorum 😂 hem alıngan değiller hem her türlü muhabbete geliyorlar.

Back
X