sanırım ben de boşanıyorum

Ben de bu türlü şeylerden özellikle çocuk için sürdürdüm evliliğimi ama sonuç yine aynı !
Hatta daha da kötüye gidiyor.
Kızının küçük olması, babasına düşkün olmaması büyük avantaj.
Benim de 2,5 yaşında oğlum var baba kendine düşürdü çocuğu. Normalde eskiden o kadar değildi ama bu ayrılık olayını gündeme getirince özellikle çocukla ilgilenmeye başladı...
Benim eşim ve eşimin ailesi de ayrılık durumunda kesin çocuğu görüştüklerinde doldururlar ! Beni laf aralarında küçük düşürücü şekilde konuşurlar. Buna eminim. Şimdi bile konuşan sonra zaten konuşur...
En çok beni de üzen ve düşündüren bu ama yapacak birşey yok.
Burada bir arkadaşın dediği gibi mutlu anne = mutlu çocuk.
Daha fazla ezilmeye değmez !
Belki ayrılınca hani belli konularda rahatlama olacak , eşinden ve ailesinden kurtulduğun için belli konularda da sana sorumluluklar, toplumun bakış açısı vs. gibi şeyler olacak(mış) ama o türlü şeylere kulağımızı tıkayıp devam edeceğiz hayata...
Sen de ayakları üzerinde duran güçlü bir kadınsın, güçlü olmalıyız herşeyden önce çocuğumuz için...
İnşallah herşey güzel olacak diye kendimizi inandırırsak olur...
Ben yaşamadım henüz ama ben bunları düşünüyorum...

Allah yardımcımız olsun !

Merhaba, siz boşandınız mı yoksa sizde mi boşanmayı düşünüyorsunuz ? O kısmı tam anlamadım.

Bir de demişsiniz ki baba çocuğu kendine düşürdü. Buradan anladığım , siz ayrılma taraftarı idiniz çocuk ufakken, sonra baba bunu farketti ve çocuğu kendine bağlayarak bir nevi ayrılma ihtimalini düşürmeye çalıştı. Çünkü problem yaratan kendisi. Yani sizin onu terketme ihtimalinizi sıfırlamaya çalıştı. Kendi hareketlerini düzeltmek yerine böyle bir yöntem mi seçti ? Doğru anlamış mıyım ?

Merhaba, siz boşandınız mı yoksa sizde mi boşanmayı düşünüyorsunuz ? O kısmı tam anlamadım.

Bir de demişsiniz ki baba çocuğu kendine düşürdü. Buradan anladığım , siz ayrılma taraftarı idiniz çocuk ufakken, sonra baba bunu farketti ve çocuğu kendine bağlayarak bir nevi ayrılma ihtimalini düşürmeye çalıştı. Çünkü problem yaratan kendisi. Yani sizin onu terketme ihtimalinizi sıfırlamaya çalıştı. Kendi hareketlerini düzeltmek yerine böyle bir yöntem mi seçti ? Doğru anlamış mıyım ?

Boşanmayı düşünüyorum.

Tanımlamayı da çok güzel yapmışsınız. Ve hala çocuk üzerine oynuyor....

canım merhaba, iki çocukla gerçekten iyi cesaret etmişsin diyeyim. 5 yaşındaki oğlunu merak ettim, çünkü eğer biz ayrılırsak hemen hemen benim kızımla aynı yaşta olacaklar. Ne diyor bu konuda mesela sürekli bir üzüntüsü oluyor mu ? Yoksa birkaç kez sorduktan sonra durumu anladı mı ? Her babalı aile gördüğünde üzülüyor mu mesela ? Veya seni suçluyorlar mı ? şimdiden teşekkürler cevapların için benim için çok önemli bu cevaplar.

merhaba evet herkes iyi cesaret etmişsin diyor. inşallah hakkımda hayırlısı budur dönüp baktığımda iyi ki ayrılmışım keşke daha önce yapsaydım diyorum. çocuktan önce sana olcaklardan bahsediyim azıcık...
ben psikolağa gidiyordum ve ayrılıktan 1 yıl sonra boşluğa düşeceksin gidip gelmeler olacak belki geri bile dönmek isteyeceksin demişti. ben 1,5 yıl uğraştım bu sene 8 mart dünya kadınlar gününde boşandım. hakimin karar boşanmalarına .... dediği anda o kadar sevindim ki uzayacağını düşünüyordum çünki

ama aradan zaman geçince çok garip oldum önceden boşanmak için bir çaba sarfediyordum hedefim vardı ulaştım ve bitti... zaman zaman gel gitler yaşadım tabiki bu biraz ortamdan da kaynaklanıyor çocuklar için geri dönmeyi düşündüm ama kendimi tarttım hayır dedim ben tekrar yapamam bu 3. şansıydı ve bitti.

geriye dönüp baktığımda daha önceki gelmemde oğlum 8 aylık kızımda 4 yaşındaydı keşke o zaman bitirseymişim diyorum. büyük çocuğun alışma süreci daha sancılı oluyor ...

oğluma gelince gayet mutlu bir çocuk biraz fazla hareketli ve yaramaz bu yüzden onu pek fazla almıyorlar 1 aydır görmüyorlar mesela. baba çalıştığı için babaanne bakıyor zaten .arkalı önlü oturuyoruz çok yakınız. oğlum arada gitmek istiyor ama çok nadir bu aralar hatta hiç . ama gidip gelince biraz daha değişiyor bazen gelmek istemiyor ama hemen geri uyum sağlıyor. oğlumda bir baba özlemi var bir kere onunla çok ilgilenen biri için bu bizim babamız olsun onu bize götürelim dedi . bizimle yatsın dedi. ne diyeceğimi şaşırdım oğlum ama senin baban var dediğimde ama ben onu istemiyorum dedi.ama şuan gayet iyi aralarda soruyor neden ayrıldınız diye anlatıyorum biz anlaşamadık ama seni çok seviyoruz vs. gibi geçen yine sorunca bunaldım kapatalım artık bu konuyu dedim. aradan zaman geçti tekrar sordu ben tam anlatırken yarıda kapatalım bu konuyu tamam dedi :52:

kızımdan daha çabuk kabullendi olayları eğer ki ayrılmayı düşünüyosanız gitmez ilerde yine biter diyosanız zaman kaybetmeyin büyüdükçe daha çok zorlaşıyor :37:

merhaba evet herkes iyi cesaret etmişsin diyor. inşallah hakkımda hayırlısı budur dönüp baktığımda iyi ki ayrılmışım keşke daha önce yapsaydım diyorum. çocuktan önce sana olcaklardan bahsediyim azıcık...
ben psikolağa gidiyordum ve ayrılıktan 1 yıl sonra boşluğa düşeceksin gidip gelmeler olacak belki geri bile dönmek isteyeceksin demişti. ben 1,5 yıl uğraştım bu sene 8 mart dünya kadınlar gününde boşandım. hakimin karar boşanmalarına .... dediği anda o kadar sevindim ki uzayacağını düşünüyordum çünki

ama aradan zaman geçince çok garip oldum önceden boşanmak için bir çaba sarfediyordum hedefim vardı ulaştım ve bitti... zaman zaman gel gitler yaşadım tabiki bu biraz ortamdan da kaynaklanıyor çocuklar için geri dönmeyi düşündüm ama kendimi tarttım hayır dedim ben tekrar yapamam bu 3. şansıydı ve bitti.

geriye dönüp baktığımda daha önceki gelmemde oğlum 8 aylık kızımda 4 yaşındaydı keşke o zaman bitirseymişim diyorum. büyük çocuğun alışma süreci daha sancılı oluyor ...

oğluma gelince gayet mutlu bir çocuk biraz fazla hareketli ve yaramaz bu yüzden onu pek fazla almıyorlar 1 aydır görmüyorlar mesela. baba çalıştığı için babaanne bakıyor zaten .arkalı önlü oturuyoruz çok yakınız. oğlum arada gitmek istiyor ama çok nadir bu aralar hatta hiç . ama gidip gelince biraz daha değişiyor bazen gelmek istemiyor ama hemen geri uyum sağlıyor. oğlumda bir baba özlemi var bir kere onunla çok ilgilenen biri için bu bizim babamız olsun onu bize götürelim dedi . bizimle yatsın dedi. ne diyeceğimi şaşırdım oğlum ama senin baban var dediğimde ama ben onu istemiyorum dedi.ama şuan gayet iyi aralarda soruyor neden ayrıldınız diye anlatıyorum biz anlaşamadık ama seni çok seviyoruz vs. gibi geçen yine sorunca bunaldım kapatalım artık bu konuyu dedim. aradan zaman geçti tekrar sordu ben tam anlatırken yarıda kapatalım bu konuyu tamam dedi :52:

kızımdan daha çabuk kabullendi olayları eğer ki ayrılmayı düşünüyosanız gitmez ilerde yine biter diyosanız zaman kaybetmeyin büyüdükçe daha çok zorlaşıyor :37:

ne kadar sürdü yaşadığınız gelgitler. O anlarda nasıl sakin kaldınız. peki şimdi eski eşinizle çocuklar konusunda medenice konuşmayı başarabiliyor musunuz?

Yaş etkiliyor tabi çocuklar küçük yaşta daha kolay kabulleniyor ve farkına varmıyorlar birçok şeyin.
Pedagog'a gittiniz mi hiç o süreçte ve sonrasında ?
Ve de bu geri dönme düşünceleri ve gel-gitler sadece çocuklar için miydi ?

Mahkeme süreci mi 1,5 yıl sürdü ?

ne kadar sürdü yaşadığınız gelgitler. O anlarda nasıl sakin kaldınız. peki şimdi eski eşinizle çocuklar konusunda medenice konuşmayı başarabiliyor musunuz?

gel gitler mutsuz olduğum zamanlarda ortaya çıkıyordu.ben annemlerle yaşıyorum.çocuklarım biraz hareketli ve yaramazlar. aynı yaşta abiminde çocukları var. yani benim durumum biraz daha zordu. ama ben bunu bile atlattım.
hayır medenice konuşmak pek mümkün olmuyor hala barışma tlebi olduğu için azcık iyi konuşsam tepeme çıkmaya kalkıyor :52: mesela ayın 30 nda yatması gereken nafakam bugün ayın 16 sanırım hala yatacak. hiç düşünmüyor.. sorsan çok düşünüyor aklı hep bende çocuklarda . oğlumun 1 aydır sesini duymuyor dediğimde oda çok özlemiş bende de telefon varmış arayıp duyursaymışım :53: yani ne iyi bir eş olabildi ne iyi bir baba. zaten boşanırken onu düşünerek karar verdim iyi bir baba olsa kopmak daha zor olurdu. ben hep tektim çocuklarımla birde onun huzursuzluğu vardı o gitti ben yine tekim çocuklarımla...

Yaş etkiliyor tabi çocuklar küçük yaşta daha kolay kabulleniyor ve farkına varmıyorlar birçok şeyin.
Pedagog'a gittiniz mi hiç o süreçte ve sonrasında ?
Ve de bu geri dönme düşünceleri ve gel-gitler sadece çocuklar için miydi ?

Mahkeme süreci mi 1,5 yıl sürdü ?

evet çocuk psikiyatristine gittim. hatta eski eşimide götürdüm o girmeden doktora çocuklara duygu sömürüsü yaptığını bunu yapmamasını söylermisiniz? dedim. doktor bize kısa ve net açıklamalar yapındedi. biz sizleri seviyoruz sebep siz değilsiniz anlaşamadık o yüzden ayrılıyoruz ama yine sizi çok seviyoruz ve hep görüşeceğiz şeklinde olsun dedi bende öyle yaptım...
evet 1,5 yıl sürdü karşı taraf boşanmak istemediğini sevdiğini söylediği için daha da uzardı ama delillerim kuvvetliydi o yüzden bitti...
gel-gitler sadece çocuklar içindi yani sadece rahatımız içindi sonuçta kendi evimiz kendi haklarımızı bıraktık geldik. annem ve babam vardı ama daha sonra abimde bir ayrılık süreci yaşadı evini kapattı sonra barışınca yanımıza geldiler ve biz şuan aynı yaşta 4 çocuk olan bir evdeyiz ister istemez çok sorunlar oluyor. ama insan bir şekilde katlanıyor...

ya ben bunuda okuyunca hepten koptum ben çok üzgünüm bugün yaaa ağlamaktan bi hal oldum kendimi burda çok yanlız hissediyorum bende boşanmak istiyorum ama hamileyim ben çaresizmiyim yaa allahım bize çıkış yolu göster

ya ben bunuda okuyunca hepten koptum ben çok üzgünüm bugün yaaa ağlamaktan bi hal oldum kendimi burda çok yanlız hissediyorum bende boşanmak istiyorum ama hamileyim ben çaresizmiyim yaa allahım bize çıkış yolu göster[/QUOT

ağlama üzülme diyeceğim ama tabiki boş sözler olacak... şuan haimlesin daha hassas bir dönemdesin biraz daha sakin olmaya çalış. Herşeyi oluruna bırak boşanmak içinde acele etme. sebep neydi ? gerçekten düzelmeyecek şeyler mi? eğer düzelir diyorsan çkta büyük değil ama bana öyle geliyor diyorsan 1 kez daha düşün. boşanmak gerçekten çok zor. ama yapacak birşeyin yoksa kesin kararlıysan da üzülme yalnız değilsin...

Back
X