Sanirim boşanacağım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sartlar değismiş ameliyat olucan gün babası çocuğa bakacak annen senin yanında olacak . Babalarda kendi cocuklariyla ilgili sorumluluk alsalar dunya tersmi dönecek acaba. Bir is bulmalisin geri adim atma bence . Bosan diyemem. Biraz burnu surtsun, tavrinı koy . Muhtemelen esin geri adim atar.
Acikcasi oglumu emanet etmek de istemiyorum cunku belli rutinleri olan bi bebek ne kv ne kendisi bunu beceremz tek anneme guvenebilirim o yuzden biras da mecburiyetten.gelmezse diye bi arkadasimi aradim o kalacak yanimda.

"Allah'in emaneti" kısmını anlamamışmış.. :işsiz:
Nesini anlamadın acaba?
Orda soru yok; surekli konulara comak sokanlar, igneli igneli yorumlar ile ne sağlama peşindesiniz?
Aynen oyle maalesef.burda derdimi anlatiyorum rahatlamak adina ama birileri daha da beni uzmek pesinde.

Çünkü evler hep erkeklerin. Burda konuşurken bile “babanın evi” “baba evi” tabirleri kullanılıyor. Kadın evde sığıntı sanki evin sahibi hep erkekler.
Aslında "baba evi", "baba ocağı" bir tabir sadece. Eşler arasında hakkaniyetsiz bir durum gibi görünse de çocuklar açısından güvenilir , korunaklı ve kapıları her daim açık sıcak bir alanı tanımlıyor burada cinsiyetçi bir durum yok aslında.

Tartışma , ayrılık durumunda kadının kendi evinde kalmayıp baba evine gitmesi konusunda sizle aynı fikirdeyim keşke kadın evinde kalsada erkek gitse. Çünkü kadın evini bırakıp gittiğinde kendi elleriyle kurduğu düzenini, kendi alanını arıyor ve özlüyor. Çoğunluklada bu yüzden çok istemese bile tekrar kocasıyla barışıyor.

Ama madalyonun bir başka yüzü daha var. Baba gelip kızını aldığında damadıyla arasında erkek dünyasına göre sözlü olmayan bir yasa işliyor. "Ben kızımın arkasındayım, o yalnız değil, her zaman benim evimde çocuğumun yeri var ona kimsesiz muamelesi yapamazsın... Yalnız kal, aklın başına gelsin ve karını geri istersen onun ayağına kadar gelip pişmanlığını göster kızımı ancak böyle geri alırsın." Biz kadın hissiyatıyla bakınca oradan oraya savrulan kovulan bireylermişiz gibi görüyoruz kendimizi fakat erkek bakış açısında durum öyle değil.

Aslında "baba evi", "baba ocağı" bir tabir sadece. Eşler arasında hakkaniyetsiz bir durum gibi görünse de çocuklar açısından güvenilir , korunaklı ve kapıları her daim açık sıcak bir alanı tanımlıyor burada cinsiyetçi bir durum yok aslında.

Tartışma , ayrılık durumunda kadının kendi evinde kalmayıp baba evine gitmesi konusunda sizle aynı fikirdeyim keşke kadın evinde kalsada erkek gitse. Çünkü kadın evini bırakıp gittiğinde kendi elleriyle kurduğu düzenini, kendi alanını arıyor ve özlüyor. Çoğunluklada bu yüzden çok istemese bile tekrar kocasıyla barışıyor.

Ama madalyonun bir başka yüzü daha var. Baba gelip kızını aldığında damadıyla arasında erkek dünyasına göre sözlü olmayan bir yasa işliyor. "Ben kızımın arkasındayım, o yalnız değil, her zaman benim evimde çocuğumun yeri var ona kimsesiz muamelesi yapamazsın... Yalnız kal, aklın başına gelsin ve karını geri istersen onun ayağına kadar gelip pişmanlığını göster kızımı ancak böyle geri alırsın." Biz kadın hissiyatıyla bakınca oradan oraya savrulan kovulan bireylermişiz gibi görüyoruz kendimizi fakat erkek bakış açısında durum öyle değil.
Her tartisma sonrasi babanin evine git lafi o kadar agir geliyordu ki bana.. kendimi asiri degersiz hissediyordum. Baba evi benim icin sicaklik demek cok sukur ki onlar var. Demek ki babamlar olmasa beni kapi disari atacakti gdiecek yerim olmasa diye dusunuyorumm...

Her tartisma sonrasi babanin evine git lafi o kadar agir geliyordu ki bana.. kendimi asiri degersiz hissediyordum. Baba evi benim icin sicaklik demek cok sukur ki onlar var. Demek ki babamlar olmasa beni kapi disari atacakti gdiecek yerim olmasa diye dusunuyorumm...
Her tartışmada kovulmak , o evde sığıntı gibi hissetmek çok ağır duygular üzüntünüzü anlıyorum. İş başka bir boyuta taşındı artık ve siz çocuğunuz için dahi olsa eşinizle iletişime geçmezseniz eğer ,durumun ciddiyetinin farkına varacak ve paniğe kapılacak. Eğer gerçekten boşanma niyeti olsaydı bunu resmiyete dökerdi. Siz kendinizden emin olun ve sakin kalın. Evi terketmişsiniz ama hala refakatçi olarak kalmasını bekliyorsunuz , gerekirse tek kalın kimsesiz gibi ameliyata girin ama yine de onu çağırmayın. Ayrılıklarda önemli olan gitmek değildir , kararlılıktır. Ne kadar kararlı olursanız onu o kadar kolay yola getirirsiniz.

Onun için çalışmalısın maddi gücün olmalı Ne babana muhtaç olmalısın ne de kocana . Bu arada baban dağ gibi arkandaysa daha bir güzel tabi. Eşinle barışırsın fakat burnunu iyice sürt. Baban da güzelce konuşsun eşinle. Seni kaybetme korkusu yaşamalı ki bir daha kovmaya cesaret edemesin

Her tartışmada kovulmak , o evde sığıntı gibi hissetmek çok ağır duygular üzüntünüzü anlıyorum. İş başka bir boyuta taşındı artık ve siz çocuğunuz için dahi olsa eşinizle iletişime geçmezseniz eğer ,durumun ciddiyetinin farkına varacak ve paniğe kapılacak. Eğer gerçekten boşanma niyeti olsaydı bunu resmiyete dökerdi. Siz kendinizden emin olun ve sakin kalın. Evi terketmişsiniz ama hala refakatçi olarak kalmasını bekliyorsunuz , gerekirse tek kalın kimsesiz gibi ameliyata girin ama yine de onu çağırmayın. Ayrılıklarda önemli olan gitmek değildir , kararlılıktır. Ne kadar kararlı olursanız onu o kadar kolay yola getirirsiniz.
Aynen oyle refakaetci icin yakin bi arkadasimi ayarladim bile o gelecek. Ins yola gelir yoksa ben adim atamam su saatten sonra maalesef :(

Cook tesekkur ederim yorumunuz icin. Bankaci kendisi isindende nefret ediyor ondan da stresli evlenmeden oncede negatif biriydi herseye olumsuz dusunen ama ben sanirim gormek istemedim ya da hep iyi taraflarini gordum herseyin. En cok zoruma giden sey hep kinadigim kadinlar gibi olmak kocaya muhtac surekli tamam sen haklisin demek... kendimi unuttum.ben nasil biriydim onceden? Arkadaslarim bile diyor ki sen neden boyle mutsuz negatif biri oldun diye.
Kız benım boşandıgım koca müsvettesıde bankacıydı.Şekerımçıkacak tansıyonum cıkacak çok zor banka.Benım ısımde zor dedım bi gün ama ne yapalım bu işsizlikta.Bana kaldırdı sen benı anlamıosun dıyo.Dedim çık o zaman işten stressız işmi var allah aşkına.Kanıyoruz cabım gormek ıstemıyoruz.Ama boyle mutsuzda ınsanın ıcı tukenır.Kendını sakın unutma çok sev kendını.Allah bıze tüm careyı vermıs.Sonra ne oluo bılıomusun hastalık sahıbı oluosun.Ben 4 ay evlı kaldım.Kabile hayatı yaşadık.Önce altınlarımı sonra bilezıklerımı en sonda babası kefıl ol dedı bana.Kefıl olmadımmdıye ayrıldık.4 aylık evlıydım.Babası çok dardaymıs.Ama ben baba evıne dondum işi bırakmış hemen .Karın kefıl olmadı dıye boşanmaya gelıosunda işini niye bırakıosun?Oturda baban madem dardaymıs babanın borclarına yardım etsene.Çok sukurcocugum olmadı.

Anlaşamıyorsanız ayrılın o bebeğe yazık etmeyin... ayrıca olayı ailelerinize aksettirmeniz hiç hoş olmamış çocuk gibi.. eşiniz arayana kdr siz aramayın bence hatası ı anlamasını sağlayın

Aynen oyle maalesef.burda derdimi anlatiyorum rahatlamak adina ama birileri daha da beni uzmek pesinde.
Herkesin bi inanışı, dogrusu, düşüncesi var; birine dogru gelen digerine ters gelebilir elbette ama orda soru yok, anlamamak filan yok.. Bi baskasinin inandigi seyi, benimsedigi dusunceyi kendince ti'ye almak var, konuyu saptirip kendince baska yerden beslenmek var, var da var.. Beni sinirlendiren de bu zaten.. Bıktık bu gereksiz çıkışlardan..

Ameliyat olacağınızı biliyor eğer o gün gelmezse iyi gunde sizde onu kesinlikle istemeyin cok zor bi karar Rabbim yardmcın olsun

Aynen oyle refakaetci icin yakin bi arkadasimi ayarladim bile o gelecek. Ins yola gelir yoksa ben adim atamam su saatten sonra maalesef :KK43:
sen hastanedeyken sana merhamet ve sevgisini esirgeyecek bi adamsa zaten asla atma. seni evden kovdukdan sonra ilk adimi zaten onun atmasi sart. ha s.... git dedim sucluyum diye sakin kendini suclama yillarca seni kapiya cöp gibi koymaya kalkan adama az bile edilmis bi laf.

Burada ki yorumları okuyunca bir toplum olarak nasıl bu hale geldik diyorum. Çok ilginç insanların tüm yaptığı saçma sapan cümle aralarından cımbızla üç beş kelimeyi seçip kinayeli kinayeli laf sokma çabası, bir üstünlük telaşesi. Eskiden ne güzel bir siteydi burası, dobra ama samimi, açık sözlü ama mütevazı kadınlar vardı şimdi ise daha çok sosyal toplumda kendini baskılamış ama klavye başına gelince bilmişlik fedaisi insanlarla dolmuş. Konu sahibesi arkadaşım bu konuda sana en iyi bir psikolog, evliliğine de en iyi bir aile danışmanı yardımcı olabilir. Belli ki eşinin kişiliği ile ilgili sorunları var ve bunun acısını da senden çıkarıyor. Bir de evlenirken ailenin onu istemediğini biliyorsa seninde onlara geri dönmeyeceğini düşünüp bununla canını yakmaya çalışmış olabilir ama kendi bacağına sıkmış. Baban en iyisini yapmış bir müddet uzak durun bir birinizden, eşiniz yokluğunuzun ne demek olduğu iyice bir kavrasın. Mümkünse hiç arayıp sormayın. Gelip barışmak istediğinde ki mutlaka gelecektir aile danışmanını şart koşup öyle yolunuza bakın. Allah yardımcınız olsun.

Ameliyatınız boşanma kararı ile ilgili en doğru yolu gösterir size aslında.

Eşiniz arayıp, sormaz, yanınıza gelmezse ameliyatım günü, düşünecek birşey kalmamış olur ortada.

Olurda gelirse, barışma durumunuzda aile terapisini şart koşun.

Ameliyatınız iyi geçer umarım. Geçmiş olsun. Birinden rica edin. Yanınızda dursun.
Kaç yıldır gördüğünüz kötü muamele birden patlamanıza neden olmuş.
Eve dönseniz değişecek mi. Eşinizle Konuşun. İnsanlar zor değişir. Ama çift terapisi deneyebilirsiniz. Belki hatasını anlar.
Özgüveninizi kaybetmenize üzüldüm. Umarım eski cesaretinizi kazanırsınız.
İş aramaya çalışın . Ekonomi hiç iyi değil.
Benim kendi görüşüm eve dönersiniz herşey eskisi gibi olacak. O yüzden kendi yolunuza gitmeniz gerekecek gibi geliyor.

Merhaba kizlar. Evleneli yaklasik 2.5 sene oldu. Severek evlenmistik hatta babam istemedi kac kere gelip gittiler babam vermek zorunda kaldi.
Evlendigimiz gunden beri en ufak tartismada bagiriyor ve çık git babanin evine gibi laflar ediyordu beni tahrik ediyordu devamli huzursuz negatif memnuniyetsiz, o ne diyorsa onu kabul etmek zorundaymisim gibi davranislar artik canima tak etti. Bugun gene gereksiz bi mevzudan bana bagirmaya basladi bende sanirim cinnet getirdim ve bende ona avazim ciktigi kadar bagirmaya basladim. Ben sana Allahin emanetiyim sen bana bagiramazsin bana kimse bagirmaz diye ciglik atmaya basladim sanirim yillarin icine atmasi o sirada benden cikti. Çık git seni istemiyorum gibi bi laf soyledi ve bende ben neden gidiyormusum bosanmak isteyen sensin s.... git dedim. Asla agzindan argo bi laf bile cikmayan ben sanirim artik ipleri koparmaya o an karar verdim. Gitti babami aradi bizim evimize bi gelin evlilikle ilgili sorunlarimiz var diye.ben de gittim annesini aradim artik tahammul edemiyorum oglunuza diye. Her neyse babam geldi. Hersey her sorun ortaliga döküldu bugune kadar aileme asla bisey aksettirmemistim. Kufur ettigim icin her ne kdar babam şok olsa da bisey diyemedi. Sonra (17 aylik oglum var) oglunu al hadi sende bi kac esya al biraz uzak durun birbirinizden diyerek beni baba evine getirdi babam. Olay daha sabah yasandi hala etkisindeyim ama eve gelince dusundum ki 3 ayri diplomam var bi sekilde is bulup cocuguma bakarim kimseye kendimi ezirmemek istiyorum artik. Bu adamla tanismadan once kendine guvenen ozguveni tavan her ortamda kendini ifade eden biriylen beni pasif biri haline getirdi. Sali gunu de safra ameliyatim var ve onceden konsuurken o refakatcim olacakti annemde ogluma bakacakti. Simdi napcam bilmiyorum napmaliyim bilmiyorum, evet kafam cok karisik ve evet bi bebegim var onun icin en dogrusunu yapmak istiyorum... bin tane seyi bi anda anlatmaya calistim umarim sizi sıkmadım... bana nolur biraz yol gosterin...

Sizin gibi bilinçli, gururlu kadınları gördükçe seviniyorum. Çünkü haklısınız o kadar hakaret , sürekli kovulma durumları özgüveni yerlebir eder. Babanızı arayıp sizi baya baya çocuk gibi şikayet etmiş. Aileniz arkanızdaysa , iş de bulabilecek donanıma da fazlası ile sahipseniz, bence çekmeyin. Siz her gün hakaret duymak için evlenmediniz. Hayırlısı olsun hakkınızda ve geçmiş olsun şimdiden acil şifalar 🙏🏻

Bence hata ettiğiniz tek nokta kavganın şiddetiyle olaya ailelerin karıştırılması.Eşiniz haksız.Sizin de haksız yönleriniz vardır bilemem.Büyük nedenler olmadıkça(aldatma şiddet vs gibi sanırım böylr bir durumunuz yok) evliliğe şans verip psikolog evlilik terapisti vs yollarını denemeniz iyi olabilirdi.Birbiriniz dilini çözememmişsiniz henüz.Ne evlilik ne çocuk basit bir anda vazgeçilebilecek şeyler değil.Sakinleşmelisiniz ikiniz de ve cidden çözebilir miyiz yoksa bitmesi mi gerekiyor artık terapist yardımıyla bir karar varmanız en sağlıklısı.İnşallah hakkınızda en hayırlısı ve en iyisi olur.Allah yardımcınız olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X