- Konu Sahibi mutluluk06
annemlere dün akşam geldim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
annem 19 yaşında evlenmiş ama 15 yaşında nişanlanmış tam 4 sene nişanlı kalmış. Şimdi 33 yıllık evli. Bakıyorumda hiç kavgaları yok babamla. Eskiden kadınlar bu kadar faal olmadıkları için erkeklere karşı ses çıkaramazlarmış ama erkeklerde ezmezmiş. kayınvalidesinden çok çekmiş annem. babaannem ve babamın sülalesi annemi hiç sevmez doğal olarak benide sevmezler. Annem yinede saygıda kusur etmeyip bi kötü söz söylemedi şimdiye kadar.
sanırım biz yeni neslin sorunu bu. zora gelemiyoruz. kayınvalidem cadoloz kocam soğuk ilgisiz eltim kıskanç görümcem şeytan... İyi de biz melekmiyiz. Bizim hiç mi hatamız olmuyor. Alttan almayı biliyormuyuz. Evlilik herkes için ilk zamanlarda zor geliyor. Kavgalar ilk 2 yıl bitmez derler. Bu kavgaları neden yapıcı tutumla sonlandırmak yerine yıkıcı olmayı seçiyoruz.
hani bazı fıkralarda geçer kocanla kavga etmeden önce ağzına su al onu çalkala diye. eşimizle kavga ettiğimizde dönüşü olmayan yola sokacak sözler sarfetmek yerine ağzımıza su alıp onu çalkalasak sinirimiz geçene kadar, eminim eşimizde yumuşar.
iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır derler sorunu önce kendimizde arayalım. evlenmek zor boşanmak kolay hale geldi. kendinize bir şans daha vermelisiniz bence.
konu sahibi arkadaşım evliliğinizin olduğu kadar eşinizin de ciddi sorunları var bence..annem izin vermezdi,ya da kavgamızı iyi ki duymadı falan..bunlar evli bi insanın sarf edeceği dözler değil.bence;
1-siz ikiniz evlisiniz,k.valideniz onun annesi önce bunu fark etmeli.
2-eşiniz annesinin sözünden çıkmayan pısırık bir çocuk gibi davranmamalı.
3-kendi kararlarını kendi verip evlenebildiğine göre evini de idare edebimeli.
4-annesinden gizli telefon açan bir adamın sevgisinden şüphe ederim ben.seven adam böyle kendine güvensiz olmaz.ve sevgi herşeyi halletmez..
size gelince;
1-bu tip tartışmalarda gideceğim metodu her zaman geçerli olmaz,blöf yapayım erken bi bakmışsınız işte böyle gerçeğe dönüşüvermiş
2-sizi seven ama annesinden korktuğu için evliliğini kurtaramayan bir adam var karşınızda,yük sizin üzerinizde olacak bu durumda
3-hem eşinizi hem k.validenizi hoş tutmak durumunda kalacaksınız.
4-eğer k.valideniz kavgalarınızı duymasın,aranıza girmesin istiyorsanız bence bundan sonra evi terk etmeye falan kalkmayın..
5-ve çocuk evliliği kurtarır yalanına da sakın inanmayın..biz yetişkinler evliliklerimizi kurtaramazken minicik bir bedene bu yükü yüklemek tamamen bencillik başka da birşey değil!
dönünce eşinizle konuşun,annesinin egemenliğinden azıcık kurtulursa sorununuz çözülür bence..siz de fevri davranmayın..
bu arada 2 aydır ailesiyle konuşmuyorum,o yüzdende kinli bana karşı sanırım
zaten iyi bir konuşma yapıcamaklım almıyo şu erkeklerin aile korkularını
savaşlar açıp ülkeler kazanan bu koca adamlar
nedense iş aile ve eşini dengede tutmaya gelince
fıııs sönüp annelerinin arkasına saklanıyolar
açık açık söyle ben ailenle anlaşamıyorum diye aban kötü davranamazsın de
bende senin hayat arkadaşınım de
bunları kafası alıp kabullenirse ne alâ
yok annemde annem derse işin zor
bende öle düşünüyodum ama,kendisi demin aradı,anlam veremedim