Sanırım Boyum Problem :(

150 cm boyum var, bunu kendime dert edecektim ki 180 lik kuzenimin sirf boyu uzun diye 34 yasina kadar bir tane bile sevgilisi olamadigi (inanilmaz guzel be kariyerlidir ayrica) icin cok sukur kisayim demistim haklisiniz kisa boy bi sekilde ekarte ediyor da uzun boylu olmak biraz sikinti oluyor alternatiflerin cok azaliyor. ben uzun olsaydim da kendimden kisa bir es istemezdim sahsen.

kuzenim nihayet buldu dalyan gibi birini evlendi cok uzatmadan simdi cok mutlu allah bozmasin:) insallah sizin de gozunuze de gonlunuze de hitap edecek biri cikacaktir karsiniza

Boyum 172 yaşadığım yer açısından orta boylu biriyim. Üniversiteyi bir Anadolu şehrinde okudum. Kendimi en az 180 cm hissediyordum. Üniversitede erkek ve kız arkadaşlarımın çoğu benden kısa ya da en fazla benden birkaç cm uzundu. Üniversite bitip memlekete dönünce, kendimi baya kısa hissetmeye başladım. İnsanlarla göz mesafesinde olmaya alıştığımdan, olsa gerek 😂Hatta eşimle ilk tanıştığımda kendimi yanında çok kısa. hissediyorum diyordum🤣 aramızda 13 cm var oysaki. Anadolu’dan ziyade Trakya’da insanlar Balkan’ların da etkisi ile daha uzunlar. Görümcem, komşum, kardeşimin eşi vs çoğunlukla 180-185 arası. Hepsi de gayet güzeller ve girdikleri her ortamda dikkat çekiyorlar.

Benimde esimin boyu 1.96 benim 1.65 aramizda boy sorunu olmadi ama ben bi kac kez sordum uzun boylu olsaydim keske dedim ama hic ilgimi cekmiyor dedi sanirim erkekler ufak tefek bayanlardan hoşlanıyor

Benim boyum 1.77, ben bile benimle aynı boyda birini zor buldum. :KK70:
İşin şakası bir yana nasip meselesi.
Hayatıma 1.90 adam da girmiştir ama, bana Allah 'ın azabını çektirmiştir. Keşke 1.60 olsaydı da iyi huylu olsaydı, yanında diken üzerinde oturacağıma huzurlu olsaydım.
O yüzden hiç takılma boya.

170-75 boy eğer vücüdü ve yüzü güzelse çok büyük bir avantaj. 175 den uzunu biraz dezavantajlı gruba giriyor. ama nihayetinde önemli olan güzelliktir. güzelseniz erkekler kendisinden birkaç santim uzununu da isteyebilir.
uzun boylu erkler kısa ister diye bir şey yok. sadece uzun erkeklerin hem uzun hem de kısa boylu biriyle olma avantajı var. hangisini daha çok beğenirse. uzun kızların sadece uzun şansı var. belki birkaç santim kısası. dezvantajlı kısmınız bu. size uygun boydaki erkeklerin seçeneği daha çok.kısa erkeklerin de dezavantajlı olduğunu düşünüyorum. onların da uzun bulma şansları yok.

Memlekette çoğu insan kısa ama gözlemlerime göre, ülkede boy ortalaması giderek artıyor.

Ben 162'yim. İlk erkek arkadaşım 194'tü, ben yakışmadığımızı düşündüğüm halde peşimi bırakmamıştı (ilk sayfada yazan biri vardı, kısa kızlar uzun erkeklerin peşinden koşuyor diyen. Ona binaen belirteyim dedim) ama onun da başka türlü kompleksleri vardı😅 :olamaz: .
Ondan sonraki ikisi 180-182 civarıydı. 180'i aşan kimseyle ilgilenmiyorum artık. Uyumlu olamıyoruz çünkü. 🤷🏻‍♀️

Merhaba kızlar uzun süredir forumu takip ediyordum ancak konu açmak bu güne kısmetmiş.
Aslında benim derdim pek büyütülecek bir şey değil ama ben sorun ediyorum işte. Hayatımda gönlüme göre birisi olsun istiyorum ama olmuyor. Ben 23 yaşında meslek hayatına henüz yeni atılmış bir mimarım. 1.81 boyum var. Eli yüzü düzgün bir kızım. Fiziğimde hoştur. Sonuçta yanımda duracak adamın minimum 1.85 olması lazım diye düşünüyorum. Ama nafile bulamıyorum. Hep kendimden kısa boylu erkeklerin dikkatini çekiyorum. Beğendiğim uzun çocukların genelde kendilerinden oldukça kısa sevgilileri oluyor. Lafım yanlış anlaşılmasın elbette kısa boylu kız arkadaşlarımızda güzeller. Ama işte kız kısa erkek uzun olunca sorun olmuyorda, kız uzun olunca erkeğin illaki uzun olması gerekiyor.

Artık erkeklerin kısa boylu kızlardan daha çok hoşlandığını düşünmeye başladım. Kafaya takmıyım diyorum ancak olmuyor...
Size katıldığım yönler var ama 1.81'seniz mesela 1-2 cm taviz verebilirsiniz belki. 1.79 falan alt sınır deseniz, alternatif biraz daha artar:). Niye en aşağı 1.85 dediniz onu anlamadım.
Bu arada 1.74'üm,uzun boylu erkek severdim . eski eşim benden 19-20 cm uzundu, elimde patladı boy konusu:). Şimdi benden 2 cm uzun birisiyle evliyim, o varken topuklu giymekten feragat ettim, hepsi o. Eğer gönlünüz kayarsa 1-2 cm kısa olanı reddetmeyin bence. Boyda eşleşirsiniZ de gönlünüz eşleşmezse hiçbir anlami yok. Boyu uzun diye de aklınızda soru işaretleri oluşturabilecek adamlara tamah etmeyin, derim.

Benim tanıdığım iki kişi 180 vs ve onlar yabancılarla evlendi. İyi, kaliteli spor salonlarına gidin. İstanbul, Ankara’da var bir sürü. Genelde düzgün eğitimli ve sporcu insanların bulunduğu yerler. Standartın üstü tiplerle buluşma şansınız yüksek olur böyle yerlerde.

Benimde esimin boyu 1.96 benim 1.65 aramizda boy sorunu olmadi ama ben bi kac kez sordum uzun boylu olsaydim keske dedim ama hic ilgimi cekmiyor dedi sanirim erkekler ufak tefek bayanlardan hoşlanıyor
Aynen benim eşimde 185 benim boyum 160 ilk zamanlar keşke bende uzun olsaydım derdim. Ama aramızda boy sorunu hiç olmadı dediğin gibi uzun boylu kızı ne yapayım kız dediğin ufak tefek olmalı diyordu. Eşimm beğensin diye değil de benim isteğim en az 167 olmak kader işte. En güzeli kendini olduğun gibi kabullenebilmek

Valla canım ben 175 olmama rağmen, 185 altına hep imkansız gözüyle baktım. Aynı boyda yada benden az uzun adamlar çekmiyor malesef ilgimi. Eşimde 190. Bence 190 altı adamla pek uyumlu görünmeyeceksin.

Boyum kısa 160 ve bekarken 190 bir erkek arkadasım vardi ve çocuğun dikkatini cekmisti benim yanimda hiç topuklu giymiyorsun hep converese le geliyorsun bu yuzden seni seviyorum demisti
Ben de neden uzun boylu biriyle cıkmadiğinı sormustum begenmiyorum demisti
(Ben uzun boylu olmak o kadar cok isterdim ki ah ah )
Sonra ayrildik evlendim esimin boyu 176
Yani demem o ki uzun boylu veya kisa boylu önemli degil (bana göre) insan olsun ve kafalariniz anlassin o kadar mutlu olun

Erkek üye hortlatmış konuyu ama ben de yazayım. Boyum 1.69. üniversiteye kadar boyu benimle aynı ya da benden kısa hiçbir erkeğe şans vermemiştim. Son görüştüğüm üç insan 1.81-1.96-1.92 şeklindeydi. Lisedeyken bu boyla 48 kiloydum bacak boyum uzundur, okulda lakabım mankendi. Lisedeki son sevgilim de 1.72 boyunda bir futbolcuydu. Klasik bir çifttik yani futbolcu & manken ikilisi.

Üniversite ikinci sınıfta şimdiki erkek arkadaşıma şans verdim. Boyu 1.68. Benden bir cm kısa bile. Dışarıdan bakıldığında gayet uyumlu, birbirine yakışan bir çiftiz. Tanıdığım ya da yeni tanıştığım bir çok insan da der bunu. Yanında topuklu da giyerim, tuhaf durmuyoruz.

Hatta boyla ilgili sonradan farkına vardığım kısa bir hikaye de var. O 1.92 boyundaki erkek arkadaşım bir gün bana küsmüştü. Ben de barışalım diye onu öpmeye çalışmıştım ama kafasını kaldırdığında yüzüne ulaşamıyordum hiçbir şekilde. Ayağımda topuklu da olmasına rağmen. O an esprisine “bir daha uzun boylu biriyle görüşmeyeceğim, senden sonraki sevgilim kısa boylu olacak” demiştim. Farkında bile olmadan öyle de oldu.

Aynı boyda olmamıza rağmen ben kadın ortalaması için uzun sayılırım o ise erkek ortalaması için kısa sayılır. Ama çok rahat avantajları var. Ayak numaramız da aynı. Birbirimizin kıyafetlerini de rahatça giyebiliyoruz. Birkaç kez çıtı pıtı 1.50’li boylarda olsaydım birbirimize daha çok yakışır mıydık diye sorguladım ama hiç keşke o 1.80 üstü olsaydı demedim. Sadece öğretmen olduğu için lisede falan öğrenciler ciddiye almayabilir diye düşünmüştüm, o kadar. 5 yılda bir kere bile onun boyunu sorun etmedim. Aksine bizi daha uyumlu yaptığını düşünüyorum. Ellerimiz ayaklarımız aynı büyüklükte, yan yana uzandığımızda kalplerimiz aynı hizada oluyor mesela. Boyu boyuma, huyu huyuma...

Gün içerisinde 1.90 ve üstü erkekler tuhaf gelmeye başladı artık. “Orada havalar nasıl kardeş?” diye ağaca bakar gibi bakıyorum uzun boylu erkeklere.

Edit: Boy, yaş, kilo hepsi önemsiz birer sayı. Önemli olan kalplerin akılların uyuşması, birbirine yakışması.

Benim eşim 1.92ydi
Erkek dediğin uzun boylu geniş omuzlu olur
Bende 170im
Uzun boy kızlara çok yakışıyor uzun boylu ince kuğu gibi oluyor ama çirkin bir yüze sahip tabiri caizse kalas gibiyse hiç olmuyor bu uzun yada kısa farketmez kimseye yakışmaz
Ben yazın bir kız gördüm 185 vardı incecik göbek hafif açık giymiş ona uygunda bir kot saçlarda beline kadar bakmayan yoktu maşallah kendi gibi bir yakışıklı vardı yanında

Konu eski ama nasil bulamadigini merak ettim.ben heryerde uzun boylu adam goruyorum.

Bende uzun boyluyum ve bir cok uzun boylu erkekten teklifler aliyordum.hatta bu otobuste vapurda bircok yerde tanimadigim halde tanismak icin sans istiyorlardi.

Evlendiktenden sonrada gorumcemin yaninda bile bircok kez magazada kiyafet denerken anneler ogullari icin talip oluyordu:)

Okuyorsaniz kendinize guvenin cok guzel bir boyunuz var.cok da havali gorunuyorsunuzdur eminim belkide cesaret edemiyorlardir oyle dusunun.
Esim 190 ben 175 im.esim asla kisa bir kiz istemezmis hayatinda hep oyle soyluyor

Ben 1.68'im, Basketbol antrenörü bi flörtüm olmuştu tam 2.00 metreydi :KK45: İlk başlarda o kadar güzel heybetli gelmişti ki bayılmıştım uyumumuza. Ama yanına platform topuklu olmadan gidemiyordum.Topuklu değil bakın platform topuklu. Çünkü o halde bile kafamı dikelterek bakmak zorunda kalıyordum adama. Sarılma olayı vs. zaten komple komikti bana göre. Onunla olmadı zaten bitirdim, ondan sonraki de şansıma 172'ydi. Bence kesinlikle aynı boya yakın olması en rahatı ve en avantajlısı. Sadece benim boyum kısa olduğu için erkekte 170 civarlarının çok yakışmadığını düşünüyorum ama napalım. Sizin içinde şöyle bir şey geldi aklıma, basketbol maçlarına gitseniz ? Oradan tanışacağınız insanlar olur illa diye düşünüyorum zaten boylu poslu bi kızmışsınız göze batmamanız imkansız :) Flörtümün oyuncuları vs. ile de tanışmıştım. En kısası benimkiydi düşünün :KK54:

valla canım haklısın türkiye standartlarında işin çok zor. ben bile 1.67 boyumla 1.80'den aşağısını adamdan saymıyorum:KK70: benim de yakın bir arkadaşım var kızın boyu 1.77 falan ama yok yani inan hobbitler ülkesinde yaşıyoruz sizin işiniz çok zor. bence yurtdışına açılmalısın:)
1.80 liler 167 lileri kadından saymazsa ne olacak o_O

Merhaba kızlar uzun süredir forumu takip ediyordum ancak konu açmak bu güne kısmetmiş.
Aslında benim derdim pek büyütülecek bir şey değil ama ben sorun ediyorum işte. Hayatımda gönlüme göre birisi olsun istiyorum ama olmuyor. Ben 23 yaşında meslek hayatına henüz yeni atılmış bir mimarım. 1.81 boyum var. Eli yüzü düzgün bir kızım. Fiziğimde hoştur. Sonuçta yanımda duracak adamın minimum 1.85 olması lazım diye düşünüyorum. Ama nafile bulamıyorum. Hep kendimden kısa boylu erkeklerin dikkatini çekiyorum. Beğendiğim uzun çocukların genelde kendilerinden oldukça kısa sevgilileri oluyor. Lafım yanlış anlaşılmasın elbette kısa boylu kız arkadaşlarımızda güzeller. Ama işte kız kısa erkek uzun olunca sorun olmuyorda, kız uzun olunca erkeğin illaki uzun olması gerekiyor.

Artık erkeklerin kısa boylu kızlardan daha çok hoşlandığını düşünmeye başladım. Kafaya takmıyım diyorum ancak olmuyor...

1.58 boyum var hala ara ara inanılmaz kompleks yapıyorum ergenlikte zaten zor aştım. Uzun olmayı çok isterdim boyunuzun kıymetini bilin :(

1.58 boyum var hala ara ara inanılmaz kompleks yapıyorum ergenlikte zaten zor aştım. Uzun olmayı çok isterdim boyunuzun kıymetini bilin :KK43:

Ben de 1 58 im. Cok avantaji var, cocuk reyonundan güzel parcalari ucuza aliyorum
Dezavantaji magazalarda begendigim kiyafetleri cogu zaman vucuduma oturmuyor, komik oluyor
Ama boyum uzun olsa uzun manto, trenckot, salas uzun hirkalari üzerimden cikarmazdim
hiiic yakismiyor
Üzerime göre diktirmedigim sürece kendime uygununu bulamiyorum
Bayiliyorum söyle gri uzun bir manto, sapka, uzun cizme kombinini
Sapka haric digerleri bende gitmiyor =(
Bunun disinda hersey güzel ya
Her boyun kendine has güzelligi vardir ya, her malin alicisi da cikar
Genelleme olmaz böyle seylerde
Uzun, zayif, sisman, kisa herkes mutlu olabiliyor su dünyada
Iciniz güzel olsun, mutlu olun yeter

Back
X