sanırım bu sene evleniyorum mutluyum ama içimde sıkıntı var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim kuzenimde lise mezunu biriyle evli.
Kendi üniversite mezunu..
Ama eşi asgari ücretin baya bir katını kazanıyor. Ticaret yapıyor. Kendi iş yeri var. Ondan okumamış. Ve kültürlü biri. Boş biri değil..
Yani hem lise mezunu hem asgari ücretli bence olmaz.
Ayrılın diyemem. O vebale giremem. Ama erkek arkadaşınız daha iyi bir iş bulamaz mi?
Mesela bekçilik, polislik vb..
En azından asgari ücretin 2 veya 3 katını alır.

Yoksa hem lise mezunu hem asgari ücretli iken; siz akademisyen olsanız çok oluru yok gibi..
Daha iyi iş bulana kadar bence bekleyin..

Ayrıca bu devirde bir eve giren tek para asgari ücret ise geçinmek imkansız.. ve siz tahminen yaşam standardı yüksek bir aileden geliyorsunuz. Bu sartlarda geçim olmaz..

Şu an evlenmeyin. Bekleyin.. Erkek arkadaşınız iyi bir iş bulsun..siz de iş bulun öyle evlenin..

Son düzenleme:
eğitim benim için önemli değil. ama maddi açıdan sıkıntı yaşayacağız. bir de ben daha önce hiçbir işte çalışmadığım için huzursuzum. akademi olmazsa benim de yapabileceğim iş en fazla asgari ücretli bir iş olur. iş temposuna ayak uydurabilir miyim o da apayrı bir konu :)
ailem için de öncelikle maddi konu geliyor daha sonra eğitim ve onun ailesiyle olacak kültür farkı (farklı memleket)
Bence biraz daha tanıyın birbirinizi.
Hayata atılın önce bir para kazanıp ekonomik bağımsızlığı elde edin sonra evlilik düşünün.

• Beğen
Reactions: 000
Benim kuzenimde lise mezunu biriyle evli.
Kendi üniversite mezunu..
Ama eşi asgari ücretin baya bir katını kazanıyor. Ticaret yapıyor. Kendi iş yeri var. Ondan okumamış. Ve kültürlü biri. Boş biri değil..
Yani hem lise mezunu hem asgari ücretli bence olmaz.
Ayrılın diyemem. O vebale giremem. Ama erkek arkadaşınız daha iyi bir iş bulamaz mi?
Mesela bekçilik, polislik vb..
En azından asgari ücretin 2 veya 3 katını alır.

Yoksa hem lise mezunu hem asgari ücretli iken; siz akademisyen olsanız çok oluru yok gibi..
Daha iyi iş bulana kadar bence bekleyin..

Ayrıca bu devirde bir eve giren tek para asgari ücret ise geçinmek imkansız.. ve siz tahminen yaşam standardı yüksek bir aileden geliyorsunuz. Bu sartlarda geçim olmaz..

Şu an evlenmeyin. Bekleyin.. Erkek arkadaşınız iyi bir iş bulsun..siz de iş bulun öyle evlenin..

5 yıldır bekliyoruz ama olmuyor önceleri baya bir umutluydum iyi bir iş bulabileceğine dair. iş bulmakta sorun yaşamıyor mesela işsiz kalsa yine iş bulur iletişim yeteneği güçlü. tabi maaş düşük oluyor. en fazla 3bin maaşlı bir iş buldu onda da çalışma saatleri çok uzun ve belirsiz olduğu için ayrıldı. yine umutlanıyorum ona da moral veriyorum bir gün iyi bir iş yapacaksın diye

üniversite okurken tanıştık, kendisi de iki yıllık bölüm okuyodu ama çalıştığı için okula gitmiyodu zaten öylesine bölümü yazdığını söylemişti. ama hedefleri olmayan bir insan değilmiş, daha önce spora yönelmiş, başarılı olmuş. ama bir yerden sonra bir sebepten dolayı bırakmak zorunda kalmış. iki yıllık okula da çalıştığı için gitmedi bir de bir yararı olmaz düşüncesiyle bıraktı. ama bu sene açıköğretim yaz diyorum o da deneyecek.

benim üniversite okuduğum yerden mi kaynaklı bilmiyorum, çok iyi bir yer değildi açıkçası. okuduğum üniversitede tanıştığım insanlar o kadar boş insanlardı ki tam böyle bir anda karşıma çıkmıştı. Gerçekten gördüğüm an aşık oldum. ama evlilik düşünmüyodum. herhalde bir süre devam eder bir noktada ayrılırız diyodum. ama devam ettik ben bu durumların farkında olduğum zaman da devam etme kararı aldım. çok sevdiğim halde maddiyat ve eğitim için birini bırakırsam mutlu olmayacağımı düşündüm hala da öyle düşünüyorum. bundan sonra diyelim karşıma bana denk biri çıktı bu uyumu yakalayacak mıyım
Ne sordunuz bize tam olarak?

Icinize sinmeyen birşeyler vardı. Sordunuz.

Biz de olmaz dedik. Olmasa daha iyi olur dedik. Siz ısrarla savunmaya başladınız. Madem ki bu işi bu kadar istiyorsunuz,kafaya koydunuz. Bize neden sordunuz.

Ve madem ki bize sordunuz. Neden her dediğimizi çürütecek bir süper erkek özelliği öne sürüyorsunuz.

Ne sordunuz bize tam olarak?

Icinize sinmeyen birşeyler vardı. Sordunuz.

Biz de olmaz dedik. Olmasa daha iyi olur dedik. Siz ısrarla savunmaya başladınız. Madem ki bu işi bu kadar istiyorsunuz,kafaya koydunuz. Bize neden sordunuz.

Ve madem ki bize sordunuz. Neden her dediğimizi çürütecek bir süper erkek özelliği öne sürüyorsunuz.

aslında soru sormadım içimde bir sıkıntı var diye durumumu anlattım. evet belki iyi örnekler duyabilirim diye düşündüm buna benzer bir evlilik yapıp mutlu olanlar varsa diye. ve süper bir erkek değil. en azından toplumumuza göre hiç süper değil. maddi imkanı yok ve üniversite eğitimi almamış daha ne kadar kötü olabilir :)

• Üzgünüm
Reactions: 000
5 yılı aşkın süredir bir ilişkim var. sevgilim en başından beri evlenmek istiyodu, tanıştığımızda part time işte çalışıyodu henüz 21 yaşındaydık. sevgilim hep evlilik konusunu açar, iyi bir iş bulduğunda evleneceğimizi söylerdi.

sorun şu ki o denilen iyi iş hiçbir zaman olmadı. bir kaç işe girdi çıktı. üni okumamıştı lise mezunu. şuanda ise asgari ücretli bir işte çalışıyor ama bu işi daha iyi, kalıcı ve rahat bir yer. benim de işim yok doktoraya hazırlanıyorum olursa akademiyi deneyeceğim ama o da oldukça zor bir süreç olur mu olmaz mı bilinmez.

Bir iki aya söz yapacağız yaz sonu da düğün olacak. geçinme konusuna gelince durumu iyi bir aile de hiç sıkıntı yaşamadan büyüdüm ama tutumlu biriyim para konusunda delirecek biri değilim. küçük bir şehirde yaşıyoruz. ne kadar zorlansam da yaparım diye düşünüyorum. yine de belirsizlikler canımı sıkıyor işte. ailem beni desteklemiyor bu evliliğin iyi gitmeyeceğini düşünüyor.

Sevgili olma sürecinde birbirimize hiç saygısızlık yapmadık hep karşılıklı empati kurduk. ufak tartışmalar oldu tabi ama hiç ayrılmadık. bu ilişki benim gözümde çok değerli.
Sevgiliyken her şey iyi hoş gözüküyor şu kadar para bize yeter diyoruz kendım içinde söylüyorum bunu ama gerçekten evlenince her şey çok daha farklı oluyor.Bu sefer biz sürekli borç mu ödeyeceğiz bende gezmek istiyorum ben de tatile giştmek istiyorum borç ödemekten başka bir şey yapamıyoruz diye insan sinirleniyor.

Aİleniz neden karşı peki? Onların size uygun bulmamasının nedenleri nedir? Erkek arkadaşınızın olumlu özelliklerini yazmışsınız olumsuz özellikleri neler peki ? Ayrıca şöyle bir gerçek de var bu aralar bilmem hiç çevrenizde karşılaştınız mı ama benim tanıdıklarımın başına geldi. Erkekler özellikle çok çalışmayı sevmeyenler maaşı, kariyeri iyi birini arıyorlar kadının maaşı için. Yani "ben bişey yapamıycam, param yok, bari evleneceğim kadının maaşı olsun ondan geçineyim" düşüncesi. Çok iyi kariyeri olan bir kadın arkadaşımın başına geldi, adam evlendikten sonra az çalışıp kadının maaşını elinden aldı. Dogumdan sonra bile para eksiliyor diye çok evde durmasını istemedi "git çalış" dedi. Ben tabi şeytanın avukatlığını yapıyorum belkii sizin erkek arkadaşınız iyi niyetlidir benim söylediğim ihtimallerden biri. Ama göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Bu mesajı dikkate alın derim maalesef kendi çalışmayıp kadının işiyle geçinmek isteyen bir erkek grubu türedi
Bizim çok yakın bir akrabamız kendisi de üniversite mezunu ama ancak asgari ücretle iş bulabilir
Doktor bir kızla evlendi kötü niyetli olmak istemem ama sadece doktor olduğu için
Çünkü sosyal medyada aile ortamında sürekli karısını övüyor doktor hanım diye bahsediyor kız da zannediyor ki beni seviyor
Şu anda da kendi çalışmıyor hobileriyle ilgileniyormuş kız eve bakıyor
Allah sonlarını hayretsin
Yani demem o ki böyle iğrenç erkekler var
İyi düşünün kendinizi kullandırmayın

İleride sorunlar yaşanır. Sosyal statü açısından.
Sevgilin en azından açıktan üniversite okuyabilir. Daha iyi şartlarda iş bulabilmesi açısından.
Kuzum aşkla karın doymuyor. Acı gerçek.

Bir arkadaşım kendisi öğretmendi yeni okul müdürü oldu, lise mezunu biri ile geç bir yaşta evlendi.
Muhtemelen aşktan yana çok hayal kırıklığı yaşayıp aman okumuştan ne hayır gördüm diyerek..
Eşi garsonluk yapıyordu.
Sonra adamın babası ölmüş, baba mesleği devam etsin diye kahvesini işletmeye başlamış.
Şimdi utanıyormuş eşinin mesleğini söylemekten.

Siz nasıl birisiniz?
Başkalarının ne düşündüğü sizin için önemli midir?
Göğsünüzü gere gere eşinizin mesleğini söyleyip, güzel yürekli bir eşiniz olduğu için
mutlu olacak mısınız?

Olacaksanız evlenin..

Bence herkesin mutlu olacağı şartlar farklıdır.
Benden az kazanmasının, mesleğinin önemi yok.
Namusu ile çalışsın ,işten kaçmasın.
Kıymetimi bilsin yeter.

5 yılı aşkın süredir bir ilişkim var. sevgilim en başından beri evlenmek istiyodu, tanıştığımızda part time işte çalışıyodu henüz 21 yaşındaydık. sevgilim hep evlilik konusunu açar, iyi bir iş bulduğunda evleneceğimizi söylerdi.

sorun şu ki o denilen iyi iş hiçbir zaman olmadı. bir kaç işe girdi çıktı. üni okumamıştı lise mezunu. şuanda ise asgari ücretli bir işte çalışıyor ama bu işi daha iyi, kalıcı ve rahat bir yer. benim de işim yok doktoraya hazırlanıyorum olursa akademiyi deneyeceğim ama o da oldukça zor bir süreç olur mu olmaz mı bilinmez.

Bir iki aya söz yapacağız yaz sonu da düğün olacak. geçinme konusuna gelince durumu iyi bir aile de hiç sıkıntı yaşamadan büyüdüm ama tutumlu biriyim para konusunda delirecek biri değilim. küçük bir şehirde yaşıyoruz. ne kadar zorlansam da yaparım diye düşünüyorum. yine de belirsizlikler canımı sıkıyor işte. ailem beni desteklemiyor bu evliliğin iyi gitmeyeceğini düşünüyor.

Sevgili olma sürecinde birbirimize hiç saygısızlık yapmadık hep karşılıklı empati kurduk. ufak tartışmalar oldu tabi ama hiç ayrılmadık. bu ilişki benim gözümde çok değerli.
Bence anlasamayacaksınız doktora yapacak birinin lise mezunu bir erkekle evlenmesi bende dogru degıl tam tersi olsa olurdu neden derseniz kadınlar degıl ama erkekler bu egıtım maas konusunda komplekse giriyorlar.

O lise mezunu capi belli.. sizin capinizsa gitgide buyuyor doktoradan bahsediyorsunuz..

Beni bu aradaki farkin acilmasi korkuturdu..

Sizi tasiyabilecek biri mi? Esim diye tanistirirken icinize sinecek biri mi? Ailenizde benzer kaygilar olabilir.

Arkadaşım yok üni mezunu yok lise mezunj bunların hiç biri önemli değil. Uni mezunu bir insanda çirkinleşe biliyor. Buna okumuşun cahili diyorlar. Sohbet hayata bakış açınıza gelince kendini geliştirmis insanın halinden anlayan empati ve vicadanı olan biriyse ve eminseniz sonrasında degismeyecegini ki genelde dedikleri gibi sonra o anlayışlı destekleyen adam gider. Yerine üni mezunu bile olsa sizinle iletişime gecemeyen biri gelir. Mühim olan vicdan vicdanını sorgulayın bence inançtan bahsetmiyorum bakın sadece. Bence o kadar yılda azda olsa tanımışsınızdır diyecem dilim varmıyor. Mesela benim eşim ünı mezunu zamanında hiç tartışmadan destek olan bir insandı şimdi ise tam tersi o kadar yıllarda geçmedi aradan bir sorun karşısında bir kere oturup sakince konuşmadı bile. Ben eşim yüzünden işimi bıraktım. Şimdi ise beni burdan vuruyor. Bence iyi düşünün evlenmek icim asla evlenmeyin ki durumumuz iyiymis doktoranızı elinize alın isinizi elinize alın öyle tekrar gözden gecirıp evlenin derim. Daha sizinde isiniz yok sevgilinizinde tam degil bu ilerde buyuk sorun olur. Ne kadar azla yetinsenizde ilerde muhakak bir para mevzusu çıkacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X