sanırım bu sene evleniyorum mutluyum ama içimde sıkıntı var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maddiyata fazla düşkünlüğün yoksa iyi bir evlilik olur ama ilaki marka giyineceğim, cafelere her hafta gideceğim birde sinema filmlerine sinemada izleyeceğim diyorsan, mutsuz olmaya hazır ol

• Beğen
Reactions: 000
Ailen neden karşı ?
Siz çalışıyor musunuz ?
Eğitim durumu olarak denk olmadığınız için mi huzurlu değilsiniz.
eğitim benim için önemli değil. ama maddi açıdan sıkıntı yaşayacağız. bir de ben daha önce hiçbir işte çalışmadığım için huzursuzum. akademi olmazsa benim de yapabileceğim iş en fazla asgari ücretli bir iş olur. iş temposuna ayak uydurabilir miyim o da apayrı bir konu :)
ailem için de öncelikle maddi konu geliyor daha sonra eğitim ve onun ailesiyle olacak kültür farkı (farklı memleket)

üniversitede ve yüksek lisans tez sürecinde beni çok destekledi. benimle gurur duyduğunu söyledi. yeri geldi çalışmadığım zamanlarda bana kızardı bu senin hayalin yapmalısın diye.

Büyük bir tartışma olmadı hiç ama ufak tefek konularda karşılıklı birbirimizi dinlerdik. Gerçekten haksızsa özür dilemesini biliyor. zaten en sevdiğim özelliği bu kadar iyi empati kurabilmesi.

Bir de 5 yılı geçmesine rağmen ilk günki gibi heyecanlanan birisi var karşımda. Bir çok ilişki de bitebilecek şeyler biz de bitmiş değil.
Aİleniz neden karşı peki? Onların size uygun bulmamasının nedenleri nedir? Erkek arkadaşınızın olumlu özelliklerini yazmışsınız olumsuz özellikleri neler peki ? Ayrıca şöyle bir gerçek de var bu aralar bilmem hiç çevrenizde karşılaştınız mı ama benim tanıdıklarımın başına geldi. Erkekler özellikle çok çalışmayı sevmeyenler maaşı, kariyeri iyi birini arıyorlar kadının maaşı için. Yani "ben bişey yapamıycam, param yok, bari evleneceğim kadının maaşı olsun ondan geçineyim" düşüncesi. Çok iyi kariyeri olan bir kadın arkadaşımın başına geldi, adam evlendikten sonra az çalışıp kadının maaşını elinden aldı. Dogumdan sonra bile para eksiliyor diye çok evde durmasını istemedi "git çalış" dedi. Ben tabi şeytanın avukatlığını yapıyorum belkii sizin erkek arkadaşınız iyi niyetlidir benim söylediğim ihtimallerden biri. Ama göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

okul hayatımda beni destekliyor, moral veriyodu tez yazma sürecimde çok desteği oldu manevi olarak
Asgari ücret senın eğitimine yetmez benden sana tavsiye bekleyin acele etmeyin sorumluluk olunca geçim olunca başlıyor sıkıntılar snra sevgi yetmiyor benden size tavsiye ilerde evlenın kaç yaşında bilmiyorum en azından acıktan üni yazsın askeri falan girsin uzman çavuş olsun polislik için uğraşssın yinede siz bilirsiniz

Siz doktora olunca arkadaş ortamınız farklı olcak snra eşiniz den sklmaya başlayacaksınz iyi düşünün derim ilerde ben doktorayım oda asgari ücretli deyip yarı yolda bırakmayın iyi düşünün derim en azından kadrolu bir iş sahibi olsun derim

akademisyen olursan eşini universite ortamına sokacaksın eşli yemekler olacak, etkinlikler olacak, kendisine bambaşka bir dunyada sohbetler donecek, iyi cesaret, ben olsam duşunmezdim. lise mezunu ve doktora mezunu olmaz yani. önlisans bile bir nebze ama lise olmaz. ben olduramıyorum kimse alınmasın. her şey okul değil ama okul da bir şey.

Doktora yapan biri ve lise mezunu biri.. ortak zevkleriniz, ortak konulariniz ve sohbetiniz oldugundan emin misiniz?
Vardır muhtemelen çünkü konu sahibinin odağı sevgilisi. Başka ortamlara girmemiş, yeni insanlarla tanışmamış, kendi zevklerini oluşturmamış henüz. Yarın öbür gün iş ortamına girdiğinde, farklı insanlarla tanıştığında, kültürel ya da sosyal etkinliklere katıldığında (tabi bunları yapar ya da yapabilirse) aklı başına gelecek. O zaman ben bu adamda ne bulmuşum demeye başlayacak. Eğer bunlar evlendikten sonra yaşanırsa ona da hayatındaki adama da yazık olacak.

Ben eğitimde denklik işini çok önemsiyorum... Hatta şunu diyeyim çok çok iyi de olsa her anlamda siz aynı evde o tezi sittin sene yazamazsiniz. Kendimden biliyorum. Eşim üni mezunu ben yüksek lisans yapıyorum. Eşim inanılmaz destekliyor tez yazmamı hatta bu konuda epey de tembihliyor ama gel gör ki o çay çerez TV başında otururken ben tez filan yazamıyorum. Onla olasım geliyor. Oysa o da alsa eline bir kitap yada acip okusa bir iki makale ben de belki biterdi tez ama olmuyor.
Bizdeki ufacık bir farklılık ama dert etsem edecegim.. ikinci üni okudum ağır da bir bölümdü ne halde okudum gelin bana sorun .

Bunun yanında da ben o kadar emek verip okumuşum bir zahmet evleneceğim adamda sağda solda sürtmek yerine azıcık kendini sıkıp okusaymis derim yani. Tabi bu benim bakış açım. Eğitimimin denk olmadığı biriyle asla evlenmezdim.. kendim kabullenemezdim.

Vardır muhtemelen çünkü konu sahibinin odağı sevgilisi. Başka ortamlara girmemiş, yeni insanlarla tanışmamış, kendi zevklerini oluşturmamış henüz. Yarın öbür gün iş ortamına girdiğinde, farklı insanlarla tanıştığında, kültürel ya da sosyal etkinliklere katıldığında (tabi bunları yapar ya da yapabilirse) aklı başına gelecek. O zaman ben bu adamda ne bulmuşum demeye başlayacak. Eğer bunlar evlendikten sonra yaşanırsa ona da hayatındaki adama da yazık olacak.
Bence de kesinlikle. Bir arkadasim var doktorasi yeni bitti, esi de iyi bir universite lisans mezunu. Ama yinede diyor ki, su anki aklim olsa kesinlikle bana bir seyler katacak, ogretecek, sohbet edebilecegim, ayni dili konustugum biri ile evlenirdim.

Ben üni mezunuyum eşim lise. Benimde ailem sıcak bakmamıştı. Birbirimizi çok severek evlendik fakat bakış açılarımız, yetişme tarzı ve kültürlerimiz farklı olduğu için sıkıntı çekiyorum. Aile de çok önemli.. eş adayın gelenekçi görenekçi bir tip mi her konuda ailesiyle aynı mı düşünüyor yoksa farklı da düşünebiliyor mu bunlar da çok önemli. Gezmeyi vakit geçirmeyi sever mi. Hobileri var mı. Kitap okur mu. Yeni şeyler denemeyi sever mi. Olayları değerlendirişi, bakış açısı nasıl ? Seni sevdiğini belirtmişsin o yüzden o konulara girmiyorum bile; sevgi, saygı, anlayış, senin ihtiyaçlarını duygularını önemsemesi, ön planda tutması... bunlar zaten olmazsa olmaz. Soruna tekrar dönüyorum; Farklılıklar olunca problemler çıkıyor illa en basitinden sohbet ortamında bir şey desen garipsenebiliyor, rahat fikir alışverişi yapamıyorsun söylediğin laf yanlış yerlere çekilebiliyor, anlaşılmıyor vs... fakat kendini geliştirmiş, bazı şeyleri aşmış bir adamsa bence olur olmayacak diye bir şey yok ama senin çok çok iyi gözlemlemen gerek.

Son düzenleme:
  • Beğen
5 yılı aşkın süredir bir ilişkim var. sevgilim en başından beri evlenmek istiyodu, tanıştığımızda part time işte çalışıyodu henüz 21 yaşındaydık. sevgilim hep evlilik konusunu açar, iyi bir iş bulduğunda evleneceğimizi söylerdi.

sorun şu ki o denilen iyi iş hiçbir zaman olmadı. bir kaç işe girdi çıktı. üni okumamıştı lise mezunu. şuanda ise asgari ücretli bir işte çalışıyor ama bu işi daha iyi, kalıcı ve rahat bir yer. benim de işim yok doktoraya hazırlanıyorum olursa akademiyi deneyeceğim ama o da oldukça zor bir süreç olur mu olmaz mı bilinmez.

Bir iki aya söz yapacağız yaz sonu da düğün olacak. geçinme konusuna gelince durumu iyi bir aile de hiç sıkıntı yaşamadan büyüdüm ama tutumlu biriyim para konusunda delirecek biri değilim. küçük bir şehirde yaşıyoruz. ne kadar zorlansam da yaparım diye düşünüyorum. yine de belirsizlikler canımı sıkıyor işte. ailem beni desteklemiyor bu evliliğin iyi gitmeyeceğini düşünüyor.

Sevgili olma sürecinde birbirimize hiç saygısızlık yapmadık hep karşılıklı empati kurduk. ufak tartışmalar oldu tabi ama hiç ayrılmadık. bu ilişki benim gözümde çok değerli.

Evlilikte kadın da çalışmalı ancak, çalışmasa dahi geçinilebilecek bir maaşı olmalı kocasının. Ana parayı getiren o olmalı. Ve bu asgari ücret değildir. Sevgililik ile evliliğin farkı kesenin ortak olması da demek ve sürekli isteklerini törpülemek zorunda kalacağını maddi istediklerini zorla elde edeceğini düşünerek göze alarak devam etmek zorundasınız. Pembe rüyalar değil ömür bu. Realist olmalısınız

Olasıya iş mı allah aşkına bu kadar fark varken ne evliliği siz şu an bile nasıl ortak sohbet konusu buluyorsunuz merak ettim. Ki bir evlilikte en büyük nimet muhabbet edebilmektir karşılıklı bence

akademisyen olursan eşini universite ortamına sokacaksın eşli yemekler olacak, etkinlikler olacak, kendisine bambaşka bir dunyada sohbetler donecek, iyi cesaret, ben olsam duşunmezdim. lise mezunu ve doktora mezunu olmaz yani. önlisans bile bir nebze ama lise olmaz. ben olduramıyorum kimse alınmasın. her şey okul değil ama okul da bir şey.

aynı durum olur mu bilmem ama sevgilimin üniversite mezunu olan, avukat olan çok yakın arkadaşları var. kompleks yaptığını da görmedim. akademi olayında da benden birşeyler öğrenebileceğini düşünüyorum. bu konuda zaten hep sohbet ederiz. ben kendi dertlerimi anlatabiliyorum şuan için.

• Beğen

üniversite okurken tanıştık, kendisi de iki yıllık bölüm okuyodu ama çalıştığı için okula gitmiyodu zaten öylesine bölümü yazdığını söylemişti. ama hedefleri olmayan bir insan değilmiş, daha önce spora yönelmiş, başarılı olmuş. ama bir yerden sonra bir sebepten dolayı bırakmak zorunda kalmış. iki yıllık okula da çalıştığı için gitmedi bir de bir yararı olmaz düşüncesiyle bıraktı. ama bu sene açıköğretim yaz diyorum o da deneyecek.

benim üniversite okuduğum yerden mi kaynaklı bilmiyorum, çok iyi bir yer değildi açıkçası. okuduğum üniversitede tanıştığım insanlar o kadar boş insanlardı ki tam böyle bir anda karşıma çıkmıştı. Gerçekten gördüğüm an aşık oldum. ama evlilik düşünmüyodum. herhalde bir süre devam eder bir noktada ayrılırız diyodum. ama devam ettik ben bu durumların farkında olduğum zaman da devam etme kararı aldım. çok sevdiğim halde maddiyat ve eğitim için birini bırakırsam mutlu olmayacağımı düşündüm hala da öyle düşünüyorum. bundan sonra diyelim karşıma bana denk biri çıktı bu uyumu yakalayacak mıyım

• Beğen
Karakterini siz biliyorsunuz. Açıkçası evlendiğimizden siz ar.gör. Olarak göreve başlarsanız bir şekilde sempozyumlar kongreler dolayısıyla ailecek görüşeceğiniz arkadaş ortamını bile ona göre olacak. Eş adayı bu durumu kabullenebilecek mi? Yine siz de bir noktadan sonra patlama noktasına gelebilirsiniz. Evlilik öncesi müthiş olmasa bile bir miktar daha rahat harcama yapardım birikimimin yanı sıra. Ancak evlenince o anlamda çok zorlandım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X