sanirim esim benden utaniyor....

Bu nasıl bir üslup ?

Eşine ve çevresine duyduğun aşağılık kompleksini,buradaki insanları aşağılayarak gideremezsin.

Belki de konuşma tarzın yüzünden bazı ortamlara girmen uygun bulunmuyor olabilir.

Yazarken böyleyse,konuşurken dilin kemiği yok,ayarı tutturamıyor olabilirsin.

Konuşma üslubunda ne var ki? İçinden geleni yazmış, sizin yazdıgınız yorumlardada üslup yanlışlığı var bence :)
Bayan çalışarak eşini okutmuş, belkide kendisi bu kadar emek vermeseymiş eşi bu kadar iyi yerlere gelemeyebilirdi.
Şimdi kalkıp sizinde ''sanki kendisi mi ders çalıştırdı'' deyip bayanın emeklerini bir kenara atmanızda saygısızlık.
Birde aşağılık kompleksi duyuyorsunuz yazmışsınız. Başkasının üslubunu beğenmeyen siz mi bunu söylüyorsunuz. Kendisinin aşağılık kompleksi duyduğunu nerden çıkarıyosunuz.
Kendisi sadece tereddüt etmiş acaba eşim bende utanıyormu diye. Siz yine konuyu nerelere getirmişsiniz.
Bir başkasıda kendinizi geliştirmemişsiniz, o üniversite mezunu siz hala lise demiş.
Kusura bakmayın ama birisi size bunu yazsa üslubunuz nasıl olurdu, teşekkür edip evet ben kendimi geliştirmedim mi derdiniz.
Ayrıca üsluptan kastım yazış şeklinden çok ima edilenler.

:34:

Son düzenleme:
Eşiniz sizden utanıyormu bilemem, ama şu bir gerçekki sizi kısıtlamak yerine, eşi oldugunuz için daha çok saymalı, daha fazla mekana götürmeli.
Açık insanın kapalı insandan bir artısı yada üstünlüğü yok.
Eğer eşinizin bulundugu ortam ve eşiniz bu kadar cahil bir düşünce yapısına sahipse, sorun kendilerindedir

Başörtüyü çıkarmakta nedir? Neyi değiştirir?
Sırf 2-3 cahil zihniyetli insan için neden kendini değiştirsin? Değişmesi gereken o yaratıklar.
Medenilik başı kapatmakla yada başı açmakla olmaz. Medenilik tavırla,ahlakla olur.

Kimse kimse için değişmek zorunda değil.

Eğer eşinizin gerçektende sizden utandığını düşünüyorsanız, bunu yüzüne vurun. Utansın.
Ayrıca Lise mezunu olmak,yada çocuk büyütmek ayıp birşey değil. Neden eşinizi gözünüzde büyütüp kendinize ezik muamelesi yapıyorsunuz?
Birdaha böyle bir gece olursa ısrarla gidin. Kimseninde düşüncelerini önemsemeyin. Unutmayınki, okumuşluk yada inançlar kimseyi kimseden üstün kılmaz.

Üsluptan kastım,"nerenizle okuyorsunuz,gözlerinizi açıp küçük çerçevenizden" gibi aşağılamaya çalışan ifadeler.
Benim kocamın konu değilken,ben bile "benim kocam" diye kıyasa girmemişken dahil edilmesi.Ve konu sahibinin,sonuçta "kıskanıyorsunuz"a bağlaması.

Benim konuya ilk yorumlarım dahil,hiçbir şekilde konu sahibini aşağılayan,hatta eşini aşağılayan-eleştiren bir yorumum yok.

Bakın,üslup ve saygı konusunda hakemlik yapmak isteyen siz bile konu sahibine ezik,eşine cahil demişsiniz :)

Son yazdığım,konu sahibinin alıntı yaptığı 2 yorum,yapılan yorumlara istinaden yazıldı.
Sen okutmuşsun,sen fedakarlık yapmışsın türünden çok yorum geldi.
Ben de fedakarlık konusunda kendi düşüncemi yazdım.

Ortamın sosyetik olduğunu hiç sanmıyorum.
Sonuçta şirket çalışanlarının ağırlıklı olacağı bir davetmiş,sosyete partisi değil :)

Tesettürlü fazla kadın olmayabilir ama olanı ters karşılamazlar.
Evet çalışan,eğitimli ve tesettürsüz çok kadın olacaktır ama onların da mutlaka anneleri,akrabalarından kapalı olanlar vardır.

Eşinin acaba 2 farklı hayatı olabilir mi ?
Aile içinde muhafazakar,dışarıda daha farklı bir imajı olabilir mi ?
Mesela seninle tanışmasaydı,mutlaka tesettürlü bir kızla mı evlenirdi ?

Bazen farklı görüşte veya farklı aile yapılarından gelen kişiler,hasbelkader evlenebiliyorlar.
Veya hayat herkesi aynı yöne götürmüyor.Eşler,başlangıçta ortak yolda ilerlerken,sonradan ayrı yollardan devam edebiliyorlar.
Ortak bir dil tutturmak,ortak bir hayat görüşü benimsemek,her çift için kolay olmuyor.

Sizden alıntı yaptım ama daha önce benzer yorumlar gördüm.
Yorumunuza saygı duyuyorum.Benim de bir yanım "nankör adam" diyor ama diğer yandan hayatın ne getireceği belli olmuyor.

Bunlar da konuya yazdığım ilk yorumlar.
Ne konu sahibini,ne eşini,ne de eşinin çevresini kınayan,eleştiren,aşağılayan bir yorumum yok.

2. yorumdaki nankör ifadesi,konu sahibinin eşine nankör diyen bir yoruma karşılık kullanıldı.

Elbette bir kadın,bir eş olarak,gönlüm konu sahibinden yana.
Ama ilk kızgınlıkta uygunsuz ifadeler kullanıyorsa,üsluba da dikkati çekerim.

Bazı konu sahipleri,burada bize yazdıklarının üçte birini eşlerine söyleyebilseler...Yazdıkları sorunları yaşamazlar bile diye de düşünmeden edemiyorum.

benim eşim bürokrat olduğu için çok fazla hakim,savcı,kaymakam ,genel müdür tanıdım.bunların ancak onda birinin eşleri üniversite mezunu.bazı arkadaşlar eşiyle konu sahibini denk bulmamışlar ya.o yüzden yazdım bunu.ayrıca anlamadığım şey; arkadaş üniversite bitirince eşi ona daha fazla değer verecekse eğer çok yazık.evlilik bu.iş başvurusu değil ki kariyer gözönüne alınsın.bazı arkadaşlar sen de okumalıydın demiş.eğer ikisi de aynı anda okursa geçimlerini nasıl sağlayacaklardı merak ettim.bir de bakımlı ve şık olmak çok fazla öne çıkarılmış.parası olduğu halde zevksiz olan insanlar da yok değil.ama şıklık ve bakım parayla oluyor malesef.bu da insana değer katıyorsa eğer parası olmayanların vay haline.arkadaş sorununu çözmüş çok şükür.ama dayanamadım cevap yazdım.darısı sorunu olan diğer arkadaşlara

Üsluptan kastım,"nerenizle okuyorsunuz,gözlerinizi açıp küçük çerçevenizden" gibi aşağılamaya çalışan ifadeler.
Benim kocamın konu değilken,ben bile "benim kocam" diye kıyasa girmemişken dahil edilmesi.Ve konu sahibinin,sonuçta "kıskanıyorsunuz"a bağlaması.

Benim konuya ilk yorumlarım dahil,hiçbir şekilde konu sahibini aşağılayan,hatta eşini aşağılayan-eleştiren bir yorumum yok.

Bakın,üslup ve saygı konusunda hakemlik yapmak isteyen siz bile konu sahibine ezik,eşine cahil demişsiniz :)

Son yazdığım,konu sahibinin alıntı yaptığı 2 yorum,yapılan yorumlara istinaden yazıldı.
Sen okutmuşsun,sen fedakarlık yapmışsın türünden çok yorum geldi.
Ben de fedakarlık konusunda kendi düşüncemi yazdım.

Yanlış bir yorum olmuş .
Ben konu sahibine ezik demedim, neden kendinize ezik muamelesi yapıyorsunuz dedim. :)Bu bir hakaret değil, arada anlam farkı var.
Eşine neden cahil demişim birdaha okuyun.? ''Eğer açıkları kapalılardan üstün görüyorsa (yani böyle bir düşünceleri varsa) cahillerdir demişim :)
Siz lafı başka biyerlere çekmeye çalışmışsınız sadece sırf burada laf olsun diye :) Yazacak bir cevabım olsun diye.
Aynı zamanda konu sahibine ''aşağılık kompleksiniz var '' diyen sizsiniz.
Bunu bir saygı sözcüğü olarak nitelendiriyorsanız o sizin sorununuz.

Ayrıca ben bunu burada tartışma çıksın diye yazmadım.
Sizin içinde yazmadım, sadece bayanın biraz üstüne gidildiğini düşünüyorum.
''Eşine o mu ders calıstırdı '' diyerek bayanın emeklerinin bir kenara atılması yada '' o üniversite sen lise mezunusun , kendinizi geliştirmemişsiniz ''
gibi sözler sizede söylense bence aynı tepkiyi verirsiniz.

Bu bu konudaki son yorumumdur. Sizin gibi üst üste yorum yazmayacağım. Yorumlarımı alıntılayıp birşey kanıtlamam gerektiğinide sanmıyorum. anlayan anlar zaten ne demek istediğimi.
Herkese iyi günler dilerim
:16:

Son düzenleme:
Eşinizin sizi küçümsediğini pek sanmıyorum.
Belki gerçekten rahat edemeyecğinizi düşünmüş olabilir.
Erkekler bazen saçma sapan düşünebiliyorlar.
Aslında ne oluyorsa iletişimsizlikten oluyor, bu konuya canınızı sıkmak yerine
konuyu eşinze açıp fikrini sorsanız.
Kapalılığınızdan rahatsızmı oluyor gerçekten, neden gelmenizi istemiyor, sorsanız.
En doğru cevabı size eşiniz verecektir.

Yanlış bir yorum olmuş .
Ben konu sahibine ezik demedim, neden kendinize ezik muamelesi yapıyorsunuz dedim. :)Bu bir hakaret değil, arada anlam farkı var.
Eşine neden cahil demişim birdaha okuyun.? ''Eğer açıkları kapalılardan üstün görüyorsa (yani böyle bir düşünceleri varsa) cahillerdir demişim :)
Siz lafı başka biyerlere çekmeye çalışmışsınız sadece sırf burada laf olsun diye :) Yazacak bir cevabım olsun diye.
Aynı zamanda konu sahibine ''aşağılık kompleksiniz var '' diyen sizsiniz.
Bunu bir saygı sözcüğü olarak nitelendiriyorsanız o sizin sorununuz.

Bu bu konudaki son yorumumdur. Sizin gibi üst üste yorum yazmayacağım. Yorumlarımı alıntılayıp birşey kanıtlamam gerektiğinide sanmıyorum. anlayan anlar zaten ne demek istediğimi.
Herkese iyi günler dilerim
:16:

Kendine ezik muamelesi yapmakla,ezik hissetmek arasında fark göremiyorum :)
Yazacak cevabım olsun diye değil de...Anlamsızca araya girip,tencere dibin daha kara demek istemişsiniz,sizinki benden daha da kara anlamında yazdım.

Aşağılık kompleksinden ne gibi bir anlam çıkardığınızı bilemem.
Aşağılık insan anlamında mı düşündünüz ? Aşağılık değil,kendini diğerlerinden bir sebeple aşağıda gören insan anlamındadır.

Tüm konu boyunca kelimelerimi özenle seçip konu sahibini kırmamaya çalışmışsam,onun da bana nerenle okuyorsun vb gibi sözlerle cevap verme hakkı yoktur.

konu sahibi arkadaşımızın kıskançlığınızı dizginleyemiyor musunuz cümelesini neden kurduğunu anlamadım kim kimi neden kıskanıyor:)

ben de eşimin hayatını baştan yarattım. onun için yapmadığım maddi manevi fedakarlık kalmadı ve bir kere bile yüzüne ben sana bunu yaptım demedim. ve beni bencillikle hep kendimi düşünmekle suçladı dün akşam... Ne diyeyim canı sağolsun

esimle konustuk herseyi izah etti. o benden asla utanmiyor. olayin icinde farkli birtakim durumlar var.
su an ki kararim universiteye gidecegim o diplomayi alacagim.

moderatorler isterlerse konuyu kapatabilirler konu benim icin bitmistir.

iste konu sahibinin yazdigi yorum bazi yerleri sildim uzun olur diye

yüzde 90 kanı bozuk bu erkek milletinin sen onun için fedakarlık etmişsin etmemişsin saçını süpürge etmişin farketmezzz yazık yaaa size deil eşinize acıyorumm allah ıslah etsinnn

bugünkü açtığın konuya göre herşey anlaşılıyor. tabiki de seni istemeyecek orada sevglisi var.

Ya böyle zehir gibi cümleleri kurmak doğru mu sizce? Çok ağır olmamış mı? Hande hanımın zaten yarası büyük. Anlıyorum yalan bir şey söylemiyorsunuz, kötü niyetli olmadığınızı da biliyorum. Dost acı söyler, oda doğru. Ama ne bilim, çok ağır geldi bana son cümle...

bu nasi bi uslup ya? diger arkadasi tanimam ama sizin icin oturmus bi ton yazmis buna da mi sayginiz yok? neden bu saygisiz yorumu haketti basortunuzu cikarin dedi diye mi?
ben yorumumu geri aldim vahvahvah cok buyukmus sorununuz cok uzuldum diyorum size.

ben olsam boyle onyargili bir esi ben de goturmek istemezdim esiniz etraftan degil sizden korkmus bence.

tamamen katılıyorum size. bence evde eşine de böyle dayranıyorsa adam ondan böyle demiştir, çok ayıp

tesettür şık giyinmeye engel değil, kendine bakmaya da. bence bakımlı ve şık olmalısınız. ayrıca kesinlikle sizde dışarıdan okumalısınız.

Bence kendisi basarmamis herseyi SENle basarmis destekcisi yardim melegi sen olmussun, Ne yüzle senden utanabilirki hemde sebep yok kapali kadinlarda cok güzel asi durus sergiliyorlar.
Cok acik giyim dekolte evli bir hanima yakismaz ama kapali olmasi cok yakisir, eger utaniyorsa kendisinden utanmasi lazim!

Back
X