sanirim esim benden utaniyor....

ya afedersin ama utanıyorsa eşinin sorunu.
sen kendini seviyor, kendinle gurur duyuyorsan sorun yok.
özgüven tam yerindeyse bunu onun gözüne sok , bırak o kendinden utansın.
benim başım açık ilerde eşim olursa bu onun için ne utanç kaynağı olabilir, ne de övünç.
ben güçlü , kültürlü ve medeni bi kadınım ancak bununla gururlanabilir.
insanların bilgeliğini insanların vücudlarına geçirdikleri kumaşlar değil , beyin belirler.
nice kapalılar var şıkır şıkır gezen kadınları cebinden çıkarır cilvede(eşlerine karşı) ve bakımlı olmakta. zira güzellik bazen sadelikten geçer.
nice açıklar var ibadetlerde kapalıları cebinden çıkarır.
bu eğitim içinde geçerli nice lise mezunları , üniverste mezunlarına pabuclarını tersiyle giydirir.
bu kişisel azim ve özgüvenle alakalı.
sakın ve sakın birisi sizden utanıyorsa bu eşinizde olsa , sizin sinmenize sebep olmasın zira bu sizin değil o kişinin şahsi sorunudur.
siz bir bireysiniz , başkalarının hissettiklerinden sorumlu değilsiniz. Sizi rahatsız ediyorsa gerekli şekilde tepkilerinizi gösterin.
Ve öğrenmenin yaşı yoktur hiç bir konuda.
Tek okumak değil . Ben 32 yaşımda yüzme öğrendim. 33 te ingilizce öğreneceğim. Bilginin sınırı yoktur ve en aç olduğumuz konu olmadılır. Öğrendikçe aslında hiçbişi bilmediğimizi anlarız.
bunlar benim şahsi düşüncelerim kimseyi bağlamamakla birlikte söylemek istedim.
Kişisel seçimlerine göre (giyim , din,yaşam tarzı) kimseyi yargılamak haddimiz değil , hele önyargı Allah muhafaza.
İyi geceler bayanlar.

süper bir yorum, insanı giydiğine, ne mezunu olduğuna vs.. göre değerlendirmek geçen yüzyılda kaldı, helede bu değerlendirmeyi yapan kocaysa ne yapayım öyle kocayı
bilişim teknoloji çağında yaşıyoruz, herkes eşit, herkes herşeyi herkesin bildiği kadar biliyo belli bi çizgide, bilgiye ulaşmak çok kolay, şimdi açıp internette 10 tane gazetenin onlarca köşe yazarını okuyabilirsiniz, hatta the times ın makalelerini okuyabilirsiniz bunları yapmak ne mezunu olduğunuzlamı ilgili...
kendine extra bişeyler katmayan öğrenmenin daim olduğunu kabul edip uygulamayan, bilime sırtını dönen, ne mezunu olursa olsun illaki belli bi standartın altı kalacaktır
ama ben bu arkadaşın eşinin ya da iş arkadaşlarının bu arkadaştan üstün olduğuna kesinlikle inanmıyorum
mühendislik konusunda üstün oldukları kesin ama o ayrı!!??
üni okuyunca büyülü bi şekilde tekrarmı aşık olcak kocası, hayır hiçbişey değişmicek, önemli olan kafa yapısının değişmesi. arkadaşın içinde kaldıysa mutlaka üni ye gitmeli ama kendi için evliliğini kurtarmak için değil, böyle bi evlilik kurtarma yolu yok bence
:34:

Son düzenleme:
merhabalar

benim esim muhendis guzel biryerde calisiyor isi iyi
ben ise lise mezunuyum ev hanimiyim 1 cocugum var onu buyutuyorum
sorun su ki esimin benden utandigini dusunmeye basladim
is yerinde davet verildigi zaman bana birkac kez soyledi esli katilim olucak istersen gel ama rahat etmeyebilirsin dedi bende nicin dedim
(bu arada ben tesetturluyum)oda senden baska kapali insan olmiyacak rahat edemessin gibi seyler soyledi ama soyleyis tarzi nasil anlatsam yanina yakismadigimi ima etti
cok uzgunum 2 gundur bunu dusunuyorum neden boyle dusunuyor
7 yillik evliyim esim evliyken ben destek oldum o universite diplimomasini benimle evliyken aldi o okula gitti ben calistim sonra yasi geciyor diye baba olsun dedim ustune birde evlat verdim.
gece gunduz ders calisti destek oldum hicbi zaman sikayet etmedim
okula gittigi icin sosyal hayatimiz sifira indigi gunler oldu yinede dert yanmadim yeterki okusun hayalini gerceklestirsin dedim cok fedakarlik yaptim
karsiligi boyle olmamaliydi .parayi gorunce biraz farkli bir ortama girmeye basladikca oda degismeye basladi artik beni kucumsuyor mu anlamadim
emeklerime uzuluyorum hayatta kimseye guvenmemeli bunu yavas yavas oreniyorum
bilemiyorum kendimi assagilik birsey gibi goruyorum cok uzuldum
sizce ne dusunmeliyim ne yapmaliyim ona
valla cnm senin adına üzüldüm eşine şunu hatırlatmanı isterim başbakanımızın ve cumhur başkanımızın eşleride kapalı koskoca devlet adamları gocunmuyorda senin kocan mı utanıyor senin kapalı olmandan.bence sana bahane üretmiş..

Bence olay konu sahibinin kapalı olması ya da eşinin onun orada sıkılacagını düşünmesi degil.

Tamamen eşinin kendini düşünmesinden kaynaklanıyor.
Çünkü eşi oraya giderse belki de farklı şeylere şahit olacaktı...

Son düzenleme:
Ya kizlar cok fenasiniz siz:1: yahu adami infaz etmissiniz; )
Ya siz saygideger es? .. kac yillik hayat yoldasinizi burada, onu hic tanimayan kisilere onu linc ettirdiniz.klasik kadin yontemleri kullandiniz.ona cocuk verdim dediniz, okuttum dediniz .bunlarin dile getirilmesi cok ayiptir biliyormusunuz? Alt tarafi plastikten bir odul alacagi bir kalabaligi cok onemsediniz oysaki esinizle paylastiginiz anlar onemli olmaliydi, esiniz rahatsiz olabilirsiniz endisesi ile acemice davranmis ama sizin guvensizliginiz ve gereksiz hassasiyetiniz ve yaptiklarinizi hemen ortalara dokmeniz hic hos olmamis hanimefendi..hic olmamis..

hangi devirde yaşıyoruz artık tesettür yada açık kendini bilen insan için farketmez bende kapalıyım ve eşimle iş toplantılarına rahatlıkla gidebiliyorum karsılıklı saygı hoşgörü oldugu sürece gerisi sorun degil o kadar şık güzel ve çagdas olan tesettürlü bayanlar varki artık bu zamanda bu sorun teşkıl etmez ancak geri kafalı bi ortam olması gerek bunun için eşin onu bahane ediyor bence insan yeterki istesin kimene benim karımın tesettüründen diyebilmeli

ödül gecesinde bi kerecik te olsa yanında olmak için başörtünüzü çıkarabilirdiniz.ayrıca önyargılı davranıyorsunuz.eşiniz sizden utanmıyordur sizin belki de hoşunuza gitmicek bir ortamdır.eminim eşiniz bunları söylerken en önemli gününde sizinde yanınızda olmanızı isterdi diye düşünüyorum.ayrıca çalıştığı ortamdaki insanları da düşünmeniz lazım.belki de eşinizin hoşlanmadığı dedikodu yapan insanlar olabilir.belki de herkes çok rahat giyinecekler ödül gecesi adı üstünde gece.

hiç kalbinizi kötüye yormayın.inanın benim bile yeri geldiğinde katıldığım kokteyllerde ,gecelerde ,partiler de katılmasaydım dediğim zamanlar oluyor hatta çoğuna neredeyse katılmıyorum bile.nedeni dedikodu , çok şık ve cüretkar giyinen bayanlar ve kafamın uyuşmadığı insanlar.birde katılsanız ortak paylaşabileceğiniz ne olabilir?var mı ailece görüştüğünüz arkadaşları?partide yalnız kalmayıp sohbet edebileceğiniz?

bence eşinizin en önemli gününde bi kerecikte olsa yanında olmanız.ben bi önceki sene eşimin rütbe törenine katılamadım ve çok üzgünüm.kim bilir Allah bana ne kadar ömür biçti ve bi dahakine kendi ellerimle takacak mıyım yada yanında olacak mıyım? :(

basortumu hicbirzaman cikarmam sozkonusu bile olamaz
ortak paylasabilecegim hicbirsey olmasa bile orada esimle olucaktim yetmezmi
kaldiki insanlarla lak lak etmeye niyetli gitmeycektim zaten vicik vicik hic hoslanmam
yanliz kalip kalmamakta onemli degildi cunku ben orada esim icin bulunacaktim baska insanlar icin degil..

vah vah vah cok uzuldum sizede cok buyuk mus sorununuz

kaldiki insanlarla lak lak etmeye niyetli gitmeycektim zaten vicik vicik hic hoslanmam
yanliz kalip kalmamakta onemli degildi cunku ben orada esim icin bulunacaktim baska insanlar icin degil..

Arkadas kotu niyetle soylememiski, neden terslediniz?

Bende aslında konunun bu noktasına takılmıştım.

Konu sahibi arkadaşım lise mezunu olarak çalışıp ev geçindirdiyse,üniversite okuma sırası ona gelmiş.

Mutlaka hayalleriniz,idealleriniz vardır sevgili Hande;lütfen kendiniz için bir adım atın.

insallah universiteye gidecegim sira bende .onun icin yada baskalari icin degil. bunu kendim icin istiyorum.
statumuz ayni olsun diyede degil. ama kendimi iyi hissetmek acisindan .

esim benden utansaydi bunu kesinlikle hissederdim
yani bunu akli basinda olan her kadin hisseder
ve nitekim bence sizde yanilmiyorsunuz
esinizin sizden utandigi bariz ortada hemde ortaya sacma sapan seyler atmis
yok Atatürkcüler vs iyice kendinizi kötü hissedin ve sakin gelmeyi düsünmeyin diye
ve hatta bunun konusu bile acilmasin diye
neden cünkü ( ailemizde bol bol mühendis var doktor var vs) bu tip toplantilar törenler geceler gayet iyi bilirim
o ortamlarda herkesin hanimlari iste havali kiyafetler makyajlar sikir sikir fistik gibi bakimli parlayan hatunlar olacak eslerin yaninlarinda
yada es olarak degil is arkadaslarida olabilir hanim olarak yani

simdi böyle bir ortama tesettürlü biri girer mi bence girer neden olmasin
ama esas önemli olan senin esin
ne yani diger hanimlarin yaninda seni ezikmi görecek
yada sen mi kendini ezik göreceksin
esin mi rahatsiz olacak bu durumdan sen mi
insanin esi can yoldasidir
insan esini her haliyle sever ve her haliyle benimser
benim bildigim bu arkadasim

birde su var esinizle alakali degil ama
bu yasima kadar cok is tecrübem oldu
cok insan tanidim
cok ortamlar gördüm
ve sunu farkettim esini evde basini kapatip disardaki basi acik kadinlara hayran olan erkekler
evdeki eslerini ezik görüyorlar
yani hem kapanmasini istiyorlar hemde asagiliyorlar
buda ayri birsey neyse

yok esim beni zorla kapatmiyor ben onu tanimadan oncede kapaliydim .tamamen kendi istegim bu.
evdede cok bakimliyim. hergun dus alir makyajimi yapar parfumlenir kremlenir .ev icinde giyilebilecek guzel kiyafetleri giyerim.

Mesele başörtüsü mü şimdi? Şayet cidden buysa, adam keşke taşıyamayacağı bayanı eş olarak seçmeseymiş kendine. Ortamlara sokacak kadın bulsaymış. Niye bir bayandan dini hassasiyetine ters bir fedakarlık beklensin ki? Adam eşinin arkasında durmayacaksa böyle bir fedakarlığı nasıl haketsin?:19:

Konu sahibi arkadaşım ne hanımlar gördüm, kapalı açık farketmez, istediler mi kendilerine her türlü ortamda bir yer bulan. Tatlı sohbet, güler yüz kafi. Çekinme, git kocanla. Sen de ortamları yokla bakalım cidden sana uygunlar mu değiller mi.Eşinin de triplere girmesine hiç gerek yok, afedersin ama alttarafı bir müe

aynen oyle arkadasim ben o mutlu olsun diye sirami ona verdim .ama o mutlu olsun diye dinimin farz kildigi kapanmaktan vazgecemem.

biliyormusun bnm eşimde beni okutuyor bn calısmıyorum durum böyle olunca insan cok minnettar kalıyor karsındakine. bence eşin bu günleri unutmus arada bir hatırlatman lazım:)..aslında içimden gecen sey onu okutacagına sen sınavlara hazırlanıp okusaymıssın..erkek bir sekilde ekmek buluyor ama kadın?

ne guzel sizin adiniza sevindim .umarim guzel birsekilde tamamlarsiniz.evet ben okumaliydim .

benim kapalı olmamı sorun ettiler.rahat olup olmamanın önemi yoktu.kapalılık belli bir siyasi durumu gösteriyormuş ne alakaysa,yüzüme karşı yapılan bir şey olmasa da arkadan gelen sözlere eşim çok üzüldü ve bir daha o ortamlara kendi de gitmedi.çok çok zorunlu durumlarda oğlum gitti.şimdi o kişilerin bana karşı davranışı daha saygılıdır.ama bunu eşim sağladı.tepkisini koydu:34:

sizin yasadiklarinizin bir benzerini esim bana daha sonraki konusmalarinda guzelce izah etti. onu daha iyi anliyorum simdi.

sırf başörtüsü eşinin en önemli gününde onun için engelse nerede kaldı evliliğin birlikteliği iyi günde kötü günde destek olunması...
her ne olursa olsun at gözlüğü takmanın başörtüsüyle ,açık olmakla,okumakla alakası yok.
eşinde malesef at gözlüğü takanlardan anlatığın kadarıyla kesinlikle kendini kötü ve suçlu hissetme.
onun mühendis olması senin lise mezunu olman bile sende sorun olmuş eşinin düşüncesizliği yüzünden önemli olan görgü,insanın kendini geliştirmesi.

bunuda cok dusundum aslinda kafama takilan en temel soru buydu. basortum ona engelmi diye.

bu nasi bi uslup ya? diger arkadasi tanimam ama sizin icin oturmus bi ton yazmis buna da mi sayginiz yok? neden bu saygisiz yorumu haketti basortunuzu cikarin dedi diye mi?
ben yorumumu geri aldim vahvahvah cok buyukmus sorununuz cok uzuldum diyorum size.

ben olsam boyle onyargili bir esi ben de goturmek istemezdim esiniz etraftan degil sizden korkmus bence.

Bence iki tarafta hata var hic bir hata tek tarafli degildir. Oncelikle Bence bu hayatta ilk once kendini dusuneceksin sonra baskasini. Bende hem okuyorum hem calisiyorum hem evliyim.Okumak, Bu benim kendi hayalim kimseden maddi veya manevi destek beklemiyorum bunu hic kimse icinde yapmiyorum sadece ve sadece kendim icin yapiyorum. Sizin yerinizde olsaydim esiniz okurken bende kendimi gelistirmek icin caba gosterirdim en azindan distan okurdum....Ve iyi bir meslek sahibi olurdum hemen cocuk dogurayim aman esimin yasi geciyor demek yerine once kendi ayaklarimin uzerinde dururdumki yarinin ne getirecegi mechul, cogu kadinlar oyle sorunlar yasiyorlarki evliliklerinde maddi ozgurlukleri olmadigi icin bosanamiyorlar bile ezilmeye mahkum kaliyorlar...Bu yuzden hic birsey icin gec kalmis degilsiniz sizde kendinizi bu vakitten sonra gelistirin, okumanin inaninki yasi yok suan universitede 45 yasindaki adamlar aksama kadar calisip aksam isden cikip universite aksam kolejlerine geliyorlar ( bu cok taktir ettigim bisey )....Tabiki yorum oneri bizden uygulamak size kalmis bisey...

Esinize gelince...Evet is ortamlari farkli oluyor, ben avukatlik uzerine okuyorum ama esim lise terk..bu demek degilki onu kucumseyim asla sadece kendini gelistirmesini isterim hepde istemisimdir o bana destek olmadimi tabiki oldu ama olsada olmasada bu benim hayalimdi ve bunu o istesede istemesede gerceklestirmek icin cabaliycaktim omrumun sonuna kadar!!! Suan esim benim nekadar emek verdigimi gordugu icin kendiside cabalamak istiyor en azindan distan okuyabilirim okadar yuksek bi meslek sahibi olmama gerek yok ama kendimi bende gelsitirmek istiyorum senin nekadar cok cabaladigini emek verdigini goruyorum ben neden kolaya kacayim diyor...Ben onunla lise terk olarakta gurur duydum bir universite megzunu olsada gurur duyarim ama isterimki daha iyi yerlere gelsin, kendisini gelistirsin... Cunku bunu basaramiycak kisi yoktur hayatta, istemiycek kisi vardir!

Ama dedigim gibi bence burda iki tarafda hatali, hic bir hata tek tarafli degildir...Tabiki bunlar benim dusuncelerim, diyer arkadaslarin dusuncelerinede sonsuz saygim var...

siz benim kendimi gelistirmedigimi nerden biliyorsunuz
hemen cocuk dogurma sozunuzu de hic ama hic begenmedim
ben cocuk dogurmadim o benim dunyami aydinlatan bir melek olarak gonderildi bundanda hic pisman degilim. esim 100 tane universite bitirsin ben yaninda lise mezunu olarak kalayim .cocugumu yine isterdim.o bana bir engel degil.

e siz de eşinizin mühendis çıkacağını bile bile niye lise mezunu olarak kalmayı seçiyosunuz?hiçbişey yapamıyosanız açık öğretim denen bişey var..
tabi ki o kadar emek vermişsiniz ama artık aranızda bi statü farkı oluşmuş, o bi mühendis olmuş, alelade bişey de değil siz ise lise mezunu..biraz kendinizi geliştirin, açık öğretime falan yazılın, davul bile dengi dengine demişler..

buna benzer bi duruma şahit olmuştum, kızla oğlan tıp fakültesindeyken evlenmişlerdi kız önlisans mezunuydu bir de..adam doktor olunca gerçekten çok pişman oldu onla evlendiğine, sonra da boşandılar zaten..

malesef hayatta dur durak yok, devamlı gelişmek ve ilerlemek zorundayız.oh ne güzel evlendim bi de çocuk yaptım diye bişey bitmiş değil.

hanimefendi ben lise mezunu olarak kalmayi secmiyorum o zaman sartlar o sekildeydi oyle olmasi gerekti.
evet davul bile dengi dengine demissiniz bende diyorum ki davulun sesi uzaktan hos gelirmis anlayana
valla siz sanirim universite mezunusun ama bu mantikla lise mezunu gibisiniz evlendim cocuk yaptim hersey bitti diyen kim..

kendi ödül alacağı günde, sizi yanında istememesi çok yanlış. başkalarını bahane etmesine gerek yok. yazılarınızdan anladığım kadarıyla, iş arkadaşlarıyla düzgün bir diyalog kuramayacak birine de benzemiyorsunuz.

eğer iş çevresi size tuhaf bakacaklarsa, bu onların ayıbı olurdu. bir gecede başarı ödülü verecek kadar organize olmayı becerebiliyorsa, şekilcilikten uzak bir anlayışa sahip olmalarını beklerdim ben. çıplak gitseniz ve gözler üzerinizde olsa, bundan rahatsız olması gerekirdi eşinizin. tesettürden dolayı böyle birşey olacağını sanmıyorum açıkçası... eşinizle yolda giderken, iş arkadaşı ile karşılaşsa sizi gizlemeye mi çalışacak? size anormal mi bakacak insanlar? bu kadar ayrımcı insanlar az da olsa vardır mutlaka ama hepsinin eşinizin iş yerinde toplandığını sanmıyorum...

eşiniz standartlarını yükseltmiş bir derece, şimdi sıra sizde. emin olun, istediğiniz taktirde yapabileceğiniz birçok şey var. kendinizi her konuda geliştirebildiğiniz kadar geliştirin. bu şekilci anlayıştan başta eşiniz sıyrılsın. giyiminiz, öncelikle sizi ilgilendirir, iş arkadaşlarına imada bulunmak düşmez...

insallah universiteye gidecegim tabiki. sira bende esimlede konustuk hersey halloldu zaten.bu guzel yorumunuz icin tesekkur ederim yikici degil yapici.egitimli insan sanal ortamda olsa kendini belli ediyor.
ben olsam eşimi okutmaya çalışacağıma kendim okurdum:)böylece gereksiz fedakarlık yapmamış olurdum.neyse olmuş bitmiş ama bence dikkatli davranın.

ben belli aralıklarla en güzel kıyafetlerimi giyerim süslenirim eşimin iş yerine giderim.hatta çantamda topuklu ayakkabı taşırım oraya yaklaşınca değiştiririm:) sonuç: çalışanlardan güzel iltifatlar duyarak eşimle el ele kurumdan çıkarız.siz hiç böyle şeyelr yapmıomusunuz iş arkadaşları sizi tanımıyor mu şaşırdım doğrusu.

giyinip suslenip gidilecek bir ortam degil esimin calistigi yer. zaten esimde bundan hoslanmaz.
malesef şöyle bi durum var, konu sahibi hanfendi lise mezunu ve evde oturup çocuk büyütüyor yani ev hanımı..siz bu durumu kendinizle kıyaslayamazsınız, çünkü kendi ayaklarınızın üstünde durabilmişsiniz, pek çok insana nasip olmayacak yerlere gelmişsiniz..

yani insan kendini aştığı zaman bu statü olayı göze batan bi durum değil demek istiyorum, siz de bunun örneklerinden olmuşsunuz.

ben esimle su an ayrilsam kendi ayaklarim uzerinde durabilecek yapidayim cok sukur. hickimseye muhtac olmam. zaten konumuzda bu degil.
burada farkli birsey tartisiliyor siz nerelere cekiyorsunuz.
esim okula giderken ben calismis insanim ev gecindirmis insanim gayet ayaklarim saglam basiyor

Konu sahibi arkadaşım bana da eşiniz bahane üretmiş,utanmış gibi geldi.Kapalı olmanız güzel ve bakımlı olmayacağınız anlamına gelmez.İnternette bir sürü güzel kapalı kombinler var araştırabilirsiniz.Ayrıca benim babam da mühendis yemekleri kokteyleri oluyor annem ve ben açık olduğumuz halde orada pek çok kapalı kadınla dostluk kurabiliyoruz.Kimsenin kimseyi küçük gördüğü yok yani.Bence alışverişe çık güzel bir tesettür kombini al kendine eşine de giyin süslen göster kıyafetlerini ve 'insanlar hakkında önyargı yapmaya gerek yok,bu senin için önemli bir gün ben de yanında olmak istiyorum eğer o insanlarla anlaşamazsam bir daha katılmam böyle bir yere ama ödül töreninde senin yanında olmalıyım' de.

Eki Görüntüle 559352 Eki Görüntüle 559353 Eki Görüntüle 559354 Eki Görüntüle 559355 Eki Görüntüle 559356

örnek kombin modelleri yükledim umarım hoşuna gider resimler,beğenmezsen alışveriş mağazalarında araştırırsın.Kendini kötü hissetme her insan özeldir.Kapalı açık olması bir şeyi değiştirmez.İnsanı insan yapan düşünceleri,kalbinin güzelliğidir.Bunu en yakın zamanda eşin de öğrenir umarım.

cok cok cok tesekkur ederim benim icin zahmet ettiniz. armine aker kayra gibi yerlerden aliyorum zaten . sorun kombin yada kiyafet degil.yinede cok tesekkur ederim.

Cumhurbaşkanı tesettürlü ev hanımı eşini yurtdışına ingiltere kraliçesinin karşısına , cumhuriyet balolarına Türkiyenin en üst düsey büroratlarının arasına gururla götürüyorda sizin eşinizmi utanıyor , eşiniz azcık para görünce kendini bir halt sanmış belliki , hazımsızlık onda dersini verin bence , ayrıca açık bayanlar kapalıları hiç de küçümsemiyor eşinizin hüsnü kuruntusu

harika bir ornek verdiniz cok sagolun:)

Konu başörtü vs. değil arkadaşlar. Bence bir insan, eşi görebileceğiniz en rüküş, en çirkin, en cahil biri bile olsa, hiç sevmiyor olsa bile sırf emeklerinin hatrına o ödül gecesine yanına çağırmalıydı. Konu sahibi eşi için o kadar çok fedakarlık yapmış ki. O ödülde onun da emekleri var. O fedakarlık yapmasa o adam o ödülü alabilir miydi? Hem konu sahibi o kadar fedakarlık yapmak yerine tahsilini yükseltip daha sosyal olup daha iyi kazanabilirdi. O zaman eşi mühendis olabilir miydi acaba... Adamda biti kanlanınca geldiği yeri unutmuş hemen. O önemli toplantılara bile eşinin yıkayıp ütülediği kıyafetlerle giriyor. Eve gittiğinde sıcak bir yemeğinin olacağını bilerek çalışıyor. Çocuğu bakıcıda değil, annesinin elinde büyüyor. O rahat kafayla işinde daha başarılı oluyor. Eşi bu huzuru sağlamasa hadi okulu bitirdi diyelim ama işinde bu kadar başarılı olamazdı. O beğenmediği eşi olmasa o bir hiç...

Buda konu sahibine: O kadar mükemmel bir eş olmuşsunuz ki, eşiniz siz olmasanız neler olabileceğini öğrenmemiş. Fedakarlık yapmayı bırak artık, kıy kocanın parasına kıyafetin bakımın dibine vur, azıcık evini ihmal et. Kurslara, seminerlere git yeni şeyler öğren, sosyal bir ortamda anlata anlata bitiremeyeceğin yerlere git. Ama bunu eşinin yanına yakışmak için değil, kendin için yap. Birde özgüven meselesi var ama sorun değil. Kısaca kocanı bu günlere sen getirdin dahası var mı?

aynen canim fazla fedakarlik yapmamak gerek buda bu konuyu okuyanlar ders olsun

Ben "eşin senin sayende mühendis olmuş" denmesini anlamıyorum.
Konu sahibi,eşine ders mi çalıştırmış ?
Veya mühendis kontenjanından çekilip,hakkını eşine mi vermiş ?
Yapmayın kızlar.Hepimiz,elimizden geldiğince eşlerimize her konuda destek oluyoruz.
Bazılarımız eşlerimizin hobileri yüzünden fedakarlık yapıyor,bazılarımız ailesi,mesaisi,nöbeti,oyunu,pc si vs....
Herkes bir sebeple eşi için birşeylerden fedakarlık yapıyor.
Ben fedakarlık yaptım mühendis oldu diye birşey yok.
Bence tabii..:)

hicbirzaman esim benim sayemde muhendis oldu gibi birsey soylemedim .soylememde.
ne yuzune soyledim ne arkasindan.kendisi calisti dersine azim etti aldi diplomayi.
hicbir mesajimda bu yazmiyor.siz nerenizle okuyorsunuz konuyu.

Ben çalıştım-O okudu kısmı hariç,herkesin yaptığı fedakarlıklar.

Çoğu zaman fedakarlık olarak nitelendirmediğimiz durumlar.
Cumhurbaşkanı eşinden örnek verilmiş.
Cumhurbaşkanının eşi bile ne fedakarlıklar yapıyor.
Sosyal hayattan olsun,ortak geçirilen zamandan olsun,moral destek anlamında olsun...

Ben çalıştım-O okudu kısmını atlamışım itiraf edeyim.
Ama bu da bir seçimdir.Ortak gelecek için ortak alınmış bir karardır.
Tam tersi sıkça yaşanıyor.Erkek çalışıyor,kadın eğitimine devam ediyor.
Erkekler,benim sayemde doktora yaptı veya üniversite bitirdi gibi sözleri pek söylemiyorlar diye düşünüyorum.

o karari birlikte almadik o karari ben aldim onun icin. sizin kocaniz soylemiyorsa herkesi kendinizle kiyaslamayin.gozlerinizi acip o kucuk cercevenizden hayata bir bakin.
halen perdenin arka tarafindan bakiyorsunuz

Ya kizlar cok fenasiniz siz:1: yahu adami infaz etmissiniz; )
Ya siz saygideger es? .. kac yillik hayat yoldasinizi burada, onu hic tanimayan kisilere onu linc ettirdiniz.klasik kadin yontemleri kullandiniz.ona cocuk verdim dediniz, okuttum dediniz .bunlarin dile getirilmesi cok ayiptir biliyormusunuz? Alt tarafi plastikten bir odul alacagi bir kalabaligi cok onemsediniz oysaki esinizle paylastiginiz anlar onemli olmaliydi, esiniz rahatsiz olabilirsiniz endisesi ile acemice davranmis ama sizin guvensizliginiz ve gereksiz hassasiyetiniz ve yaptiklarinizi hemen ortalara dokmeniz hic hos olmamis hanimefendi..hic olmamis..

pardon kim kimi infaz etmis hickimse kimseyi infaz etmis degil hangi gozlukle okuyorsunuz konuyu sanirim numaralarinizi degistirme zamani gelmis
evet saygideger uye buyurun dinliyorum
ona cocuk vermedim. allah cocugumuzu bize hediye etti. ben cocugun sahibi degilim onun sahibi yaradan.
onu ben okutmadim o kendisi okudu. anlamiyorum bazilari nereden okuyorlar.nerede yazmis ben okuttum diye.oyle olsa bile ne var bunda .
kiskancliginiz yorumunuza buram buram yansimis.her kadin kocasina boyle bir iyilik yapamaz. asil guvensizlik sizin gibi yazanlarin yorumlarinda.

7 yillik evliyim esim evliyken ben destek oldum o universite diplimomasini benimle evliyken aldi o okula gitti ben calistim sonra yasi geciyor diye baba olsun dedim ustune birde evlat verdim.
gece gunduz ders calisti destek oldum hicbi zaman sikayet etmedim
okula gittigi icin sosyal hayatimiz sifira indigi gunler oldu yinede dert yanmadim yeterki okusun hayalini gerceklestirsin dedim cok fedakarlik yaptim
karsiligi boyle olmamaliydi .parayi gorunce biraz farkli bir ortama girmeye basladikca oda degismeye basladi artik beni kucumsuyor mu anlamadim
emeklerime uzuluyorum hayatta kimseye guvenmemeli bunu yavas yavas oreniyorum
bilemiyorum kendimi assagilik birsey gibi goruyorum cok uzuldum
sizce ne dusunmeliyim ne yapmaliyim ona

ceylan_ceylin buyur konu sahibinin yazdiklari okuttum diye bir cumle kurmadi sadece esine universite doneminde destek oldugunu soyledi

iyi kotu yorum yapan herkese tesekkur ederim
bazi uyeler konuyu nereden nereye cekmisler o uyelere kiskancliklarini dizginlemelerini tavsiye ederim
burada konu benim tesetturum degil. buradaki konu her ne olursa olsun esimin benim yanimda durup durmayacagi.
evliligin sadece tek tarafli fedakarlik olmayacagi
sevginin baki olup olmamasi
hayatin zor gununde iyi gununde herzaman herseye hazirlikli olup olunmayacagi.
bir arkadas yazmis karacarsaflida olsa adam esinin yaninda durmali diye. KESINLIKLE ARKADASIM HISLERIME TERCUMAN OLMUSSUN.
bu konuyu acarken kalbimden gecenler onlardi.
esim icin basortumden fedakarlik yaparmiyim yapamazmiyim degildi.
hastalikta saglikta iyi gunde kotu gunde gercekten is icraata geldiginde belli olurmus.anlatmak istedigim kadin fedakarlik yaptiginda erkek hak edermi.
herneyse daha fazla uzatmiyorum .
esimle konustuk herseyi izah etti. o benden asla utanmiyor. olayin icinde farkli birtakim durumlar var.
su an ki kararim universiteye gidecegim o diplomayi alacagim.

moderatorler isterlerse konuyu kapatabilirler konu benim icin bitmistir.

konu okunmadan yorum yapilmamali hande2014 esine cok destek oldugunu universite doneminde evliyken
fedakarlik yaptigini esi okumasi icin calistigini dile getirdi
bunda kotu olan nedir ???
belki bu bayan dogru durust ilk evlilik yillarini yasayamadi
calisip esine yardimci oldu katkida bulundu okuyabilmesi icin
kac kisi bu fedakarligi yapar ???
sende dogru mu konu sahibinin esinin hande2014 u yaninda davete goturmek
istemezcesine konusmasi
haniminin ayaginin altini opmeli
eline para gecince niye kucumsuyor

evlılıkte ıkı kısınınde egıtımıne devam etmesı ımkansız denılecek kadar güctür .

sonucta aıle destegıyle o okulu okumuyorlar.

ıkısınden bırı fedakarlık etmek zorundadır .buradada fedakarlık eden konu

sahıbı olmus .eger konu sahıbıde egıtımıne devam edıyor olsa ıdı

o eve kım bakacaktı ? okul masrafları, kıra,fatura gıderlerı ,

mutfak erzagını kım karsılayacaktı ? birisinden biri mecbur calısmak zorundaydı

konu sahıbıde kendını feda etmıs iş hayatına atılmıs ,eşide konu sahıbının destegıyle

egıtımıne devam etmıs ,olay bu kadar basıt .keske her ıkınızde egıtımınızı

tamamlamadan evlenmeseydınız .fakat geç kalmıs sayılmazsınız .sız de açıktan

okuyabılırsınız.madem sizden utanıyor,
sımdı de esınız calıssın o sıze destek cıkarak borcunu odesın .:ssz:

Son düzenleme:
hicbirzaman esim benim sayemde muhendis oldu gibi birsey soylemedim .soylememde.
ne yuzune soyledim ne arkasindan.kendisi calisti dersine azim etti aldi diplomayi.
hicbir mesajimda bu yazmiyor.siz nerenizle okuyorsunuz konuyu.

o karari birlikte almadik o karari ben aldim onun icin. sizin kocaniz soylemiyorsa herkesi kendinizle kiyaslamayin.gozlerinizi acip o kucuk cercevenizden hayata bir bakin.
halen perdenin arka tarafindan bakiyorsunuz

pardon kim kimi infaz etmis hickimse kimseyi infaz etmis degil hangi gozlukle okuyorsunuz konuyu sanirim numaralarinizi degistirme zamani gelmis
evet saygideger uye buyurun dinliyorum
ona cocuk vermedim. allah cocugumuzu bize hediye etti. ben cocugun sahibi degilim onun sahibi yaradan.
onu ben okutmadim o kendisi okudu. anlamiyorum bazilari nereden okuyorlar.nerede yazmis ben okuttum diye.oyle olsa bile ne var bunda .
kiskancliginiz yorumunuza buram buram yansimis.her kadin kocasina boyle bir iyilik yapamaz. asil guvensizlik sizin gibi yazanlarin yorumlarinda.

Bu nasıl bir üslup ?

Eşine ve çevresine duyduğun aşağılık kompleksini,buradaki insanları aşağılayarak gideremezsin.

Belki de konuşma tarzın yüzünden bazı ortamlara girmen uygun bulunmuyor olabilir.

Yazarken böyleyse,konuşurken dilin kemiği yok,ayarı tutturamıyor olabilirsin.

Back
X