Sanırım eşim beni sevmiyor..

Chek

Sebebi neydi ki?
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
5.702
12.333
498
Merhaba kk

Direk konuya gireyim bir kızım var 2 yaşında öncelikle onu belirteyim.
Geçen gün şöyle bir düşündüm bekarlığımı, nişanlılığımı ve sonra bir şeyi farkettim eşim bana ne sevdiğini söylüyor, ne özlediğini, ne beğendiğini...
Hani beni sevdiğine dair içinden gelen bir mesaj, durduk yere sarılmak gibi küçük şeyleri bile yapmıyor.
Artık içimde ne kadar yapmayacağına inandıysam, artık nasıl ümidi kesmişsem yokluğunu aramıyormuşum bunca zamandır.
Ama birden dank edince o kadar kötü oldum ki durup bakınca sarılan ben, yanında şakalaşan ben, sevdiğini genelde belli eden ben. gel birlikte fotoğraf çekilelim bile demez düşünün. Eşim benimle ilgili bir şey yapmamış
Büyük şeyler isteyen biri de değilim yani yan yana bir tv izlerken özledim bugün seni demek ya da gün içinde sesini duymak için aradım gibi.. Hani beni özlediğini bile düşünmüyorum artık
Eskiden nasıldı derseniz sevgiliyken nişanlıyken sevdiğini belli ederdi, sevgisini gösterirdi.
Ama çocuktan öncede böyleydi. Yani çocuk olduktan sonra onunla ilgilenmekten vakit ayıramamaktan değil.
Diyeceksiniz ki sende uzak dur uzak durduğum zamanlar oldu ama hiç umrunda olmadı.
Benim canım sıkkın olduğunda ben yatak odasında ağlarken yanıma gelip neyin var anlat bile demez içeride oyun oynayıp dizi izleyip kahkaha atabilir.
Normalde konuşup güleriz iyiyiz somurtmaz beni düşünür( sevdiğin yiyeceği aldım, hasta olursun şöyle giyin vs vs) zaten onlarda olmasa hiç çekilmez. İnsan biraz onun için özel olduğunu, onun için değerli olduğunu hissetmek istiyor. Bir sevgi aşk dolu bakış bile gülümseme bile yok.Bir hayal kursam boşver belli olmaz ne olacağı diyip kestirip atabilir.
Sonuçta bende bir insanım sevgi görmeyi, yeri geldiğinde şımartılmayı, bi derdim olduğunda birisine sarılıp ağlamayı birisinden güç, destek almayı istiyorum ama zor günümde, ağladığımda , bir şeye canım sıkıldığımda hep yalnız ağladım, insan düşünüyor ya karısı içeride ağlıyor insan en azından tamam ağlama der bir şey yok der.
İşte bütün bunları topladığımda beni seven bana aşık olan bir adam görmüyorum ve üzülüyorum.

Esim de tipki böyle duygusal açıdan. Ev işlerine yardim etmese yemek tatli yapmasa ben de sevilmiyorum heralde derdim. Yili doldurdugumuz evliligimde 2 kere soyledi sevdigini. Ben birkac kere konuştum ilgisiz oldugumu dusunmuyorum ama vicik iliski sevmiyorum dedi. Evet ilgisiz degil ama duygusal olarak kocaman bi bosluk var icimde. Sen konustun mu?

Merhaba kk

Geçen gün şöyle bir düşündüm bekarlığımı, nişanlılığımı ve sonra bir şeyi farkettim eşim bana ne sevdiğini söylüyor, ne özlediğini, ne beğendiğini...
Hani beni sevdiğine dair içinden gelen bir mesaj, durduk yere sarılmak gibi küçük şeyleri bile yapmıyor.
Artık içimde ne kadar yapmayacağına inandıysam, artık nasıl ümidi kesmişsem yokluğunu aramıyormuşum bunca zamandır.
Ama birden dank edince o kadar kötü oldum ki durup bakınca sarılan ben, yanında şakalaşan ben, sevdiğini genelde belli eden ben. gel birlikte fotoğraf çekilelim bile demez düşünün. Eşim benimle ilgili bir şey yapmamış
Büyük şeyler isteyen biri de değilim yani yan yana bir tv izlerken özledim bugün seni demek ya da gün içinde sesini duymak için aradım gibi.. Hani beni özlediğini bile düşünmüyorum artık
Eskiden nasıldı derseniz sevgiliyken nişanlıyken sevdiğini belli ederdi, sevgisini gösterirdi.
Ama çocuktan öncede böyleydi. Yani çocuk olduktan sonra onunla ilgilenmekten vakit ayıramamaktan değil.
Diyeceksiniz ki sende uzak dur uzak durduğum zamanlar oldu ama hiç umrunda olmadı.
Benim canım sıkkın olduğunda ben yatak odasında ağlarken yanıma gelip neyin var anlat bile demez içeride oyun oynayıp dizi izleyip kahkaha atabilir.
Normalde konuşup güleriz iyiyiz somurtmaz beni düşünür( sevdiğin yiyeceği aldım, hasta olursun şöyle giyin vs vs) zaten onlarda olmasa hiç çekilmez. İnsan biraz onun için özel olduğunu, onun için değerli olduğunu hissetmek istiyor. Bir sevgi aşk dolu bakış bile gülümseme bile yok.Bir hayal kursam boşver belli olmaz ne olacağı diyip kestirip atabilir.
Sonuçta bende bir insanım sevgi görmeyi, yeri geldiğinde şımartılmayı, bi derdim olduğunda birisine sarılıp ağlamayı birisinden güç, destek almayı istiyorum ama zor günümde, ağladığımda , bir şeye canım sıkıldığımda hep yalnız ağladım, insan düşünüyor ya karısı içeride ağlıyor insan en azından tamam ağlama der bir şey yok der.
İşte bütün bunları topladığımda beni seven bana aşık olan bir adam görmüyorum ve üzülüyorum.
çok mu kavga ettiniz?
iğneleyici sözler mi söylediniz birbirinize ya da itici davranışlarda mı bulundunuz?
bakın bu dediğinizi ben şöyle algılıyorum aranızda iletişim kopmuş
yani birbirnizi çok kırmışsınız umursamayarak kendini rahatlatmış ve bunu her konuya gayet yaymış tepki olarak sonra da alışmış işte...

dün bi dizi izledim
dizinin o bölümünde ilişkilerde şöyle bir durumdan bahsediyordu.

bir taraf "peşinden koşan, ikna eden ya da hak eden" diğer taraf "razı olan" taraftır diyordu.

yani ilişkide birisi kendini daha üst pozisyonda görüyor gibi düşünebiliriz.
mesela sizin durumda bu geçerli olabilir.

sanırım siz eşinizi ikna eden kişisiniz
eşiniz de size razı olmuş gibi.

yani ikna eden emek veriyor, uğraşıyor
diğeri de bu emeği görüp kabul ediyor
ama üstüne bir şey yapmıyor

mesela benim evliliğimde de tam tersi bu durum.
ben eşime pek bi şey yapmam
o sevdiğini söyler, o gelir, o uğraşır gibi.
ben de karşılık veriyorum ama.
eşiniz kadar mesafeli ya da ilgisiz durmuyorum. eşim verici ben alıcı taraf gibiyim denebilir.

belki bu durum sizde de geçerlidir.

Her erkek duygularını bizim gibi dışında yaşamıyor,benim eşimde sevdiğini kelimelerle ifade etmez,ama bilirim bana olan ilgisinden,sahiplenişinden,koruma duygusundan istediğim birşeyi almaya uğraşmasından,yani illa "seni seviyorum" cümlesi değildir bunun ölçüsü...

Sevgi göstermek denince işte kadınların aklına başka erkeklerin aklına başka şeyler geliyor. Bir yerde okumuştum. Ailenin çocuğu anlatıyor. Annesi bigün babasına Sen neden bana çiçek almıyorsun diye sormuş. Babası da ' Ya ben sen seviyorsun diye her hafta kilosu 35 tl olan zeytinden alıyorum. 9 liraya da zeytin var. 'demiş :)) Farklı işte sevgi gösterilerine bakış açılarımız.

Esim de tipki böyle duygusal açıdan. Ev işlerine yardim etmese yemek tatli yapmasa ben de sevilmiyorum heralde derdim. Yili doldurdugumuz evliligimde 2 kere soyledi sevdigini. Ben birkac kere konuştum ilgisiz oldugumu dusunmuyorum ama vicik iliski sevmiyorum dedi. Evet ilgisiz degil ama duygusal olarak kocaman bi bosluk var icimde. Sen konustun mu?

Tanıdığım andan itibaren böyle olsa diyeceğim ki huyu ama böyle değildi sevgisini gösteren biriydi
Eşim ve bir şeyi konuşarak çözmek çok uzak iki şey.. Hı hı deyip geçiştirir.

Benim esim de bana seni seviyorum demez cunku sevginin sozlerle ifadesinin olmadigini dusunenlerden. Allaha sukur zerre de suphem yok. Bense 7-24 etrafinda kedi gibi dolanirim, surekli dilimde seni seviyorumlar bitanemler canimlar cicimler... Hicbir kere de gocunmadim. Herkesin fitrati farkli. Ben boyleyim, o oyle. İlla dile dokulmesine gerek yok. O hissiyati gerek tavrilariyla gerek davranislariyla veriyorsa tamamdir. Huzurunuz daim olsun muhim olan o.

Merhaba kk

Hissettiklerini neden eşinle konuşmuyorsun?

Tanıdığım andan itibaren böyle olsa diyeceğim ki huyu ama böyle değildi sevgisini gösteren biriydi
Eşim ve bir şeyi konuşarak çözmek çok uzak iki şey.. Hı hı deyip geçiştirir.

Iliski yurutmesi en zor olan insanmis esin. Ben bu açıdan ilerleme kaydedemezsem sartlari olusturup bosanmayi gundeme getiririm diye dusunuyorum...

çok mu kavga ettiniz?
iğneleyici sözler mi söylediniz birbirinize ya da itici davranışlarda mı bulundunuz?
bakın bu dediğinizi ben şöyle algılıyorum aranızda iletişim kopmuş
yani birbirnizi çok kırmışsınız umursamayarak kendini rahatlatmış ve bunu her konuya gayet yaymış tepki olarak sonra da alışmış işte...

Çok kavgalar ettik evet , iletişimimiz kopuk değil aslında bilmiyorum belki de kopuktur
İlgisiz değil ama sanki ilgiyi görev icabı yapıyormuş gibi
Hani beni arayıp sorarken bile tamam boşver arama beni desem ohh tamam diyecek gibi geliyor.

Çok kavgalar ettik evet , iletişimimiz kopuk değil aslında bilmiyorum belki de kopuktur
İlgisiz değil ama sanki ilgiyi görev icabı yapıyormuş gibi
Hani beni arayıp sorarken bile tamam boşver arama beni desem ohh tamam diyecek gibi geliyor.

yok yahu öyle değildir
sevdiğin yiyecekleri falan düşünüp alıyomuş ama

yok yahu öyle değildir
sevdiğin yiyecekleri falan düşünüp alıyomuş ama

Ya işte bende ondan sanırım sevmiyor dedim yani anlamıyorum
Sevmiyor desem benim sevdiğim şeyleri almaz, bir yere giderken bana sormaz
Ama seviyorsa neden böyle yapıyor

Bazı erkekler eşlerinin hasta ve aĝlamasını istemez kaldıramaz veya istemez....güçlü görmek isterler ne yaparsam yapayım birşey olmasın istiyorlar.:sinirli:.bu yüzdende bazı bayanlarımız hasta, aĝlama, sinirli gibi olaylarda yalnız kalıyo.:mad:..birde seni seviyorum lafı binde bir duyarız...:işsiz: sürekli eşlerimizin arkasını topluyoruz...

bize anlattıgın gibi anlat uzun olmasın sıkılıp kaçar
Ve eşinize bunları söylemezseniz ortada sorun olmadığını düşünüp
huyuna devam edecektir.
o yüzden iyi huyuyla başlatıp arkadaki gelen eleştiriyi kabullendircek şekilde olur

Hissettiklerini neden eşinle konuşmuyorsun?

Ben ağlarken üzgünken neden yanımda olmuyorsun, neden hiç destek olmuyorsun diye sordum verdiği cevapları şu an hatırlamıyorum bile öyle geçiştirme cevaplar yani belki öff diyip cevap bile vermemiştir.
Normalde insanlar sorunlarını çözerek konuşur çözüme ulaştırır.
Bizde ben sorunu söylediğimde susar, tv açıksa tv izler cevap vermez ben çıldırırım ya bir şey konuşuyorum derim öf pöf kavga ile biter genelde.
Böyle bir insanla ne konuşabilirim.

Back
X