• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanirim evlendigime pismanim. Bunu esime nasil söylerim

Alman vatandaşı olmak o kadar kolay olamaz . ve öyle vatandaş olup da annesini babasını mı getirmek istiyor.
neden bu kadar art niyet aradınız .
eşinizde bunu sezdiniz .
yani zorla güzellik olmaz .
eğer 3 yıl dolunca anlaşamazsanız ayrılırsınız
kendisi kalır almanya da .
o da sanıyorum sizin umrunuzda olmaz.
niyetiniz almanya da kalamasın mı ?

Amman Allahim dusuncelere bak.

Hanimefendi yatlariniz, katlariniz mi var?
Aa ozur dilerim bunlar az kaldi, sanirim Almanyanin tapusu sizde, aksi halde bu kadar burnu havada olmanizin baska bir aciklamasi olamaz.

Ben babami dunyanin obur ucuna gotururum deyince Almanyaya getirecek diye anlamak???!?!?!?!!
Aman Allahim, cok korkunc ya.

Amman Allahim dusuncelere bak.

Hanimefendi yatlariniz, katlariniz mi var?
Aa ozur dilerim bunlar az kaldi, sanirim Almanyanin tapusu sizde, aksi halde bu kadar burnu havada olmanizin baska bir aciklamasi olamaz.

Ben babami dunyanin obur ucuna gotururum deyince Almanyaya getirecek diye anlamak???!?!?!?!!
Aman Allahim, cok korkunc ya.
ayrıca sacma. bir kere oğluları oturum aldı diye annesini babasini getiremiyorki temelli. bunu almanyada yaşıyan bir insanin bilmemesi imkansiz zaten

Valla okuduklarım beni burada deli etti açıkçası. Bu ne büyük bir ego böyle?Görende sizi kraliyet ailesinden sanır. Alt tarafı Almanya'da yaşayan bir gurbetcisiniz.herşeyi bilerek evlilik yapmışsınız. Şimdi de yok ailesini getirtirmi yok amacı burada kalmak için evlenmekmiydi filan diyorsunuz.
Sevmiyorsan ayrıl adamın hayatını ziyan etme.Seninle yaptığı kıçı kırık evliliğe eminim ki ihtiyacı yoktur.Türkiye bir çok açıdan diğer ülkelerden iyi.Almanyayı da gördüm bir sürü ülkede gezdim.ve uzunnnnn yıllardır bende yurt dışında yaşıyorum. Eşim burda doğmuş ben evlenip buraya yerleştim.
Bu arada eşim bana teklif etti annene oturum izni alalım bizimle kalsın diye.Babam vefat etmişti 2 yıl önce çünkü.
Allaha çok şükür ki oda bir Avrupa ülkesinde yaşadığı halde havalara hiç girmedi.Kendini bir halt sanmadi hiç. Ne beni ne de ailemi kucumsemedi..
İğrendim tavrinizdan.

Biraz empati lütfen. Siz anneniz babanız ihtiyaç duyduğunda yanınıza almaz mısınız? İlerde sizin başınıza ne gelir belli değil hemen bakmam etmem demeyin. Madem sizin üstünüzden oturma izni alacak korkusu taşıyordunuz neden başka ülkeden biriyle evlendiniz? 3 yılı doldursun istemiyorsanız ayrılın.

Mrb ben almanyada dogup büyüdüm esimle türkiyede tanistik önce ben gidecektim ailem izin vermedi sonra o yanima geldi. 1,5 senelik evliyiz. Aslinda es olarak iyi birisi ama aklima takilan seyler var maalesef.

Esim simdilik 3 yillik oturum aldi yani bu 3 yil icinde kalip kalmamasi bana bagli istesem geri gitmesini saglayabilirim. Ama o 3 yil doldugunda oturumunu süresiz olarak alabilcek ve buna 1,5 yil daha kaldi.

Esim ve ben cok farkli aileden ve kültürdeniz. Ve buna ragmen cok iyi anlasiyoruz. Ama beni korkutanda tam olarak bu. Köprüyü gecene kadar ayiya dayi diye bir söz varya o geliyor aklima. Cünkü esim burda önceki yasamina göre gayet rahat.

Ayrica bir konu daha var oda anne ve babasi. Oturumunu aldiginda onlari getirmek isticeginden korkuyorum acikcasi, cünkü yaslilar ve esim evin tek oglu. Ailesiylede hic anlasamam beni hep hor gördüler. Simdilik öyle bir durum yok ama dedigim gibi zamanla annesi babasi iyice ogullarina muhtac olduklarinda ve esim kendini almanyada garantiye aldiginda yüzü degisecek diye korkuyorum.

Ah ah ailem bunlari evlenmeden önce bana hep söyledi ama ben kulaklarimi tikadim sevdigim icin. Ama sanirim ailem hakliydi. Ben ne yapacam bana akil verin lütfen.
Ortada fol yok yumurta yok. Gayet güzel anlaşıyoruz diyorsun. Kafanda senaryo yazıp kendini ona inandiriyorsun.

Göremiyosanız o sizin sorununuz..zira kendine güvenmeyen insan elindekiyle sonsuza dek yetinir kaybetmeye korar ama konu sahibinin kaybetme korkusu yok...sartlari uymazsa birakabilecegini soylemesi bile özguven belirtisi...

Pardon da "elindeki" dediğiniz bir insan. Şartları uymazsa da demiyor, şartların uymama ihtimalini düşünerek oturum almadan "yollamayı" düşünüyor. Evlenirken ailesine karşı çıkıp ben evlenicem demesi evet özgüven, ama devamını getirecek özgüveni yokmuş demek. Böyle şeyleri evlenmeden önce düşünmesi gerek. İnsanların hayatlarıyla bu şekilde oynamaya özgüven değil şımarıklık deniyor.

ya afedersiniz ama siz ne kadar bencilsiniz... Bu hesap kitap nedir bu kadar. Evlilikte aşk tabiki yerini sevgiye bırakıyor, aşkı biten ayrılsaydı :kızgın:

Annesini babasını sürekli getiremez ki zaten.Kötü niyetli geldiniz bana açıkçası.Anne babasına karşı neden bu kadar gaddarsınız,sizin de anne babanız var sonuçta.Eşinizin sizi kullandığını düşünüyorsunuz sanırım,neden bu kanaate vardınız ?
Not:Ayrıldıktan sonra kendi isteğim ile Almaya'dan kesin dönüş yaptım.

Bu olay Almanya da yaşayan Türklerin çoğun da var olmayan da vardır tabi ki.hep acaba Almanya da oturmak için mi evleniyor muhabbeti yahu kim napsın Almanya'yı hani gidip görmesem orda yaşayan Türklerin halini bilmesem neyse dicem

Bu olay Almanya da yaşayan Türklerin çoğun da var olmayan da vardır tabi ki.hep acaba Almanya da oturmak için mi evleniyor muhabbeti yahu kim napsın Almanya'yı hani gidip görmesem orda yaşayan Türklerin halini bilmesem neyse dicem
ne varmiş halimizde :) gayet iyi acıkcası halim. bu terddütlerle zaten evlenmek mantıksız

almanyada doğup büyüyüp mesleiğni ele almak bambaşka olay evlılık yoluyla gelmek bambaşka birşey. madem buladar tereddütlüydün evlenmıcektın yada sen türkiyeye yerleşecektin. teklif et eşine trde yaşıyalım bundan sonra bakalım ne diyecek. dil bilmiyorlar birkere üni mezunu dahi olaan trdeki almanyada sayılmıyor. coğu işssiz güçsüz o yüzdende evlilikler yürümüyor. bir kere alman kültürü ve türk kültürü cok farkli. orda yetişmiş bir insanin buraya alışması zor olabiliyor. konu sahıbı bunları baştan düşüncektin 1.5 yıldan sonra değil

Mrb ben almanyada dogup büyüdüm esimle türkiyede tanistik önce ben gidecektim ailem izin vermedi sonra o yanima geldi. 1,5 senelik evliyiz. Aslinda es olarak iyi birisi ama aklima takilan seyler var maalesef.

Esim simdilik 3 yillik oturum aldi yani bu 3 yil icinde kalip kalmamasi bana bagli istesem geri gitmesini saglayabilirim. Ama o 3 yil doldugunda oturumunu süresiz olarak alabilcek ve buna 1,5 yil daha kaldi.

Esim ve ben cok farkli aileden ve kültürdeniz. Ve buna ragmen cok iyi anlasiyoruz. Ama beni korkutanda tam olarak bu. Köprüyü gecene kadar ayiya dayi diye bir söz varya o geliyor aklima. Cünkü esim burda önceki yasamina göre gayet rahat.

Ayrica bir konu daha var oda anne ve babasi. Oturumunu aldiginda onlari getirmek isticeginden korkuyorum acikcasi, cünkü yaslilar ve esim evin tek oglu. Ailesiylede hic anlasamam beni hep hor gördüler. Simdilik öyle bir durum yok ama dedigim gibi zamanla annesi babasi iyice ogullarina muhtac olduklarinda ve esim kendini almanyada garantiye aldiginda yüzü degisecek diye korkuyorum.

Ah ah ailem bunlari evlenmeden önce bana hep söyledi ama ben kulaklarimi tikadim sevdigim icin. Ama sanirim ailem hakliydi. Ben ne yapacam bana akil verin lütfen.
İyi de aile gelse en fazla 3 aylığına gelebilir,daha fazlasına zaten müsaade edilmiyor,yani ömür boyu sizle yaşayacak değiller(gerçi bazı ailelerin 1 hafta kalması bile ne sorunlara yol açıyor) Sevmediğim aşık olmadığım biriyle ben aynı yatağı paylaşamazdım..Eğer güvenmedğinizden dolayı öyle hissediyorsanız altında yatan nedenleri bi araştırın eşinizle konuşun en azından güvensizliğiniz gider..Ama olmuyorsa da zorlamayın,hayat sevmediğiniz güvenmediğiniz biriyle bir ömür harcayacak kadar uzun değil ne yazık ki..

Bu kadar bencilce ve daha olmamış şeylerle tahminlerle, sadece varsayımlarla didik didik kötü şeyler üretmekle dolu olan bi beyin... daha ortada adamın bu varsayımları onaylıcak davranışı olmamış, cümle bile kurmamış, oturup ben ailemi getircem bile dememiş örneğin. Ya kendinizi çok yüksekte gören egolu birisiniz ya da paranoyak... ailesini tabiki getirmek isteyebilir siz türkiye ye gelin gelseydiniz peki? Anneniz babanız muhtaç halde olsaydı eşiniz sizin için böle düşünseydi o zman siz napardınız? Önce empati kurun sonra da somut şeyler üzerinde paranoyalar kurun. Eğer adamdan bıktıysanız da başka bahane aramayın bence. Adam sizi sevmiş gelmiş oraya bunu onu ben adam ettim dercesine kendinizi egolarınıza teslim etmeyin. Annesi babası da bişey yapmamış size yazmamışsınız öle bi konu geçmemiş de, sadece yaşlı olmak mı insanları suçu.?

1,5 evlisin ve icinden hala oturum almak icin mi diyorsunuz? Oyle bir yazmissiniz ki sankiadami batakliktan cikarmissiniz

Cnm... Pazardaki et'e soğan doğramak seninkisi... Gelecekte ne olacağını bilemezsin... Ağzını aramaya çalış bakalım. Düşüncesini az çok çözebilirsin. Mutluluklar dilerim...

Evlilik o yada bu konuda bir plan bir amaç değilmidir. Bizlerde evlenirken sırf eşimizi çok ama çok sevdiğimiz aşık olduğumuz için mi evleniyoruz sebep sadece bumu. Yoksa bir aile kuralım yaşımız çok geçmeden ANNE olalım. Yaşlandığımızda yalnız kalmayalım. Belkide kendi anne baba evimizde çokda rahat değiliz rahat edelim biraz daha özgür olalım yada adamın işi gücü iyidir vs vs. Neden işsiz gücsüz aylak insanlara aşık olmuyoruz çünkü aslında orada da gizli bir BEN duygusu hakim.
Diyorsunuz ki ailesini getirecek. Evet mecbur kalırsa getirecek yok olmadı bakıcı tutacak anne ve babasına para ile baktıracak o da olmadı kalkıp kendisi gidecek. Ne zaman bu kadar vicdansız bireyler olduk biz. Adam size 3 yıl sonra anne babamı bu eve getirip sana baktıracağım dememişki getirebilirim demiş ki o kadar kolay olmasa gerek Almanya ya anne baba götürmek.
siz önce evliliğe neden pişmansınız onu düşünün onun sebebini bulun. 1,5 yıl sonra oturum alırsa size muhtaç kalmayacak siz eşiniz size muhtaç kalsın oturumu iki dudağınız arasında olsun onumu istiyorsunuz. Eşiniz oturum aldıktan sonra eğer söylediğiniz şekilde değişirse onu da o zaman düşünür o zaman boşanırsınız. Şimdiden canınızı sıkmaya değmez. Ama bu güvensizlik ortamında çocuk yapmayın.

bende almanyada doğdum büyüdüm.ailesini getiremezki bunu nasil bilmiyorsunuz acıkcasi şaşırdım:KK66:. benim türkiyeden evlenen arkadaşlarım oldu ve size birşey söyliyeyim mi hiç birin kocasi almanyaya gelmedi. Tr ye yerleştiler. o eskisendi artık ili gücü olan kimse almaya diye can atmıyor. gelen erkekeklerde genelde işssiz gücsüz oldukları için. Annesi babasi anca 3 ay turıst olarak gelebilir temelli kalamaz bunu bilmemenizde imkansiz.... asla trden biriyle evlenip buraya getirmezdim. dil sorun iş sorun üstelik 3 yılı dolup boşananda cok:KK66:

Son 10 yildir bende bunlari gözlemledim.
Tr'den evlenenlerin hepsi tr'ye yerleşdi. Almanyaya gelen yok.

Şahsen bende evlenip kimseyi getirmezdim ama.

Sen resmen ne guveniyorsun nede seviyorsun. Evliligi bitirmek icinde sebep bulmaya calisiyorsun. 2 yil gececekde oturum izni alacakta anasini babasini getirecek de ...

Evliligini icinde bitirmissin bilmem farkinda misin?

Back
X