- 10 Ekim 2016
- 1.843
- 2.504
- 83
Mrb ben almanyada dogup büyüdüm esimle türkiyede tanistik önce ben gidecektim ailem izin vermedi sonra o yanima geldi. 1,5 senelik evliyiz. Aslinda es olarak iyi birisi ama aklima takilan seyler var maalesef.
Esim simdilik 3 yillik oturum aldi yani bu 3 yil icinde kalip kalmamasi bana bagli istesem geri gitmesini saglayabilirim. Ama o 3 yil doldugunda oturumunu süresiz olarak alabilcek ve buna 1,5 yil daha kaldi.
Esim ve ben cok farkli aileden ve kültürdeniz. Ve buna ragmen cok iyi anlasiyoruz. Ama beni korkutanda tam olarak bu. Köprüyü gecene kadar ayiya dayi diye bir söz varya o geliyor aklima. Cünkü esim burda önceki yasamina göre gayet rahat.
Ayrica bir konu daha var oda anne ve babasi. Oturumunu aldiginda onlari getirmek isticeginden korkuyorum acikcasi, cünkü yaslilar ve esim evin tek oglu. Ailesiylede hic anlasamam beni hep hor gördüler. Simdilik öyle bir durum yok ama dedigim gibi zamanla annesi babasi iyice ogullarina muhtac olduklarinda ve esim kendini almanyada garantiye aldiginda yüzü degisecek diye korkuyorum.
Ah ah ailem bunlari evlenmeden önce bana hep söyledi ama ben kulaklarimi tikadim sevdigim icin. Ama sanirim ailem hakliydi. Ben ne yapacam bana akil verin lütfen.
Canım kendini kullandırtma, sakın kv ve kp ile oturmayı da kabul etme. Sen konsolos musun adam oraya kapağı atacak sonra hoop ailesini de yanına alacak? Yok öyle başkasının hayatının üzerine çökmek. Ailesine çok düşkünseydi gelmicekti Almanya'ya, ya da TR'den biriyle evlencekti bu kdr basit. Sakın hamile kalma, vakit yaklaşana kadar da eşini ölç tart. Olmuyorsa güvenemiyorsan bırak gitsin. Ailenin mutlaka bir gördüğü bildiği tecrübesi vardır. Burada yazan kişilere de kulak asma, kendi eşlerinin aileleri bir sokak yakına taşınsa kıyameti koparcak tipler gelmişler burda sana ne kdr çıkarcısın muhabbeti yapıyorlar. Sen aileni dinle, içinden gelen sesi dinle. Eşinin gözünü korkut biraz.