Burda okuduğum kadarıyla ve arkadaşlarımdan gordugum kadarıyla iki güne bir iki katına çıkmış mi diye betahcg bakılıyor. Diyelim çıkmış. Sonra kese bekleniyor sonra kalp atışı bekleniyor. Ve bu süre zarfında değerde gerileme olursa falan ha demek anomali olacakmış vücut barındırmak istememiş bebeği atmış deniyor. Yani ben kimyasal gebelik yaşadım ona da birşey yapmadılar. Kromozomal sorunu olan bir bebek olabilirdi vücut onu barindirmak istemediğinden gebelik vücut tarafından sonlandırılmis dendi bana. Benim bilmediğim bir prosedür var mı yani merakımı gidermem haricinde kan vermemi gerektirecek birşey var mı ?MERHABA KİMYASAL GEBELİKTEN KORKUP KAN VERMEMEZLİK YAPMAYIN EN AZINDAN ÖYLE Bİ ŞEYSE DE ÖNLEMİNİZİ ALIN SAĞLIĞINIZ İÇİN ÖNEMLİ KESİNLİKLE HEMEN KAN VERMENİZİ ÖNERİRİM
TeşekkürlerBUNLARDAN KORKMAYIN HATTA KORKULARINIZIN ÜZERİNE GİDİN KESİNLİKLE
Bak söyle yapabilirsin aynı marka testten 5-6 tane al sonra 1 veya 2 günde bir o testi sabah ilk idrarla yap sonra ilk 3 dk daki fotograflarını cek eger git gide koyulasıyorsa beta hcg artıyor demektirArkadaşlar merhaba. biz bir süredir bebek istiyorduk. Benim bazı sağlık sorunlarım sebebiyle 1.5 yılı geride bırakmıştık. Öncesinde bir kimyasal gebelik deneyimim mevcut. Buradaki tavsiyelere uyarak ilişki şıklığını arttırıp ovulasyon testinden yardım aldık bu ay. Bat 8 Ağustos. Dün adet başlangıcı gibi çok az kan geldi ve durdu. Bunun üzerine idrarda gebelik baktım hemen çift çizgi çıktı. Kimyasal gebelik deneyimi sebebiyle hiç heveslenemiyorum heyecanlanamiyorum. Gidip kan vermek istemiyorum. Beta HCG degerinin giderek azalmasını görmek istemiyorum. Zaten kan vermenin sebebi sadece değerin yükselip yükselmesini görmek değil mi ? On gün kadar bekleyip öyle gitmemle bugün gidip kan vermem arasında bir fark var mı. Bilgi sahibi tecrübe sahibi olanlar yol gosterirse çok sevinirim.
Çok teşekkür ederim tavsiye içinBak söyle yapabilirsin aynı marka testten 5-6 tane al sonra 1 veya 2 günde bir o testi sabah ilk idrarla yap sonra ilk 3 dk daki fotograflarını cek eger git gide koyulasıyorsa beta hcg artıyor demektirama aynı marka olucak ve hepsi ilk idrarla olucak unutma Allahın izniyle sagsalim kucagına almakta nasip olsun inşaAllah sonra bat tan 8-10 gün geçmiş olunca doktora git. Ama ben yinede kan vermen taraftarıyım bir sorun varsa bilmek ve ilaç kullanmak tedbir almayı kolaylastırır sonra keske gitseydim vs demezsin sonradan ama bir kaç gün bu dediğimi kaset test yaparak deneyebilirsin canım
Bak söyle yapabilirsin aynı marka testten 5-6 tane al sonra 1 veya 2 günde bir o testi sabah ilk idrarla yap sonra ilk 3 dk daki fotograflarını cek eger git gide koyulasıyorsa beta hcg artıyor demektirArkadaşlar merhaba. biz bir süredir bebek istiyorduk. Benim bazı sağlık sorunlarım sebebiyle 1.5 yılı geride bırakmıştık. Öncesinde bir kimyasal gebelik deneyimim mevcut. Buradaki tavsiyelere uyarak ilişki şıklığını arttırıp ovulasyon testinden yardım aldık bu ay. Bat 8 Ağustos. Dün adet başlangıcı gibi çok az kan geldi ve durdu. Bunun üzerine idrarda gebelik baktım hemen çift çizgi çıktı. Kimyasal gebelik deneyimi sebebiyle hiç heveslenemiyorum heyecanlanamiyorum. Gidip kan vermek istemiyorum. Beta HCG degerinin giderek azalmasını görmek istemiyorum. Zaten kan vermenin sebebi sadece değerin yükselip yükselmesini görmek değil mi ? On gün kadar bekleyip öyle gitmemle bugün gidip kan vermem arasında bir fark var mı. Bilgi sahibi tecrübe sahibi olanlar yol gosterirse çok sevinirim.
Olumsuz düşünme daha en başındasın iyi düşün iyi olsun canım bu kadar erken zamanda müdahale edip etmeyecegine doktor karar verebilir iğne falanda verebilirler ama doktora gitmemek yada kan degerine baktırmamak riske atmaktır ihmal etme bence sana düşük olacak diyede düşünme ama eger ihmal edersen daha kötü seylerde olabilirÇok teşekkür ederim tavsiye içinfakat düşecek veya düşmekte olan bebeğe yapılacak birşey var mı. Aksina doktorlar dokunmak istemiyor anomali olan bir bebek sanırız tutmaya çalışmak doğru değil diyorlar. Yanılıyor muyum. Yeniden düşüşe geçen beta HCG değeri görmeyi kabullenmek istemiyorum
Biraz düşünmem gerekBak söyle yapabilirsin aynı marka testten 5-6 tane al sonra 1 veya 2 günde bir o testi sabah ilk idrarla yap sonra ilk 3 dk daki fotograflarını cek eger git gide koyulasıyorsa beta hcg artıyor demektirama aynı marka olucak ve hepsi ilk idrarla olucak unutma Allahın izniyle sagsalim kucagına almakta nasip olsun inşaAllah
Olumsuz düşünme daha en başındasın iyi düşün iyi olsun canım bu kadar erken zamanda müdahale edip etmeyecegine doktor karar verebilir iğne falanda verebilirler ama doktora gitmemek yada kan degerine baktırmamak riske atmaktır ihmal etme bence sana düşük olacak diyede düşünme ama eger ihmal edersen daha kötü seylerde olabilir
İnşallahCanım ben de geçen ay kimyasal gebelik geçirdim ve hemen o heyecanla kan vermeye gitmiştim sonuç hüsran olmuştu o yüzden seni çok iyi anlıyorum. bu ay tekrar hamileyim çift çizgiyi gördüm adete 4 kala. Ancak kan vermeye gitmedim adetimin 4 5 gün geçmesini bekliyorum bat 5 ağustostu idrar testi ile takip ediyorum. bence hemen gitmek çok doğru değil insanı daha çok strese sokuyor sen de birkaç gün idrar testi ile takip edebilirsin. inşallah bebişin seninle olacak bu ay
10 gun sonra gıdersen keseyı gorursun yuksek ıhtımal de bhcg ye bakmayabılır. bazı dr lar gerek gormuyor :) kese gelısmıne bakıyor :)Arkadaşlar merhaba. biz bir süredir bebek istiyorduk. Benim bazı sağlık sorunlarım sebebiyle 1.5 yılı geride bırakmıştık. Öncesinde bir kimyasal gebelik deneyimim mevcut. Buradaki tavsiyelere uyarak ilişki şıklığını arttırıp ovulasyon testinden yardım aldık bu ay. Bat 8 Ağustos. Dün adet başlangıcı gibi çok az kan geldi ve durdu. Bunun üzerine idrarda gebelik baktım hemen çift çizgi çıktı. Kimyasal gebelik deneyimi sebebiyle hiç heveslenemiyorum heyecanlanamiyorum. Gidip kan vermek istemiyorum. Beta HCG degerinin giderek azalmasını görmek istemiyorum. Zaten kan vermenin sebebi sadece değerin yükselip yükselmesini görmek değil mi ? On gün kadar bekleyip öyle gitmemle bugün gidip kan vermem arasında bir fark var mı. Bilgi sahibi tecrübe sahibi olanlar yol gosterirse çok sevinirim.
Ya evet iki günde bir kan ver iki katına çıkacak. Doktorlar da bana şu kadar gün sonra gel diyorlar.10 gun sonra gıdersen keseyı gorursun yuksek ıhtımal de bhcg ye bakmayabılır. bazı dr lar gerek gormuyor :) kese gelısmıne bakıyor :)
Peki dış gebeligi benim anlama şansım var miInsallah sağlıklı gebelikte ama olay sadece kimyasal gebelik değil, dış gebelik de olabilir ve kimyasal da aksiyon almazken dış gebelikte kan takibi yapıp doktora gitmekte fayda var.
Canım ben bir kere kan verdim hamile olduğumu öğrendikten sonra hiç tekrar beta falan bakmadım. Beş gün sonra keseyi gördüm. Sende çizgi de net çıkmış. Kan testi ver. Sonra hemen doktor randevusu al bana kalırsa. İki günde bir beta vermene gerek yok diye düşünüyorum. Kimyasal gebelik genelde anlaşılmıyormuş bile bir çok kadın yaşıyor. İçin rahat olsun hamilesin tebrik ederim kuzumArkadaşlar merhaba. biz bir süredir bebek istiyorduk. Benim bazı sağlık sorunlarım sebebiyle 1.5 yılı geride bırakmıştık. Öncesinde bir kimyasal gebelik deneyimim mevcut. Buradaki tavsiyelere uyarak ilişki şıklığını arttırıp ovulasyon testinden yardım aldık bu ay. Bat 8 Ağustos. Dün adet başlangıcı gibi çok az kan geldi ve durdu. Bunun üzerine idrarda gebelik baktım hemen çift çizgi çıktı. Kimyasal gebelik deneyimi sebebiyle hiç heveslenemiyorum heyecanlanamiyorum. Gidip kan vermek istemiyorum. Beta HCG degerinin giderek azalmasını görmek istemiyorum. Zaten kan vermenin sebebi sadece değerin yükselip yükselmesini görmek değil mi ? On gün kadar bekleyip öyle gitmemle bugün gidip kan vermem arasında bir fark var mı. Bilgi sahibi tecrübe sahibi olanlar yol gosterirse çok sevinirim.
Var, artış x2 gitmiyor ama yükseliyor devamlı. Sonra doktorla görüşerek nasıl sonlandirilacagina karar veriliyor. Olması durumunda kimyasal gibi değil anne için riskliPeki dış gebeligi benim anlama şansım var mi
Tatlim beklemende bi sorun yok bence.o surekli kan ver kalp atisi bekle sureci gercekten yoruyor insani.tevekkul et Rabbim tamamina erdirsin insallah.Arkadaşlar merhaba. biz bir süredir bebek istiyorduk. Benim bazı sağlık sorunlarım sebebiyle 1.5 yılı geride bırakmıştık. Öncesinde bir kimyasal gebelik deneyimim mevcut. Buradaki tavsiyelere uyarak ilişki şıklığını arttırıp ovulasyon testinden yardım aldık bu ay. Bat 8 Ağustos. Dün adet başlangıcı gibi çok az kan geldi ve durdu. Bunun üzerine idrarda gebelik baktım hemen çift çizgi çıktı. Kimyasal gebelik deneyimi sebebiyle hiç heveslenemiyorum heyecanlanamiyorum. Gidip kan vermek istemiyorum. Beta HCG degerinin giderek azalmasını görmek istemiyorum. Zaten kan vermenin sebebi sadece değerin yükselip yükselmesini görmek değil mi ? On gün kadar bekleyip öyle gitmemle bugün gidip kan vermem arasında bir fark var mı. Bilgi sahibi tecrübe sahibi olanlar yol gosterirse çok sevinirim.
Kan vermenizi oneririm Allah korktugunuza ugratmasin sizi ama eger kimyasal gebelik yasarsaniz da en azindan bu tekrarlayan bi durum mu bunu ogrenirsiniz ve doktorunuz buna gore size ve esinize tetkikler yapabilirBurda okuduğum kadarıyla ve arkadaşlarımdan gordugum kadarıyla iki güne bir iki katına çıkmış mi diye betahcg bakılıyor. Diyelim çıkmış. Sonra kese bekleniyor sonra kalp atışı bekleniyor. Ve bu süre zarfında değerde gerileme olursa falan ha demek anomali olacakmış vücut barındırmak istememiş bebeği atmış deniyor. Yani ben kimyasal gebelik yaşadım ona da birşey yapmadılar. Kromozomal sorunu olan bir bebek olabilirdi vücut onu barindirmak istemediğinden gebelik vücut tarafından sonlandırılmis dendi bana. Benim bilmediğim bir prosedür var mı yani merakımı gidermem haricinde kan vermemi gerektirecek birşey var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?