Sanırım iyi değilim

Gerçekten öyle birşey yapıyorlar mı inanın bilmiyorum eğer yapıldıysa nerden öğrenebilirim?
Tabi ki dogumda belki kan ihtiyaciniz olacak? Yapıldığını düşünüyorum. Zsten bebegin grubuna da doğar dogmaz bakiliyor. Bende e-nabız'da tamami görünüyor.

İyi akşamlar arkadaşlar.
10 yıllık evli,9 yaşında bir çocuk sahibi bir kadınım.Yaklaşık 2 yıl önce istemediğim bir gebelik yaşadım ve düşükle sonuçlandı.O günden sonra ya hamileysem diye sürekli bir takıntı hali yaşamaya başladım.
Daha doğrusu herşeyi kafama takmaya,kafam da kurmaya,hayatı kendime zindan etmeye başladım.
Bir hafta kadar önce de ya çocuğum doğum zamanı hastane de karıştıysa diye orta da hiç bir şey yokken kafama takmaya başladım.
Özel hastanede doğum yaptım,normal doğum oldu,doğar doğmaz bebeğimi gördüm,bebek soyadı yazan bilekliğin bileğine takıldığını gördüm ama muayene için yeni doğan yoğun bakıma götürdüklerinde ya yanlış bebeği getirdilerse diye çıldırmak üzereyim.
Psikiyatriste gittim.Takıntı hastalığım olduğunu söyledi.İlaç tedavisine başladık.
Sanırım sizden güzel şeyler duymak için açıyorum bu konuyu,inanın nasıl hissetmem gerektiğini de bilmiyorum.
Herkese iyi akşamlar diliyorum.
Bende de ciddi boyutlarda olmasa da OKB var ve insanın saçma sapan düşüncelere nasıl saplanıp kaldığını iyi bilirim. Kesinlikle terapi alma şansınız var terapi alın. Kendinizi ihmal etmeyin, yalnız değilsiniz

Teşekkür ederim tedaviye başladık aksatmayı asla düşünmüyorum
İnan düzenli tedaviyle bu sorunların hepsinden kurtulacaksın. Şuan uzmanın tavsiyeleri kim ne derse desin çok daha önemli. Bu süreçlerde gereksiz düşüncelere kapanıp dertlenmek yerine kendini oyalayacak hobiler edinebilirsin

İnan düzenli tedaviyle bu sorunların hepsinden kurtulacaksın. Şuan uzmanın tavsiyeleri kim ne derse desin çok daha önemli. Bu süreçlerde gereksiz düşüncelere kapanıp dertlenmek yerine kendini oyalayacak hobiler edinebilirsin
Ben de bi an önce kurtulmak istiyorum sanırım dertsiz başıma dert arıyorum ama inanın elimde değil

Teşekkür ederim.
Eşimiz kafasında iki saç dönmesi var aynısından oğlumda da var. Genetik olan bir durummuş bu.
Yani karışmamıştır diyorsunuz değil mi?
Siz böyle söyleyince o kadar mutlu oluyorum ki
Sağlıkçılar asla karıştırmazlar emin olun. Hemen bileklik takıyorlar zaten. Benim de takıntı hastalığım olduğu için sizi çok iyi anlıyorum. Doktora gitmekle çok iyi yapmışsınız. Çünkü bu bitince başka takıntılar başlıyor malesef. Ama siz ilerlemeden önlemini alacaksınız inşallah ☺️ Bu arada imkansız çocuğunuzun karışması :)

Eşim spora başlamıştı beni de teşvik ediyordu ama ben pek gönüllü değildim ama bu mesajınızdan sonra ben de başlayacağım.
Karışma gibi bir durum olmamıştır değil mi?
Yok cnm niye karışsın. Vesevese sizinki arkadaşın dediği gibi destek alin . Guzel düşünün her insana bazen olusuz düşünce gelip gidebilir sizinde oyle lutfen sikinti etmeyin kendinize çıkın yürüyün nefes alin nefesi içinize çekin şükredin hayatta hepimizin başına hos olmayan durumlar gelebilir gelecekte yaşanan zorluklar bize ne öğretiyor bundan ne öğrenmeliyim gözüyle bakin . Biz insanız mutluluğu güzeli iyi hak ediyoruz.

Sağlıkçılar asla karıştırmazlar emin olun. Hemen bileklik takıyorlar zaten. Benim de takıntı hastalığım olduğu için sizi çok iyi anlıyorum. Doktora gitmekle çok iyi yapmışsınız. Çünkü bu bitince başka takıntılar başlıyor malesef. Ama siz ilerlemeden önlemini alacaksınız inşallah ☺️ Bu arada imkansız çocuğunuzun karışması :)
Teşekkür ediyorum
Evet bundan önce taktığım başka birşey vardı şimdi bu çıktı.
Umarım bunu da atlatacağım

Yok cnm niye karışsın. Vesevese sizinki arkadaşın dediği gibi destek alin . Guzel düşünün her insana bazen olusuz düşünce gelip gidebilir sizinde oyle lutfen sikinti etmeyin kendinize çıkın yürüyün nefes alin nefesi içinize çekin şükredin hayatta hepimizin başına hos olmayan durumlar gelebilir gelecekte yaşanan zorluklar bize ne öğretiyor bundan ne öğrenmeliyim gözüyle bakin . Biz insanız mutluluğu güzeli iyi hak ediyoruz.
Çok şükür hayatım da herşey yolunda aslında.
Bütün herşey istenmeyen bir gebelik yaşadıktan sonra başladı.Aylarca adetim bir gün gecikse ya hamileysem diye hayatı zindan ettim kendime şimdi bi de bu çıktı

Ben 2017'de doğum yaptım. Suan baktim bende de 2014 görünüyor daha oncesi gorunmuyor.
Yardım etmeye çalıştınız teşekkür ederim
Öncelikle kan grubundan bir çocuğun öz olup olmaması kesin olarak anlaşılmaz. Şunun için sordum, atıyorum sizin ve eşinizin kan grubu BB ise sizden olan çocuğun kan grubunun çaprazlama yapıldığında AA gelmesi imkansız. Bu açıdan da içinizin rahat etmesi adına sordum yani.

Bunun yanında açıkçası bir sağlıkçı olarak kan grubunu bilmemenize şaşırdım. Eğer eşiniz ile aranızda uyuşmazlık olsaydı gebeliğinizde iğne yaptırmanız gerçekti mesela. Siz hastaneye yatış yaptığınızda mutlaka kan grubunuza da bakılmıştır ve dosyanıza yazılmıştır. Bence herkes kan grubunu bilmeli ve hatta kan grubu kartını yanında taşımalı. Sadece sizin bu öz üvey takıntınız için demiyorum, çok acil durumlar olabiliyor. Öncelikle e-nabız uygulamasını indirin. Giriş yapar yapmaz önünüzdeki sayfada adınızın altında, yaş-boy-kilo sıralısının yanında, en sağda kan grubunuz yazıyor. Yazmaması garip. Göremiyorsanız da bir gün herhangi bir tahlil için herhangi bir sağlık kuruluşuna gittiğinizde hekimden kan grubuna bakılmasını da rica edin. Sadece bir tüp ekstradan kan alınacaktır.

Bir de bu istenmeyen gebelik sizin psikolojinizi çok zorlamış. Hiçbir kontrol yöntemi yüzde yüz korumaz. Bu yüzden bence kadın doğum doktoruna başvurun ve size uygun kombine doğum kontrolü yöntemi kullanın. Kesin önlem almış olursunuz. Kombine dediğim birden fazla, yani atıyorum hap+iğne gibi. Ama mutlaka önce hekime başvurun. Bir tane daha istenmeyen gebelik sizi çok kötü bir hale sürükleyecekmiş gibi görünüyor çünkü.

Psikiyatr desteğini de asla ihmal etmeyin.

Çok geçmiş olsun.

Öncelikle kan grubundan bir çocuğun öz olup olmaması kesin olarak anlaşılmaz. Şunun için sordum, atıyorum sizin ve eşinizin kan grubu BB ise sizden olan çocuğun kan grubunun çaprazlama yapıldığında AA gelmesi imkansız. Bu açıdan da içinizin rahat etmesi adına sordum yani.

Bunun yanında açıkçası bir sağlıkçı olarak kan grubunu bilmemenize şaşırdım. Eğer eşiniz ile aranızda uyuşmazlık olsaydı gebeliğinizde iğne yaptırmanız gerçekti mesela. Siz hastaneye yatış yaptığınızda mutlaka kan grubunuza da bakılmıştır ve dosyanıza yazılmıştır. Bence herkes kan grubunu bilmeli ve hatta kan grubu kartını yanında taşımalı. Sadece sizin bu öz üvey takıntınız için demiyorum, çok acil durumlar olabiliyor. Öncelikle e-nabız uygulamasını indirin. Giriş yapar yapmaz önünüzdeki sayfada adınızın altında, yaş-boy-kilo sıralısının yanında, en sağda kan grubunuz yazıyor. Yazmaması garip. Göremiyorsanız da bir gün herhangi bir tahlil için herhangi bir sağlık kuruluşuna gittiğinizde hekimden kan grubuna bakılmasını da rica edin. Sadece bir tüp ekstradan kan alınacaktır.

Bir de bu istenmeyen gebelik sizin psikolojinizi çok zorlamış. Hiçbir kontrol yöntemi yüzde yüz korumaz. Bu yüzden bence kadın doğum doktoruna başvurun ve size uygun kombine doğum kontrolü yöntemi kullanın. Kesin önlem almış olursunuz. Kombine dediğim birden fazla, yani atıyorum hap+iğne gibi. Ama mutlaka önce hekime başvurun. Bir tane daha istenmeyen gebelik sizi çok kötü bir hale sürükleyecekmiş gibi görünüyor çünkü.

Psikiyatr desteğini de asla ihmal etmeyin.

Çok geçmiş olsun.
Öncelikle teşekkür ederim
Kendi kan grubumu biliyorum ama çocuğumun kan grubuna bakılmasına hiç ihtiyaç duymadık doğumda bakılmıştır belki ama bilmiyorum ve nereden ulaşacağımı da bulamadım

Doktor tedavisini eksik etmeyin. Maneviyat özellikle böyle dönemlerde çok rahatlatıyor. İnancınızı bilemiyorum ama bol bol ayetel kürsi okumanızı öneririm.

Doktor tedavisini eksik etmeyin. Maneviyat özellikle böyle dönemlerde çok rahatlatıyor. İnancınızı bilemiyorum ama bol bol ayetel kürsi okumanızı öneririm.
Teşekkürler
Elimden geldiği kadar inançlı bir insanım dua ediyorum umarım bir an önce toparlayacağım kendimi

Back
X