Sanırım iyi değilim

Karışmamıştır.
Çocuk sizin çocuğunuz 👍🏼😉
Psikolojik destek alın, çocuğunuza da bu süreçte tuhaf davranmayın💐

Öncelikle kan grubundan bir çocuğun öz olup olmaması kesin olarak anlaşılmaz. Şunun için sordum, atıyorum sizin ve eşinizin kan grubu BB ise sizden olan çocuğun kan grubunun çaprazlama yapıldığında AA gelmesi imkansız. Bu açıdan da içinizin rahat etmesi adına sordum yani.

Bunun yanında açıkçası bir sağlıkçı olarak kan grubunu bilmemenize şaşırdım. Eğer eşiniz ile aranızda uyuşmazlık olsaydı gebeliğinizde iğne yaptırmanız gerçekti mesela. Siz hastaneye yatış yaptığınızda mutlaka kan grubunuza da bakılmıştır ve dosyanıza yazılmıştır. Bence herkes kan grubunu bilmeli ve hatta kan grubu kartını yanında taşımalı. Sadece sizin bu öz üvey takıntınız için demiyorum, çok acil durumlar olabiliyor. Öncelikle e-nabız uygulamasını indirin. Giriş yapar yapmaz önünüzdeki sayfada adınızın altında, yaş-boy-kilo sıralısının yanında, en sağda kan grubunuz yazıyor. Yazmaması garip. Göremiyorsanız da bir gün herhangi bir tahlil için herhangi bir sağlık kuruluşuna gittiğinizde hekimden kan grubuna bakılmasını da rica edin. Sadece bir tüp ekstradan kan alınacaktır.

Bir de bu istenmeyen gebelik sizin psikolojinizi çok zorlamış. Hiçbir kontrol yöntemi yüzde yüz korumaz. Bu yüzden bence kadın doğum doktoruna başvurun ve size uygun kombine doğum kontrolü yöntemi kullanın. Kesin önlem almış olursunuz. Kombine dediğim birden fazla, yani atıyorum hap+iğne gibi. Ama mutlaka önce hekime başvurun. Bir tane daha istenmeyen gebelik sizi çok kötü bir hale sürükleyecekmiş gibi görünüyor çünkü.

Psikiyatr desteğini de asla ihmal etmeyin.

Çok geçmiş olsun.
Hap+kondom duydum da. Hap+iğne diye bir yöntem var mi? Ikisi de temelde aynı şey çünkü.

Hap+kondom duydum da. Hap+iğne diye bir yöntem var mi? Ikisi de temelde aynı şey çünkü.
Ben daha çok spiral+iğne olarak uygulayanı duymuştum. Şu an kadın doğum servisinde çalışmıyorum, evli de olmadığım için takip etmiyorum, uzun zaman önceden bu şekilde hatırlıyorum. Tabii yanlış hatırlıyor da olabilir yanlış yönlendirmek istemem. Anlatmak istediğim, asla gebelik istemeyen kadınların tek yöntem kullanmaması. Mesela spiral %99 olarak belirtiliyor ama belirli aralıklarla spirali kontrole giden kadınların dahi spiral ile hamile kalmış olduğunu çok gördüm. Bu yüzden doktora danışmak sonrasında doktorun uygun gördüğü şekilde yöntemleri birlikte uygulamak gerekiyor.

Ben daha çok spiral+iğne olarak uygulayanı duymuştum. Şu an kadın doğum servisinde çalışmıyorum, evli de olmadığım için takip etmiyorum, uzun zaman önceden bu şekilde hatırlıyorum. Tabii yanlış hatırlıyor da olabilir yanlış yönlendirmek istemem. Anlatmak istediğim, asla gebelik istemeyen kadınların tek yöntem kullanmaması. Mesela spiral %99 olarak belirtiliyor ama belirli aralıklarla spirali kontrole giden kadınların dahi spiral ile hamile kalmış olduğunu çok gördüm. Bu yüzden doktora danışmak sonrasında doktorun uygun gördüğü şekilde yöntemleri birlikte uygulamak gerekiyor.
Hap ve igne ayni hormonlari icerdigi icin beraber kullanilabilecegini düşünmüyorum. Ama dediginiz gibi asla istemeyenlerin hap+kondom kullanmasi bana mantikli geliyor. Hatta uygulamayi düşündüğüm bir yontemdi.

İyi akşamlar arkadaşlar.
10 yıllık evli,9 yaşında bir çocuk sahibi bir kadınım.Yaklaşık 2 yıl önce istemediğim bir gebelik yaşadım ve düşükle sonuçlandı.O günden sonra ya hamileysem diye sürekli bir takıntı hali yaşamaya başladım.
Daha doğrusu herşeyi kafama takmaya,kafam da kurmaya,hayatı kendime zindan etmeye başladım.
Bir hafta kadar önce de ya çocuğum doğum zamanı hastane de karıştıysa diye orta da hiç bir şey yokken kafama takmaya başladım.
Özel hastanede doğum yaptım,normal doğum oldu,doğar doğmaz bebeğimi gördüm,bebek soyadı yazan bilekliğin bileğine takıldığını gördüm ama muayene için yeni doğan yoğun bakıma götürdüklerinde ya yanlış bebeği getirdilerse diye çıldırmak üzereyim.
Psikiyatriste gittim.Takıntı hastalığım olduğunu söyledi.İlaç tedavisine başladık.
Sanırım sizden güzel şeyler duymak için açıyorum bu konuyu,inanın nasıl hissetmem gerektiğini de bilmiyorum.
Herkese iyi akşamlar diliyorum.
Kendinize bir meşgale bulmanızı öneririm. Kendinizi dinlemeye vaktiniz kalmasa ii olur.

Devlet hastanesi olsa neyse diyeceğim ama özel hastaneler çok dikkatli bu konuda. Dizi ve filmlerden etkilenmeyin. Ayrıca karışmış olsa dokuz yaşında ki çocuğunuzu başka bir aileye mi vereceksiniz. Düşünmeyin böyle şeyler. Olmamıştır zaten size benzemiyor mu çocuk.

Hap ve igne ayni hormonlari icerdigi icin beraber kullanilabilecegini düşünmüyorum. Ama dediginiz gibi asla istemeyenlerin hap+kondom kullanmasi bana mantikli geliyor. Hatta uygulamayi düşündüğüm bir yontemdi.
Vücuda hiçbir hormon alınmadığı için doğru kullanıldığı takdirde o da çok avantajlı bir yöntem. Biz, kadınlara korunma yöntemleri hakkında eğitim verirken şunu da yaptırıyorduk, siz de yapabilirsiniz. Mesela elinize ayın takvimini alıp yumurtlama günlerinizi işaretleyin. O günlerin birkaç gün öncesinde, o günlerde ve o günlerin birkaç gün sonrasında ekstra ekstra dikkat edersiniz.

Vücuda hiçbir hormon alınmadığı için doğru kullanıldığı takdirde o da çok avantajlı bir yöntem. Biz, kadınlara korunma yöntemleri hakkında eğitim verirken şunu da yaptırıyorduk, siz de yapabilirsiniz. Mesela elinize ayın takvimini alıp yumurtlama günlerinizi işaretleyin. O günlerin birkaç gün öncesinde, o günlerde ve o günlerin birkaç gün sonrasında ekstra ekstra dikkat edersiniz.
Keske duzenli bi reglim olsa da yapsam :) En son 2 subatta regl olmustum.

İyi akşamlar arkadaşlar.
10 yıllık evli,9 yaşında bir çocuk sahibi bir kadınım.Yaklaşık 2 yıl önce istemediğim bir gebelik yaşadım ve düşükle sonuçlandı.O günden sonra ya hamileysem diye sürekli bir takıntı hali yaşamaya başladım.
Daha doğrusu herşeyi kafama takmaya,kafam da kurmaya,hayatı kendime zindan etmeye başladım.
Bir hafta kadar önce de ya çocuğum doğum zamanı hastane de karıştıysa diye orta da hiç bir şey yokken kafama takmaya başladım.
Özel hastanede doğum yaptım,normal doğum oldu,doğar doğmaz bebeğimi gördüm,bebek soyadı yazan bilekliğin bileğine takıldığını gördüm ama muayene için yeni doğan yoğun bakıma götürdüklerinde ya yanlış bebeği getirdilerse diye çıldırmak üzereyim.
Psikiyatriste gittim.Takıntı hastalığım olduğunu söyledi.İlaç tedavisine başladık.
Sanırım sizden güzel şeyler duymak için açıyorum bu konuyu,inanın nasıl hissetmem gerektiğini de bilmiyorum.
Herkese iyi akşamlar diliyorum.
Allahım tez vakitte yardımcınız olsun inşallah. Bence frekans dinlerseniz youube'dan fayda görürsünüz.

Merhaba, tedavi olmadığınız sürece bu soruların sonu gelmeyecek. Bugün buradakiler ikna etse yarın baska bi konu için yine hortlayacak. Eğer maddi durumunuz yeterliyse terapi de alın mutlaka, ama ilaç tedavisi bile tek basına iyi gelecektir. Yaşamayan bilmez yasadıklarınız bunları düşünmek oldukça sinir bozucu biliyorum, ama önünü almadıkça öyle devam ediyor yıllar boyunca. Spor da çok iyi gelir kesinlikle, onu da yapın

Back
X