sanırım kronik iradesizim

merallde

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
316
83
298
İstanbul
Evet başlıkta da yazdığım gibi bu dertten öyle muzdaribim ki artık ne yapacağımı bilemez durumdayım. Karar alıyorum bazı konularda hatta yazıyorum çiziyorum vs en fazla beş on gün sonra Bozuyorum. Sonra yine mutsuz oluyor, böyle gitmez diyerek yeniden karar alıyorum ama yine aynı süreci yaşıyorum hep. Sil baştan başla, sıkıl tekrar bırak vs. Öyle yoruldum ki. Oysa hayallerim hedeflerim var ama böyle onlara ulaşmam imkansız. Kafamı duvarlara vurasım geliyor. Insan neden böyle azab eder ki kendine yaa.
Ne yapmalıyım nasıl kurtulurum sizce bu illetten? ???

Düzenli kitap okumak
ev işlerini düzenli yapmak
yazımı geliştirip kitap yazmak istiyorum aslında kapasitem var ama birtürlü devamlı hale getiremiyorum ki.
Uyku düzeni birde...

Odaklanma sorunun var mesela ben
3 saat oturupta bir film asla izleyemem bunaltı gelir, içim sıkılır

ben birde tek işe odaklanamam o esnada 3 iş yaparım

sanırım sendede böyle,

ayrıca monoton düzen düşmanıyım her konuda
kahvaltım her gün değişik olacak peynir markam farklı,
tutarlığı
aynı düzenden nefret ederim

ben de öyleyim...

Ömrümü nasıl güzel ölü planlarla tüketiyorum bir bilsen.

Artık kendimi bu konuda ciddiye almiyorum bu yüzden

Düzenli kitap okumak
ev işlerini düzenli yapmak
yazımı geliştirip kitap yazmak istiyorum aslında kapasitem var ama birtürlü devamlı hale getiremiyorum ki.
Uyku düzeni birde...

Sanırım biz aynı kişiyiz, tamamıyla aynı şeylere konsantre olmak isteyip olamıyorum.

Bende cok irade yoksunu bir insanim biraz iradem olsa 5 yildir ustume yapisan kilolarimdan kurtulurdum. Kilo vermeyi bile beceremiyorum.

Öğrencimisin

Biz niye istediğimiz kişi olamıyoruz. ??? Bi yolu yokmu o kafamızdakileri yapmanın?

yeterince istemiyoruz demekki bilemiyorum... Ama bir kaç kere yaptım istediğimi ve gördüm ki hep yapsaymısım geç kalmasaymışım çok farklı durumda olabilirim.

Zaman az yapacak sey cok...

adam akıllı bi dövsek mi kendimizi ne

Ne yapmaktan hoşlanıyorsanız onu yapın . Kendinizi zorlamayın . İşiniz varsa planlarınız için , okulunuz varsa geleceğiniz için zorlayabilirsiniz ama istediğiniz kişi olmak biraz imkan meseledir ..

Bende de var o huy ama çözdüm kısmen kendimi. Farkettim ki gerçekten hayal kurup beni motive eden şeylere yöneldiğimde devamlılığım var. Mesela kilo vermek önce kilo vermeyi niçin istediğimi kilo verince nasıl olacağım konusunda kafamda iyice bir imaj oluşturdum ve başladım cidden o dönem verdim kilo. Ama mesela öylesine evet kilo vermem lazım deyip öylesine başladığımda zaten sonu gelmedi. Çok çabuk hevesleniyorum herşeye cidden de istiyorum ama hayal kurup plan yapıp içselleştirecek kadar degil. Şimdi az olsun devamlı olsun diyorum.

Arkadaşlar benim de odaklanma sorunum vardı. Artık en yüksek boyutuna ulaşmıştım. 5 dakika en fazla bir insanı dinleyebildiğim süreydi. Sonrasında bu böyle olmayacak dedim ve nörolog ile görüştüm. (psikiyatriye de gidebilirsiniz. Benim sadece denk geldi) Sonrasın da 6 aylık bir tedavi gördüm . Verdiği ilaç selectra idi. Şuan eski halimden çok daha iyiyim. Bahsettiğiniz belirtilerin birçoğu da geçti.

Fakat iradesizlik biraz da kişilik meselesi olabbilr. Onun için mutlaka bir psikiyatrist ile görüşün ve anlatın. Psikolojik bir problemse ilaç yerine seanslarla zaten tamamlayacaktır. =)

sen yine 10 günlük bi istikrar gösteriyomuşsun ne mutlu sana..
bende ertesi gün yelkenler suda...

tıpkı ben. benim neden oldugumu çözdüm şuana kadar her istediğim oldu hep varlık içindeydim o yuzden iradesizim çok sallamıyorum herşeyi.iradesizliğin yanında deger de bilmiyorum hedeflerim yok. bazen gıpta edıyorum mıllete istediklerini başarıyolar oysakı ben sıkılırım uykum gelir

kafanda bi sablon cizip olmaya zorlama. kitap okumayi seiyorsan sevecegin kitaplari al. agir uzun kitap ben de okuyamam. neyi seviyorsan onu yap. yazicam diye yazar olunmaz yazmayi seven yazar cizer gelistirir. neysen osun. baska biri olmaya calisma sikma kendini. Bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…