- 26 Şubat 2018
- 753
- 1.970
- 63
- Konu Sahibi Mayisgelini
Abimde ilk gecede olmuş.sanırım bu durum eskiden coktu.şimdi yediğimiz içtigimiz şeylerden zor oluyor anlaşılan..
Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz?
Elbette yiyip içtiklerimiz, gelişen teknoloji sayesinde kaldığımız radyasyon miktarı vs etkilidir. Ama artık insanlar korunuyor. Kimi erkek prezervatif kullanmak istemeyince partneri doğum kontrol hapı kullanıyor, kimi kadın doğum kontrol hapı kullanmak istemediği için partneri prezervatif kullanıyor.
Ben evlenmeden 2 ay evvel dko kullanmaya başladım, kuzenim aynı şekilde düğününden 1 ay önce başladı. Evli arkadaşlarım içinde dko kullanan da var eşi prezervatif kullanan da var. Eskisi gibi ilk gecenin insafına bırakmıyor insanlar kendini.
Bebek istememeniz çok normal. Çocukları çok sevmeme rağmen ben de bir çocuğun sorumluluğunu üstüme almak istemedim ve 2 sene dko kullandım. Bıraktıktan sonra da dko'dan bağımsız olarak polikistik over olduğum için kısa bir ilaç tedavisiyle hamile kaldım. Doğum kontrol hapının da zararını değil aksine faydasını gördüm, adetimi düzenledi, sancımı hafifletti, çocuk istemediğim için ilişkilerimde tereddüt etmememi sağladı... vs.
Aileye söylemeye gelince hadi hamileyken utandınız da söylemediniz, çocuk doğunca babanıza bu çocuğu ağaçtan topladık diyecek değilsiniz ya, illa ki bilecekler çocuğun nerden nasıl geldiğini.
Sizin için en kesin çözüm bir kadın doğum doktoruna görünmeniz. Hem vajinismus sorununuz için hem de korunma yöntemlerini öğrenmek adına.