Sanki Annelik duygum yok..

Mayisgelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2016
1.047
665
123
İyi geceler kızlar birşey sormak istiyorum.daha dogrusu bu hissim normal mi yaşayan var mı bunu merak ediyorum.8 aylık vajinusmus hastasıyım.son aşamlardayım başaracak gibiyim ancak başarmamı engelleyen bir sebep daha var o da hamile kalmak.Neden bilmiyorum ama hamile olmaktan çok korkuyorum.sanki Allah izin verirde hamile kalırsam babamın yüzüne bakamıcam.aileme nasıl söylerim acaba diye düşünürken buluyorum kendimi.bir cocugu 9 ay karında taşımak
,dogum sancıları ve sonuc olarak büyütmek bunlar hep bana uzak geliyor.Allahım isteyen herkese nasip etsin.Benim içimdeki bu histe düzelsin istiyorum.ama neden bu durumdayım bilmiyorum.Ailem konusunda böyle bi isteksizlik yok tabi yap yap diyende yok.sadece eşim çok istiyor.Cocugum olsa babam ugruna ölür onada eminim.cocuklarıda severim ama hiç kendi cocugumu ne hayal ettim şöyle bi yavrum olsun gezeyim falan nede yüzünü hayal ettim.Neden böyleyim kızlar? Bunu yaşayan ve sonradan geçen varmı.yoksa benim böyle bir hissiyatım mı yok 😔 eşimin erkek haliyle bebek resimleri begendigini görüyorumda ben görünce bakmıyorum bile direk geçiyorum 😔😔😔 burda okuyorum hamile kalmak isteyenleri sürekli dua ediyorum inşallah olur diye ama kendi başıma gelmesinden korkuyorum.Bu sebepten kendimi kötü hissediyorum

Öyle ha deyince hamile kalınmıyor ki. Hazır değilsin doğum kontrol yöntemlerini denersin. Sorun aileme hamile olduğumu nasıl söylerimse eğer. Evli barklı kadınsın çekineceğin birşey yok. Kocanla sevişmiyorsun mu sanıyorlar sanki
İlk yapışta hamile kalanlarda varya.sanırım ondan tedirgin oluyorum

Ben varım. Ben de sevmem çocuk. Anneyim kendi çocuğumdan başka çocuğa tahammül edemiyorum. Ben 29 yaşında evlendim ama çocuk benim için olsa da olur olmasa da olurdu ve çok kısa sürede hamile kaldım. Daha erken evlenseydim de sanırım yine 29 umda 30 umda anne olurdum. Doğum ise kadından kadına değişiyor. Ben zorlandım ama hiç zorlanmayan da gördüm. O ağrı eşiği ile ilgili bir durum. Bir de ben sezeryana karşı değilim. Eğer çok korkuyorsanız sizden önemli değil. Ek olarak maddi ve manevi belli bir aşamaya gelmeden çocuk sahibi olmayın bence.

Daha ilişkiye girebilmeyi halletmeden çocuğu düşünmek tabiki böyle hissettirir sana.

Evlenmeden önce çoğunluk ilk gece acı hissedecek miyim diye telaş yapar. Bunu halledince de hamile kalınırsa bu sefer doğum nasıl geçecek telaşı başlar. Hepsi sırayla olan şeyler genelde. Annelik hissi de insanın kendi iç dünyasıyla alakalıdır . Herkes anne olmak zorunda değil. Yada herkes anne olmayı istemek zorunda değil. Ancak daha ilişkiye bile zor girerken doğumu düşünmek , acısına falan kafa yormak kendini gereksiz yere germekten başka bir işe yaramaz. Kendine bir yol belirle , sırayla ilerle. Önceliğin vajinismusu çözüme kavuşturmak olsun. Sonra bebek fikri zamanla içine yerleşir zaten eşinin hevesini falan görünce. Hem biraz cinselliğin de tadını çıkar, ilişkiye girdikten sonra hamile kalsan hemen ve hamileliğin biraz sorunlu geçse belki de ilişkiye rahat giremeyeceksiniz . Acele etme derim o yüzden.

Çocuk istemiyorsan (ki kesinlikle hazir değilsin bir sure ertele) korunmanız lazim. Eşin istiyor diye bebek yapmak saçma. O taşımicak 9 ay, ya da o doğurmucak.

5 yıllık evliyim, hala bu dünyaya bebek getirme konusunda eşimde bende tereddütteyiz.

Ama once siz vajinismusu yenmeye çalışın, evlilikte herşey yerine otursun tekrar düşünürsünuz bebeği 🌸

Tmmda doğum kontrol hapı kullansan olmaz ki.
Eşim prev.kullanmıyor.dogum kontrol hapıda kadına zararlı diye duydum.ertesi gün hapıda öyle diyorlar.bide uzun süre kullandıktan snra cocuk olmasınıda engelliyomus.hani evet suan hazır degilimde ilerdede isterim olmaz falan oda Kötü olur😔

İyi geceler kızlar birşey sormak istiyorum.daha dogrusu bu hissim normal mi yaşayan var mı bunu merak ediyorum.8 aylık vajinusmus hastasıyım.son aşamlardayım başaracak gibiyim ancak başarmamı engelleyen bir sebep daha var o da hamile kalmak.Neden bilmiyorum ama hamile olmaktan çok korkuyorum.sanki Allah izin verirde hamile kalırsam babamın yüzüne bakamıcam.aileme nasıl söylerim acaba diye düşünürken buluyorum kendimi.bir cocugu 9 ay karında taşımak
,dogum sancıları ve sonuc olarak büyütmek bunlar hep bana uzak geliyor.Allahım isteyen herkese nasip etsin.Benim içimdeki bu histe düzelsin istiyorum.ama neden bu durumdayım bilmiyorum.Ailem konusunda böyle bi isteksizlik yok tabi yap yap diyende yok.sadece eşim çok istiyor.Cocugum olsa babam ugruna ölür onada eminim.cocuklarıda severim ama hiç kendi cocugumu ne hayal ettim şöyle bi yavrum olsun gezeyim falan nede yüzünü hayal ettim.Neden böyleyim kızlar? Bunu yaşayan ve sonradan geçen varmı.yoksa benim böyle bir hissiyatım mı yok 😔 eşimin erkek haliyle bebek resimleri begendigini görüyorumda ben görünce bakmıyorum bile direk geçiyorum 😔😔😔 burda okuyorum hamile kalmak isteyenleri sürekli dua ediyorum inşallah olur diye ama kendi başıma gelmesinden korkuyorum.Bu sebepten kendimi kötü hissediyorum

Cinsel baskı görerek mi büyüdünüz? Bebeğiniz olma ihtimalini babama nasıl söylerim diye düşünmek çok sağlıklı değil.
ne yazık ki aileler hala dahi evlatlarını korumak adına cibselliği tü kaka gösteriyorlar ve bu da bazı hassas bünyelerde siİnki gibi sonuçlar oluşturuyor.
Kadınlığınızı sevin.
sevdiginiz birinin size dokunması dünyanın en büyük zenginliği. Kendinizle, bedeninizle, eşinizin bedeniyle barışın.
sevgi çok yüce bir kudret. Lakin sevdiğine dokunabilmek daha da yüce. Kendinizi mahrum bırakmayın.
Unutmayın siz de bu aleme bu şekilde geldiniz

Eşim prev.kullanmıyor.dogum kontrol hapıda kadına zararlı diye duydum.ertesi gün hapıda öyle diyorlar.bide uzun süre kullandıktan snra cocuk olmasınıda engelliyomus.hani evet suan hazır degilimde ilerdede isterim olmaz falan oda Kötü olur😔
Kadın doğum uzmanına sor bence daha sağlıklı bilgi alırsın. Yanlış düşüncedesin. Bekar kızlara bile doğum kontrol hapı veriliyor adet düzensizliği için. O zaman tüm kullanan bekar kızlar kısır mı diyelim? Sağdan soldan duyduklarına inanma lütfen. Bak belkide bu yüzden vajinusmus oldun? Kimbilir elalem vakti zamanında ne dedi de korkuttu seni

Aha aynı ben. Hamile kalma korkusu ile sevişmekten feragat edebilirim. Sizden farklı olarak ben anneyim aynı zamanda ajsjsjs.

Annelik duygusu, kutsal annelik, annelik hissi vs boş laflar bunlar. Her gece yataktan kusmuk temizleyince annelik kutsallığı kalmıyor valla. Ben evladımı bu dünyadaki her şeyden daha çok seviyorum. Ama anneliği hiç sevmiyorum. Merak etmeyin vakti gelir, anne olursanız çocuğunuzu çok seversiniz zaten. Gerisi mühim değil.

Ayıp günah baskısı cocukken size biraz fazla asılanmıs sanırım.
Anneme babama hamile oldugumu nasıl söylerim dediginize göre....
Onlar kendi anne babalarına nasıl söylemislerse aynı sekilde sizde öyle söylersiniz.
Yeterki allah bir ol desin.
Kimse leylekle gelmedi bu dünyaya🙂

Daha ilişkiye girebilmeyi halletmeden çocuğu düşünmek tabiki böyle hissettirir sana.

Evlenmeden önce çoğunluk ilk gece acı hissedecek miyim diye telaş yapar. Bunu halledince de hamile kalınırsa bu sefer doğum nasıl geçecek telaşı başlar. Hepsi sırayla olan şeyler genelde. Annelik hissi de insanın kendi iç dünyasıyla alakalıdır . Herkes anne olmak zorunda değil. Yada herkes anne olmayı istemek zorunda değil. Ancak daha ilişkiye bile zor girerken doğumu düşünmek , acısına falan kafa yormak kendini gereksiz yere germekten başka bir işe yaramaz. Kendine bir yol belirle , sırayla ilerle. Önceliğin vajinismusu çözüme kavuşturmak olsun. Sonra bebek fikri zamanla içine yerleşir zaten eşinin hevesini falan görünce. Hem biraz cinselliğin de tadını çıkar, ilişkiye girdikten sonra hamile kalsan hemen ve hamileliğin biraz sorunlu geçse belki de ilişkiye rahat giremeyeceksiniz . Acele etme derim o yüzden.
Bende mesela bunu istiyorum.Ne balayım balayı gibi geçti ne evimde romantik bi an oldu.istiyorumki yaşayamadıklrımızı yaşaylım.Ama korunmuyor.yani deneme aşamasnda olursa Bebek ilk denemede falan diye tedirginim.nası korunacagımı bile bilmiyorum açık konuşmak gerekirse

Ben eşimin çocuklara bakışını gördükçe içim burkuldu o hak ediyo baba olmayı dedim öyle karar verdim bende çocuk istemedim hiç herkes dünyaya anne olmak için gelmiyo ama sevgi insana yapmiycaklarini yaptiriyo 😅

Canım daha çok normal, hem herkes de o duygu olacak diye bişey de yok.
Ayrıca hamile kalır kalmaz, dogurunca falan da gelmeyebilir, zamanla oluyor bu duygu, aşk.

2 çocuğum var, hala annelikten korkuyorum.
İnsan başına gelince ya da yaşarken öyle görmüyor durumu.
Bazen inanamıyorum ben anne oldum diye🤣
Ama vajinismus sorununuzda bu da önemli bir etken olabilir, üzerine gidip yoğunlaşın ve bu düşüncelerden sıyrılın derim.

Back
X