Sanki Annelik duygum yok..

Eşim prev.kullanmıyor.dogum kontrol hapıda kadına zararlı diye duydum.ertesi gün hapıda öyle diyorlar.bide uzun süre kullandıktan snra cocuk olmasınıda engelliyomus.hani evet suan hazır degilimde ilerdede isterim olmaz falan oda Kötü olur😔
Ertesi gün hapı bir korunma yöntemi değildir, ilişki sırasında beklenmedik bir durum olduğunda (prezervatif yırtılması, yanlışlıkla içe boşalma, doğum kontrol hapını içmeyi unutmak gibi ) hamile kalmamak için hemen içilmesi gereken bir haptır. Ne kadar erken içilirse, o kadar etkili olur . Yılda en fazla 2 ya da 3 kez kullanılması tavsiye edilir çünkü hormonları (östrojen vs) alt üst eder, adet döngüsünde sapmalar olur ( 2 ay adet görmeme ya da aynı ay 2-3 kere 2 günlük süren ara kanama gibi adet olmalar ) . Çok dikkatli olun derim ertesi gün hapı hafife alınacak birşey değildir.

Gebeliğe de hazır değilsiniz ki daha cinselliği keşfetmemiş, evliliğin , aile olmanın tadına ve kavramına varmamışsınız, bu yüzden ya siz doğum kontrol hapı kullanın ya da paşa hazretleri eşiniz lütfedip prezervatif kullansın. Annelik duygusu bazı insanlarda daha erken ortaya çıkar , kimisinde de bebeğin kalp atışlarını duyduğu zaman ya da ultrasonda hareketlerini gördüğü zaman oluşur, herkesin aynı oranda ve zaman diliminde olacak diye birşey yok, kendinizi suçlu hissetmeyin, çok doğal bir his sizdeki çoğu kadında vardır emin olun.

Bir insanın çocuğa hevesinin olmaması başka şey, çocuk yapmak istememesi kararının bu olması başka şey. İlk mesajınızda sanki hiçbir zaman çocuk istememişsiniz, kararınız bu yönde gibi anlatmışsınız.

Bende tekrardan yazayım anlamamakta ısrarcısınız çünkü cinsel birliktelik olmadan önce araştırılır korunma yöntemi, olduktan sonra değil. Hatalı olduğunuz nokta burası. Bin kere yazdım hala diretiyorsunuz. Eğer eşinizle birlikte olabilseydiniz 2.gün gidip korunma konusunda doktora danışmanızın bir anlamı olmayabilirdi çünkü ilk geceden gebe kalmış olabilirdiniz. 40 yıl düşünseniz ben evleniyorum normal koşullarda bu adamla sevişicem acaba hamile kalmamak için ne yapmalıyım fikri aklınızdan geçmiyor ve siz bunu nasıl normal karşılayabiliyorsunuz gerçekten aklım almıyor. Rahatsızlığınızın sebebi bence zaten bu konuda bu kadar bilgisiz olmanız.
cocuk düşünmedim hayal etmedim diyorum evet.Ama bu demek degilkş kesinlikle olmaz istemiyorum.Böyle birley agzımdan cıkmamış.Allah isteyen herkese nasip etsin diyorum benim içimdeki bu histe biran önce düzelsin yazmışım.ben ilişkininde benim açımdan bu kadar zor oldugunu bilmiyordum.suandada bunu başaramıyorken dogum yapmak beni korkutuyor.ve ben bunuda evlenmeden önce bilmiyordum 🤷🏻‍♀️ Bu arada eşim çocuk istiyor evet ama inanın o bile sizin kadar kendisine ihanet etmişim gibi hissettirmedi.burdaki herkes gibi ne zaman hazır hissedersen o zaman olur önce ilk aşamayı atlatalım evliliğimze anlam Kazandıralım dedi ama siz ısrarla evlenmeden önce niye araştırmadın eşine yazık degil mi diyip duruyorsunuz.neyse kapatalım konuyu ne siz beni anladınız ne de ben sizi

Ertesi gün hapı bir korunma yöntemi değildir, ilişki sırasında beklenmedik bir durum olduğunda (prezervatif yırtılması, yanlışlıkla içe boşalma, doğum kontrol hapını içmeyi unutmak gibi ) hamile kalmamak için hemen içilmesi gereken bir haptır. Ne kadar erken içilirse, o kadar etkili olur . Yılda en fazla 2 ya da 3 kez kullanılması tavsiye edilir çünkü hormonları (östrojen vs) alt üst eder, adet döngüsünde sapmalar olur ( 2 ay adet görmeme ya da aynı ay 2-3 kere 2 günlük süren ara kanama gibi adet olmalar ) . Çok dikkatli olun derim ertesi gün hapı hafife alınacak birşey değildir.

Gebeliğe de hazır değilsiniz ki daha cinselliği keşfetmemiş, evliliğin , aile olmanın tadına ve kavramına varmamışsınız, bu yüzden ya siz doğum kontrol hapı kullanın ya da paşa hazretleri eşiniz lütfedip prezervatif kullansın. Annelik duygusu bazı insanlarda daha erken ortaya çıkar , kimisinde de bebeğin kalp atışlarını duyduğu zaman ya da ultrasonda hareketlerini gördüğü zaman oluşur, herkesin aynı oranda ve zaman diliminde olacak diye birşey yok, kendinizi suçlu hissetmeyin, çok doğal bir his sizdeki çoğu kadında vardır emin olun.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim.çok güzel açıklayıp bilgi vermişsiniz.son bi kaç saattir neden öncesinde araştırmadıgımla ilgili sürekli eleştiri alıyorum.geçmişe ne gibi bir çözüm bulunabilirse artık 🤷🏻‍♀️ bilgilendirme için çok teşekkürler tek eksiğim vajinusmus olsa gerek ama çocuk düşünmedigim için eşimede ihanet mi etmiş oluyorum merak ettim? 🙏🏼

cocuk düşünmedim hayal etmedim diyorum evet.Ama bu demek degilkş kesinlikle olmaz istemiyorum.Böyle birley agzımdan cıkmamış.Allah isteyen herkese nasip etsin diyorum benim içimdeki bu histe biran önce düzelsin yazmışım.ben ilişkininde benim açımdan bu kadar zor oldugunu bilmiyordum.suandada bunu başaramıyorken dogum yapmak beni korkutuyor.ve ben bunuda evlenmeden önce bilmiyordum 🤷🏻‍♀️ Bu arada eşim çocuk istiyor evet ama inanın o bile sizin kadar kendisine ihanet etmişim gibi hissettirmedi.burdaki herkes gibi ne zaman hazır hissedersen o zaman olur önce ilk aşamayı atlatalım evliliğimze anlam Kazandıralım dedi ama siz ısrarla evlenmeden önce niye araştırmadın eşine yazık degil mi diyip duruyorsunuz.neyse kapatalım konuyu ne siz beni anladınız ne de ben sizi

Gerçekten uzun zamandır bu forumdayım gayet de açık anlaşılır tane tane yazmışım ama ilk defa yazdıklarımı bu kadar kendi isteğine göre yorumlayıp, ısrarla anlamak istemeyen bir üyeye denk geldim.
Son kez yazıyorum artık daha da anlamazsanız yapacak bir şey yok zira sabrım kalmadı. Eşinize yazık dedim çünkü ilk mesajınızda eşinizin çocuk istediğini ama sizin hep anne olmayı hayal edemediğinizi yazmışsınız. Bu cümlenize göre evet eşinize yazık çünkü önceden söylemeniz gerekirdi eğer niyetiniz anne olmamaktıysa.

Evlenmeden önce niye araştırmadınız diyorum çünkü korunma yöntemi konusunda bilgim 0 yazmışsınız. İlk geceden hamile kalmak istemiyorduysanız eğer evlenmeden bu konuda araştırma yapacaktınız. Bu durumun rahatsızlığınız ile uzaktan yakından alakası yok. Hala diyorsunuz cinsellik yaşasaydık 2.gün öğrenirdim. Evlenme kararı aldığınız anda korunmayı da araştırmalıydınız eğer ilk geceden hamile kalmak gibi bir hayaliniz yoktuysa. Hatalıyım yanlış yaptım dememek için paragraf paragraf yazı yazdınız yok hukuk fakültesine gittim yok kütüphanede sabahladım. Hepimiz insanız bilmediğimiz şeyler elbette olur. Hatanızı hala devam ettiriyorsunuz. Cinselliği yaşayın, yaşamayın anne olma planınız şu an için yoksa nasıl korunulur bunu öğrenin yarım saatinizi bile almaz.

Ne kadar tanıyarak evlendim derseniz diyin evlendikten sonra herşey değişiyor.evet burca bile yordugum zamanlar oldu bazı beklemedigim hareketlerini gördüm acaba burcunun özelliğimi diye araştırmak istedim.eşimle 4 yıl sevgiliydik ve aynı evde ap ayrı bir insan.’Aynı eve girmeden kimseyi tanıyamazsın’ bu cümleyi sanırım ilk defa benden duymamışsınızdır.gerçekten öyle oluyormuş.Bende başıma gelince anladım.aramızdaki iletişimsizliklerin en büyük etkiside vajinusmus oldu.sevgililik döneminde korunma yöntemlerini araştırma konusunda bir ihtiyaç hissetmedim evet.Evlendikten sonrada kendimi koruma gibi saçma sapan bir hastalığa yakalandıgım için zaten cocuktan korunma fikrini araştırma fırsatım olmadı.Başınıza gelmedigi için bilmemeniz cok normal.umarımda gelmez.evet dedigimiz gibi 8 aylık evliyim ve dün gece korunma ihtiyacı ve cocuk olacak korkusu hissettim çünkü eşimle ilk defa birlikte olma imkanım oldu.ilk deda yaklaştırabildim.Ve bu durum benimde elimse olan bir şey degil bu bir hastalık tamamen pskolojik.

Pinkflambe Pinkflambe arkadasim herşeyi yazmış zaten ama anlamamissiniz. Bende onun dedigini demeye çalıştım.
Yani üstelik görücü usulü falan sandım ben sizi. 4 sene sevgili olup bunu hiç konusmamaniz anormal. Hepimiz üniv okuduk kütüphanede sabahladık.
Korunma yöntemlerini araştırmak izlemek okumak ve öğrenmek taş catlasin 1 saat sürer. Ve bunu zaten sizin dediginiz gibi evlendikten sonra değil evlenmeden önce araştırmanız lazım. Vaji olmanızla ilgili degil.
Hadi arastirmadiniz 8 ay insan merak eder yine okur. 8 ay evli bir kadinin beraber olmasa bile korunma yollarından bir haber olması ve bu devirde ve hukuk gibi bir bölümü de okumuş bir kadından bahsediyoruz. Çok çok anormal.
Ayrıca aynı eve girince evet herkes değişebilir ama yine de hayat tarzlarını bilmediğiniz insanların burç yorumlaryla aynı evde yaşadığınız eşinizi tanımaya çalışmak mantıksız geldi bana. Kusura bakmayın hukuk değil de köydeyim ilkokul mezunuyum deseydiniz böyle bir cevap yazmazdım ama şaşkınlığım 2 kâti arttı.
Neyse Allah yardımcınız olsun diyeyim.

Gerçekten uzun zamandır bu forumdayım gayet de açık anlaşılır tane tane yazmışım ama ilk defa yazdıklarımı bu kadar kendi isteğine göre yorumlayıp, ısrarla anlamak istemeyen bir üyeye denk geldim.
Son kez yazıyorum artık daha da anlamazsanız yapacak bir şey yok zira sabrım kalmadı. Eşinize yazık dedim çünkü ilk mesajınızda eşinizin çocuk istediğini ama sizin hep anne olmayı hayal edemediğinizi yazmışsınız. Bu cümlenize göre evet eşinize yazık çünkü önceden söylemeniz gerekirdi eğer niyetiniz anne olmamaktıysa.

Evlenmeden önce niye araştırmadınız diyorum çünkü korunma yöntemi konusunda bilgim 0 yazmışsınız. İlk geceden hamile kalmak istemiyorduysanız eğer evlenmeden bu konuda araştırma yapacaktınız. Bu durumun rahatsızlığınız ile uzaktan yakından alakası yok. Hala diyorsunuz cinsellik yaşasaydık 2.gün öğrenirdim. Evlenme kararı aldığınız anda korunmayı da araştırmalıydınız eğer ilk geceden hamile kalmak gibi bir hayaliniz yoktuysa. Hatalıyım yanlış yaptım dememek için paragraf paragraf yazı yazdınız yok hukuk fakültesine gittim yok kütüphanede sabahladım. Hepimiz insanız bilmediğimiz şeyler elbette olur. Hatanızı hala devam ettiriyorsunuz. Cinselliği yaşayın, yaşamayın anne olma planınız şu an için yoksa nasıl korunulur bunu öğrenin yarım saatinizi bile almaz.
Eşinize yazık dedim çünkü ilk mesajınızda eşinizin çocuk istediğini ama sizin hep anne olmayı hayal edemediğinizi yazmışsınız.
Bunu dedim çünkü evlenmeden önce hayal etmedim evlendikten sonra nasıl olsa olur dedim eşimi önceden uyarma gereği duymadım.Şuan bundan korkuyorum çünkü daha cinsel birliktelik aşamasınız zor atlatıyorum.
Evlenmeden önce niye araştırmadınız diyorum çünkü korunma yöntemi konusunda bilgim 0 yazmışsınız. İlk geceden hamile kalmak istemiyorduysanız eğer evlenmeden bu konuda araştırma yapacaktınız.
Bilgim sıfır cünkü ilk geceden hamile kalma korkum bekarken yoktu.bu sebepten araştırmadım.
Bu durumun rahatsızlığınız ile uzaktan yakından alakası yok.
Çok fazla alakası var çünkü kadın dogum doktorlarının hepsi vajinusmus olan bayanların yendikten ilk bir yıl sonra çocuk düşünmeleri gerektigini söyluyorlar.
Evlenme kararı aldığınız anda korunmayı da araştırmalıydınız eğer ilk geceden hamile kalmak gibi bir hayaliniz yoktuysa.
Kaç kişinin acaba evlenir evlenmez ilk geceden hamile kalmak gibi bir hayali olabilir.varsada ben onlardan degilim burdada karakter farkımız olabilir bu gayet doğal.
Hatalıyım yanlış yaptım dememek için paragraf paragraf yazı yazdınız yok hukuk fakültesine gittim yok kütüphanede sabahladım.
Burda amaç hatalıyım yanlış yaptım dememek değil kaldıki araştırmadım önceki hallerimin ceremesini suan çekiyorum bile dedim size.Ve okulla alakalı herhangi bir savunmamda olmadı.araştırmadım diyorum baska şeylere yöneldim araştırmadımm.evlenirkende dügün arifesi sırasında kpss sınavına hazırlandım yani bi o yöne bi bu yöne ben bölünemedim bunun için tekrar sizden özür dilerim.
Hepimiz insanız bilmediğimiz şeyler elbette olur.
Bunu bilmenizde çok güzel.Yani benim vajinusmusa yakalanacagımı bilmemem benim hatam degildi.bu sebeptende bazı şeylerden korkmam gayet dogal.keşke sizin dışınızda diger arkadaslarınızın yazdıgı gibi hatasız kul olmaz diyip bildiginiz korunma yöntemlerini söyleyip en azından sayenizde birini bilgilendirmiş olup eşime yaptıklarımı eleştirme gereği duymasaydınız..
Cinselliği yaşayın, yaşamayın anne olma planınız şu an için yoksa nasıl korunulur bunu öğrenin yarım saatinizi bile almaz.
Kesinlikle sizinle münakaşaya girmem daha çok vaktimi aldı.sizin dışınızda herkes bu konu hakkında bildiklerini yazmış zaten yarım saati bırakın 5 dk mı bile almadı.her neyse eleştirel yorumlarınız için teşekkürler hayırlı geceler 🙏🏼

İyi geceler kızlar birşey sormak istiyorum.daha dogrusu bu hissim normal mi yaşayan var mı bunu merak ediyorum.8 aylık vajinusmus hastasıyım.son aşamlardayım başaracak gibiyim ancak başarmamı engelleyen bir sebep daha var o da hamile kalmak.Neden bilmiyorum ama hamile olmaktan çok korkuyorum.sanki Allah izin verirde hamile kalırsam babamın yüzüne bakamıcam.aileme nasıl söylerim acaba diye düşünürken buluyorum kendimi.bir cocugu 9 ay karında taşımak
,dogum sancıları ve sonuc olarak büyütmek bunlar hep bana uzak geliyor.Allahım isteyen herkese nasip etsin.Benim içimdeki bu histe düzelsin istiyorum.ama neden bu durumdayım bilmiyorum.Ailem konusunda böyle bi isteksizlik yok tabi yap yap diyende yok.sadece eşim çok istiyor.Cocugum olsa babam ugruna ölür onada eminim.cocuklarıda severim ama hiç kendi cocugumu ne hayal ettim şöyle bi yavrum olsun gezeyim falan nede yüzünü hayal ettim.Neden böyleyim kızlar? Bunu yaşayan ve sonradan geçen varmı.yoksa benim böyle bir hissiyatım mı yok 😔 eşimin erkek haliyle bebek resimleri begendigini görüyorumda ben görünce bakmıyorum bile direk geçiyorum 😔😔😔 burda okuyorum hamile kalmak isteyenleri sürekli dua ediyorum inşallah olur diye ama kendi başıma gelmesinden korkuyorum.Bu sebepten kendimi kötü hissediyorum

Zaman-ı geldiginde RABBİM sana o isteği verecek.. anne olmak için yanıp tutuşacaksın belki benim gibi..
Ben ilk evlendigim de asla diyordum hiç hiç istemiyordum.. şimdi 8 senelik evliyim çocuğum olmuyor.. 2 negatif tüp bebek deneyimim var.. anne olmak için savaşıyorum şimdi... RABBİM nasip etsin inşallah...

Pinkflambe Pinkflambe arkadasim herşeyi yazmış zaten ama anlamamissiniz. Bende onun dedigini demeye çalıştım.
Yani üstelik görücü usulü falan sandım ben sizi. 4 sene sevgili olup bunu hiç konusmamaniz anormal. Hepimiz üniv okuduk kütüphanede sabahladık.
Korunma yöntemlerini araştırmak izlemek okumak ve öğrenmek taş catlasin 1 saat sürer. Ve bunu zaten sizin dediginiz gibi evlendikten sonra değil evlenmeden önce araştırmanız lazım. Vaji olmanızla ilgili degil.
Hadi arastirmadiniz 8 ay insan merak eder yine okur. 8 ay evli bir kadinin beraber olmasa bile korunma yollarından bir haber olması ve bu devirde ve hukuk gibi bir bölümü de okumuş bir kadından bahsediyoruz. Çok çok anormal.
Ayrıca aynı eve girince evet herkes değişebilir ama yine de hayat tarzlarını bilmediğiniz insanların burç yorumlaryla aynı evde yaşadığınız eşinizi tanımaya çalışmak mantıksız geldi bana. Kusura bakmayın hukuk değil de köydeyim ilkokul mezunuyum deseydiniz böyle bir cevap yazmazdım ama şaşkınlığım 2 kâti arttı.
Neyse Allah yardımcınız olsun diyeyim.
Okumakla insan,okumamaklada cahil olunmaz.köyde ve ilkokul okumuş biri bu ortama girip benden daha cok bilgi edinmiş olabilir bu gayet normaldir.burçlara gelince orda güldüm zaten eşimi tanımaya çalışıyorumda diyerek hala anneme söylerim ne zaman tanıyacagım acaba tam olarak diye buda evliliğin bir sırrı olsa gerek.8 ay evli bir kadınım dün gece ilk defa beraberlik yaşadıgım için eşimin prev kullanmayı sevmedigini ögrendim.Bakın bir ilginç özellik daha 🤷🏻‍♀️ Bu sebeptende baska korunma yolları olabilir mi acaba diye araştırmaya simdi baslıyorum

Bikere istemiyorsan zorla değil.
Herkesin çocugu var die sende doğurmak zorunda değilsin.
Ama klişe olcak , yapmaktan pişman olmayacağın tek şey evlat.
Bende hiç istemedim zor geldi korktum süreçlerden.
Hiçbir aşama dayanılmayacak gibi değildi.
Önce vajinsmusu atlat ve akışına bırak kafanda kurma hiçbirşeyi.

Zaman-ı geldiginde RABBİM sana o isteği verecek.. anne olmak için yanıp tutuşacaksın belki benim gibi..
Ben ilk evlendigim de asla diyordum hiç hiç istemiyordum.. şimdi 8 senelik evliyim çocuğum olmuyor.. 2 negatif tüp bebek deneyimim var.. anne olmak için savaşıyorum şimdi... RABBİM nasip etsin inşallah...
İnşallah Allah o hissi biran önce nasib eder isteyen herkese nasib eder Allahım 🙏🏼

Hamileyken,hatta doğum yaptigim saniyeye kadar aynı duygu içindeydim.Yok ya ben değilim bu,benden anne olmaz falan derdim.Esim karnımı severdi ben şaşkın şaşkın bakardım 😄 ama onun sesini duyduğum ilk saniye,anlatılamaz bir duygu.Tarifi yok.Bir anda hayatının en önemli kişisi oluveriyor 💞 Ama size tavsiyem eşinizle Güzelce konuşun.vajinismus sorununu halledin.Sonra cinselliği doya doya yaşayın.Daha sonra çocuk planlayin
Umarım bende bu durumları yaşarım bir gün 🙏🏼😊 eşim zaten suan zorlamıyor.agzıyla duymadımda tam olarak istedigini ama instagramdan sürekli cocuk videoları begeniyor.yinede konuşup bir plan proje yapmak mantıklı 😊😊

Ah vajinismus neler düşündürüyorsun sen 😢Valla ben anlıyorum seni 10 ay boyunca bu lanetle yaşadım.Hatta evlenir evlenmez hamile kalanlara aptal gözüyle bakardım ne haddimeyse artık.Ne zaman ki tedavi oldum 2 ay sonra hamile kaldım o kınadığımı ben yapmış oldum vajinismusu yenen yeni evli sayılır ben de onlar gibi yaptım.Sonra düşük oldu tabii 3 ay oldu şimdi tekrar düşünüyorum.Sen şimdi vajinismus psikolojisiyle böyle düşünüyorsun bir şeylere doyamadın,yaşayamadın ilişkinde level atlayamadan 2 3 level üstünü düşünmek seni dehşete düşürebilir çok doğal
Yorumlarını hep okumuştum zamanında.İnşallah bende biran önce senin gibi yener diger aşamalara geçerim.gerçekten insan için büyük bir engel.yani o soruNu atlatmadan hiç birşey yapamıyorsun.eşim bir kaç günlüğüne şehir dısına gidelim diyor yok diyorum.çnkü kafamda o engel var.oraya gidince yine olmayacak hissi bu sefer eşimin canı sıkılacak vs vs.umarım biran önce hallolur sende biran önce bebegini kucagına alırsın 🙏🏼

esim hep cocuk isterdi bende yasam sartlarimizdan dolayi asla ama asla istemezdim sayfiklarinin hepsini fazla fazla dusunuyordum hic bana gore degil ben bogarim o cocugu diyordum.

sonra bir kere korunurken ve mucize sekilde doktorlarin tedavisiz hamile kalamazsin dedigi sekilde hamile kaldim. esim havalara uctu ben gunlerce agldim aldirmayi bile dusundum. sonra fikre alistim kalp atisini duyunca bi mutlu oldum filan, derken kalbi durdu, yasadigim cokuntunun tarifi yok. ben istemedim diye mi gitti diye dusunmekten yedim kendimi. hayatimin en zor donemiydi.

sonra deli gibi hamile kalmak icin cozumler aradim. asla cocuk dusunmuyorum diyen ben bitkisel kurler ovulasyon testleri spor saglikli beslenme... folic asit icmeye basladim yetmedi kocama bile icirdim. sonra cok sukur yine hamile kaldim cokzor bir hamilelik gecirdim cocugum da cok zoe bi cocuk ama cok sukur diyorum.

eger ben o ilk bebegimi kaybetmeseydim suan hissettikerimi asla hissedemezdim biliyorum. o tokadi yemem gerekiyordu hayattan anne olmanin ne demek oldugunu anlamak icin.

insallah siz benim gibi aci tecrubeler yasamadan farkina varirsiniz
Biraz ağır olmuş ama Allahım kimseye taşıyamacagı bir yük vermezmiş.İnşallah şimdiki bebeğinizi sağlıkla kucagınıza alırsınız 🙏🏼

Okumakla insan,okumamaklada cahil olunmaz.köyde ve ilkokul okumuş biri bu ortama girip benden daha cok bilgi edinmiş olabilir bu gayet normaldir.burçlara gelince orda güldüm zaten eşimi tanımaya çalışıyorumda diyerek hala anneme söylerim ne zaman tanıyacagım acaba tam olarak diye buda evliliğin bir sırrı olsa gerek.8 ay evli bir kadınım dün gece ilk defa beraberlik yaşadıgım için eşimin prev kullanmayı sevmedigini ögrendim.Bakın bir ilginç özellik daha 🤷🏻‍♀️ Bu sebeptende baska korunma yolları olabilir mi acaba diye araştırmaya simdi baslıyorum

Insanliktan bahsetmedim:) ama bir zahmet hukuk fakültesi okuduğunu söyleyen ve o kadar kütüphane de sabahlayan biri 2 3korunma yöntemini de bilsin. Ama tabi herkesin çevresindeki hukuk mezunu arkadaşları aynı bilgi eğitim kültür v.s olcak diye bir şey yok. Benim çevremde yok. Hukuk mezunu 2 kiz arkadaşım var değil korunma yöntemini bilmemek şeytana papucunu ters giydirirler. Kotu olma anlamında demiyorum uyanıklık araştırma v.s anlamında.
Neyse siz eşinizin 4 sene + 8 ayda prev kullanmayi sevmediğini ilginc bir sekilde bu konuda iletisim kurup öğrenmissiniz umarim bir 4sene+ 8 ayda hangi korunma yöntemini istediğnizi araştırıp karsilikli karar verip bulursunuz. Kolay gelsin size :)))

Insanliktan bahsetmedim:) ama bir zahmet hukuk fakültesi okuduğunu söyleyen ve o kadar kütüphane de sabahlayan biri 2 3korunma yöntemini de bilsin. Ama tabi herkesin çevresindeki hukuk mezunu arkadaşları aynı bilgi eğitim kültür v.s olcak diye bir şey yok. Benim çevremde yok. Hukuk mezunu 2 kiz arkadaşım var değil korunma yöntemini bilmemek şeytana papucunu ters giydirirler. Kotu olma anlamında demiyorum uyanıklık araştırma v.s anlamında.
Neyse siz eşinizin 4 sene + 8 ayda prev kullanmayi sevmediğini ilginc bir sekilde bu konuda iletisim kurup öğrenmissiniz umarim bir 4sene+ 8 ayda hangi korunma yöntemini istediğnizi araştırıp karsilikli karar verip bulursunuz. Kolay gelsin size :)))
Acelemiz yok canım iki gönül bir olduktan sonra zamanla herşey rayına oturur 😉

İnşallah Allah o hissi biran önce nasib eder isteyen herkese nasib eder Allahım 🙏🏼

Hatta ben evliliğimin ilk zamanlarında doğum kontrol hapı kullandım..
1 gün unuttum ya şimdi hamile kalırsam diye korkudan sabaha kadar ağlamıştım..
Hayat ne garip şimdi de neler çekiyorum..
Yakında 3. Tüp bebek tedavisine başlayacağız nasipse inşallah...

Hatta ben evliliğimin ilk zamanlarında doğum kontrol hapı kullandım..
1 gün unuttum ya şimdi hamile kalırsam diye korkudan sabaha kadar ağlamıştım..
Hayat ne garip şimdi de neler çekiyorum..
Yakında 3. Tüp bebek tedavisine başlayacağız nasipse inşallah...
Hayatta herşey insanlar için.bende bundan korkarken belkide bu şekilde olacağım.İnşallah bu sefer olumlu sonuçlanır bebeginizi biran önce kucagınıza alırsınız 🙏🏼

Hayatta herşey insanlar için.bende bundan korkarken belkide bu şekilde olacağım.İnşallah bu sefer olumlu sonuçlanır bebeginizi biran önce kucagınıza alırsınız 🙏🏼
Amin inşallah canım allah razı olsun...
O yüzden kafana takma allah sanada o hissi verecek zamanı geldiğinde... Şuan yeni evlisin tadını çıkarın hayatın gezin tozun eğlenin..

Bunu dedim çünkü evlenmeden önce hayal etmedim evlendikten sonra nasıl olsa olur dedim eşimi önceden uyarma gereği duymadım.Şuan bundan korkuyorum çünkü daha cinsel birliktelik aşamasınız zor atlatıyorum.

Bilgim sıfır cünkü ilk geceden hamile kalma korkum bekarken yoktu.bu sebepten araştırmadım.

Çok fazla alakası var çünkü kadın dogum doktorlarının hepsi vajinusmus olan bayanların yendikten ilk bir yıl sonra çocuk düşünmeleri gerektigini söyluyorlar.

Kaç kişinin acaba evlenir evlenmez ilk geceden hamile kalmak gibi bir hayali olabilir.varsada ben onlardan degilim burdada karakter farkımız olabilir bu gayet doğal.

Burda amaç hatalıyım yanlış yaptım dememek değil kaldıki araştırmadım önceki hallerimin ceremesini suan çekiyorum bile dedim size.Ve okulla alakalı herhangi bir savunmamda olmadı.araştırmadım diyorum baska şeylere yöneldim araştırmadımm.evlenirkende dügün arifesi sırasında kpss sınavına hazırlandım yani bi o yöne bi bu yöne ben bölünemedim bunun için tekrar sizden özür dilerim.

Bunu bilmenizde çok güzel.Yani benim vajinusmusa yakalanacagımı bilmemem benim hatam degildi.bu sebeptende bazı şeylerden korkmam gayet dogal.keşke sizin dışınızda diger arkadaslarınızın yazdıgı gibi hatasız kul olmaz diyip bildiginiz korunma yöntemlerini söyleyip en azından sayenizde birini bilgilendirmiş olup eşime yaptıklarımı eleştirme gereği duymasaydınız..

Kesinlikle sizinle münakaşaya girmem daha çok vaktimi aldı.sizin dışınızda herkes bu konu hakkında bildiklerini yazmış zaten yarım saati bırakın 5 dk mı bile almadı.her neyse eleştirel yorumlarınız için teşekkürler hayırlı geceler 🙏🏼

Size tek tek yazmak istemiyorum çünkü aynı şeyleri beşinciye falan yazmış olacağım, gına geldi. Kadın doğum doktorlarının hepsine gittiniz yani? Bu söylediğinizi ilk kez duyuyorum bu da muhtemelen size doğum kontrol hapı zararlıdır bilgisini veren kişilerden duyduğunu kulaktan dolma bir bilgidir. Karakter farkından bahsetmişsiniz size bir örnekle açıklayayım 6 ayda bir her kadının gitmesi gerektiği gibi kadın doğum doktoruna giderim düzenli olarak adet gördüğümden beri. Evlenmeden önce de doktorumla en uygun korunma yönteminin benim için hangisi olacağını konuştuk ve yine sizden farklı olarak evlenmeden önce eşime konuşup anlaştık en az 3 sene çocuk düşünmediğimi söyledim, gerçekten de 3 sene sonra hamile kaldım. Araştırmamış olmanız zaten sorun isterseniz atomu parçalıyor olun, başka şeylerle meşgul olmanız geçerli bir sebep değil. Kpss çalışmanıza 5 dakika ara verip korunma yöntemlerini öğrenebilirdiniz. Bir o yöne bir bu yöne bölünmenize gerek yok bunun için zira son mesajınızda öğrendim ve 5 dakikamı almadı yazmışsınız. Eğer konu başlığınız nasıl korunabilirim olsaydı, konu içeriğiniz eşim prezervatif kullanmak istemiyor nasıl korunabilirim olsaydı elbette sizi bilgilendirirdim. Buna ek olarak doktora danışmanızı da söylerdim örneğin bir arkadaşım hap ile korunamıyor bu yüzden kocası prezervatif kullanmak durumunda. Bana cevap vermezseniz münakaşaya girmemiş oluruz, zor değil. Rica ederim,iyi geceler :)

Back
X