• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanki hayat kaçıyo?

Schizophrenia

~
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
1.533
395
123
Boş geçirdiğim her günüme çok üzülüyorum. Bir kere geliyoruz dünyaya ve ben vaktimi gezerek görerek geçirmek istiyorum tüm gün evde oturarak temizlik yemek yaparak değil... ama eşimle maddi imkanımız kısıtlı. Buda beni depresyona sürüklüyo. Çok şey isteyip yapamamak... 20li yaslarımın ortasına dogru ilerliyorum ve ben istediklerimin içimde kalmasından korkuyorum. Sabırsızım isteyipde yapamadıgım seyler için her gün üzülüyorum sanki böyle boş yaşayıp ölecekmişim gibi geliyo.

Canim sabir bende o donemde cok sikintilar yasadim hem maddi hem manevi simdi 26 yasindayim bende senin gibi dusunuyordum ama simdi rahatim yarinin ne olacagini bilmiyoruz sende rahat edersin insallah:KK200:

Tek seferde veremiyorsaniz paranizi biriktirin. Esimin isinden dolayi bikac haftalik geziler duzenleyemiyoruz zaten. Ama cumartesi pazar icin yakin yerlere ucak bileti ayarlayin sizde bu kisim azicik pahali oluyor. Ama zaten yaz bittigi ucuz ucuz pansiyon, konaklama bulabilirsiniz simdi 2 kisi 90-100-120 tl arasi var :) kahvalti dahil. Sonra iste nereye gittiyseniz oranin gezilecek yerler rotasini cikarin gezin. Muzeleri olur, tarihi yerleri olur. En son boyle bir haftasonu gezisi bize 1.000TL gibi bi fiyata geldi. Cok zor degil bu miktari toparlamak.

aslında bu işi bir rayına oturtsanız yani alışsanız hiç zorlanmazsınız.

bizim ilişkimiz 10 aylık ve birlikte 6 kez tatile çıktık. (höööh yani abartmışız)

ama hiçbirisi çok çok pahalıya denk gelmedi. mesela en son ukraynaya gittik sevgilim bi uçakla gitti ben başka bi uçakla çünkü benim gittiğim daha ucuzdu ve 1 kişilik yer kalmıştı:p

tatile gidiyoruz mesela ama ultra lüks olmuyor. gittiğimiz yerde araba kiralamak yerine metroyu kullanıyoruz. durumumuz da var ama ailelerimizin bizim tatil merakımız için para harcamasını istemiyoruz genelde biriktirir gideriz.

çok ucuz uçak biletleri oluyor,ufak bir araştırmayla bulunuyor. bir yerinden başlasanız emin olun çok uyguna çok güzel tatiller yaparsınız. çünkü hayata gerçekten evde oturarak kaçıyor.

Öneriler güzel

Maddi imkan kısıtlı derken ne kadar kısıtlı

Mesela bana sorsanız maddi imkanım çok kısıtlı değil derim ama hafta sonu 1000 tl tatil bana çok gelir gittim geldim bir şey anlamadım diye düşünürüm

Konu sahibi daha gençsin

Parayı iyi yönet her istediğini değil çok istediğini yapmaya odaklan

Konu sahibi calisiyor musunuz ? Eger calismiyorsaniz siz de bir ise girerseniz emin olun cok daha rahat isteklerinizi gerceklestirebilirsiniz.Bir de su var esiniz de gezmeyi seviyor mu ? yani size ayak uydurabilecek mi ?
Benim eski esimin durumu gayet iyiydi ama asla bir yere gidemezdik .Sevmiyordu yeni yerler gormeyi seyahat etmeyi vs..

Çalışmayı deneyebilirsin öncelikle✌️ Evde temizlik yaparak yada tek maaşla tabiki imkanlar kısıtlı olur. Oturduğun yerden gelen ekstra parada yoksa işin zor.

Önceçalış biraz düzlüğe çık. Uzun olmasada haftasonu ufak tatiller ayarla

Çalışmaya başlarsan hem ev temizlik işi seni bunaltmaz,hemde eline para geçer isteklerini daha kolay gerçekleştirebilirsin. 20 li yaşlarda bende de bu düşünceler vardı.. hayallerini gerçekleştirmek için önünde koskoca bir hayat var. Acele etme :)

Boş geçirdiğim her günüme çok üzülüyorum. Bir kere geliyoruz dünyaya ve ben vaktimi gezerek görerek geçirmek istiyorum tüm gün evde oturarak temizlik yemek yaparak değil... ama eşimle maddi imkanımız kısıtlı. Buda beni depresyona sürüklüyo. Çok şey isteyip yapamamak... 20li yaslarımın ortasına dogru ilerliyorum ve ben istediklerimin içimde kalmasından korkuyorum. Sabırsızım isteyipde yapamadıgım seyler için her gün üzülüyorum sanki böyle boş yaşayıp ölecekmişim gibi geliyo.

bence sende bir işe gırsen maddı olarak daha rahat olursunuz ve doya doya gezersınız

işe girin çalışın kendi paranızı kazanın şu an bir şekilde ev geçindiriliyor ise sizin kazandığınız ile de gezin tozun bu kadar basit.

Yani maddi dururumumuz kısıtlı demişsiniz. İkinizde çalışıyor musunuz? Çlışmıyorsanız önce tabi çalışın. Bir de bir yerlere gitmek için çok çok paranız olması gerekmiyor.
bir hobi edinin, güzel müzikler indirin telefonunuza takın kulaklığı yürüyüşler yapın. Kitap okuyun. Klasik gelmiştir ama başlamadan iyi gelip gelmeyeceğini bilemezsiniz:)

oooo benden biri daaha gez toz tatlım imkan dahilinde erken rezervasyon yap gunlere gir vs

aynen bende böyleyim...ben hayattan az istedim onu bile vermedi...bence bir kadının mesleği olacak para kazanacak evlenmeyecek helede hayata at gözlüğü takıp bakan biri ile...çocuk olmayacak...çalışacak para kazanacak hayatını hür bağımsız kocaya kaynanaya görümceye katlanmadan yaşayacak...gezecek tozacak..benim yaşım senden çooook büyük böyle geldim böyle giderim artık...çünkü bağımlıyım eşe o yapmıyor yapmak istemiyor ben isteyince de engel oluyor...dışarıdan liseyi okuyorum onu yılda 3 kez sınavlara gidiyorum bulunduğum şehirde hemde...ama onu bile istemiyor çünkü şerefsiz kaynana ve enikleri okumama karşı üniversiteyi de okuyacağım dediğimde hasta oluyor eşimi dolduruyorlar...ilk başta evlenerek hatayı yaptım öyle devam ediyor raydan çıkıyor çok şeye hükmedemiyorum

Son düzenleme:
istesende herseyi heresitediğini yapamassın cünkü adı üstünde yalan dünya her an ölüyor

Tüm gün evde oturup temizlik yapmak yerine çalışıp para kazanırsanız belki hayallerinize daha kolay ulaşırsınız.. 20’li yaşlarda kızların özel durumlar olmadığı sürece eve tıkılmalarını anlayamıyorum..

Back
X