Sanki hep böyle

hande71

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
61
50
288
İstanbul
Sanki şansına kötü bir ailede büyümüş yokluk şiddet görmüş insanlar hayatının her anında yine tekrar böyle şeylere mağruz kalmaya devam ediyo ve iyi bir ailede büyümüş el üstünde tutulmuş kimselerin her işi rast gidiyor. Bana mı öyle geliyor 🤔

Bunun alışkanlıklara ilgisi var daha çok. Yokluk ve şiddet görüp bunu romantize ederseniz hayatınız değişmez mesela ya da hazıra konmaya alışırsanız kendinize çay bile demleyemezsiniz. Etrafımda acı çektiği için kendini başarılı sanan bir sürü insan var çünkü bunlardan kurtulup kendilerine gerçek bir başarı yaratamıyorlar,hayatları sorunsuz olan insanlara kibirli gözlerle bakıyorlar. Ha yine kendini geliştiren ve hayatını değiştiren bir çok insan var bence önce geçmişimizi temizlemeyi öğrenmemiz lazım.

Sanki şansına kötü bir ailede büyümüş yokluk şiddet görmüş insanlar hayatının her anında yine tekrar böyle şeylere mağruz kalmaya devam ediyo ve iyi bir ailede büyümüş el üstünde tutulmuş kimselerin her işi rast gidiyor. Bana mı öyle geliyor 🤔
Kötü aileye dogmak evet sanssizlik ama bu herşeyin kötü gidecegi anlamina gelmiyor.
İyi aileye doganlardan hunharca katledilen nice örnekler var mesela? İsler kötü gidebiliyor yani..
İsler bazen rast gitmez bazen rast gitmedigi icin insan yol degistirir o yön iyi gelir toparlar.Bazende hepten batar.
Bakıs acınız karamsar olmasin..Bahtımız acık olsun insallah:)

Bunun alışkanlıklara ilgisi var daha çok. Yokluk ve şiddet görüp bunu romantize ederseniz hayatınız değişmez mesela ya da hazıra konmaya alışırsanız kendinize çay bile demleyemezsiniz. Etrafımda acı çektiği için kendini başarılı sanan bir sürü insan var çünkü bunlardan kurtulup kendilerine gerçek bir başarı yaratamıyorlar,hayatları sorunsuz olan insanlara kibirli gözlerle bakıyorlar. Ha yine kendini geliştiren ve hayatını değiştiren bir çok insan var bence önce geçmişimizi temizlemeyi öğrenmemiz lazım.
Evet söyledikleriniz de cok haklısınız. Benim de şöyle mi enayice düşüncem vardı yada romantik mi desem bu sıkıntıları zorlukları cekersem ileride rahat sorunsuz güzel günler görecegim gibi.

Hayat biraz da. Mesela aileden şiddet görüp, yokluk içinde büyüyen bir insan, kendini ne kadar derslerine verip, iyi bir üniversite kazanıp sonra da güzel bir hayat sahibi olabilir. Ya da bu yönde yönlendirilebilir. Yani ailenin öyle bir derdi yok ki çocuğunu doğru yola yönelendirsin. Var tabi böyle insanlar, ama azınlıkta. Diğerleri ise ne yazık ki hayat kaygısına erken yaşta düşüyor. Ya da evden uzaklaşmak için kendi gibi ailesi olan insanlarla farklı dünyalara dalıyor.

Ayrıca ben bunun enerji işi olduğuna da inanıyorum. Nasıl enerji verirseniz, benzerini alırsınız. GüZel bir ailede pozitif bir enerji ile hayata başlıyorsanız, çevrenize de aynı enerjiyi toplamaya devam ediyorsunuz.

9 ay sonunda annemiz bizi doğurur....

sonra da biz kendimizi doğururuz. Bunu hep söylerim ve bunun gerekliliğini hep savunurum. Kimin ne yaşadığını tam anlamıyla bilemediğimiz gibi, ipleri elimize almak olanağımız var. Tek engel ‘kendimiziz’ .

Değişiyor öyle görünse de öyle olmuyor bazen. Ben tek kızım dışarıdan el bebek gül bebek büyüdüm ama bir çok zorluk çektim. Herkesin hayatında inişler çıkışlar oluyor.

Evet söyledikleriniz de cok haklısınız. Benim de şöyle mi enayice düşüncem vardı yada romantik mi desem bu sıkıntıları zorlukları cekersem ileride rahat sorunsuz güzel günler görecegim gibi.
Değil işte. Kimseye eyvallahınız olmasın, sonra o güzel günleri terapilerde harcamak zorunda kalmayın. Umarım güzel bir hayat kurarsınız.

Amin inşallah. Evet karamsarım hayat beni yasadıklarımdan ötürü karamsar hale getirdi. Ama önceleri hic öyle değildim polyana gibiydim resmen 35 yaşındayım ve hayata karamsar bakıyorum malesef

yoo öyle bir dünya yok.
iyi ve kotu olaylar farklı zamanlarda hepimizin basina geliyo.. kimine cocuklukta kimine orta yasta. kimine yaslilikta. hayat bir bilinmez..

hic oyle degil. nasil dusundugunuzle alakali. siz sadece kendi hayatinizi tamamen biliyorsunuz, diger insanlarin sizin gormediginiz neler yasadigini bilemezsiniz ki. bu sekilde sartlandirmayin kendinizi.

Böyle bir şeyi elbette genelleyemeyiz , mutsuz huzursuz bir ailede büyüdüm, anne baba birbirinin nefes alış verişinden bile rahatsız olurdu, fiziksel şiddet yoktu ama psikolojik ve ekonomik şiddetin alasını gördük babamızdan, abim ve ben mutlu bir evlilik yaptık, kariyer yaptık lakin ablam harcandı. Ne mesleği var ne de huzurlu bir yuvası. 40 yaşına geldi 2 kez boşandı şimdi çok bağımlı hastalıklı bir evliliği var 3. eşiyle.. Neden diyince hep çocukluğunda yaşadığı mutsuzluğu neden olarak gösteriyor, e biz de aynı şeyleri yaşadık, insan biraz da mağdur rolünden sıyrılıp hayatını kontrolü altına alabilmeli.

İyi günlerimiz de kötü günlerimiz de oluyor tabiki ama şu bir gerçek, aile düzeni olmayan insanların ileriki hayatları da o şekilde oluyor. Daha doğrusu Benim çevremde gördüklerim hep öyle.
Özellikle günlük çıkan realite showlara bakarsak Esra Erol müge anlı gibi, hep karmaşık aile ilişkileri oluyor.

Böyle bir şeyi elbette genelleyemeyiz , mutsuz huzursuz bir ailede büyüdüm, anne baba birbirinin nefes alış verişinden bile rahatsız olurdu, fiziksel şiddet yoktu ama psikolojik ve ekonomik şiddetin alasını gördük babamızdan, abim ve ben mutlu bir evlilik yaptık, kariyer yaptık lakin ablam harcandı. Ne mesleği var ne de huzurlu bir yuvası. 40 yaşına geldi 2 kez boşandı şimdi çok bağımlı hastalıklı bir evliliği var 3. eşiyle.. Neden diyince hep çocukluğunda yaşadığı mutsuzluğu neden olarak gösteriyor, e biz de aynı şeyleri yaşadık, insan biraz da mağdur rolünden sıyrılıp hayatını kontrolü altına alabilmeli.
Sizin adiniza coook sevindim. Bazen benim hayatim boyle cocuklarimda bunlari yasayacak mi diye deprasyona giriyorum onlar yasamasin insallah hic kimse yasamasin siddet nefret

ama psikologlar şey diyor. ailede bir cocuk cok inciniyor digerlerine gore ve en büyük yara onda olur diyorlar.
yani her kardeş farklı oranda etkileniyormuş..

ama psikologlar şey diyor. ailede bir cocuk cok inciniyor digerlerine gore ve en büyük yara onda olur diyorlar.
yani her kardeş farklı oranda etkileniyormuş..
Herkesin stresle basetme yöntemi farklı çünkü. Mesela bugün burada bir konu vardı, hanımefendi evliliğin ilk yillarinda KV ile yaşadığı sıkıntılardan başka birşey düşünmüyormus. Bazıları da vardır dünya umurunda olmaz.

İyi günlerimiz de kötü günlerimiz de oluyor tabiki ama şu bir gerçek, aile düzeni olmayan insanların ileriki hayatları da o şekilde oluyor. Daha doğrusu Benim çevremde gördüklerim hep öyle.
Özellikle günlük çıkan realite showlara bakarsak Esra Erol müge anlı gibi, hep karmaşık aile ilişkileri oluyor.
Ailem iyi bir aile degildi bende gorucu usulu evlendim. Ailemin iyi olmadigini etraf bilirdi babam alkolikti ve siddet vardi. Eee alkolik adamin kizini normal biri ancak severse ister gorucu usulude kotuyu kotu ister gibi oldu. Ama ilk zamanlar anlamamisdim zamanla daha iyi anladim bunu

Back
X