• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaybolmuş gibiyim.

Lütfen biraz kendinize zaman ayırın, yanınızda eşinizle daha dingin olabileceğiniz yerlere gidin, deniz orman (özellikle orman, çünkü ağaçların enerjisi muhteşemdir)
İllaki psikolojik destek alabilirsiniz ancak çok düpe düz gidiyorlar, çok felsefi oluyor yöntemler, insanın ruhu bunun ötesinde bir olay.
Geceleri lütfen dua edin. Yaradan bizi bizden çok daha iyi biliyor ve anlıyor. (alt beyin ile üst beyin bağını koparmanıza yardımcı olacaktır)
Dertlenilecek ne varsa veya hangi sorumluluk hangi ortam sizden uzak olsun sizde uzak olun.
İnanın yeniden kendinizde o gücü hissedeceksiniz.

Unutmayalım ki tedbir kuldan takdir Yaradandan.
Hayat, Ne yaparsak yapalım, sonuçları ile bizim kabullenmemiz ve karşılığında yeni pozisyonlar almamız gereken bir akış.
Mücadele varsa hayat var.

Bence hayatı komple değiştirmek belkide korkularla yüzleşmek belkide elalemi tam sallayıp bildiğin gibi yaşamak hayatı siz bir karar aşamasında sınız o kararı mi veremiyorsunuz ? Yada geç kaldım versem nolur vermesem nolur mu ? Duygular yada aile yapısı arasındami sıkıştı nız asıl sorun evliliginizde demi tabi bilemem detay verimde demiyorum yaş almak da etkiler insanı biliyormusunuz yani bunun bile her insanda etkisi aynı değil psikolojik olarak.Daha fazla yardımcı olamadım fakat konunuz kalsın burada konuşmak istedikçe yazın sizin kaçıp nefes aldığınız yer olsun burası bir nebze iyi gelir belki Kendinize şunu hatırlatın ölüm elbet gelecek o zamana kadar elimden geldiği kadar hatası kusuru olanı olmayanla elimden geleni yapacağım çünkü dünyaya herşeye rağmen devam etmeye geldim .İnsanlar hiç belli etmeseler bile sizinle aynı durumu yaşıyor aynı hisleri paylasiyor ve dile getirmiyor olabilir .Hepimiz bir şekilde devam ediyoruz birşeylere tutunarak .

İnsan çok fazla yükün altına girince özleyebiliyor.
herkes bazen özler gençliğini o dönemler kötü şeyler yaşamış olsa dahi deneyimsizliğini ve her şeyin taze olmasını özleyebilir her ihtimal mümkün gibi görünür gençlikte
geçmişte mücadele ettiğinizi söylediğiniz şeylerin stresini vücut o an survival psikolojisiyle depolamıştır hissetmeyi ertelemişsinizdir anlamamışsınızdır şimdi kriz bitmiştir vücut rahatladığı için bu hisleri gün yüzüne çıkarıyor olabilir belki yorgunluk vardır yorgunum diyordur vücut bunların terapi dediğimiz zihinsel analizi bir yana somatik egzersizler yapabilirsiniz rahatlamak için veya dümdüz spor yapabilirsiniz enerji vermesi için negatif duyguları salması için yorgunluk varsa eve girip uyumanız gerekebilir uzun uzun belki ağlamanız gerekir bunların hepsi normal kendinizi dinleyin rahat bırakın salın
belki farklı bi yerde olmayı bekleyip orada olmadığınızı görmektir hayatta gerçekleştirmek istediğiniz başka şeyler vardır
belki şuan yaşadığınız hayat size uygun değildir yani artık değiştirmeniz gerekenler vardır ilk yorumda dediğim gibi
bence emek verirseniz kendinizi tanıyacağınız bir süreç olabilir umutsuz olmayın ve dürüst olun kendinize ne istediğinizle ilgili

İşyeriniz için burada ne işim var sorgulaması yaptığınız kısım dikkatimi çekti. Birşeyler sizi fena halde tüketiyor.
Yada hayat mücadeleniz içinde beslenebileceğiniz kaynaklar çok az olduğu için artık hiçbirşey sizi tatmin edip sakinleştiremiyor.

Her zaman güçlü olamayız ve olmak zorundada değiliz. Akıntıya karşı yüzmek, duygularını değiştirmeye çalışmak insanı çok yorar. Belki depresyondasınız.

Depresyon geliyor; biraz, bazen uzunca bir süre misafir oluyor, darmadağın edip gidiyor. Geleceği zamanda, gideceği zamanda büsbütün elimizde değil.
Oradada bunu yaşamak, bir süre içinde kalmak normal ve olağan geliyor bana.

İyi hissettiğiniz zaman 'Bir daha kötü olmayacağım' diye koşul koymanız sizi daha çok mutsuz eder ve başarısız hissettirebilir. Çünkü kötü hissedeceğimiz zamanlar hep olur.

Yardım alırken mümkünse doğa içinde yapılacak uzun yürüyüşler ekleyebilirsiniz. Seratonini ve dolayısıyla mutluluk hissini desteklersiniz. Yürüyüş duygular ve düşünceleride bir hizaya sokuyor. Hayatımızda hiçbirşey değişmese bile
ruh ve beden bir süre sonra daha dinginleşiyor, dengesini buluyor gibi geliyor bana.

İşyeriniz için burada ne işim var sorgulaması yaptığınız kısım dikkatimi çekti. Birşeyler sizi fena halde tüketiyor.
Yada hayat mücadeleniz içinde beslenebileceğiniz kaynaklar çok az olduğu için artık hiçbirşey sizi tatmin edip sakinleştiremiyor.

Her zaman güçlü olamayız ve olmak zorundada değiliz. Akıntıya karşı yüzmek, duygularını değiştirmeye çalışmak insanı çok yorar. Belki depresyondasınız.

Depresyon geliyor; biraz, bazen uzunca bir süre misafir oluyor, darmadağın edip gidiyor. Geleceği zamanda, gideceği zamanda büsbütün elimizde değil.
Oradada bunu yaşamak, bir süre içinde kalmak normal ve olağan geliyor bana.

İyi hissettiğiniz zaman 'Bir daha kötü olmayacağım' diye koşul koymanız sizi daha çok mutsuz eder ve başarısız hissettirebilir. Çünkü kötü hissedeceğimiz zamanlar hep olur.

Yardım alırken mümkünse doğa içinde yapılacak uzun yürüyüşler ekleyebilirsiniz. Seratonini ve dolayısıyla mutluluk hissini desteklersiniz. Yürüyüş duygular ve düşünceleri de bir hizaya sokuyor. Hayatımızda hiçbirşey değişmese bile
ruh ve beden bir süre sonra daha dinginleşiyor, dengesini buluyor gibi geliyor bana.

Evet, işim çok zor. Derdimin üzerine dert ekliyor. Çok fazla sorumluluğum var, anlaşmada bu kadar çok iş yapacağım yoktu, kendimi tam tersi şekilde buldum bir anda.

O iyi hissetme durumu içten geliyor, yani kendi önceki halime şaşırıyorum o ben miyim diye? Ve sebep yokken çok iyi, enerjik hissediyorum kendimle ilgilenirim bolca ve hep o frekansta olacağım zannederdim (sanki benim elimdeymiş gibi) Ama her tekrar çöküşe geçtiğimde asla benim elimde olmayan bir şey olmadığını anladım.

Bana en zor gelen mesela şuan sadece durmak istiyorum ama duramam, kolumu kaldırmaya halim yok ama zorundayım, yani depresyon ya da her ne ise beni çok daha fazla sıkıştırıyor, normal hissetmeden normal görünmeye çalışmak çok zor.

Evet, işim çok zor. Derdimin üzerine dert ekliyor. Çok fazla sorumluluğum var, anlaşmada bu kadar çok iş yapacağım yoktu, kendimi tam tersi şekilde buldum bir anda.

O iyi hissetme durumu içten geliyor, yani kendi önceki halime şaşırıyorum o ben miyim diye? Ve sebep yokken çok iyi, enerjik hissediyorum kendimle ilgilenirim bolca ve hep o frekansta olacağım zannederdim (sanki benim elimdeymiş gibi) Ama her tekrar çöküşe geçtiğimde asla benim elimde olmayan bir şey olmadığını anladım.

Bana en zor gelen mesela şuan sadece durmak istiyorum ama duramam, kolumu kaldırmaya halim yok ama zorundayım, yani depresyon ya da her ne ise beni çok daha fazla sıkıştırıyor, normal hissetmeden normal görünmeye çalışmak çok zor.

Sizdeki hali anlıyorum biraz.
Çok sık ve uzun süreli iki uç arasında gidip gelmek pek iyi değil. Hani böyle insan uzunca bir süre uyumak ister, bazen birkaç gün, bazen birkaç hafta. Sizde öyle bir halde var. Dertop olup sıcak bir köşeye kıvrılıp herşeyi daha iyi bulmayı umduğunuz zamana uyanmak ister gibi.

Bir es verip bir tatile çıkın. Bir arkadaşım derdi ki 'Tatil için en iyi süre 3 haftadır. Daha azda değil daha fazlada değil.' Tatil dediği depresyondan çıkış tatili. Koşullar, şartlar konusunda haklısınız. Yerine göre çok ütopik bir tavsiyede olabilir. Birşey diyemem.

Derdiniz sadece soyut iç dünyanıza dair mi, yoksa somut bir adı var mı onuda bilmiyorum.
Kar zarar hesabı yapın. Zarara uğramamak için girdiğiniz bu zarara uzun vadede değer mi?
Sorumluluğu tek başına üstlenip, vazife olmayan ekstra konularla bunaldığım çok zaman oldu. Bende ben olmasam ne olacak? Olmaz, yürümez zannediyordum. Gayette olacakmış, tamamen olmasada biraz daha farklı olabilirmiş aslında. Ben görememişim. Kendi kul hakkıma çok fazla girdim. Şartları değişirmeye dair en ufak bir ihtimali bile zorlayın. Bir tanecik hayatınız ve bir tanecik bedeniniz var. Ucunda ölüm yoksa durun biraz.

Mum gibi etrafa ışık verirken kendi kendini tüketerek olmuyor gerçekten. Umarım içinize sinen, sağlıklı bir yol bulabilirsiniz.

Sizdeki hali anlıyorum biraz.
Çok sık ve uzun süreli iki uç arasında gidip gelmek pek iyi değil. Hani böyle insan uzunca bir süre uyumak ister, bazen birkaç gün, bazen birkaç hafta. Sizde öyle bir halde var. Dertop olup sıcak bir köşeye kıvrılıp herşeyi daha iyi bulmayı umduğunuz zamana uyanmak ister gibi.

Bir es verip bir tatile çıkın. Bir arkadaşım derdi ki 'Tatil için en iyi süre 3 haftadır. Daha azda değil daha fazlada değil.' Tatil dediği depresyondan çıkış tatili. Koşullar, şartlar konusunda haklısınız. Yerine göre çok ütopik bir tavsiyede olabilir. Birşey diyemem.

Derdiniz sadece soyut iç dünyanıza dair mi, yoksa somut bir adı var mı onuda bilmiyorum.
Kar zarar hesabı yapın. Zarara uğramamak için girdiğiniz bu zarara uzun vadede değer mi?
Sorumluluğu tek başına üstlenip, vazife olmayan ekstra konularla bunaldığım çok zaman oldu. Bende ben olmasam ne olacak? Olmaz, yürümez zannediyordum. Gayette olacakmış, tamamen olmasada biraz daha farklı olabilirmiş aslında. Ben görememişim. Kendi kul hakkıma çok fazla girdim. Şartları değişirmeye dair en ufak bir ihtimali bile zorlayın. Bir tanecik hayatınız ve bir tanecik bedeniniz var. Ucunda ölüm yoksa durun biraz.

Mum gibi etrafa ışık verirken kendi kendini tüketerek olmuyor gerçekten. Umarım içinize sinen, sağlıklı bir yol bulabilirsiniz.

Aslında şöyle tatile bile gitsem olduğum yerden iş yapma durumunda kalabiliyorum acil ödemeler işte bana gelen telefonlar, mesaj yazanlar, tamamen kaçabilmek benim şu an ki çalıştığım yerde mümkün değil. İşten çıkıp bir süre dinlenme ihtimalimde zayıf borçlarım sebebiyle.

Beni zaten en çok yoran, tüketen şey somut bir sebebin olmaması yani bir insan iyiyken ya da hayatında bir travma, onu üzen bir şey olmadan nasıl ruhu, kalbi bir anda acı çekmeye başlar. Bunu bugün doktora da söyledim. Randevum bugündü. İlk görüşmeden tabi ki net bir şey söylemedi amaç beni tanımaktı ama duygu durumu bozukluğunun üzerinde durdu.

Son düzenleme:
Aslında şöyle tatile bile gitsem olduğum yerden iş yapma durumunda kalabiliyorum acil ödemeler işte bana gelen telefonlar, mesaj yazanlar, tamamen kaçabilmek benim şu an ki çalıştığım yerde mümkün değil. İşten çıkıp bir süre dinlenme ihtimalimde zayıf borçlarım sebebiyle.

Beni zaten en çok yoran, tüketen şey somut bir sebebin olmaması yani bir insan iyiyken ya da hayatında bir travma, onu üzen bir şey olmadan nasıl ruhu, kalbi bir anda acı çekmeye başlar. Bunu bugün doktora da söyledim. Randevum bugündü. İlk görüşmeden tabi ki net bir şey söylemedi amaç beni tanımaktı ama duygu durumu bozukluğunun üzerinde durdu.

İç huzuru ve ferahfeza bir gönül diliyorum.

Herkese Merhaba.

Aslında forumun eski üyesiyim ama çok fazla tanıdığım kişi olacağından yöneticilerin bilgisi dahilinde 2. üyelik alıp bu konuyu açmaya karar verdim. İyi değilim ve hiç bir şey iyi gelmiyor bana. Hayatımda bu kadar mutsuz, bu kadar ne istediğini bilmeyen gelgitler yaşayan biri olmamıştım.
Eskiden, yani çok uzun bir zamandan beri yaşadığım anı kabullenememe durumum var tamam. Zor bir hayatım oldu, ama hep bir şekilde ayak uydurdum çünkü mecburdum, çünkü hayatı yaşıyorum, sorumluluklarım var.

Kendimi iyi hissedebilmek için başka şeylerle avutmaya çalıştım kendimi yıllarca, o yüzden genelde ruh halim hep dengesizdi. Ama hiç bu kadar hayata karşı umursamaz olmamıştım. Keza işte de mutsuzum. Herkese aşırı öfkeleniyorum, zihnime her şey ağır geliyor. Biri benden bir şey isteyince yapmak o kadar zor geliyor ki, dinlemek için bile kendimi aşırı odaklamaya çalışıyorum.

İşe gidip gelme dışında evden hiç çıkmıyorum, ne markete gidiyorum ne başka bir şey için çıkıyorum. İnsan içine karışmak, sosyalleşmek korkunç geliyor.

Geçenlerde ortada hiç bir şey yokken bir anda kendimi çok kötü hissettim, hani iç çekilmesi gibi diyeyim eşim bile ne oldu sana dedi bir anda, inanın aniden oluyor, 2 saniye öncesi normaldim halbuki. Ve işe geldim sanki dokunsalar yıkılacak gibiyim, çökük mutsuz, surat ifadesi donuk. Benim burada ne işim var der gibi? Tuvalete gidip ağladım sadece.

Bunları o kadar çok yaşıyorum ki, bazen ciddi ciddi ortadan kaybolmak istiyorum.

Profesyonel destek almam gerekiyor farkındayım, randevumu aldım zaten ama o kadar ağır geliyor ki, o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi an be an, hissettiklerimi açıkça, gizlemeden ifade etmemin iyi gelebileceğini düşündüm.
Mevsim geçişlerinde özellikle yazdan sonbahara gecerken 2 ay boyunca tam anlamıyla bu durumdayım. Eylül ve ekim ayları yıllardır çok zor geçiyor.. Belki psikolojik diyenler olur ama ben unutuyorum öyle olacagını. Sonra kötü hissetmeye başlayınca takvşme bakıyorum kı eylül gelmiş.. Hiç mi şaşmaz 😏 ağustos ayının sonuna doğru bişeyler kötü gitmeye baslıyor ne yapsam mutlu olamıyorum. Her konuda aşırı kaygılı oluyorum ve bu ruh halşme sebep ararken sürekli her sene takıldığım konulara takılıyorum yine. Genelde sagluk sorunları oluyo biz neden böyleyız nedem hep biZ haşa kabullenmek tevekkül etmek beynimi terk ediyor söz geçiremiyorum kendıme

Bakın burada online bir sitede bile tanıdıklarım anlar diye 2.üyelik alıp öyle konu açmışsınız.
Yani sizi bilen üyeler sizin kötü olduğunuzu da bilsin ne olacak ki?
Belki insanların desteği iyi gelir.
Sanki bana hep etrafınıza karşı rol yapıyormuşsunuz da bu da sizi artık tüketmiş gibi geldi.
Yani kötüyseniz kötüsünüzdür olabilir.
Ülkede antidepresan kullanımı o kadar arttı ki.
Artık insanlar için psikolojik destek gayet normal ve konuşulur hale geldi eskiye göre.
Hepimiz zaman zaman düşüyoruz tökezliyoruz.
İş yerinizde mesela böyle hissediyorsanız Ara vermeniz gerekir öyle değil mi ?
Ücretsiz izne ayrılabilirsiniz en azından bir süre.
Evet maddiyat belki zorlar ama bir şekilde halledilir yani.
Bir otobüse atlayıp gitmek yapılamayacak imkansız bir şey değil ayrıca.

Bakın burada online bir sitede bile tanıdıklarım anlar diye 2.üyelik alıp öyle konu açmışsınız.
Yani sizi bilen üyeler sizin kötü olduğunuzu da bilsin ne olacak ki?
Belki insanların desteği iyi gelir.
Sanki bana hep etrafınıza karşı rol yapıyormuşsunuz da bu da sizi artık tüketmiş gibi geldi.
Yani kötüyseniz kötüsünüzdür olabilir.
Ülkede antidepresan kullanımı o kadar arttı ki.
Artık insanlar için psikolojik destek gayet normal ve konuşulur hale geldi eskiye göre.
Hepimiz zaman zaman düşüyoruz tökezliyoruz.
İş yerinizde mesela böyle hissediyorsanız Ara vermeniz gerekir öyle değil mi ?
Ücretsiz izne ayrılabilirsiniz en azından bir süre.
Evet maddiyat belki zorlar ama bir şekilde halledilir yani.
Bir otobüse atlayıp gitmek yapılamayacak imkansız bir şey değil ayrıca.

Yakın çevrem Kuzen, Arkadaş zaten biliyor ama birilerinin üyeliğimi görmesini açıkçası istemem, birilerine anlattığım tanıdık gelebilir insanların etrafındaki herkes iyi niyetli olmuyor maalesef ki, ayrıca imkansız değil demişsiniz o ancak tek başına hayat süren bireyler için imkansız olmayabilir bence, anne olan biri için zor.

Back
X