• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanki..

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar, eski konularımı bilen bilir.. Yine kafam bozuluyor, sizlere bir sormak istedim.. Konu araba konusu. Ulaşım mecburiyetinden dolayı ben bizim eski arabayı kullanıyorum. Yaklaşık bir 5 sene kadar önce bu eski arabayı benim hiç haberim olmadan satmışlar.. Parasının üstüne ekleyip anneme yeni araba almışlar.. Çok Sana da lazımdı sen kullanır mısın diye sormamışlar hemen satmışlar.. Sonra Bana o araba olsun mu dediklerinde iyiyse olsun, önceden de kullandım demiştim.. Demez mi olaydım?.. Hayır olmasın mı deseydim.. Madem sattınız niye alıyorsunuz tekrar? Deyip hayır demediğim için sinirleniyorum kendime.. Çok mecburdum sanırım, iyiyse olsun kullandığım bildiğim araba demiştim.. Bekarım ailemle yaşıyorum şuan çalışmıyorum sınavlara hazırlanıyorum.. Bu eski araba geldiği ilk ayda yolda kaldı.. Hala daha sürekli yolun ortasında duruyor, geçenlerde bilmem ne borusu patlamış.. Kısacası sorunu bitmiyor.. İlk bozulup yolda kaldığında bana eğer bir daha olursa öyle satarız yeni araba alırız.. Ben de saf gibi sanki onları tanımıyor gibi bazen inanıyorum.. Öylesine söylüyorlar.. Evin yakınında arabayı sürekli yıkattığımız yer var.. Orada çalışan çocuk bana, siyah golf olan da anneniz mi diye sordu.. Nerden bildin dedim.. Benziyorunuz.. Ama sizi kandırmışlar.. dedi. Benim araba eski ya.. Ben de Allah olmayanlara da versin dedim.. Konu ve sorun şu ki ben kandırılıyormuş gibi hissediyorum.. Yeni arabayı beklemedim, eski arabaya, arabaya mecbur olduğumdan olur dedim.. Şimdi de Sürekli bozulan arabayla uğraşıyorum.. Hayır hiç alınmayacak deseler anlıycam.. Alınacak diyip sürekli öyle böyle diyorlar canım sıkılıyor.. Konu benim kendim araba alıp almamam değil, Ben sanki kandırılıyormuş gibi hissetmeye başladım.. Sizce ne yapayım?

Eger babanizda da varsa bir eve 3 araba fuzuli gibi geldi bana ama herkesin kendi hayati tabi. Sizi kandirdiklarini dusunuyorsaniz alin karsiniza acik acik konusun. En korktugum sey arabamin yolda kalmasi olurdu. Bunun sizi korkuttugunu yenisi alinmayacaksa da satilsin demenizi oneriyorum. Sonucta o aracta caninizi tasiyorsunuz.

Eger babanizda da varsa bir eve 3 araba fuzuli gibi geldi bana ama herkesin kendi hayati tabi. Sizi kandirdiklarini dusunuyorsaniz alin karsiniza acik acik konusun. En korktugum sey arabamin yolda kalmasi olurdu. Bunun sizi korkuttugunu yenisi alinmayacaksa da satilsin demenizi oneriyorum. Sonucta o aracta caninizi tasiyorsunuz.

Neler neler konuşuldu...
BU arabanın frenleri de kar yağdığında tutmamıştı.. Kendimi geçtim yayalara çarpabilirim dediğimde kar yağıncca araba dışarı çıkarsa tutmaz dediler.. Ben okula gidiyorum mesela o gün kar yağamaz mı? .. O dediklerinin çok fazlası konuşuldu...

Neler neler konuşuldu...
BU arabanın frenleri de kar yağdığında tutmamıştı.. Kendimi geçtim yayalara çarpabilirim dediğimde kar yağıncca araba dışarı çıkarsa tutmaz dediler.. Ben okula gidiyorum mesela o gün kar yağamaz mı? .. O dediklerinin çok fazlası konuşuldu...

O zaman kendi paranizla hareket edebilecek duzeye gelmedikce elinizden gelen baska bisey olamaz. Herseyi fazla fazla konusmussunuz zaten.

O zaman kendi paranizla hareket edebilecek duzeye gelmedikce elinizden gelen baska bisey olamaz. Herseyi fazla fazla konusmussunuz zaten.

Halamın gelini var.. Babamla halamın eşi eniştem ortaklar.. O halamın gelinine de seneler önce çok kötü bir araba vermişlerdi ulaşım için.. Benimkinden daha da kötüymüş.. Sonra o kız bir gün arabada sorun çıkınca yolun kenarında bırakıp anahtarı da vermiş kayınpederine.. Aradan baya bir süre sonra ama kız baya bekledi.. Yeni araba alındı ona.. Kaldı ki o kızı değil gelini... Benim de onlara öyle bişey mi yapmam lazım..

Benim çocuğum eşimdende kendimde n de değerlidir.annenin babanın evdeki en iyi arabayı sana vermeleri lazımdı

buna benzer eski konun da var mı

bu eski araba dediğin kaç model

bir kere yolda kalınca olay mı oldu

bir süre toplu taşıma ile git gittiğin yere arabanın kıymetini anla

baban çalışarak kazandı ise sana gelirin olmadan sıfır araba almaz kıymetini bilmezsin diye düşünür ki haklıdır da

eski araba dediğin gerçekten eski ise çok yakar burdan isteyebilirsin

bir de eskisi kaç para yeni istediğin kaç para uçurum varsa olmaz da makul bir şey istersen tekrar dile getir bir şansını dene

ama haksızlık vs yok sen gençsin uzun yılların var önünde annenin senden daha fazla rahat etmeye ihtiyacı var

Yeminle benim devreler yandı, kül oldu. Sonuç; yine anlamadım, yine anlamadım.

Bir zahmet çalışıp kendi kazandığınız parayla araba almalısınız.

buna benzer eski konun da var mı

bu eski araba dediğin kaç model

bir kere yolda kalınca olay mı oldu

bir süre toplu taşıma ile git gittiğin yere arabanın kıymetini anla

baban çalışarak kazandı ise sana gelirin olmadan sıfır araba almaz kıymetini bilmezsin diye düşünür ki haklıdır da

eski araba dediğin gerçekten eski ise çok yakar burdan isteyebilirsin

bir de eskisi kaç para yeni istediğin kaç para uçurum varsa olmaz da makul bir şey istersen tekrar dile getir bir şansını dene

ama haksızlık vs yok sen gençsin uzun yılların var önünde annenin senden daha fazla rahat etmeye ihtiyacı var

Ben birine bişey almıycaksam almıycam derim.. 10- yıldır araba konusunu edip, eve gelen misafirlere bana araba alacağından bahsedip, yolda araba modeli olarak şu araba nasıl ki diye konuşup sonra almamazlık yapmam..

Ben birine bişey almıycaksam almıycam derim.. 10- yıldır araba konusunu edip, eve gelen misafirlere bana araba alacağından bahsedip, yolda araba modeli olarak şu araba nasıl ki diye konuşup sonra almamazlık yapmam..

neden almıyor diye sordun mu peki

ya da binme o arabaya o zaman

ama sen be yardan geçiyorsun ne serden

yeni araba istiyorsun sadece

neden almıyor diye sordun mu peki

ya da binme o arabaya o zaman

ama sen be yardan geçiyorsun ne serden

yeni araba istiyorsun sadece

Alıcaz diyorlar.. Arabada sorun çıkıp bıktım bunun sorunundan diyince, araba alınma konusuna gelince paramız yok diyolr... varsa bile yok.. Doğru değil yani o. ilk geldiği ayda yolda kaldıktan sonra kendi bayisinde tamire gitti.. ben rabayı boşalttım kesinlikle binmiyordum. Trafiğin ortasında çalışmadı araba çünkü.. Güya satılıyordu.. Ben o ara 4 ayrı kursa birden yazılmıştım. Kursa gidicem yeni araba alınınca satın diyince benim o lafımı sanki arabayı satmayın gibi anlamışlar. İşte ben de araba yolda bozulunca da moralim bozulacak 4 ayrı kursa giderken elimde eşyalara da moralim bozulacak hatta daha çok sinirlenicem diyip kendi bayisinde tamir olduktan sonra mecburen kullanmak zorunda kaldım. Hala daha mecburum arabaya. Şİmdi kesin binmiyorum desem yine aynı durum.

peki bu araba kaç para eder

yeni istediğin kaç eder

aralıkta arabamızı 15500 e sattık 50000 e yeni araba aldık

eskisi ile de aynı yere gidiyorduk yenisi ile de

bizim hayatımız değişmedi hatta dedik ki

10 yıllık araba ile daha huzurlu idik çarptık çarttılar derdimiz yoktu zira o arabaya çarptılar 1 ay serviste kaldı

eskisi olsa bir tamirciye götürür hallettirirdik kısa sürede

peki bu araba kaç para eder

yeni istediğin kaç eder

aralıkta arabamızı 15500 e sattık 50000 e yeni araba aldık

eskisi ile de aynı yere gidiyorduk yenisi ile de

bizim hayatımız değişmedi hatta dedik ki

10 yıllık araba ile daha huzurlu idik çarptık çarttılar derdimiz yoktu zira o arabaya çarptılar 1 ay serviste kaldı

eskisi olsa bir tamirciye götürür hallettirirdik kısa sürede

Eskisi 15 bin eder. Yeni olan da senin dediğin gibi 50 bin lira civarında. Bana kalsa yolda kalmayacak, uzun yola da gidebilecek bir araba istiyorum. Ama, biz arabayı öyle kolay değiştirmeyiz. 10- 15 yıl kullanırız. O yüzden modelini seveceğim araba olsun diyorum. Bu araba yolda kalma durumu, bozulma durumu olmasa modelini seviyorum..

Back
X