Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sann n seyrelenler bi bakn ltfen....

• Konu Sahibi Konu Sahibi üvercinka1981
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
arkadaşlar, merhaba herkese öncelikle, ben daha yeniyim burada, merak ettiğim her şeyi bulabileceğimi sanıyorum.
Benim saçlarım yaklaşık 1 yıldır çok dökülüyor, genelde sağ tarafı. Arkada hiç bir şey yok fakat özellikle sağ ön taraf çok kötü durumda. 1 günde yağlanıyor saçlarım ve yağlandığı zaman daha çok belli oluyor, saçlarımın dipleri görünüyor beyaz beyaz ve çok rahatsız oluyorum. Dermatoloğa gittim, o da onayladı döküldüğünü, baktı ve hastalık da çıkmadı saç diplerimde. Hormon testi istedi ama adet dönemindeyken yapılması gerekiyormuş, bir kaç aydır adet de göremiyorum, yaptıramıyorum. Çok rahatsızım, bana önerebileceğiniz bir şey var mı?

kızlar benimde saçlarımın ön kısmı çok seyreldi...10 gündür minoksil forte kullanıoyrum...bi etkisi olacak sanırım hala seyrek gözüküo ama diplerinde bi kalınlaşma oldu sanki...eğer olumlu olursa yazarım 1 ay sonra

Babam da bana sureyeden getirmiş minoxidil ama % 5. Kullanmaya korkuyorum. Acaba senin kullandığınd amı % 5?

bildiğim kadarıyla kadınllar %2 erkekler %5 kullanıyor.ona dikkat edin.bir eczacıya sorun öyle kullanın.

eczacı bana erkekler için olanından verdi...kendiside onu kullanıyomuş...bu sorun tüm bayanlarda varmış sanırım...benim başıma gelmeden önce ben böyle şeyleri bilmezdim

fakat ellerinizi çok iyi yıkayın dedi...aslında eczaneye o gün zigavus almak için gitmiştim..sarmısaklı şampuan onun yerine bana bunu önerdi...

minoxidil forte %5 ...22 gündür kullanıyorum kızlar...faydasını görmeye başladım...fakat hala saç diplerim görünüyo alnımın tam üst kısmı başımın ön kısmı çok seyrek :(...

tüy çıkmaya başladı o kısımlarda gözle görülür bi şekilde hemde...ama sabır iştee ...5-6 ay kullanmak gerekio iyi bir sonuç almak için...semsert oluyo kullanınca ...ben yıkamıyorum saçımda kalıyo...

eskiye nazaran bi fark olduğu kesin....sabredicez artık...haziranda bakıcam eğer %100 fayda göremezsem ...her gün yağlarla bakım yapıcam..nasıl olsa yazın banyoya daha sık girilio...

bende kepek yaptı minoxil bende zigavusu kullanayım dedim şimdi zigavusu kullanıyorum çok memnunum saç dökülmem büyük ölçüde durdu önceden banyodan sonra elim saçla doluyordu şimdi 3-4 tel falan geliyor artık bu arada kesi verim almak için 15 gün boyunca düüzenli kullanın

bendede aynı sorun var canım 2 dermatoloğa gitmiştim benm yaptıklarım dışında birşey söylemediler bnde tatmin olamadım çünkü gerçekten çok rahatsız oluyorum önlerde bir seyrelme ve tepeninde sağ kısmında hafif hafif var gibi yağlandğnda çok belli oluyo. bende int.ten araştırdım cildiyede çok iyi olan bir doktor varmış ona gittim bana minoxil sprey verdi bir tane ilaç verdi saç ve tırnak besleyici bir şampuan verdi. bakalım yeni başladım kullanmaya 1.5 ay sonra kontrole gidicem...

ben de minoxidil kullandım 1 ay ama hiçbir değişiklik olmadı. Seyrek halen. Dermataloglar da ilgilenmiyor

daha önce saç olan sona kel kalan yere sarımsak ortadan kes sür 2günde bir sür ama iyice sür acıtana kadar sonra yıkama kalsın yarım saat falan ve +

bide bu var

ben sadece bişeyi denedim etkili oldu burda okuduğum bişeydi bir avuç karanfile yarın kg su ekleyip bir gün bekleyip saça ve diplere sürüyorsunuz hergün 1 kere 10 gün içinde saç çıkarıyormuş bnm 2günüm dökülme çok azaldı saçı sürer sürmez kalınlaştırıyor parlatıyor kokusuda güzel renkte bi değişiklik yapmıyor yani kararma vs olmuyor bildiğiniz karanfil bu arada şu agız kokusuna ii gelen kuru olan bakkalda satılan bir gün beklemek istemiyorsanız karanfillere kaynar su dökün soğuyunca sürün denemeye değer bitkisel zararsız bunu her saç dökülmesi olan konulara kopyalıyorum benim dökülmem durdu herkese derman olsun istiyorum iyi gelirse dua edin yeter

bens armısaklı zeytinyagına basladım kızlar bakalım işe yarasa yazıcam burdan..seyrelmem önde cok göze batmıyor ama ilerisi için korkuyorum..

bendede aynı sorun var canım 2 dermatoloğa gitmiştim benm yaptıklarım dışında birşey söylemediler bnde tatmin olamadım çünkü gerçekten çok rahatsız oluyorum önlerde bir seyrelme ve tepeninde sağ kısmında hafif hafif var gibi yağlandğnda çok belli oluyo. bende int.ten araştırdım cildiyede çok iyi olan bir doktor varmış ona gittim bana minoxil sprey verdi bir tane ilaç verdi saç ve tırnak besleyici bir şampuan verdi. bakalım yeni başladım kullanmaya 1.5 ay sonra kontrole gidicem...

Faydası oldu mu? bilgilendirirseniz sevinirim.

Back
X