• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şansım kısa sürdü

canım annenin gitmesi gerek.o da baba olduğunu anlamamıştır daha.annen gidince merak etme tüm sorumlulukları paylaşacak senle...kendini üzme...

tebrik ederim ilk önce bebeğin olmuş..ben loğusayken annemlerde kaldık eşimle sağolsun annem 2 hafta neredeyse her gece 12 de uyu derdi 5 de 6 da yandırırdı ama bende babamla ablamla hiç yere hayatımda etmediğim kadar kötü ve beni derinden etkileyen tarzda kavga etdim ve bebeğimi alıp çıkarken evden bebeğe aldığı eşyaları çöpe atıyordu 10 yaşındaki yiğenim eve geldiğimde korkuyordm bebeğe bakamazsam biyerini incitirsem uyuya kalırsam diye ama inan ben sezeryanlıydım ve ALLAH kvvet veriyo eve geldiğimde anladım ki insan yalnız çok daha mutlu eşiyle ve şuan inanıyorm annenizin ne yaptığını tam bilmesemde iş olarak galiba eşinizden istemiş ama bence eşiniz erkek olarak akıl edemez erkekler fesatlık bilmez özür dilerim ama bence kendi ailesine anlattı eşiniz annenizi onlarda eşinizi doldurd erkekler vur desen öldürür oda yeni bebek baba olmak annenizin tavrı ve kayınvalidenizin doldurmasıyla olmadığı karaktere büründü eşim ilk hafta annemlerdeyken bana keşke eskisi gibi sadece ikimiz olsak ben seni bebekten daha çok seviyorum dicek kadar gerilmiş yalancı loğsalık yaşamıştı ama eve gelince ALLAH bin kere razı olsun blaşığıma kadar ben istemediğim halde yıkadı bebeği salladı bu durum geçici inanın ne sizin nede eşinizin ailesi önemli değil önemli olan siz bebeğiniz ve eşiniz sabır aya kalmaz herşey düzelecek

Son düzenleme:
Merhaba,

Tebrik ederim öncelikle...

Annenizin ne suçu var, neden bu kadar üstüne gidiyorsunuz... kendi ağzınızla "şamar oğlu'na döndü" diyorsunuz...yazık bence 3 günlük dünyada helede annenize karşı bu kadar kırıcı olmayın.... eşinizin daha anlayışlı olması gerekiyor...

Size ve bebeğinize sağlıklı günler dilerim...

Merhaba,

Annenizin ne suçu var, neden bu kadar üstüne gidiyorsunuz... kendi ağzınızla "şamar oğlu'na döndü" diyorsunuz...yazık bence 3 günlük dünyada helede annenize karşı bu kadar kırıcı olmayın.... eşinizin daha anlayışlı olması gerekiyor...

Eşide insan evladı öyle değil mi?
Sabır da bir yere kadar.
Damat diye ne kadar susması kayınvalidenin her dediğini yapması gerekiyor?
Yeri geliyor kadınlar çekmiyor kaynana kaprisini.
Üstelik algida'nın annesi biraz sınırları zorlamış.
Onu getir bunu getir şunu getir..
Benim içim ezilirdi bu eşime yapılsaydı yazık günah.
Allah başka dert tasa vermesin ama buda psikolojik eziyettir bir insan evladına.
Üstelik helal süt emmiş bir eş miş algidacığım eşiniz.
Ne kadar susmuş görmezden gelmiş..
Bunu yapmayada bilirsi kızınızın babası..

sabret canım sadece sabret gececek seninde gececek benim oglum altı aylık atlattık şükür o günler insanın aklına bile gelmiyo inşallah kocanda sende düzelirsiniz bebeşinizle mutlu olursunuz

Tebrik ederim,Allah analı babalı büyütsün inşallah.
Diğer konularınızıda okudum ve eşinize kızamadım.
Tamam ortada özel bir durum var,tabi ki bebekten önceki
konforu bulamayacaktır eşiniz ama annenizin evde olması ve
eşinize emir buyurarak iş yaptırmaya çalışması,eşinizin sizinle olan ilişkisini de etkilemiş.
Anneniz madem evine gitmek konusunda fazla ısrarcı,ilişkileriniz daha fazla bozulmadan
gitmesi bencede en hayırlısı.Anneniz sizin için bile yeterince zor biri iken,birde olaya eşinizin
tarafından baksanız.Burda kayınvalideleri çekiştirirken nasıl ki takılıyorsak en küçük imalarına,
aynı durum eşlerimiz için de geçerli.Eşinizin gerginliğinin tek sebebinin bu durum olduğunu düşünüyorum.Umarım en kısa sürede atlatırsınız.

Çok yaşanıyor bunlar merak etmeyin. Herkes kendi tecrübesini göstermek istiyor. Herkes bebeğin iyiliğini düşünmek istiyor. yepyeni bir durum. Geçecektir. Üzmeyin. Şu anda zaten iyi de söyleseler alınabilirsiniz. Doğum sonrası sendrom lafta değil gerçekten var. Çok çok fena yapıyor anneyi.
Bebeğinize Allah uzun ömür versin. Sizi bebeğinize, bebeğinizi de size bağışlasın. Bahtından güldürsün Allah onu

Aynen canım hepimizin kızımın iyiliğini düşünüyoruz elbette.
Allahıma binlerce kez teşekkürler sağlıklı sıhhatli doğdu bebeğimiz
Annem kendince iyilik yapıyor ,eşim kendince bişeyler yapıyor
Ama yine olan bana oluyor işte
Herkes burda hemfikir,geçici bir durum diyorlar
İnşallah birbirimizi daha fazla yıpratmadan geçer

canım annenin gitmesi gerek.o da baba olduğunu anlamamıştır daha.annen gidince merak etme tüm sorumlulukları paylaşacak senle...kendini üzme...

cnm annem gitti bu sabah.İçim o kadar tuhaf oldu ki ona söylediğim onca lafa pişman oldum.
Dün yatağıma yattım ağladım ağladım ayda yılda bi gelmiş burnundan getirdim diye düşündüm
Eşimle aramız nasıl olacak bilmiyorum ama tek bildiğim vicdan azabımın beni yeyip bitireceği
Haklıyım, haklıyız, haklı... herkes kendine göre...
emzirmesem uzmana gidecem o derece kendimi kötü hissediyorum

tebrik ederim ilk önce bebeğin olmuş..ben loğusayken annemlerde kaldık eşimle sağolsun annem 2 hafta neredeyse her gece 12 de uyu derdi 5 de 6 da yandırırdı ama bende babamla ablamla hiç yere hayatımda etmediğim kadar kötü ve beni derinden etkileyen tarzda kavga etdim ve bebeğimi alıp çıkarken evden bebeğe aldığı eşyaları çöpe atıyordu 10 yaşındaki yiğenim eve geldiğimde korkuyordm bebeğe bakamazsam biyerini incitirsem uyuya kalırsam diye ama inan ben sezeryanlıydım ve ALLAH kvvet veriyo eve geldiğimde anladım ki insan yalnız çok daha mutlu eşiyle ve şuan inanıyorm annenizin ne yaptığını tam bilmesemde iş olarak galiba eşinizden istemiş ama bence eşiniz erkek olarak akıl edemez erkekler fesatlık bilmez özür dilerim ama bence kendi ailesine anlattı eşiniz annenizi onlarda eşinizi doldurd erkekler vur desen öldürür oda yeni bebek baba olmak annenizin tavrı ve kayınvalidenizin doldurmasıyla olmadığı karaktere büründü eşim ilk hafta annemlerdeyken bana keşke eskisi gibi sadece ikimiz olsak ben seni bebekten daha çok seviyorum dicek kadar gerilmiş yalancı loğsalık yaşamıştı ama eve gelince ALLAH bin kere razı olsun blaşığıma kadar ben istemediğim halde yıkadı bebeği salladı bu durum geçici inanın ne sizin nede eşinizin ailesi önemli değil önemli olan siz bebeğiniz ve eşiniz sabır aya kalmaz herşey düzelecek

canım eşim ailesine anlattı mı anlatmadı mı bilmiyorum ama çok değişti orası kesin
Ailesine değil de arkadaşlarıyla bu durumu paylaşmıştır diye düşünüyorum
Erkekler aileden çok arkadaşlarının yorumlarına önem veriyorlar maalesef en azından eşim açısından öyle...tabiki başbaşa olunca herşey daha iyi olacaktır.
ama biz hiç başbaşa kalamayacağız eşimin ailesi de Nevşehirli ve aynı mahallede oturuyoruz
Hamilelikte arayıp sormadılar ama doğurdum badem gözlü oldum evimden çıkmıyorlar maşallah

Merhaba,

MorGuller daha önceki konumla alakalıydı canım anneme karşı davranışlarım
Benim hatam üzgünüm konuyu bilmeyenler için yeterince açık olamadım
Annem eşime geldiği ilk günden beri ev işleri yaptırmaya çalışmıştı
Ve eşim misafirlerin yanında bu şekilde emirler almayı yediremedi doğal olarak kendine
Bende eşime çok üzüldüğüm için anneme bu kadar tepki verdim
Yaptığım doğru mu hayır sonuçta o benim annem ve bu zamanımda yanımda olmasaydı halim nice olurdu tahmin bile edemiyorum.Bende kime nasıl davranacağımı bilemiyorum artık hep diyorum ya bu psikolojimle yine ben düşünüyorum herkesi diye...Annem gitti bak yanımda yok ve şuan o kadar pişmanımki keşke diyorum keşke eşimin de ilk zamanlar deidği gibi sabretseydim kırmasaydım gönlünü.
Ama aklına geldiği gibi konuşan ben yine pat diye söyledim içimde kalanları..o da kırıldı bende yüreğimdeki sesle başbaşa kaldım.Ama ben konuşmasaydım herşey daha kötü olacaktı yanlış yapmadım yanlış yapmadığımı bile bile yine üzgün olan benim...
Gerektiğinde eşime ailesi hakkında yorumlar yapabiliyordum ve ben yaparken eşime bu hakkı hiç verememek ne kadar doğru onu da bilmiyorum.İşte sorun da burda artık..ailesi hakkında en ufak bişey söylesem artık beni azarlayarak susturuyor.konuşmaya,yorum yapmaya ne hakkım var ki...
o da haklı yani annemin yaptıklarından sonra nasıl yüzüm olabilirki onun ailesini eleştirmeye

Eşide insan evladı öyle değil mi?
Sabır da bir yere kadar.
Damat diye ne kadar susması kayınvalidenin her dediğini yapması gerekiyor?
Yeri geliyor kadınlar çekmiyor kaynana kaprisini.
Üstelik algida'nın annesi biraz sınırları zorlamış.
Onu getir bunu getir şunu getir..
Benim içim ezilirdi bu eşime yapılsaydı yazık günah.
Allah başka dert tasa vermesin ama buda psikolojik eziyettir bir insan evladına.
Üstelik helal süt emmiş bir eş miş algidacığım eşiniz.
Ne kadar susmuş görmezden gelmiş..
Bunu yapmayada bilirsi kızınızın babası..

Haklısın canım ama herşey berbat oldu işte
Eşim bana karşı annesine tek laf söyletmezken,benim annemin ona karşı hiç saygı duymaması ilk başta benim canımı acıttı...ve dediğim gibi eşime bişey söylemeye yüzüm kalmadı artık
ben nasıl düzelteceğim MyDoNoSe bu durumu yaa
ağzı açılınca benim ailem sana hangisini yaptı annenin bana yaptığı gibi diyor

sabret canım sadece sabret gececek seninde gececek benim oglum altı aylık atlattık şükür o günler insanın aklına bile gelmiyo inşallah kocanda sende düzelirsiniz bebeşinizle mutlu olursunuz

inşallah canım çok teşekkür ederim güzel dualarına.
Şuan sabretmekten başka yapacağım bişey yok
Ben düzelirim de eşim düzelir mi bilmemki
Aileme karşı önceden bana laf söyletmezdi şimdi kendisi bile çok istekli değil görüşmeye
Şöyle bi düşününce kayınvalidem beni arayıp sormadı ama
Hiç bir zamanda bana şunu getir bunu getir diye emrivakilerde bulunmadı
Hatta o yapmaya kalksa bile eşim izin vermedi,ben içimden gelerek yaptım

Fazla kafana takmamaya calıs canım yaa. Olan oldu artık, o senin annen. Gönül koyduysa bile bi şekilde affettirirsin kendini.

Artık yalnız olduğunuza göre eşine sorumluluk yüklemelisin bence. Bebeği kucağına ver, uyutsun, sallasın... Benim bebeğim olmadığı icin neye ihtiyacın olur bilmem ama hep ondan yardım iste. Seninle aynı sıkıntıyı paylaşırsa daha cabuk yakınlaşıp, birlikte yorulup birlikte dertleşirsiniz diye düşünüyorum

Anneniz doğru ya da yanlıştır yaptıkları ama sizin iyiliğiniz için yapmıştır ne yaptıysa. Eşinize kötü davranmakla eline birşey geçmeyeceğini, bunun size yansıyacağını biliyordur.
Eşinizle aranızı bozmayın. Ve annenizin hatalı olduğunu sadece annenize anlatın. Eşiniz soğumasın annenizden. Sonra yine siz üzülürsünüz

Haklısın canım ama herşey berbat oldu işte
Eşim bana karşı annesine tek laf söyletmezken,benim annemin ona karşı hiç saygı duymaması ilk başta benim canımı acıttı...ve dediğim gibi eşime bişey söylemeye yüzüm kalmadı artık
ben nasıl düzelteceğim MyDoNoSe bu durumu yaa
ağzı açılınca benim ailem sana hangisini yaptı annenin bana yaptığı gibi diyor

Canım sevgili anneciğin malesef ki bütün kozları eşinin eline bol bol teslim etmiş.
Sadece zamana ihtiyacınız var.Zaman size antibiyotik gibi gelecek göreceksin.
Hele bebeğiniz büyüsün vs herşeyi unutacaksınız karı koca.
Sen bazı şeyleri düzeltmek için uğraşma canım.
Zaman herşeyi düzeltecek adabınca.
Bundan sonra tek yapacağın anneni sürekli uyarmak olsun canım.
'o benim kocamsa ona böyle davranamazsın.'gibi şeylerle anneni biraz değiştirmek bence.
Eşinin senin için eskisi kadar özel olduğunu ona tekrar hissettirmeye çalış bence:34:
Mesela bebeğinden arda kalan zamanda eşine güzel bir pasta yap:)
Onu mutlu edecek yemekler yap ve bütün akşamı ona ada tabi bebeğinden kalan zamanda.
Şimdi empati kuruyorumda ben eşinizin yerinde olsam kendimi çok ezik hissederdim canım ya.
Böyle kale alınmayan bir erkek gibi görürdüm kendimi.
Onun için eski alışkanlıklarınıza dönmeye çalışın.
Kendinin hala önemsendiğini gördükçe eşin düzelecektir tatlım üzülme..

i

Fazla kafana takmamaya calıs canım yaa. Olan oldu artık, o senin annen. Gönül koyduysa bile bi şekilde affettirirsin kendini.

Artık yalnız olduğunuza göre eşine sorumluluk yüklemelisin bence. Bebeği kucağına ver, uyutsun, sallasın... Benim bebeğim olmadığı icin neye ihtiyacın olur bilmem ama hep ondan yardım iste. Seninle aynı sıkıntıyı paylaşırsa daha cabuk yakınlaşıp, birlikte yorulup birlikte dertleşirsiniz diye düşünüyorum

Birbirimizden ayrılırken yine ağlaşarak ayrıldık.Ne de olsa anne kızız..Annelik bu demek demekki,yavrusu ne yaparsa yapsın yine iki gözü iki çeşme giderken ağladı annem.Defalarca özür diledim anne seni kırdım biliyorum gece gündüz uykusuz kaldın benimle bebeğe bakmak için hakkını helal et dedim.Annem ise sanki hiç bişey yaşanmamış gibi ne kusuru kızım senin kusuruna mı bakacam sen lohusasın ben seni anlıyorum hem kalbimi falan kırmadın dedi.Annem gittikten sonra evde ağladım ağladım ne yaşarsak yaşayalım o benim annem nihayetinde.seviyorum onu çok.
Eşim de sorumlulktan nasibine düşeni aldı tabi ki :) geceleri beraber uykusuz kalıyoz artık ^^
Bu durumdan pek memnun değil ama ne yapacaksın biz artık anne ve babayız :52:

Anneniz doğru ya da yanlıştır yaptıkları ama sizin iyiliğiniz için yapmıştır ne yaptıysa. Eşinize kötü davranmakla eline birşey geçmeyeceğini, bunun size yansıyacağını biliyordur.
Eşinizle aranızı bozmayın. Ve annenizin hatalı olduğunu sadece annenize anlatın. Eşiniz soğumasın annenizden. Sonra yine siz üzülürsünüz

tabiki iyiliğim için yapmıştır bi anne yavrusunun kötülüğünü ister mi
Farkında olmadan bişeyleri söyledi yaptı etti biliyorum
Ama işte insan o anda böyle düşünemiyor bi anda sinirleniverdim bazı şeylere
Eşim ailesine karşı bana söz söyletmediği için bende eşime laf söylesinsin istemedim
Sonuçta farkında olmasa da annemin yaptıkları da normal değildi
Ben annemin hatalarını eşime anlatmakla hata ettim haklısın

Son düzenleme:
Herşey yoluna girecek yakında merak etmeyin.
Bebeğiniz nasıl bu arada. Mis o miss

canım bu yaşadıkların bana nekadar tanıdık geldi bi bilsen,geçiyo hepsi üzülme"tecrübeyle sabittir"
bebişinle mutlu günler..:emir_bebek:

Canım sevgili anneciğin malesef ki bütün kozları eşinin eline bol bol teslim etmiş.
Sadece zamana ihtiyacınız var.Zaman size antibiyotik gibi gelecek göreceksin.
Hele bebeğiniz büyüsün vs herşeyi unutacaksınız karı koca.
Sen bazı şeyleri düzeltmek için uğraşma canım.
Zaman herşeyi düzeltecek adabınca.
Bundan sonra tek yapacağın anneni sürekli uyarmak olsun canım.
'o benim kocamsa ona böyle davranamazsın.'gibi şeylerle anneni biraz değiştirmek bence.
Eşinin senin için eskisi kadar özel olduğunu ona tekrar hissettirmeye çalış bence:34:
Mesela bebeğinden arda kalan zamanda eşine güzel bir pasta yap:)
Onu mutlu edecek yemekler yap ve bütün akşamı ona ada tabi bebeğinden kalan zamanda.
Şimdi empati kuruyorumda ben eşinizin yerinde olsam kendimi çok ezik hissederdim canım ya.
Böyle kale alınmayan bir erkek gibi görürdüm kendimi.
Onun için eski alışkanlıklarınıza dönmeye çalışın.
Kendinin hala önemsendiğini gördükçe eşin düzelecektir tatlım üzülme..

Zaman inşallah herşeyi atlatmamıza yardım eder
Canım annemle zaten konuştum burdayken biliyorsun ve ben aynı şekilde devam edeceğini düşünmüyorum.Sonuçta yanımdayken annem artık aynı davranışları sergilemiyordu.O yüzden de tekrar annemle şuan için konuşmam söz konusu değil.
Ahh canım keşke zamanımız olsa da o dediklerini hemen şimdi yapıversem.Bebeğim hiç durmuyor canım devamlı ağlıyor derdini bi bilebilsem...bi de korkuyorum acaba bişeyi mi var , bi yeri mi ağrıyor da devamlı ağlıyor gece gündüz..Allah hastalık göstermesin inşallah.Sağlıktan başkası yalan !
Allahım sağlık sıhhat huzur versin.
Bebeğim en azından 2 aylık falan olunca heralde zaman bulabileceğim dediklerini yapmaya :)

Herşey yoluna girecek yakında merak etmeyin.
Bebeğiniz nasıl bu arada. Mis o miss

inşallah canım
Bebeğim devamlı ağlıyor emiyor emiyor ama sanırım doymuyor çünkü devamlı arıyor hala.
Mama da veriyorum ,altı da temiz,gazını da çıkarıyorum ama uyumuyor da ağlıyor
İnşallah kötü bişey yoktur şimdi de kafama bunu taktım :(

canım bu yaşadıkların bana nekadar tanıdık geldi bi bilsen,geçiyo hepsi üzülme"tecrübeyle sabittir"
bebişinle mutlu günler..:emir_bebek:

teşekkür ederim sürmelim.öpüldün

Algidaa:17:
Sana minik tiyolar vermiştim:61:
Neler yaptın canm ya?

Canım bugün uygulamaya koyamadım müthiş tüyolarını
Sanırım bu aralar koyamayacağım da...Eşim ve ben bugün uykusuzluktan bi hal olduk
Uyurgezer gibi gezindik durduk valla başka bişeye vakit de kalmadı
Zaten kızım da uyumadı ağlamaktan 30 dk önce uykuya daldı 5 saattir gözünü kırpmadı yavrucak

Müthiş tiyolarını derken:26:
Valla sana birazda olsun yardımcı olmaya çalıştım algida'cığım.
Hoşuna gitmediyse kusura bakma lütfen.
Hiç lohusa depresyonu yaşamadığım için bilmiyorum pek fazla sıkıntını.
Sadece etraftan duyduklarım..
Zaten belirtmiştim..Bebeğinden arda kalan zamanda dene diye cnm.
Kusura bakma hoşuna gitmediyse..

uzun gibi görünen ama bir bakmışsınız ki çabucak geçiveren birkaç aydan sonra rahatlayacaksınız emin olun.

Müthiş tiyolarını derken:26:
Valla sana birazda olsun yardımcı olmaya çalıştım algida'cığım.
Hoşuna gitmediyse kusura bakma lütfen.
Hiç lohusa depresyonu yaşamadığım için bilmiyorum pek fazla sıkıntını.
Sadece etraftan duyduklarım..
Zaten belirtmiştim..Bebeğinden arda kalan zamanda dene diye cnm.
Kusura bakma hoşuna gitmediyse..

Tatlım neden alındın ki müthiş tüyoların dememe ? :26:
Aksine hoşuma gitti ve o şekilde telaffuz ettim fakat zaman sıkıntımdan dolayı henüz uygulamaya koyamadım.Lohusa depresyonu kötü bişeymiş canım bende etraftan duyuyordum da boş geliyordu yaşanınca ne kadar dolu olduğunu gördüm :9:

Tatlım neden alındın ki müthiş tüyoların dememe ? :26:
Aksine hoşuma gitti ve o şekilde telaffuz ettim fakat zaman sıkıntımdan dolayı henüz uygulamaya koyamadım.Lohusa depresyonu kötü bişeymiş canım bende etraftan duyuyordum da boş geliyordu yaşanınca ne kadar dolu olduğunu gördüm :9:

Sanki şaka gibi geldi algida'cım yanlış anladım ifadesiz olunca demek.
Anlayabiliyorum seni..
Allah tüm sıkıntılarını dindirsin çabucak..
Sadece relax:38:

Back
X