Şansızlık bahtsızlık

Kimseyi küçümsemek için söylemiyor. Sen de çok küçüksün bana göre :) Sana kötü insan denk gelmesinin sebebi maalesef çevren. Ben lisedeyken şehrin en iyi lisesinde okuyordum, arkadaşlarım hep genelde iyi insanlardı. İyilik biraz insanın içinde elbette ama sosyoekonomik düzey de bu iyiliği destekleyip geliştiriyor. İmkanı olan insan derslerine vakit ayırıyor. İmkanı olan insan hobi sahibi oluyor. Özgüvenli oluyor. Önünde isterse görece iyi bir gelecek oluyor. Ve çok hayatta yoksulluk, yoksunluk (hem maddi hem manevi, durumu kötü olmayan aileler hayat mücadelesinde çok boğulmadığı için çocuklarına daha çok zaman ayırıyor) çekmediği için iyi özellikleri daha çok ortaya çıkma eğiliminde oluyor.

15 dakika yürüme mesafesinde de daha çok sosyoekonomik düzeyi düşük, çocukları doğum kontrolüne inanmadıkları/bilmedikleri/rızkıyla gelir dedikleri için doğmuş ailelerin çocukları gidiyordu. O çocuklar arada bizim lisenin çıkışına gelir kızları keser, erkeklere saldırır, kavga çıkarmaya çalışırdı.

Tahmin edebileceğin gibi iyi lisede okuyanların büyük çoğunluğu iyi üniversiteler okudu ve doğal olarak kendi gibi insanlarla karşılaşıp ya evlendi ya birlikte yaşıyor ya da özgürce hayatlarının tadını çıkartıyorlar. O iyi olmayan liseden mezun olanların zaman üniversite okuma gibi bir amaçları yoktu (onların suçu değil maalesef ailelerinin suçu) şanslı olanlar bir fabrikaya girip çalıştı, kendine benzer sosyoekonomik durumu olan insanlarla ya görücü usulü tanıştılar ya aşık oldular evlendiler ya da hayat mücadelesinde bekar kaldılar. Şanssızlar uyuşturucu bağımlısı, evsiz, serseri, mafya oldu.

Kısacası daha çok küçüksün. Eğer ortamın daha şanssız insanlardan oluşuyorsa o insanların içindeki iyiliğin ortaya çıkması maalesef daha zor olduğu için beğenmediğin insanlardan oluşuyor. Bunu değiştirebilmenin yolu da yukarıda ablalarının dediği gibi kendini geliştirmen. Üniversite elbette oku. Sadece üni okumak da yetmez ama. Zevklerini anlamaya çalış. Neden hoşlanıyorsan bir hobi edin. Hobi edinmek için de mutlaka ekonomik özgürlüğün olmalı. Aç insan enstrüman çalacağım deyip bilmemkaç bin tl lik enstrümanları alamaz. Resim malzemesi alamaz. Dans kursuna gidemez. Spora yazılamaz. Dünyayı gezip ufkunu artıramaz hatta ve hatta 1 kitap olmuş 30tl. Kitap bile alıp okuyamaz.

İstediğin hayatı yaşayabilirsin. Ama önce okuyup, iyi bir iş edinip, kendini tanıyıp, yetenekli olduğun/sevdiğin konularda kendini geliştirirsen :). Davul bile dengi dengine lafı boş laf değil. Sen beğendiğin insanlar gibi olmaya çalışırsan karşına beğeneceğin insan çıkacaktır. Bazen çok kaliteli insanlar yalnız da kalabiliyor. Var öyle arkadaşlarım, bu biraz şans meselesi ama en azından onların da arkadaşları kaliteli oluyor. Sadece kalp güzelliği yetmez maalesef. Zaten benim kalbim çirkin diyen bir insanla karşılaşmadım ömrümde. Herkesin kalbi kendine göre güzel. Umarım sen de hayattaki istediğin yere ulaşıp diğer yarını bulursun :)
Bakın siz ne güzel dile getirdiniz ama bu hanfendi sanki okuyamanların veya durumu olmayanların bu hayatta istekleri olamayacağını buna hakkı olmadığını belirttiği için kırıldım ben tövbe kendimi büyük görmüyorum zaten bende sıradan bi kulum işte tavsiyeleriniz için teşekkür ederim açıklamanız için

Bakın siz ne güzel dile getirdiniz ama bu hanfendi sanki okuyamanların veya durumu olmayanların bu hayatta istekleri olamayacağını buna hakkı olmadığını belirttiği için kırıldım ben tövbe kendimi büyük görmüyorum zaten bende sıradan bi kulum işte tavsiyeleriniz için teşekkür ederim açıklamanız için
bakın ben size genelleme yaptım özür dilerim çünkü 19 20 yaşındaki kızlar hiç bir özelliği yok sadece güzel bir kızım herkes bana teklif ediyor diye kendini bir şey zannediyor yürüyen kişilerin çoğu ciddi değil çoğu abuk subuk insanlar bir kısmı da dengim deyip iyi niyetle yaklaşıyor ama tabi kızımızın gözü yüksekte ya hep o ciddi olmayan rahat cool tiplerin peşinden gidiyor sonunu söylemeye gerek yok. ha siz aslında sadece düzgün insan demişsiniz namazdan bahsetmişsiniz mesela ne güzel mesela siz namaz kılan bir eş istiyorsanız sizinde namaz kılıyor olmanız lazım değil mi ? hani ben size iyi niyetle yaklaştım ki yüzünüze çarpsın koca peşinde koşacağınıza kendinizi geliştirin o zaten olacak size uygun birisi denk gelirse zaten evlenirsiniz ve inşaALLAH mutlu bir yuvanız olur :)

Back