• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

Yengen tamamen haksiz diyemem kiz cocugu annesiyim bende cocugumls bu kadar hasir nesir olunmasina izin vermezdim..
Kizim dedeside sapik ruhli bi adam oldugu icin cok hassaslastim bu konularda dedesiyle bir dakika yalniz birakmaya cesaret edemem ki kizimida opmesine izin vermemesi icin uyarmistim..yengende dolmus ve size patlami olbilir

Cocuguda halasi teyzesi sevmeyecekse kim sevecek oyle candan masumca minciklayarak ?? Kimse kadin hakli demesin.bir erkek icin diyebilir bunlari ama hala ya hala nasil halaya soylenir.bide cocugun yaninda, bu nasil egitim .muhatab olmayin sana gelip baska bir ortamda esin e yanasmasin dese guzel dille tamm onada anlayis gosterilirde bu yaptigi terbiyesizlik ötesi .ne hali varsa gorsun kocaman insani milletin icinde egitmeye calisan cahil insan

Yaşamış olduğunuz durum için çok üzgünüm dediğim gibi zaten kimse tacizi tecavüzü yok saymıyor sayamaz da burada esas mesele çocuğun yanında halaya ve enişteye yapılan davranışın çirkinliği,bu tepkinin çocukta yaratacağı halam ve eniştem güvenilmez insanlar algısı,
Evet çocuğa yapılan yanlışın telafisi yok peki ya halaya yapılan bu tavrın çocukta yarattığı bilinçaltı mesajının telafisi var mı ?
Tek ben yasasam dogru bende bu bayan gibi paranoyak falan oldum derdim.
Ama okadar cok yasayan varmis ki
Ben kendimi yasayan azinlikta zannederdim. Kimsede bilmez. Ama insanlar bi sekilde nedense bana anlatildi.
Bu kadar yaygin olmasi sorun benim icin

Ben annenin bu davranisinin altinda bir sey ararim
Ya kadin bisey gormusse konu sahibi farkinda degil kocasinada kendisinede toz kondurtmuyor.
Ozamanda bayanin tepkisini cok bulurmusunuz
Ben az bile bulurum
Biz tek taraftan dinliyoruz ben her acidan dusunuyorum.
Bu arada cocugun yaninda yapilmasi bence uslup kotu olsada kizina ogretmesi acisindan bilmiyorum burda agzimiza geleni tanimadigimiz anneye diyoruz dimi
Ozaman guvenmedigi bir adamin yaninda gozdagi vermesi bence daha iyi

Yasamayana konusmasi suclamasi, birilerinin yaptigi gibi alay ederek yazmasi kolay cocuk konusulunca kanim cekiliyor benim.. yapilan hic birsey korumak amaciyla az gelmiyor

Mahremiyet eğitimi veriyor güya ama yanlış veriyor çocuğa daha çok zararı dokunur bunun.benim de kızım var eniştesinin de dizine yatabilir,sevmek amaçlı bacağı da minciklanabilir.bu kadar pimpirikli olmamak lazım.evet çocuğa bu öğretilmeli,hatta biri poposuna vurunca tepki göstermesi bilmeli.ben böyle birşey görsem o an şaka yaparak kızım aferin güzel öğrenmişsin der,biz bu konuyu ona öğretmeye çalışıyoruz ya çocuk ondan diyor deyip güler,gorumcemin ve eşinin buna kırılmaması için ugrasirdim.ne kadar patavatsızlık yapmış ya.hem o kız çocuğuna yazik bunları böyle abartinca çocuğun psikolojisi daha kotu etkilenecek.ayrica son yazdığınızda duygulanım abinizin o bakısindan bahsetmissiniz ya

Ben kendimi yasayan azinlikta zannederdim. Kimsede bilmez. Ama insanlar bi sekilde nedense bana anlatildi.

Ya kadin bisey gormusse konu sahibi farkinda degil kocasinada kendisinede toz kondurtmuyor.
Ben az bile bulurum
Bu arada cocugun yaninda yapilmasi bence uslup kotu olsada kizina ogretmesi acisindan bilmiyorum burda agzimiza geleni tanimadigimiz anneye diyoruz dimi

Yasamayana konusmasi suclamasi, birilerinin yaptigi gibi alay ederek yazmasi kolay cocuk konusulunca kanim cekiliyor benim.. yapilan hic birsey korumak amaciyla az gelmiyor

Çocuğun babası mal mı peki bu kadar aleni bişey var da

Gitsin şikayet etsin madem

yenge sorunlu ben bu laflari duysam onu iyice benzetirdim oyle boyle degil lendi baya sapik heralde herkesi oyle saniyor insanlari nasil bir onuma sokmuz densiz

Simdi düsündüm de..hakikatten niye illa cocuklari sikistirmak mincirmak sapur supu öpmek gerekiyor yahu?
Avrupada böyle bir durum yok göremiyorum..hatta tehtit olarak algilanir.
Gerci onlarin bazilari aile icinde birbirini dudaktan dudaga öpüyor:KK53:

Yengenizin bu yaptigi davranis ve konusmalar icine atis birikmis daha önceler..sanki.
Aslinda onunla konussaniz kimbilir neler cikar arkasinda kimbilir ne yatiyor...
Konusma firsatiniz olursa konusmayi deneyin bence. Böyle sacma ve seviyesiz bir sekilde kalmasin..
En azindan yigeniniz adina bu adimi atin..
Böyle anca tahminler yürütülür birsey degismez

Ben az bile bulurum

Bence yanlış düşünüyorsunuz.
Çocuğu tacizden korumanın yolu onu insanlardan kaçan insanlardan nefret eden insanlara sürekli şüphe ile yaklaşan biri haline getirmekten geçmiyor.
Yarın okula başlayacak öğretmeniyle olan iletişimini göremeyecek,dışarıda arkadaşlarıyla oynarken neler yaşadığına şahit olamayacaklar.Sonuçta bu bir bilinçlendirme mevzusudur.Ve bu gibi bilinçlendirme şemaları çocukla başbaşa onun göz seviyesine inerek oluşturulur.Topluluk önünde çocuğun da duyabileceği şekilde,"çocuğuma dokunma kendini elletme onu da elleme zaten senin eşin de pis herifin teki" şeklinde olmaz/olmamalıdır.
Aksi takdirde çocuk kimseye güvenmeyen aşırı sorunlu biri olur.Yolda biri yanlışlıkla çarpsa aşırı tepkiler veren biri haline gelir.
Maksat çocuğu toplumdan soyutlamadan iyi ve kötüyü ayırt ettirebilmekte.

Bazı kadınlar çocuklarını kendisinden başkası sevmesin dokunmasın ister çocukta ondan başkasını sevmesin ister eşinden bile kıskanır
Uzun zamanlı görüşmemelerin getirdiği hasretle çok içten sevmeniz onunda sizi içten sevmesini sıkıntı yapıp kıskanclık hırsıyla avam bir şekilde saldırmıs bence yaptığı da edepsizlik normal değil.Kullanılan kelimeler çok çirkin kız çocuklarının ailede babadan sonra bir erkeğe düşkünlüğü oluyor genelde sizde de o kurban sizin eş sanırım uzak durun ilerde dahada büyütür bu konuyu üzülürsünüz abinize soyleyın bir dr gotursun belkı gecmısınde bır tacız falan vardır.
mahremıyet egıtımı vermek cocugu korumak başka bırsey burada yapılan ifade asabıyet baska bıse

Cocuguda halasi teyzesi sevmeyecekse kim sevecek oyle candan masumca minciklayarak ?? Kimse kadin hakli demesin.bir erkek icin diyebilir bunlari ama hala ya hala nasil halaya soylenir.bide cocugun yaninda, bu nasil egitim .muhatab olmayin sana gelip baska bir ortamda esin e yanasmasin dese guzel dille tamm onada anlayis gosterilirde bu yaptigi terbiyesizlik ötesi .ne hali varsa gorsun kocaman insani milletin icinde egitmeye calisan cahil insan

Daha geçen gün bir konu vardı kız halasının tacizinden bahsediyordu ...ki babanın kızına tacizde bulunduğunuda görüyoruz... evet uslubu yanlış olabilir ama rahatsız olmakta haklı çocukları mıncıklayarak sevmenin anlamı yok ... cocuk orama dokunma dediğinde efendim! demek yerine haklısın halacım demek daha iyi olurdu

Çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Gerçekten onun açısından da düşündüm olayı, yani kendi yaşadığı bir olaydan dolayı mı bu hassasiyet oluştuğuna dair. Asla tek taraflı düşünmedim. Ve haklı olabilirsiniz, anlatılmamış şeyler olabilir.
O an başta olmak üzere hala ona tepkisiz kalmamın ana sebebi de bu zaten. Tek taraflı düşünmek istemiyorum tabi ki. İnsan bu, başına her şey gelebilir. Ama onun da benim kanımdan birini incitecek bir şey yapmayacağımı bilmesini çok isterdim.
Öncelikle çok üzüldüm.gördüğünüz tavra,benimde uç kizim var yengenizi anlamaya calisiyorum,ama üslubu,söylediği sözleri o kadar cirkinki yinede hak veremiyorum,kendi de dogursun elletsin ne demek bu sözünden sonra sessiz kalmaniz doğru değildi,esinize kadar hassasiyetini bir nebze anlayabilirim ama siz halasisiniz boyle bir şüphe nasil duyabilir?üstelik boyle şeyleri çocuğun yaninda nasil soyler?umarim bir daha yüzüne bile bakmazsinniz bu kadinin muhattap olmayin,gialakasi yokgeeyin yakistirdigi şey mide bulandirici...bu arada bende küçükken aile içinde tacize ugradim ama asla cocuklarimi seven birine karsi boyle üslup kullanmam bunun yasanmislikla bir alakasi terbiye ile alakali

Kendisinden bir kac yas buyuk kiz kuzeni tarafindan taciz denmeyecek boyutta tecavuz boyutunda istismara ugramis bir arkadasim vardi....bahsi gecen yengeninde tavri agir olsa bile kendince haklilik payi vardir ve artik dolmus tepkisini kontrol edememis bir anne

Bence siz herseyi anlatmamissiniz..annenin tepkisi cok normal gunumuzde o kadar olaylar oluyorki hickimseye itibarim yok.gecenlerde bir psikolog konusuyordu tvde. Cocugu operken bile izin almamiz gerek "seni opebilirmiyim"diye. Tepkisi gayet normal.siz neysede esinizin o kadar yakin olmasinu vende olsaydim bende istemezdim kesinlike

Ortada kesinlikle farklı bir sorun var.
Şöyle düşünülmesini tercih ederim ;
Yenge hanım çocuğuna yapılan davranışlardan rahatsız hem halayı hem enişteyi itham edecek seviyeye gelmiş bir öfke nöbetine girmiş.Bu anlık bir tepki olamaz.
Peki bunun evveliyatı olsaydı eğer, o yenge çocuğunu o ortama sokar mıydı ? O ortamda çocuğunu salonda/odada bırakıp balkona geçer miydi ?
Kısacası siz çocuğunuza karşı tavırlarından şüphelendiğiniz biriyle çocuğunuzu yalnız bırakıp balkonda sigara keyfi yapar mısınız ?
Yengede sıkıntılı bir durum var araştırılması gereken bu.

Daha geçen gün bir konu vardı kız halasının tacizinden bahsediyordu ...ki babanın kızına tacizde bulunduğunuda görüyoruz... evet uslubu yanlış olabilir ama rahatsız olmakta haklı çocukları mıncıklayarak sevmenin anlamı yok ... cocuk orama dokunma dediğinde efendim! demek yerine haklısın halacım demek daha iyi olurdu

"Ve yeğenim garip bir tepki verdi, bacağını çekti ani bir hareketle. "Ne oldu gıdıklandın mı?" dedim, ki biliyorum gıdıklanan bir çocuk değil. "Hayır, oralarıma dokunmamalısın" dedi. "Neden?" dedim. "Annem yasakladı" dedi. "Tamam B...cim" dedim kapadım konuyu.
Annesine döndüm. Hani açıklama bekler ya insan, ki tahmin ediyorum, çocuğuna mahrem yerlerini öğretmiş, herkesin dokunmaması gerektiğini, nerelerini mahrem olduğunu vs. Onları söylemesini falan bekledim ki içim rahatlasın, "Evet haklısın" diyeyim.
Bana dönüp, "Evet doğru söylüyor, kızımınbacağına öyle aklına esince dokunamazsın!"diye bağırdı.
"Efendim?" dedim. "

Efendim çocuğa değil annesinin üslubuna özetle

Anneler cocuklarina ozel.bolgelerine kimsenin dokunmasina ve bakmasina izin vermemesini ogretiyor ki dogru olan bu.
Fakattt yengeniz gercekten sacmalamis ve bende direk su dusunceyi uyandirdi acaba kendine kucukken ya da yegeninize kimseye anlatmadigi bir taciz olayimi yasadiki bu kadar delirmis gibi tepki verdi

Çocuğun babası mal mı peki bu kadar aleni bişey var da

Gitsin şikayet etsin madem
Yaklasimlariniz cok ustun koru
Bu oyle kolay ortaya cikabilecek bisey degil kii
Acik yazicam tecavuz gibi bisey degil bu
Oyle anlasilabilinsin
Veee sapiklarin annesi kizkardesi ablasi karisi cok dişli olur. Sen bize sapikmi diyorsun derler
Okadar karisik bi durum ki sizin dediginuz gibi degil. Ve bu tur seyleri en son baba duyar.
Anne en basta hisseder. Ama sorun bu nasil kanitlanir.
Ben simdi anlatsam kimse inanmaz. Oyle dediginiz gibi olmuyor. Hadi inandirdiniz
Tecavuzculer serbest kaliyor.
Tacizciye ne olur kimse bisey yapmaz cikar karnima kramlar giriyor.
Bu adam uzerindede gitmiyorum
Bu adam iyi niyetli sevecek diyosunuz
Bende bunu soruyorum
Iyi niyetliyi kotu niyetliyi nerden bilebiliriz.

Mesafe koymak tacize ugramasindan dahami kotu bisey
Sadece herkes mesafeli olsun
Cocuk dayisi onu minciklamadi diye eksik kalmaz. Ama kotu seyler yasarsa bunun vebalinden bu konuda israrla ne var diyenlerde nasibini alir.
Ben kendi adima vebalim bana bunu yasatip, normalestiren duzendeki herkesin uzerine

Evet ben de en baştaki cevaplarımdan birinde bunu sormuştum. 3,5 senedir verilmeyen tepki neden şimdi veriliyor o zaman? Eşim yeğenime hep düşkündü ama az önce bir arkadaşın ima ettiği gibi "sinsice" değil kendi yeğeni gibi düşkündür sadece. Zaten başkaca bir niyeti olsa benim eşim olamaz..
Kinlenme mevzusunu da düşünüyorum, annemlerle ya da ablamlarla vs olduğu gibi yakın çevresinde değiliz, yakın oturmuyoruz, sadece ayda bir civarı görüşüyoruz, telefonda hiç görüşmeyiz onunla, ortak hiç bir paydamız vs de yok.

kadinin kafasinda bi ani depresmis olabilir,gercekten bunu bilemezsiniz.
pedagoji egitimi aldim dediginizi hatirliyorum. 3-6 yas arasi cinsel kimligin kesfedildigi donem diye biliyorum yani cocuklar karsi cinse ilgi duymaya,bedenlerini kesfetmeye baslarlar.
belki yengeniz bundan rahatsiz oldu,belki bi travmasi depresti.
kizi dogdugu andan itibaren zaten paranoyaklasmasi pek normal olmazdi.

Yaklasimlariniz cok ustun koru
Bu oyle kolay ortaya cikabilecek bisey degil kii
Acik yazicam tecavuz gibi bisey degil bu
Oyle anlasilabilinsin
Veee sapiklarin annesi kizkardesi ablasi karisi cok dişli olur. Sen bize sapikmi diyorsun derler
Okadar karisik bi durum ki sizin dediginuz gibi degil. Ve bu tur seyleri en son baba duyar.
Anne en basta hisseder. Ama sorun bu nasil kanitlanir.
Ben simdi anlatsam kimse inanmaz. Oyle dediginiz gibi olmuyor. Hadi inandirdiniz
Tecavuzculer serbest kaliyor.
Tacizciye ne olur kimse bisey yapmaz cikar karnima kramlar giriyor.
Bu adam uzerindede gitmiyorum
Bu adam iyi niyetli sevecek diyosunuz
Bende bunu soruyorum
Iyi niyetliyi kotu niyetliyi nerden bilebiliriz.

Mesafe koymak tacize ugramasindan dahami kotu bisey
Sadece herkes mesafeli olsun
Cocuk dayisi onu minciklamadi diye eksik kalmaz. Ama kotu seyler yasarsa bunun vebalinden bu konuda israrla ne var diyenlerde nasibini alir.
Ben kendi adima vebalim bana bunu yasatip, normalestiren duzendeki herkesin uzerine

Peki ben hiç uğraşamıcam iş edinen biri cevap verir

Cok uzuldum sizin adiniza ozellikle abinizin bakisini anlatmaniz duygulandirdi ... cok asiri bir tepki bunun karsi taraftanda bakilacak bir yani yok halasi sokaktan gecen biri deyil cocugu seven bu nasil bir terbiyesizlik yani insanlari sokdugu duruma bak sapik gibi Allah peygamber sabri vermis size keske abiniz bi seyler soyleseydi ben gorumceme yapsam esim kesinlikle bozardi beni yada yengem bana yapsa abimde kesinlikle mudahale ederdi cocuk halam bana yanlis bisey yapti annemde kizdi diye dusunmustur cocuk herkeze ayni tepkiyi verirse insanlar yaklasmaktan korkar

Back
X