- 31 Ocak 2013
- 8.648
- 29.996
- 748
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
-
O nasıl bi tabir ya ilk defa duydumGerçekten mi. Bi arkadaşım da diyor biraz kaba olacak ama o.suruk gibiydi ikinci doğum diyor ama onun iki cocugun arası 1.5 yaş.
Değil mi. Doğumu ve o eylemi düşününce insan pek yanyana yakistiramiyor bile.O nasıl bi tabir ya ilk defa duydum
Benim de öyleydi 1,5 yaş. Ama 3. Doğumum 4 yıl arayla oldu oda öyleydi.
Rahim ağzı, çatı hiç doğum olmadığından kaslar çok zorluyor ilkinde. Sonrakilerde kas kontrolü ve çatı genişlemesi olduğundan strese bile gerek yok.
Sadece sancı hafiften başlıyor gibi hissedince ılık duşa gir, karnını gövdeni biraz ovala, gevşet kendini yani. Çok etkisi oluyor.
Ben bunları da yaptım gitmeden hastaneye ama bir yararı oldu mu bilemedimO nasıl bi tabir ya ilk defa duydum
Benim de öyleydi 1,5 yaş. Ama 3. Doğumum 4 yıl arayla oldu oda öyleydi.
Rahim ağzı, çatı hiç doğum olmadığından kaslar çok zorluyor ilkinde. Sonrakilerde kas kontrolü ve çatı genişlemesi olduğundan strese bile gerek yok.
Sadece sancı hafiften başlıyor gibi hissedince ılık duşa gir, karnını gövdeni biraz ovala, gevşet kendini yani. Çok etkisi oluyor.
Bak ben daha hiç doğum yapmadım yapmadığım için dr acayip cesaretliyimUmarım sancım gelince sezeryan istiyorum diye bağırmam Ama bence öncelikle stresi bi kenara bırakıp kendini sakinleştirmelisin çünkü 2.doğumun olucak nerde ne yapması gerektiğini biliyosun bunu avantaja çevir ve derin bir nefes al ☺ Gözlerini kapat ve bebeğini kucağına alacağın o anı düşün herşeyi unut
Bak ben daha hiç doğum yapmadım yapmadığım için dr acayip cesaretliyimUmarım sancım gelince sezeryan istiyorum diye bağırmam Ama bence öncelikle stresi bi kenara bırakıp kendini sakinleştirmelisin çünkü 2.doğumun olucak nerde ne yapması gerektiğini biliyosun bunu avantaja çevir ve derin bir nefes al ☺ Gözlerini kapat ve bebeğini kucağına alacağın o anı düşün herşeyi unut
Evet ya suni sancidan bende çok korkuyorum. Inşallah kendi sancilarim gelir de ona gerek kalmaz.Ben de laylaylom gittim Doğuma tabi dediğin gibi başıma geleceklerden habersiz sonra verdiler mi suni sancıyı bana o an anladım ,bulunduğum yerde özel hastane de yok beni sezaryane götürün demiştim annemle eşime yarım saatlik mesafedeki özel hastaneye tabi o saatten sonra nereye gidiyorsun ama Allah yardım etti çok uzun sürmedi
İkinci Doğum daha kolay diyorlar hatta annem hastaneye zor yetişmiştakside doğuracakmış nerdeyse inşallah siz de ne olduğunu anlamadan doğurursunuz
Sanırım onun için hastaneye geç gitmek lazım benim suyum geldiği için sonuna kadar evde bekleyemedim ne olur ne olmaz diye onlar da hızlandıralım diye verdiEvet ya suni sancidan bende çok korkuyorum. Inşallah kendi sancilarim gelir de ona gerek kalmaz.
Evet doktorlar da aynısını söylüyor suyun gelirse hemen hastaneye git diye.Sanırım onun için hastaneye geç gitmek lazım benim suyum geldiği için sonuna kadar evde bekleyemedim ne olur ne olmaz diye onlar da hızlandıralım diye verdi
İnşallah çok kolay geçer Doğumun
InsallahHer doğum bi öncekinden kolay olurmuş sağ salim atlatirsiniz inşallah
Aynen çıkacak işteHahah cok sirinsin! Kacsanda saklansanda bi sekilde cikmasi lazim ufakligin, nasil olacagini bildiginden daha kontrollu olabilirsin iste fena miii! Allah kolaylik versin bir nefeste kurtul insallah sag salim kavus evladina!
InsallahHer doğum bi öncekinden kolay olurmuş sağ salim atlatirsiniz inşallah
Muane için gittiğim özel hastanede yapmadiklarini söylediler. O yüzden bende doğumu devlette yapacağım epidural yoksa zaten her koşulda normal olacaksa devlette olsun dedim.Durumunuz iyi ise epidural yap.
Ben yine de bir yedi saat evde oyalandım ama sonra eşim ve babam korkuttu bana kalsa daha gitmezdimEvet doktorlar da aynısını söylüyor suyun gelirse hemen hastaneye git diye.
Aynı korku stres bende de var ilk doğumun cahilligiyle oldu bitti geçti sezeryan oldum çıktım herşey güllük gulistanlik gibiydi(ağrıları sayıyorum bile ) buda sezeryan olacak ve korkuyorum çünkü ilk dogumumda arkamda kalacak kimse yoktu şimdi ise bana düşkün beni bı saat görmeyince durmayan bir kızım var Allah'ım evlatlarımızı bize bizi evlatlarımıza bağışlasın inşallahArkadaşlar tahmini doğum tarihine bugün itibariyle 10 gun kaldı. Bu ikinci dogumum olacak. Ilki normal doğumdu. Kızım 40+ 6 da doğmuştu.
Işte kendince zorlukları vardı. Ve ben doğuma gidip doğuma gidene kadar başıma ne gelecegini bilmediğim için saskoloz saskoloz etrafa bakıp oydu buydu derken kızım doğdu.
Fakat bu sefer öyle değil. Ne yasayacagimi az çok biliyorum ve ben acaip strese girdim. Hem de çok fena. Hani kaçıp gidilecek saklanacak bir yer olsa bi deliğe girip günlerce çıkmayacağım o derece.
Biliyorum bebegimi kucağıma aldım mi her şey geçip gidecek ama ben korkudan yada stresten, heyecandan artık her neyse bu hislerimin adı ona konstantre olamıyorum. Kaç ay önce allahım doğuma şöyle 1 hafta 10 gün kaldigini gorurmuyum diye heyecanlanan ben şimdi kaçacak delik arıyorum resmen.
Öncelikli duam sağ salim bu süreci atlatıp evladimla sağ salim evime gelmek.
Lütfen güzel şeyler yazın dua edin ne bileyim birşeyler yapın işte beni rahatlatmak için buna çok ihtiyacım var.
Allah yardımcınız olsun. Sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin.Muane için gittiğim özel hastanede yapmadiklarini söylediler. O yüzden bende doğumu devlette yapacağım epidural yoksa zaten her koşulda normal olacaksa devlette olsun dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?