Sardı korkular, gelecek sancilar 😩

Gerçekten mi. Bi arkadaşım da diyor biraz kaba olacak ama o.suruk gibiydi ikinci doğum diyor ama onun iki cocugun arası 1.5 yaş.
O nasıl bi tabir ya ilk defa duydum
Benim de öyleydi 1,5 yaş. Ama 3. Doğumum 4 yıl arayla oldu oda öyleydi.
Rahim ağzı, çatı hiç doğum olmadığından kaslar çok zorluyor ilkinde. Sonrakilerde kas kontrolü ve çatı genişlemesi olduğundan strese bile gerek yok.
Sadece sancı hafiften başlıyor gibi hissedince ılık duşa gir, karnını gövdeni biraz ovala, gevşet kendini yani. Çok etkisi oluyor.

Değil mi. Doğumu ve o eylemi düşününce insan pek yanyana yakistiramiyor bile.
Inşallah benimde kolay geçer de sonra derim boşuna endiselenmisim diye.

Ben de laylaylom gittim Doğuma tabi dediğin gibi başıma geleceklerden habersiz sonra verdiler mi suni sancıyı bana o an anladım ,bulunduğum yerde özel hastane de yok beni sezaryane götürün demiştim annemle eşime yarım saatlik mesafedeki özel hastaneye tabi o saatten sonra nereye gidiyorsun ama Allah yardım etti çok uzun sürmedi
İkinci Doğum daha kolay diyorlar hatta annem hastaneye zor yetişmiş takside doğuracakmış nerdeyse inşallah siz de ne olduğunu anlamadan doğurursunuz

Ben bunları da yaptım gitmeden hastaneye ama bir yararı oldu mu bilemedim
Bir de ben nefes kontrolü yapamadım sancı geldikçe tütmüşüm nefesimi oksijen verdiler bebeğe gitmiyor diye nefes kontrolü de önemli gibi

Bağırmazsın
Hiç bağırmadan doğuruverdim ben de senin gibi cesaretliydim
Bağıracağın enerjiyi nefes tekniğine ve ıkınmaya ver

Bağırmazsın
Hiç bağırmadan doğuruverdim ben de senin gibi cesaretliydim
Bağıracağın enerjiyi nefes tekniğine ve ıkınmaya ver

Evet ya suni sancidan bende çok korkuyorum. Inşallah kendi sancilarim gelir de ona gerek kalmaz.

Sağol saglim kucaginiza alırsınız ins. Bende ikincide oyleydim 2 gün ellerim titredi korkudan bi sıkıntı yoksa ikinci daha kolay oluyor korkma 10 dakikalık bir aci alttarafi bi melek icin zor bişey değil çektiğin acının karşılığı çok güzel buna odaklan

Sanırım onun için hastaneye geç gitmek lazım benim suyum geldiği için sonuna kadar evde bekleyemedim ne olur ne olmaz diye onlar da hızlandıralım diye verdi
İnşallah çok kolay geçer Doğumun
Evet doktorlar da aynısını söylüyor suyun gelirse hemen hastaneye git diye.

Daha bu sabah eşime ne cesaret bir daha hamile kaldım ben dedim.bizim de az kaldı.beni de hazırlık telaşı sardı.bir yandan korku heyecan baslıyor yavas yavas.bu sefer ne yasayacagimı biliyorum.
Korkulacak bir sey değil aslında şimdi ilk hamileliğini yaşayanları korkutmayalim gereksiz yere Ama o kaçıp gitme hissi bende de vardı ilkinde

Tek fark bu sefer sadece ilk bir kaç gunün haftanin zor oldugunu biliyorum.tabiki her bebek farklı ama hersey yolunda giderse ben toparlaninca bebek alısınca her sey güzelleşiyor.bunu bilmek biraz rahatlatıyor insanı.

Hahah cok sirinsin! Kacsanda saklansanda bi sekilde cikmasi lazim ufakligin, nasil olacagini bildiginden daha kontrollu olabilirsin iste fena miii! Allah kolaylik versin bir nefeste kurtul insallah sag salim kavus evladina!

Hahah cok sirinsin! Kacsanda saklansanda bi sekilde cikmasi lazim ufakligin, nasil olacagini bildiginden daha kontrollu olabilirsin iste fena miii! Allah kolaylik versin bir nefeste kurtul insallah sag salim kavus evladina!
Aynen çıkacak işte
Her doğum bi öncekinden kolay olurmuş sağ salim atlatirsiniz inşallah
Insallah

Aynı korku stres bende de var ilk doğumun cahilligiyle oldu bitti geçti sezeryan oldum çıktım herşey güllük gulistanlik gibiydi(ağrıları sayıyorum bile ) buda sezeryan olacak ve korkuyorum çünkü ilk dogumumda arkamda kalacak kimse yoktu şimdi ise bana düşkün beni bı saat görmeyince durmayan bir kızım var Allah'ım evlatlarımızı bize bizi evlatlarımıza bağışlasın inşallah

Muane için gittiğim özel hastanede yapmadiklarini söylediler. O yüzden bende doğumu devlette yapacağım epidural yoksa zaten her koşulda normal olacaksa devlette olsun dedim.
Allah yardımcınız olsun. Sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…