- 4 Haziran 2018
- 2.692
- 2.425
- 83
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
-
Bunlari okuyunca kendi gebeligim aklima geldi ne gunlerdi yaa bitsin artk diye gun sayardim hertarafm agriyodu baya hasta gecti dedignz gbi son 1 hafta helede son 3 gun bi haller oldu bana ölurmuyum sag kalirmiyim bebegm saglikli dogarmi kafamda deli sorular resmen buhran gecirdim ama sezeryandan ckinca tum bu korkularin yersiz oldugunu anladim sonrasi ilk gunler agrili sancili gecsede tarif edilmez guzel duygular yasadmArkadaşlar tahmini doğum tarihine bugün itibariyle 10 gun kaldı. Bu ikinci dogumum olacak. Ilki normal doğumdu. Kızım 40+ 6 da doğmuştu.
Işte kendince zorlukları vardı. Ve ben doğuma gidip doğuma gidene kadar başıma ne gelecegini bilmediğim için saskoloz saskoloz etrafa bakıp oydu buydu derken kızım doğdu.
Fakat bu sefer öyle değil. Ne yasayacagimi az çok biliyorum ve ben acaip strese girdim. Hem de çok fena. Hani kaçıp gidilecek saklanacak bir yer olsa bi deliğe girip günlerce çıkmayacağım o derece.
Biliyorum bebegimi kucağıma aldım mi her şey geçip gidecek ama ben korkudan yada stresten, heyecandan artık her neyse bu hislerimin adı ona konstantre olamıyorum. Kaç ay önce allahım doğuma şöyle 1 hafta 10 gün kaldigini gorurmuyum diye heyecanlanan ben şimdi kaçacak delik arıyorum resmen.
Öncelikli duam sağ salim bu süreci atlatıp evladimla sağ salim evime gelmek.
Lütfen güzel şeyler yazın dua edin ne bileyim birşeyler yapın işte beni rahatlatmak için buna çok ihtiyacım var.
Inşallah canım. Allah bize ve bizim gibilere güç kuvvet versin. Inşallah bir kolaylık verir rabbim.Aynı korku stres bende de var ilk doğumun cahilligiyle oldu bitti geçti sezeryan oldum çıktım herşey güllük gulistanlik gibiydi(ağrıları sayıyorum bile ) buda sezeryan olacak ve korkuyorum çünkü ilk dogumumda arkamda kalacak kimse yoktu şimdi ise bana düşkün beni bı saat görmeyince durmayan bir kızım var Allah'ım evlatlarımızı bize bizi evlatlarımıza bağışlasın inşallah❤
Çok teşekkür ederim sagolunAllah yardımcınız olsun. Sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin.
Yemin ederim aynen ben suan bu haldeyim. Dogum korkusu bi taraftan bi taraftan ölür muyum kalirmiyim yani kafamda milyon tane şey dolanıyor. Normalde mantıklı sabırlı bir insanimdir ama bana ne oluyor anlamadım. Hormon mu bu yoksa başka birşey mi bilmiyorum.Bunlari okuyunca kendi gebeligim aklima geldi ne gunlerdi yaa bitsin artk diye gun sayardim hertarafm agriyodu baya hasta gecti dedignz gbi son 1 hafta helede son 3 gun bi haller oldu bana ölurmuyum sag kalirmiyim bebegm saglikli dogarmi kafamda deli sorular resmen buhran gecirdim ama sezeryandan ckinca tum bu korkularin yersiz oldugunu anladim sonrasi ilk gunler agrili sancili gecsede tarif edilmez guzel duygular yasadm
Ay inşallahBunlari okuyunca kendi gebeligim aklima geldi ne gunlerdi yaa bitsin artk diye gun sayardim hertarafm agriyodu baya hasta gecti dedignz gbi son 1 hafta helede son 3 gun bi haller oldu bana ölurmuyum sag kalirmiyim bebegm saglikli dogarmi kafamda deli sorular resmen buhran gecirdim ama sezeryandan ckinca tum bu korkularin yersiz oldugunu anladim sonrasi ilk gunler agrili sancili gecsede tarif edilmez guzel duygular yasadm
Saglikla kucagnza alirsiniz insallah tum anne adaylarinin sorunu bu galiba nede olsa anne olmak kolay degil.hepsi geciyo ama bu bi surec sadeceYemin ederim aynen ben suan bu haldeyim. Dogum korkusu bi taraftan bi taraftan ölür muyum kalirmiyim yani kafamda milyon tane şey dolanıyor. Normalde mantıklı sabırlı bir insanimdir ama bana ne oluyor anlamadım. Hormon mu bu yoksa başka birşey mi bilmiyorum.
Korkulu rüya hayra yorulur derler yani insan çok korktugu şeylerden ferahliga çıkarmış ama ben duygularima hakim olamıyorum yin e de.
Ya o kadar kötü müIste sorun tam olarak burda başlıyor öncesini düşünmekten finale konsantre olamıyorum.
Zaten 1 kez doğum yapmışınız.Rabbim size kolay doğum versin sağlıkla kucağınıza alın inşallah.Arkadaşlar tahmini doğum tarihine bugün itibariyle 10 gun kaldı. Bu ikinci dogumum olacak. Ilki normal doğumdu. Kızım 40+ 6 da doğmuştu.
Işte kendince zorlukları vardı. Ve ben doğuma gidip doğuma gidene kadar başıma ne gelecegini bilmediğim için saskoloz saskoloz etrafa bakıp oydu buydu derken kızım doğdu.
Fakat bu sefer öyle değil. Ne yasayacagimi az çok biliyorum ve ben acaip strese girdim. Hem de çok fena. Hani kaçıp gidilecek saklanacak bir yer olsa bi deliğe girip günlerce çıkmayacağım o derece.
Biliyorum bebegimi kucağıma aldım mi her şey geçip gidecek ama ben korkudan yada stresten, heyecandan artık her neyse bu hislerimin adı ona konstantre olamıyorum. Kaç ay önce allahım doğuma şöyle 1 hafta 10 gün kaldigini gorurmuyum diye heyecanlanan ben şimdi kaçacak delik arıyorum resmen.
Lütfen güzel şeyler yazın dua edin ne bileyim birşeyler yapın işte beni rahatlatmak için buna çok ihtiyacım var.
Rabbim anneli babali büyütsün strese girme ya ne mutlu sanaki evladina kavusacaksin valla cok guzel bisi benimde olsaydi keske cok isterdim bu anlarin mutlulugu güzeldir eminim iyi degerlendir stres sıkıntı yapma bebeğin karninda sag salim ne mutlu sana az kaldi Allahin izni ile kucagina alacaksin ve hersey daha guzel olacak.eminim cok iyi bi annesin gelecekteki yavrunda cok şanslı pozitif dusun gelecege dogumdan sonraya guzel hayaller kur bebeginle konus inan o seni rahatlatacak hakkında hayırlısı olsun insAllah sorun sıkıntı yasamadan alirsin bebegini kucagina sag salim.Arkadaşlar tahmini doğum tarihine bugün itibariyle 10 gun kaldı. Bu ikinci dogumum olacak. Ilki normal doğumdu. Kızım 40+ 6 da doğmuştu.
Cok teşekkür ederim sağolunDogumla ilgili bir fikrim yok ama bir avazda kurtulursunuz insallah demeye geldim :)
Canım senin için yazmaya geldim.Doğum korkusu suni sancı acısı veya sezaryan paniği...yok kordon dolaştı yok şu yok bu...korkumu tek gideren şeyi yazıyorum : epidural anestezi ile normal doğum namı diğer prenses doğum...internette kadın doğum dokturu bile karısının 2 doğumunu da prenses doğumla yaptırmış.Ben de öyle yaptım.Rabbime şükür anestezi uzmanıyla bir hafta önce konuştum kendi doktorumdan bunu istedim.Sonuçta bu senin hakkın.Doktor kolaycılık için hemen sezaryan diyebiliyor kendisini pazar sabahı sıcak yatağından kaldıracak bir formüle bahanler uydurabiliyor ben ısrar ettim ve şükürler olsun 2 doğumunda epidural anestezi ile normal doğum oldu.Risk basit bir apandisit ameliyatında bademcik ameliyatında bile var ama acı çekmeden normal doğum çok konforlu ve huzurlu...kıyamam hastaneden bile nefret ederken bu yöntemle hayata tutundum.Riskleri minimum olsun dersen bel altı tüm ameliyatlarda zaten bu anestezi kullanılıyor iyice konuş ben acı çekmedim yazmak istedim.
Bulundugum ilde bunu yapan hastane var mı bilmiyorum. Araştırmak lazım. Ve tabi özel hastanelerin maddi boyutu var.Canım senin için yazmaya geldim.Doğum korkusu suni sancı acısı veya sezaryan paniği...yok kordon dolaştı yok şu yok bu...korkumu tek gideren şeyi yazıyorum : epidural anestezi ile normal doğum namı diğer prenses doğum...internette kadın doğum dokturu bile karısının 2 doğumunu da prenses doğumla yaptırmış.Ben de öyle yaptım.Rabbime şükür anestezi uzmanıyla bir hafta önce konuştum kendi doktorumdan bunu istedim.Sonuçta bu senin hakkın.Doktor kolaycılık için hemen sezaryan diyebiliyor kendisini pazar sabahı sıcak yatağından kaldıracak bir formüle bahanler uydurabiliyor ben ısrar ettim ve şükürler olsun 2 doğumunda epidural anestezi ile normal doğum oldu.Risk basit bir apandisit ameliyatında bademcik ameliyatında bile var ama acı çekmeden normal doğum çok konforlu ve huzurlu...kıyamam hastaneden bile nefret ederken bu yöntemle hayata tutundum.Riskleri minimum olsun dersen bel altı tüm ameliyatlarda zaten bu anestezi kullanılıyor iyice konuş ben acı çekmedim yazmak istedim.
Epidural düşünmesine düşündüm de burda onu yapan hastane var mı bilmiyorumEpidural düşündünüz mu
Çok teşekkür ederim. Sağlıkla buyutun bebeginizi.Tamda dediğiniz duyguları yaşadım.Geçen hafta doğum yaptım.Geçiyor bir şekilde.Başına gelecekleri biliyor olmak çok zor evet ama inanın bitiyormuş.Allah yardımcınız olsun sağ salim kucağınıza alın ❤
Kusura bakma ne olur kimseyi strese sokmam istemem. Ne olur öyle düşünme. Inan ki ilk doğum da ne olup bittiğini anlamiyorsun.Ya o kadar kötü müokumayacağım bu konuyu dedim sırf korkumdan .. dayanamadım ama şimdi de pişman oldum zalım benim de ilk doğumum olacak (!) açılacak konu muydu bu şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?