Sardunya çiçeği sivrisineği kovarmı

aeligul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
16
0
36
İstanbul
Geçen hafta bir tv kanalında çiçekleri iyi bilen bir beyefendi sardunya çiçeğini yatak odanızda baş ucunuza koyun sivrisineklerin gelmeyeceğini söyledi doğrumu , bir sorum da aynı beyefendi evinizi hatta yatak odanızda bile buna dahil olarak bol bol çiçek koymanın hiç bir zararı olmadığını belirtti .Ben aranızda çiçekler hakkında çok bilgisi olan hanımların olabileceğini biliyorum aydınlatırsanız çok sevinirim bol sardunya ve değişik çiçekler almayı düşünüyoum .Teşekkürler

benim de mutfak camımda sardunyam var
sivrisinek kovması konusu dikkatimi çekmedi hiç.
aksine şu kocaman ayaklı sinekler yok mu, onları çekiyor cam açık olunca..
ama yatak odasında ya da içeride olmaz gibi geliyor..
güneş ve ışık pek sevdiği şeyler çünkü.
he yatak odasında cam önünde falan olursa bilemem.

teyzem balkonda yetiştiriyor, çok güzel oluyorlar maşallah..

Sardunyanın sivrisinek kovduğunu hiç duymadım ancak lavanta melisa ve nanenin ve fesleğenin kovduğunu biliyorum. Saksıda yetişrilebilir bitkiler. Ancak uyuduğunuz odada bitki olması çok sağlıklı bir durum değil, tavsiye etmem. Evin diğer bölümlerinde kullanmanız daha uygun olur.

sardunyayı bilmem ama benim ablamın evi bahçeli onlar sarı limon çamı diktiler ve gercekten sivri sinek kesildi..bende fransız balkonuma koymayı düşünüyorum...

sineği kovmuyor ben de ilk duyduğumda çok heycanlanmıştım da sineklik bayaaa engelliyor:) tavsiye ederim. limon çamı görüntü ve konu olarak nefis. hele bu işe de yarıyorsa Allah derim. zaten aklımdaydı hızlandırayım bari.

Fesleğen kokusunun sivrisinekleri kaçırdığını biliyorum ben de.
Yani fesleğenin saksıdaki duruşu yeterli olmuyormuş.
Bitkiyi sallayıp kokusunu çıkarmak gerekiyormuş.
Böyle olunca da denemedim hiç.

Fesleğen kokusunun sivrisinekleri kaçırdığını biliyorum ben de.
Yani fesleğenin saksıdaki duruşu yeterli olmuyormuş.
Bitkiyi sallayıp kokusunu çıkarmak gerekiyormuş.
Böyle olunca da denemedim hiç.
aklımda olsun deneyeyim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…