sarımsak soymanin püf noktası

aycool

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2011
10
0
36
İstanbul
Çok miktarda sarımsak varsa ve soymakta zorlanıyorsanız hepsini bir kavanoza koyup sürekli çalkalar gibi karıştırın aşağı yukari seklinde kabuklar kendiliğinden çıkıyor

Bir başka yöntemde;

sarımsakları sıcak suda en fazla 5-10 dk bekletmek... kabukları çok kolay çıkıyor. ben tüm sarımsakları bu şekilde soyup dolapta saklıyorum...

ince kabuğumsu zar için illaki bıçak gerekmiycek mi ben de sevmiyorum elime siniyor kokusu suda bekletmeyi deneyeceğim bir.

Daha kısa bir çözüm, bıçakla yatay şekilde koyduğunuz sarımsağı ezin, kabuğu bir tarafa kendi bir tarafa ayrılıyor.

ılık suda bekletın azıcık
elinizde alır almaz kabukları çıkar zaten

Bir başka yöntemde;

sarımsakları sıcak suda en fazla 5-10 dk bekletmek... kabukları çok kolay çıkıyor. ben tüm sarımsakları bu şekilde soyup dolapta saklıyorum...

evet bende bu şekilde yapıyorum ve çokta pratik oluyor:))))

ince kabuğumsu zar için illaki bıçak gerekmiycek mi ben de sevmiyorum elime siniyor kokusu suda bekletmeyi deneyeceğim bir.

Koku ellere sinmediği gibi soyarkenden duyulmuyor neredeyse canım.. Malum kokulara hassas zamanlardayım ama duymadım ben :)

Sarımsakların yapış yapış olupta ele yapışan dolayısı ile kokusu sinen en ince kabuklarına dahi bıçak gerekmiyor..

kavanozda sallayarak soyacağınız sarmısakların, kafalarını azıcık kesmeyi unutmayın. birde kavanoz küçük olursa daha iyi olur. sallarken kol yorulmaz

Parmaklardaki sarmisak kokusunu gidermek icin ellerinizi islatip bi miktar tuzla elleinizi ovuşturun piling yapar gibi sonra yikayin ardindan bi kac damla limon yuzde yuz olmasada buyuk oranda sorununuzu cozer.

ben baş kısmını tezgaha bastırıyorum açılıo öel soyuyorum..bide silikonlu tırtrıtlı soyacağı var araya koyup ovuşturyrsn oda pratik..

kızlar ben de ıslatıp soyup küçük küçük doğradıktan sonra minik bir kavanoza koyup üzerini geçecek kadar zeytinyağı ve az da tuz koyuyorum. uzun süre bu şekilde kullanıyorum. böylelikle ellerim tek sefer kokmuş oluyor. ben soğan ve sarımsak kokusunu ellerimden çıkarmak için kaşığa ellerimi sürtüyorum sonra da selin koku giderici mutfak sabunuyla yıkıyorum.

Sarımsak tanelerinin üzerine bıçakla bastırın o şekilde rahat soyarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…