Sarışın Olmak Suçmu?

Konu sahibi arkadaşım seni anlıyorum.
Bunun hiç de kendini beğenmiş olmakla alakası yok,kime niye hava atsın ki hem burda?
Bizim türkler böyle işte malesef..
kafalarındaa sarışınlara ait kalıpsal bir imaj var,boşver gitsin:34:

canım madem bu kadar rahatsızsın saç rengini değiştir. hem anlarsın sarışınlıkla alakası varmıymış yokmuymuş. gerçi sırf bazı erkekler öküz diye isteklerinden ya da sevdiğin şeylerden vazgeçmek ne kadar doğru bilemem ama. ne bileyim işte en mantıklı şey saçını boyatman galiba. bilemedim şimdi :)

Hahahah miyase hay aklinla bin yasa canim yaaa:9:
Kimse tercihlerini baskalari yuzunden degistirmemeli
Bence uzulme demek ki Enerjin cok guzel konu sahibi arkadasim
Bosver yuz verme en guzel cevap bu olacaktir:69:

hiçbirşeyle alakası yok canım takma kafana malesef çoğu erkek böyle kaç tane düzgün erkek kaldıki? kendini suçlama boşuna zihniyet bozuk olduktan sonra sen ne yapabilirsin?

sarışınlar evet daha dikkat çekicidir bunu kabul edelim çirkinde olsalar ama bazı hatunlar vardır ya hani duruşu saçını savuruşu herşeyi seksi çekicidr birde sarışındır ama buda erkeklerin ucuz kadın muamelesi yapması anlamına gelmez seni anlıyorum bende çok dikkat çeken bir bayanım ama senle alakalı değil erkeklerle alakalı artık pek bir avrupai olmaya başladık hemen yataşaaa anladınmı sana düzgünü denk gelmemiş ama bukadar rahatsızsan değiş saç rengini yada iyi niyetli olman da etken etrafata düzgün adammı kaldı.....

sonuna kadar sarışın olmanla ilgisi olduğunu düşünüyorum bu durumun!!! kadınlar bile sarışınlara farklı gözle bakarken erkeklerin daha masum olmalarını zaten bekleyemeyiz :19: okul dönemim bittikten sonra hemen saçlarımı sarı yapmış yaklaşık 2 yıl boyunca sarışın gezmiştim. Ben röfleli gölgeli saçı sevmem :19: Olacaksa tam altın sarısı yada platin.. ve nitekimde öyleydi taa ki işe girene kadar. İşe girdikten sonra resmen hayattan soğudum. Sarışın insana karşı her zaman bir önyargı bir ötekileştirme oluyor. Aksini iddia edenin türk oluşundan ben şüphe ederim :19: Kadınlar kendisinden güzelsen ayy seni kokoş bilmem ne sözde (!) esprili yaklaşımlarıyla yanaşıyorlar sana :19: Erkekler rahat kız ya da ortam kızı tavırlarındalar :19: Bundan 4 sene önce saçlarımı koyulttum o gün bugündür ne altın sarısı nede platin yapıyorum saçımı :19: Aslada yapmayı düşünmüyorum bu ülkede bu saatten sonra :20: Hoş şu an zaten sarıyı doğal bulmuyorum ve sevmiyorum o ayrı mesele.. Yani sana diyeceğim şu ki (ben feminist duyguları çok ağır basan bir insanım bunu belirtiyim önce öyle kadına her yapılan haksızlığa eşitsizliğe cıngar çıkarırım :47: ) bu ülkede sarışın olmayacaksın arkadaş :20: Madem bu kadar rahatsızsın boya gitsin saçları.. Bu konuda malesef ya bu deveyi güdeceksin (imkansız ! ) yada bu diyardan gideceksin :58::58:

Bu bayanların hemen ön yargısı nedir anlamıyorum..Bi kere ben bu konuyu kendimi beğenmişlik olsun diye açmadım öncelikle bu anlaşılsın..Kendimi beğenmiş olsam zaten etrafımdaki ilgiden rahatsızlığımı burda dile getirip ne yapabilirm demem..Burda eleştirilmek için değil akıl istemek için konu açılıyor zaten bununda herkesin farkında olduğunu sanıyordum ama yanılmışım...Ayrıca ben konunun içeriğindede benimle alakalı bir durum olmadığını ben dikkat çekmek için bişey yapmadığımı ama herkes istediği gibi anlar tabiikii..Boşuna dememişler ne kadar anlatırsan anlat karşındakinin anladığı kadardır diye..Üstelik etrafımdakilerin bakışlarını ben baktığım için farketmiyorum herzaman yanımda olan birisi söylüyor bu ne biçim bakıyo sana falan diye ama şimdi eminimkii bundada bişey bulunur..Yoksaa paranoyak değilim ÇOK ŞÜKÜRRRRR herkes beni izliyor diyee düşünecek kadar çıldırmadım..Birazda kendi açınızdan düşünüp eleştiri olarak değilde sonuç sunmak amaçlı yaklaşırsanız sevinirimm...Sonuçta burda kimseyi tanımıyorum kendimi beğenmişlik yapıpta ne geçicek elime ALLAH aşkına...

başlığın altında yazanlara inanamadım. bir kadın tacizden, sarkıntılıktan bıktığını, rahatsız olduğunu anlatıyor ve hemcinsleri tarafından "ahahayt megaloman, paranoyak" bilmem ne diye saldırıya uğruyor. yazıklar olsun böyle yazan kadınlara.
arkadaşım ben seni çok iyi anlıyorum. sokağa çıkmaktan, insanlarla muhatap olmaktan, arkadaş ortamlarına girmekten bile bıkmış olduğunu tahmin edebiliyorum.
ne yapılır bilmiyorum. tek bildiğim bu durumda senin bir suçun kesinlikle olmadığı.
güzel olmak, çekici olmak, seksi ya da davetkar olmak tacize uğramayı haklı çıkarabilir mi hiç?!
yapılması gereken erkekleri adam etmek... o nasıl olacak? işte onu bilemiyorum.

saç renginizle alakası yok. eskidenmiş o sarı saça farklı gözle bakmak. belki siz güzel ve dikkat çekici bir bayansınızdır. ne renge boyarsanız boyayın farketmez ama kendinize biraz sert ifade verebilirsiniz ki çekinsinler... yada girdiğiniz ortamları seçerken özen gösterin.

sarışın olmak ,yada sarı saça boyamak elbette suç değil ama çoğu zaman önyargı!
toplumda şu var süregelen çünkü;sarı saçlı kadın = hafif meşref ,bayağı ,basit olma olasığı yüksek potansiyel dişi vb. önyargılarla, yaklaşımların getirileri bunlar ne yazıkk ki !

yani düşünün ki ,sizin sevdiğiniz seçtiğiniz kendinize yakıştırdığınız saç telinizin rengi szin aynanız gibi görülebilmekte toplumumuzda..
rengin ne ?
sarı = şansını dene !!!

peki ne yapmak lazım ;kendi seçtiğini,dayatılanı değil!!
eğer dayatılanı yaparsak, bizler kaçarsak,bu önyargı hiç değişmeyecek..
hem sarı saçlı =hem asil kadına alışmak zorundalar..

ha birde şu var ,ister sarışın ol ,ister esmer,eğer sen hoş güzelliği ile dikkat çekebilen bir bayan isen ,girdiğin ger ortamda gözler üzerine çekilebiliyor ise..
işte işin o zaman zor,evlensende ,anne olsan da bu güzelliğinin getirisi başına hep bela olur..
güzel olmak suç mudur,hayır değildir,ama çoğu zaman çok büyük sorunlar bile doğurur..

Ben de doğal sarışınım. Bu yaşıma kadar saçımı boyatmamıştım. Bir kaç ay önce röfle yaptırmıştım. Eskiye oranla daha fazla dikkat çektiğini fark ettim ama bu dert edilecek bir şey değil. Sonuçta bakmalarıyla kalıyorlar.

Bi de böyleleri var değil mi?

yaaa çok güzeliiiim.. bütün gözler üzerimdeeeeee

ayyy valla Allah seni inandırsın gözleriyle yiyolaaaaar :)

Valla eğer erkekler size rahatlıkla yaklaşıp sizden beklentilerini kolayca dile getirebiliyorlarsa ortada sizinle ilgili bir sorun var demektir. ve bunun sebebi sanmıyorum ki sarışın olmanız olsun.

ya da bu sizin hüsn_ü kuruntunuz da olabilir.

Haha , çok doğru yazmışsınız ya
Bu nedir allah aşkına
Sarışınım herkes beni beğeniyor , en çirkini bile saçını sarı yaptıktan sonra bunu söylüyor :37:
Bence siz erkeklere nasıl davranmasını bilmiyorsunuz ki , onlarda sizi kolay lokma sanıyorlar.

ÜLKEMİZDE KAÇTANE ORİJİNAL SARIŞIN VAR Kİ MUHTEMELEN çakma sarı olan saçlarını kumrala vs boyatırsın olur biter sarı sadece vamp sexi degil yaşlı gösteriyor bence
yoksa bura Türkiye başıbaglıya ewli çocukluya yine sarkarlar öyle umursamaz gidersin

gerçekten çok ama çok şaşırdım yazdıklarınızı okurken ben de sarışınım ya senelerdir çirkin de değilim yani amahiç kimse o şekilde yaklaşamaz ya yaklaşmamdıda!!!!
ayrıca çok anlamsız geldi inanın nasıl bir ortam da yaşıyorsunuz şaşırdım gerçekten bulunduğunuz ortamdaki erkekler hiç kız görmiyor galiba
ayrıca ''sarışın olmakla''yazdığın şeylerin hiç alakası yok genellem yapmayın!!!!

ÜLKEMİZDE KAÇTANE ORİJİNAL SARIŞIN VAR Kİ MUHTEMELEN çakma sarı olan saçlarını kumrala vs boyatırsın olur biter sarı sadece vamp sexi degil yaşlı gösteriyor bence
yoksa bura Türkiye başıbaglıya ewli çocukluya yine sarkarlar öyle umursamaz gidersin

sarı yaşlı gösterebilir ama herkesi değil :52::52::52::52:

Haha , çok doğru yazmışsınız ya
Bu nedir allah aşkına
Sarışınım herkes beni beğeniyor , en çirkini bile saçını sarı yaptıktan sonra bunu söylüyor :37:
Bence siz erkeklere nasıl davranmasını bilmiyorsunuz ki , onlarda sizi kolay lokma sanıyorlar.

Ben kime nasıl davranacağımı çok iyi biliyorum ÇOK ŞÜKÜRRRR...Eğer konumu dikkatli okursann sert davrandığım ve yüz vermediğim haldede bunların olduğunu anlayabilirsin..İstediğin gibi anlamadan önce doğru olanı almaya çalış bence..Ayrıca ben dikkat çekmek için saçımı sarı yaptırmadım doğuştan sarışınım zaten göçmen olduğum için..Hiç dikkat çekmek için bir çabam olmadı bu zamana kadar..Ayrıca kimseye hava atmak gibi bir huyumda yok yada burda kendimi beğenmişlik yapıpta elime ne geçicek..? Sarışınlarla ilgili kötü bir anınız var herhalde bu kadar ön yargılı yaklaştığınıza göre..Ama ben eleştiri istemedim yinede saolun kendi kafanıza göre yorum yapmak herkesin huyu sonuçta ağzı olan konuşuyor...Siz haberlerde tecavüz haberi görüncede kesin kendisi kaşınmıştır haketmiştir diyenlersindir eminimki..Yazık gerçektennn insan hemcinsine bu kadar öfkeyle yaklaşmamalı bence..Üzüldüm siizin adınızaaa ve bu benzer yorumu yapanlara..

Ben de sarışınım ama çok şükür bu tür yaklaşımlara maruz kalmadım hiç...
Bence kuruntu yapıyorsunuz...
Evet sarı saç dikkat çeker ama böyle yaklaştırmayı gerektirmez diye düşünüyorum...

gerçekten çok ama çok şaşırdım yazdıklarınızı okurken ben de sarışınım ya senelerdir çirkin de değilim yani amahiç kimse o şekilde yaklaşamaz ya yaklaşmamdıda!!!!
ayrıca çok anlamsız geldi inanın nasıl bir ortam da yaşıyorsunuz şaşırdım gerçekten bulunduğunuz ortamdaki erkekler hiç kız görmiyor galiba
ayrıca ''sarışın olmakla''yazdığın şeylerin hiç alakası yok genellem yapmayın!!!!

Genelleme yaptığımı nerden çıkardınız acabaaaaa??????????????? Hangi yazdığımdan çıkardınız bunu çok merak ettim? Ben kendim için sarışın olmak suçmu başlığı altında yazdım..Tamam Türkçemiz çok geniş bir dil heryere çekilebiliyor ama bu kadarda değil yaaa..Ben genelleme yapıp sağa sola sataşma amacında olsam farklı yerlere konu açardım..Burda amacım akıl almaktı..Kendimi beğenmişlik yapmak yada kendimi övmek değil..Önce dikkatli okumayı öğrenelim bence eleştirmeden önce...

Son düzenleme:

Ben Çanakkaleli olarak söylüyorum, Çanakkalenin çoğunluğu göçmenlerden oluştuğu için burada orijinal sarışın çok fazla, ben de dahil...
Ama bu tür olaylara maruz kalındığını açıkçası ben de duymadım...
Daha doğrusu sarışın olduğu için bu tür olaylara maruz kalındığını duymadım...
Herhalde çoğunluk sarışın olduğu için dikkat çekmiyoruz burda:1:

Back
X