sarma aşermesi is loading

Kiz dur anneme sordum veriyorum tarofi cikar kalem kagidi:deli:
Pirinc
Domates
Maydonoz
Dereotu
Kuru sogan
Baharatlar
Bunlar harciymis yapraklari sar tencereye yerlestir elini bastir sarmalarin uzerine elinin ustune su cikqcak kar su koy porselen tapak kapat ustune ocagi ac o piserken
Sarimsaki dov
Zeytinyag
Tavaya koy bir kasik salca koy kirimizi biber at kuru nane pisir
Porseleni kaldir altindan dok bu sosu porseleni cikarma birazda oyle pissin afiyet olsun:kk77:

Sizinmi bizimkinden cok farkliymis sarmisakli dereotlusunu ilk defa duydum insallah senin elindende yeriz ipegim

@mangolubira bak bende hic taze yaprakla yapmadim hani oyle iyidini satan yerde bilmiyorum marketlerde genelde kutu salamyralar olur ya ondan alirim coguda kart yirtik falan cikar ama bi kere k
Carfurdan (yazilisi simfi gelmiyo aklima) kilo isi salamura olarak almistim cok guzeldi yapraklari ince falandi ilk defa oylesine demk geldim

Gecende bimde kutuda salamura gordum almafim ama kutudan acik renkli gorunuyodu bi sansini dene istersen

@mangolubira bak bende hic taze yaprakla yapmadim hani oyle iyidini satan yerde bilmiyorum marketlerde genelde kutu salamyralar olur ya ondan alirim coguda kart yirtik falan cikar ama bi kere k
Carfurdan (yazilisi simfi gelmiyo aklima) kilo isi salamura olarak almistim cok guzeldi yapraklari ince falandi ilk defa oylesine demk geldim

Gecende bimde kutuda salamura gordum almafim ama kutudan acik renkli gorunuyodu bi sansini dene istersen
Siz nasil yapiyosunuz bizmki ck kuru olmaz sosuna ekmek banabilirsin:kk77:
Kiz bahceye eksenize asma hem yapragi olur hem uzumu;)

Hala bulamadıysan Siirt usulü ekşili Arap dolması tarifi verebilirim. Ama bulduysan boşuna yazmayayım :KK70: Herkes sumak demiş ama sumak bulamazsan limon tuzu da olur ;)

Şimcik öncelikle soğan domates yeşil biber maydonoz ve isteğe bağlı olarak küçücük doğanmış parça eti bir tepsi içine ayrı ayrı doğruyoruz. Hepsi minik minik doğranacak. Soğanların üzerine tuz karabiber limon tuzu ve pul biberi ekleyip iyice ovuyoruz. Sonra bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Yıkadığımız pirinçleri,sıvı yağ,domates ve biber salçası ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kaşığın ucuyla karışımın suyunun tadına bakarak ekşiliğini ayarlayabilirsin.

Tencereye dizdiğimiz sarmaların üzerine suyunu ekliyoruz ve tabak kapatarak 20 dakikası har ateşte olmak üzere yaklaşık 40 dk kadar pişiriyoruz. Istersen pişirmeden önce de üzerine biraz yağ gezdirebilirsin.

Afiyet olsun efem ;)

koskoca şehirde bir salamura yaprak bulamadım.

canım deli divane yaprak sarma istiyor.

tavana bakarak düşünüyorum. o derece..

online sitelerden satanlar var tokat yaprağı vs diye..

alan kullanan deneyen var mı kızlar çok istiyo canım.

pazardan aldığım hem karttı hem yırtıj ortalarda kalan yapraklar. migrostan vakumlu aldım zıkkım ediyorum paramı 5₺ verdim altı üstü ama o kadar yırtık o kadar perişandı ki yamayla bile sarılmazdı.

acil önerilerinizi bekliyorum tavanda sarma görmekten sıkıldım bendeki de can.

bide doğulu varsa aramızda, şöyle pişerken evden dışarıya kokusu çıkan sarımsaklı, ekşi, salçalı bi sarma tarifi yazabilir mi şu bekar haliyle aşeren temsili hamileye :kk77::110:
İzmirdeysen buyur gel yaprak sarma lahana sarma ve biber dolması harika yaparım tarifini isterler hep :)) buyur gel beklerim valla ;)

dışarıda yaptırmak istemiyorum. sadece yaprak bulmak niyetim. kendim güzel yaparım. doğuluların yaptığı gibi de yapıyprum ama bi tık daha baskın oluyo onların tadı. eksik ne var diye anlamaya çalışıyorum
Onların kullandığı salçadan kaynaklanıyo tat farkı.. bende antepli bi arkaşımın annesinden yemiştim ve bayılmıştım tadına.. bi de bol baharat kullanıyolar..

pazardan aldığım hem karttı hem yırtıj ortalarda kalan yapraklar. migrostan vakumlu aldım zıkkım ediyorum paramı 5₺ verdim altı üstü ama o kadar yırtık o kadar perişandı ki yamayla bile sarılmazdı.

bide doğulu varsa aramızda, şöyle pişerken evden dışarıya kokusu çıkan sarımsaklı, ekşi, salçalı bi sarma tarifi yazabilir mi şu bekar haliyle aşeren temsili hamileye :kk77::110:
Bim e baktınızmı küçuk bidonlarda vardı bir ara bayada lezzetliydi

Bu arada o dolma nın tadı salçadan geçiyor. Geçen lerde bize de geldi. İçinde cemen va vs birsürü şey var. Yemeklere koyuyorlar. İlginç olan pastırmadaki cemen gibi kalıcı değil kokusu.

Back
X