şartları nasıl tersine çevirmeli?

azbiri

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2017
888
533
103
Merhaba kk.. gerçeklerle yüzleşmek ne kadar zormuş,dün eşimle aramızdaki sorunlardan konuştuk. 4 yıllık evliliğimizin 2 yıl içinde kızımızın doğumuyla gerçekleştirdiği değişimi.. birbirimize ne kadar uzaklaştığımızı.. öyle ki cinsel hayatımızın olmayışını geçtim artık ayrı odalarda uyuyoruz..
Dün ona benimle vakit geçirirken sıkıldığını konuşma başlangıcında daha “bitse de gitsek “ havasında olduğunu söyledim,doğruladı,hafif alaycı bir şekilde asıl istediğinin bu olmadığını,bitse de tv yi açsam diye geçiriyormuş içinden. Birbirimize karşı sevgimiz azaldı,sen benim sana söylediğim yani kızgınlıkla söylediklerimi içinden atamıyorsun dedim,sustu. Konuş diyorum sükut ikrardan ğelir diyor. Ama bana umut vermeyi de bırakmıyor(!) tekrar eskisi gibi güzel günlerimiz olursa ben de eskisi ğibi olabilirim diyor.. sanki çabalayıp onu kazanmak zorundaymışım gibi,tek yorulan oymuş bütün hatalı benmişim gibi.. çok kırıldım. Gün içinde ona vatsapptan bişe yazardım okumaya vaktinin olmadığını söylerdi,eve gelince de biraz kızımızla oynar o uyuyunca da geçer tv karşısına,benimle bişe yapmak istemediği açık..
Ne yapmalıyım da onun gibi umursamadan devam etmeliyim bilmiyorum. O çabalasın eyvah noluyor desin istiyorum??

Kendin gez dolaş mutlu fotolar paylaş kizinla gez arkadaşlarinla gez..benim ne güzel bi ailem varmış desin bi kendine gelsin.

Terapi alabilirsiniz ise yarar diye dusunuyorum iki taraf da yapıcı oldugu icin

Evlilik tek kişinin çabasıyla yütümez evliliğinize değer veriyor yürümesini istiyorsanız karşılıklı özveri emek şart
Eğer yürütemiyorsanız birbirinizide yıpratmanıza gerek yok diye düşünüyorum
Kısa süreli ayrılıklar bu gibi durumlarda için iyi olabiliyor bir düşünün isterseniz

Merhaba kk.. gerçeklerle yüzleşmek ne kadar zormuş,dün eşimle aramızdaki sorunlardan konuştuk. 4 yıllık evliliğimizin 2 yıl içinde kızımızın doğumuyla gerçekleştirdiği değişimi.. birbirimize ne kadar uzaklaştığımızı.. öyle ki cinsel hayatımızın olmayışını geçtim artık ayrı odalarda uyuyoruz..
Dün ona benimle vakit geçirirken sıkıldığını konuşma başlangıcında daha “bitse de gitsek “ havasında olduğunu söyledim,doğruladı,hafif alaycı bir şekilde asıl istediğinin bu olmadığını,bitse de tv yi açsam diye geçiriyormuş içinden. Birbirimize karşı sevgimiz azaldı,sen benim sana söylediğim yani kızgınlıkla söylediklerimi içinden atamıyorsun dedim,sustu. Konuş diyorum sükut ikrardan ğelir diyor. Ama bana umut vermeyi de bırakmıyor(!) tekrar eskisi gibi güzel günlerimiz olursa ben de eskisi ğibi olabilirim diyor.. sanki çabalayıp onu kazanmak zorundaymışım gibi,tek yorulan oymuş bütün hatalı benmişim gibi.. çok kırıldım. Gün içinde ona vatsapptan bişe yazardım okumaya vaktinin olmadığını söylerdi,eve gelince de biraz kızımızla oynar o uyuyunca da geçer tv karşısına,benimle bişe yapmak istemediği açık..
Ne yapmalıyım da onun gibi umursamadan devam etmeliyim bilmiyorum. O çabalasın eyvah noluyor desin istiyorum??

çocuğun bakımına daha çok katılsın çocuk üzerinden paylaşımlarınız olur, beraber yürüyüş ya da başka sporlar yapın
tv de ne izliyor ki, netflixten falan popüler dizileri izleyin beraber, üzerine konuşun mesela black mirror

Ayri odalarda neden uyuyorsunuz? Ben cocugumla uyuyorum deme sakin

Cocugunuza dalıp esinizi ihmal etmeyin ve cocugunuzla uyumayin sakın ama sakın alismasiin buyur ve 4 5 yaslarindada zorlanirsiniz sizle uyumak ister kokunuza alistigi icin.. çocuğunuz uyurken esinizle vakit geçirin sevmediginiz program olsa bile oturup yanina izleyin onunla ve haftasonlari kizinizida alin disari cikin guzel giyinin ve bakiminizi eksik etmeyin cocuktan once nasilsaniz yine aynisi olun demiyorum olmaya calisin kendinizi salmayin. . Bir muddet boyke deneyin bakalim bakalim neler oluyor.. ama lutfen cocugunuzla uyumayin.

Anneler farkında olmadan bebeğe çok yöneliyor. Eşler ihmal ediliyr. Bu düzene ayak uyduran adam zaten eşi ilgi göstermek istesede önem vermemeye başlıyor. Çok nadir bunun tam terside oluyor. Babalar bebeğe eşini ihmal edecek kadar düşkün oluyor.

Cinselliğin olmayışı ve ayrı yatışınızı çözmeniz gerekiyordu şuana kadar. Bunlar evlilik için çok önemli. Duygular bittikten sonra “hafi gel bir çözüm bulalım”demenin de anlamı kalmıyor. Olmuyorsa zorlamayın. Devam edecekseniz de terapiye gidin.

benzer durumdayız.biz ayrı uyumuyoruz ama. öyle bir problemimiz yok en azından. ben vazgeçtim çabalamaktan. ha bir de kendimce günlük tutmaya başladım. rahatlıyorum bir nevi. şu ay durumumu toparlayınca psikoloğa gitmeyi de düşünüyorum.
valla ben çok severek evlendim. o da çok severdi. 6. yılımızdayız son zamanlarda hiç huzurumuz yok. eşimi tanıyamıyorum. sanki büyülenmiş de başka biri olmuş gibi. Allah sonumuzu hayır etsin inş.

Bir tarafin bosverip "hadi çabala beni, kazan" moduna girmesiyle ne evlilik duzelir ne ilişki. Kendinizi yirttiginizla kalirsiniz.
Kazanicam diye asiri ustune dusmeyin. Eger duzeltmeyi gercekten isterse kendi de cabalar zaten. Digeri fasa fiso.

Aile degil şirket mubarek.
Konu var olan bir soruna cozum arar gibi baslayip sonunda sorunu nasil dahada buyuturum sorusuyla bitiyor.
Siz sanirim esnizin umursamazligindan sikayetcisiniz degilmi? Peki neden ayni ona donusmek istiyorsunuz? Eger cozum ariyorsaniz soru esimi nasil umursamazliktan kurtaririm olmali, bende nasil onun gibi umursamaz olurum degil.
Yani sikayet ettiginiz zihniyete donusmeyi istemek oldukca ironik.
Eger derdiniz evliliginizin kurtulmasi ise o yonde hareket edin, evlilik terapistine falan gidin.

Bunların başlangıcı ayrı odalarda kalmakla başlıyor , kızım beş aylık bir gece bile ayrı yatmadik yatamazda . Sadece kocalrin teklif etmesini bekliyor bayanların bir çoğu ,yada kocaya ima Edip icraatı karşıdan bekliyor . Fazla anaç ruhlu oluyoruz maalesef ..kocalar da bir süre sonra bu rutine alışıyor . Eşim kızım bir aylık olunca ben çocuğun yanında yapamam dedi ama çöktüm ümüğüne ;))) nasil alışırlarsa oyle gidiyirlar

öncelikle size ilk tavsiyem eşinizi kazanmak için kılınızı bile kıpırdatmayın. Ama kendi hayatınızı öz güveninizi kazanmak için hiç vakit kaybetmeden kendinize gelin. İlk olarak öncelikli olarak kendinizi mutlu edin eşinizi mutlu etmeye çabalamayın çünkü boşuna . Ne demek ya sukut ikrardır. Eşinize fırsat verin neyin fırsatını biliyor musunuz elindekilerin kıymetini bilmesinin fırsatını . Kendinizi özel ve güzel hissedin ve bunu eşinize hissettirin . Siz çok kıymetli siniz eşinizde çocuğunuzda sizden kıymetli değil bunu ilk olarak siz özümseyin . Sevgiyle kalın

Bunların başlangıcı ayrı odalarda kalmakla başlıyor , kızım beş aylık bir gece bile ayrı yatmadik yatamazda . Sadece kocalrin teklif etmesini bekliyor bayanların bir çoğu ,yada kocaya ima Edip icraatı karşıdan bekliyor . Fazla anaç ruhlu oluyoruz maalesef ..kocalar da bir süre sonra bu rutine alışıyor . Eşim kızım bir aylık olunca ben çocuğun yanında yapamam dedi ama çöktüm ümüğüne :KK66:)) nasil alışırlarsa oyle gidiyirlar
İste dinlemeniz gereken yorum bu.
Altina imzami atiyorum.

Çocuk kendi odasında yatıyor zaten,onunla ilğili değil ayrıca terapiste de gittik ayrı da kaldık burda yazılan herşeyi yaptım tek yapmadığım onun gibi davranmak,başka yolum kalmadı ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum

Back
X