şaşırdık kaldık

meneksemm59

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
35
18
8
merhaba annem ve babam 4 yıl önce boşandılar ve annem bir oğlu olan bir adamla evlendi.,
anneannem ve dedemin ölmesiyle anneme bir miktar miras kalacak ve annem bu para ile evlendiği adamın arsasına ev yapmaya karar verdi 3 kardeşiz ve bize de sus payı gibi 1er milyar vereceğini söyledi...
evlendiği adamın oğluna da anneannesi ölmediği halde para verdi onun hesabında yatıyor adamın koyunları var satıp evi yapmıyor annemden gelecek mirası bekliyor bizimde durumumuz çok iyi değil iki kardeş evliyiz birimiz bekar anneme nasıl bir tepki vermeliyiz yada siz olsanız ne yapardınız?

Seni evlat olarak benimsemeyip, sus payını yakıştıran anne için çok fazla birşey yapamazsın canım. Bırak ne yaparsa yapsın parasını. Rabbim öbür dünyada hesabını sorar.
Mal dediğin ne ki. Bugün var yarın yok. Biz bile bugün var yarın yokken.....

Miras anneye kalınca sizinde evlatları olarak payınız var canım.

Miras annenizin mirası, sizin söz hakkınız yok. En fazla kırgın oldugunuzu soyleyebilirsiniz, sizi de düşünmesi gerektigini falan. Ama usteleyemezsiniz.

biz de dava vs.. zaten düşünmedik sadece adam kendi oğlunun hakkına dokunmuyor bizim annemiz parasını bizi üzerek onlara kullandırtıyor yarın ayrılsalar yada üvey babamız vefat etse annem ortada kalacak anlamıyor..

Aynen. Bizim tanıdığımız var. Eşi kv ölmeden önce öldü. Kv daha sonra öldü. Hiç bişey alamadı kadın çocukları adına babanneden.

Aslında sizin durumunuz da çocuklara pay düşer cocuklar babbaannenin mirascisi ama kadın alamaz

Olen kisi senin baban olsa mirasta payin vardi. Ama su an hic bisey soyleyemezsin tamamen annene kalmis bi durum. Sana cok dokunuyorsa konusabilirsin. Ama su an o mirasta hakkin yok yani

QUOTE="Jessey, post: 44059742, member: 701016"]Ne davası açabilir acaba
Ben avukatim böyle bir dava bilmiyorum da belki sayenizde öğrenmiş olurum[/QUOTE]
Anneleri mirası aldıktan sonra malvarlığından çocuklarına pay kalmıyor mu? Evde bekar çocuğu da var

Miras payı çıkarttılar çocuklara kalmıyor demişler. Baba annesinden daha önce öldüğü için. Kadın araştırdı ama alamadı ki.

İşin içinde başka sorun vardır
Yoksa hukuki olarak çocukların alması mümkün

Annen çıldırmış.
Tüm parasını eliyle kocasına al ben yiyemedim sen ye diye veriyor .
Kendini düşünmüyorsa insan evladını düşünür yazık.

Back
X