şaşırdık kaldık

QUOTE="Jessey, post: 44059742, member: 701016"]Ne davası açabilir acaba
Ben avukatim böyle bir dava bilmiyorum da belki sayenizde öğrenmiş olurum
Anneleri mirası aldıktan sonra malvarlığından çocuklarına pay kalmıyor mu? Evde bekar çocuğu da var[/QUOTE]

Anne daha ölmemiş ki ölmeden istemezse kimseye vermez isterse herkesi verir
Konu sahibinin yapacağı bir şey yok
Annesinin vicdanına kalmış

Annene bende çok şaşırdım açıkcası nasıl bu kadar güvenmiş kocasına ve oğluna anlam vermedim dünyadan bir haber gibi yarın bir çulsuz sokakta kalırsa aklı başına gelir hiç mi akıl vereni yok anlamadım.

Para ananenizin parası sizi düşünmüyorsanız yapacak birşey yok. Annenizden sonra miras davası açma hakkınız varsa ve açmak istiyorsanız açın.

Miras ne kadar?
Çok bişey mi eğer az ise bintl uygun görmüş
Anneniz evlenmiş kendine yeni bir hayat kurmuş ve siz evlisiniz diye kendinizi kurtardığınızı düşünüyor yahut eşleri baksın banane diyor.
O bekar kardesinize daha çok verebilir belki.çünki annesinden başka kimsesi yok.
Birde ilişkilerinizde önemli; gerçek anne evlat ilişkisinde anne evlat için evlat anne için parçalanıyor.
Aman annem duymasın üzülür yada annemsiz asla diye düşünen evladın aman yavrum duymasın üzülür evladım olmadan asla diyen ebeveyni oluyor.
Anneniz size güvenmiyordu sizde ona galiba böyle anladım

Anneleri mirası aldıktan sonra malvarlığından çocuklarına pay kalmıyor mu? Evde bekar çocuğu da var

Annesinin vicdanına kalmış[/QUOTE]

bize ne annemizden ne babamızdan birşey kalmayacak onu anladık ve kabullendik :(
Ben size başka bir durum sorabilir miyim hazır avukat bulmuşken :)
eşimin ailesinin arsasına biz de ev yaptık ve 5 kardeşler biz bize düşen kısmına yaptık ileride kardeşler bu arsayı sattıracak olurlarsa bizim evimizin değeri de arsa değerine katılıp mı değer alır yani sadece arsa satışı olursa daha az tutar ama ev ile olursa biz satın alamayız ?

Annenizin parası istediğini yapar hukuki olarak bir hakkınız yok ne yapacaksınız ki?
Anne baba başkaları ile evlenince çocuklar 2 plana atılıyor. Yani o önce kendini düşünüyor sizi değil.
Tabii bu gün böyle kendi evladı dururken elin adamına yediriyor ama kıymeti olur mu hayır, yarın öbürgün bir şey gelse başına kimse suratına bakmaz evladından başka.

Miras ne kadar?
Çok bişey mi eğer az ise bintl uygun görmüş
Anneniz evlenmiş kendine yeni bir hayat kurmuş ve siz evlisiniz diye kendinizi kurtardığınızı düşünüyor yahut eşleri baksın banane diyor.
O bekar kardesinize daha çok verebilir belki.çünki annesinden başka kimsesi yok.
Birde ilişkilerinizde önemli; gerçek anne evlat ilişkisinde anne evlat için evlat anne için parçalanıyor.
Aman annem duymasın üzülür yada annemsiz asla diye düşünen evladın aman yavrum duymasın üzülür evladım olmadan asla diyen ebeveyni oluyor.
Anneniz size güvenmiyordu sizde ona galiba böyle anladım

miras 40-50 bin tl kadar
yıllardır alkolik babamızdan çekti diye biz anneme destek olmaya çalıştık
evleneli beri bize olan tavrı tutumu değişti üvey oğluna bizden daha fazla değer verir olduğunu farkettik
kaldı ki sadece üvey oğluna değil üvey babamızın abisinin oğullarına da aynı acıyan değer veren tutumlarla davranıyor
biz de ister istemez güceniyoruz

Annesinin vicdanına kalmış

bize ne annemizden ne babamızdan birşey kalmayacak onu anladık ve kabullendik :KK43:
eşimin ailesinin arsasına biz de ev yaptık ve 5 kardeşler biz bize düşen kısmına yaptık ileride kardeşler bu arsayı sattıracak olurlarsa bizim evimizin değeri de arsa değerine katılıp mı değer alır yani sadece arsa satışı olursa daha az tutar ama ev ile olursa biz satın alamayız ?[/QUOTE]

Sorduğunuz konu ile ilgili hiç çalışmam yok o yüzden ne söylesem doğru olmaz
Keşke yardimci olabilseydim :(

bize ne annemizden ne babamızdan birşey kalmayacak onu anladık ve kabullendik :KK43:
eşimin ailesinin arsasına biz de ev yaptık ve 5 kardeşler biz bize düşen kısmına yaptık ileride kardeşler bu arsayı sattıracak olurlarsa bizim evimizin değeri de arsa değerine katılıp mı değer alır yani sadece arsa satışı olursa daha az tutar ama ev ile olursa biz satın alamayız ?

Keşke yardimci olabilseydim :KK43:[/QUOTE]

ANNEM DE eşinin arsasına yapılacak olan eve mirasını hibe edecek ama o arsada üvey babamız ve 6 kardeşinin müşterek hani tabir yerindeyse ortak malı köpekler yemez derler ya (çok özür diliyorum) yarın ortada kalacak sonra ah vahdesede geç olacak

biz de dava vs.. zaten düşünmedik sadece adam kendi oğlunun hakkına dokunmuyor bizim annemiz parasını bizi üzerek onlara kullandırtıyor yarın ayrılsalar yada üvey babamız vefat etse annem ortada kalacak anlamıyor..

Önemli olan o yapılacak ev kimin üstüne olacak arsa üvey babanın üzerine,yapılacak ev yeni bir düzenleme gerektirir. Eğer anneniz eve ortak tapu alırsa sizin otomatikman ileride hakkınız olur. Eğer üvey Babanın olursa tamami önce adamın ölmesi gerekir. Eşinden size hak gelsin.şu durumda yasal olarak kendi parası istediğini yapar fakat umarım o evde kendi hissesine de tapu çıkar. Şayet insanlara güven yok

Önemli olan o yapılacak ev kimin üstüne olacak arsa üvey babanın üzerine,yapılacak ev yeni bir düzenleme gerektirir. Eğer anneniz eve ortak tapu alırsa sizin otomatikman ileride hakkınız olur. Eğer üvey Babanın olursa tamami önce adamın ölmesi gerekir. Eşinden size hak gelsin.şu durumda yasal olarak kendi parası istediğini yapar fakat umarım o evde kendi hissesine de tapu çıkar. Şayet insanlara güven yok
bu mümkün değil çünkü arsa sadece üvey babamızın değil müşterek 7 hisseli :)
biz de en çok bu nedenle anneme kızdık

bu mümkün değil çünkü arsa sadece üvey babamızın değil müşterek 7 hisseli :)
biz de en çok bu nedenle anneme kızdık
Annenize de hisse vermeleri lazım adınıza üzüldüm. O parayi verirken karşılığında hisse alsaymis keşke. Üzüldüm umarım iyi insanlardır baba tarafi hak gözetirler.

Keşke yardimci olabilseydim :KK43:

ANNEM DE eşinin arsasına yapılacak olan eve mirasını hibe edecek ama o arsada üvey babamız ve 6 kardeşinin müşterek hani tabir yerindeyse ortak malı köpekler yemez derler ya (çok özür diliyorum) yarın ortada kalacak sonra ah vahdesede geç olacak[/QUOTE]

Yaptığı resmen dusuncesizkik
Kadını nasıl kandirdilar kim bilir

Para annenize kalmis anladigim kadariyla oyuzden parasiyla istedigini yapabilir.
Suan benim annemde baska bi adamla evli ve ailesinden miras kaldi kalan mirasi ne ablamlar ne ben istemedik . Anne istedigin gibi harca dedik oda kendi uzerine bi yazlik aldi. Sonuc olarak annem oldugunde o yazlik bize kalicak. Bu kadar paraci gibi durmayin lutfen kadin ne istiyorsa onu yapsin. Cunku muhakkak sizi dusunuyordur.
Kanunen nasidir bilmiyorum ama bence sizede biseyler kalir o evden
Suan dava bile acsaniz para annenizin bisy elde edemezsiniz.

Aslında sizin durumunuz da çocuklara pay düşer cocuklar babbaannenin mirascisi ama kadın alamaz

O öyle değil malesef. Bende babannemden miras alamadım. Çünkü babam babannemden önce ölmüştü. Miras veraseti çıkarttık ben yoktum. Sadece halam ve amcam vardı. Ben ancak dedemden varsa alabilirmişim çünkü dedem babamdan önce ölmüştü. Ama onun üzerine değildi evler babannemin üstüneydi. Kuruş vermediler bana .

Kendine harcaması ev yaptırması neyse de, size bir şey vermeyip kocasının oğluna veriyorsa bozulurdum baya.

O öyle değil malesef. Bende babannemden miras alamadım. Çünkü babam babannemden önce ölmüştü. Miras veraseti çıkarttık ben yoktum. Sadece halam ve amcam vardı. Ben ancak dedemden varsa alabilirmişim çünkü dedem babamdan önce ölmüştü. Ama onun üzerine değildi evler babannemin üstüneydi. Kuruş vermediler bana .

Öz üvey durumu var mıydı peki
Yanlış bildiğim de sanmıyorum ama tekrar bakayım bu konuya
Çünkü daha geçen hafta bu konuda bir dava dosyası inceledim orada anneleri anneanneden önce olmuştu ve torunlara pay düştü

Öz üvey durumu var mıydı peki
Yanlış bildiğim de sanmıyorum ama tekrar bakayım bu konuya
Çünkü daha geçen hafta bu konuda bir dava dosyası inceledim orada anneleri anneanneden önce olmuştu ve torunlara pay düştü
Evet düşer. Anneannenin Payı altsoya geçer . Altsoydan Ölenler varsa onların Payı çocuklarına yani torunlara geçer

Back
X