şaşırdık kaldık

Miras anneye kalınca sizinde evlatları olarak payınız var canım.

öyle bir pay yok maalesef

annesi sağlığında parayı istediğini yapar ister gider kuaförde harcar ister gider yakar buna bir şey diyemezler ki

onların miras payını azaltmak için gerçek olmayan işlem yaparsa ancak o zaman talep hakları olur

harcamasına kimse bir şey diyemez ki

O para annenize kendi babasından kalan bir para. Bildiğim kadarıyla üzerinde zaten sizin hakkınız yok mirasçı değilsiniz yani.
Bu durumda annenizden küsmek dışında yapılacak bir şey yok.

Evet düşer. Anneannenin Payı altsoya geçer . Altsoydan Ölenler varsa onların Payı çocuklarına yani torunlara geçer

Ben de öyle biliyorum ama bana yazan arkadaş babam önce öldugu halde bana babaannem den miras düşmedi diyince şaşırdım
Kesin başka bir ayrıntı vardır olayda

kusura bkma ama annen çok buldumcukmuş resmen kırgın çiçeklerde kemalim diyen kadın gibi br annen varmş demekki evlatlardan önce koca önde gelir mi

anneniz hayatını kurmuş ve muhtemelen siz ne derseniz deyin fikri değişmeyecek . Muhtemelen şuan amacı eşiyle arasının bozulmamasıdır. Üzücü bi durum ama sizin için eşiyle tartışma ihtimalini göze alacak gibi durmuyor anneniz

merhaba annem ve babam 4 yıl önce boşandılar ve annem bir oğlu olan bir adamla evlendi.,
anneannem ve dedemin ölmesiyle anneme bir miktar miras kalacak ve annem bu para ile evlendiği adamın arsasına ev yapmaya karar verdi 3 kardeşiz ve bize de sus payı gibi 1er milyar vereceğini söyledi...
evlendiği adamın oğluna da anneannesi ölmediği halde para verdi onun hesabında yatıyor adamın koyunları var satıp evi yapmıyor annemden gelecek mirası bekliyor bizimde durumumuz çok iyi değil iki kardeş evliyiz birimiz bekar anneme nasıl bir tepki vermeliyiz yada siz olsanız ne yapardınız?
para annenin parası.. ama doğru ama yanlış nereye isterse oraya harcar.. evlendiği adam söğüşçünün teki olabilir ama annen o adamla yaşıyor belli ki hayatından memnun da..
size verdiği para sus payı değil gönlünden kopan tutar..
ölüm hak miras helaldir.. kendine kalan mirası size vermediği için bu ne bir suç ne günah..
sadece kendi evlatları varken üvey evladına fazla vermesi haksızlık o kadar..

Back
X