• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şaşırdım kaldım

serçecik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
1.710
21
158
Gaziantep
merhaba kızlar uzun süredir kafamı kurcalayan birşey var.belki bir fikriniz olur bu konuda.konu şu:
benim15 yıldır arkadaşlığımı sürdürdüğüm 2 arkadaşım var.3 ümüzde evlendik farklı şehirlerde yaşıyoruz.geçen yıl yaz tatilinde bu arkadaşlarımdan bi tanesine eşim ve çocugumla gitmeye karar verdik.tabi haftalar öncesinden haberleri vardı.eşim sadece düğünümüzde görmüştü hiç tanımıyorlardı birbirlerini.aramızda 9 saat mesafe var.orda 1 gün kalıp ailemizin yanına başka bir şehre geçecektik.akşam 9 gibi bulundukları şehre vardık.telefonla haberleşerek arabamızla evlerine kadar gittik.ancak olay burda başladıki umduğumuzu bulamadık.benim o yıllardır çok sevdiğim herşeyimi paylaştığım arkadaşım gitmiş yerine bambaşka bir insan gelmiş.eşi ayrı triplerde burnu havada bir adam.düşünsenize akşam o kadar yoldan gelmişiz "açmısınız" deme zahmetinde bulunmadılar.bizde yolda yemedikki yemek hazırlarlarda yemezsen ayıp olur.ellerimizde ev hediyesi çocuklarına hediyeler kendilerine hediyelerle gittik.alıp bi köşeye attılar resmen.gece olunca arkadaşıma" bi sorun mu var" diye sordum" ne gibi bi sorun canım" dedi.gerçekten eşime karşı çok mahçup oldum.hiç bu kadar utanmamıştım.sabah uyandığımzıda kendisi işe gitmişti(izin alabilirdi birkaç saatliğine)eşi kahvaltı yaparmısınız diye sordu. heralde bu evde sorulup öyle yapılıyor diye düşündük eşimle.çıktık dışarda kahvaltı yaptık.sonra uzun bir süre aramadım tepkimi bilsin diye.bi gün facebookta "nasılsın" diyey yazdığımda" hayırsız niye hiç aramıyorsun" diyince beynimden vuurlmuş gibi oldum.bir çok şeyimi onunla paylaştım.genç kızlık dönemim onunla geçti.bir insan nasıl bu kadar değişebilir aklım almıyor.dün diğer arkadaşımızla görüştük ona karşı bi sorun yok. ben bilmeden birşey mi yaptım diye düşünüyorum hatta bi ara sordum kendisine "yok canım ne olabilir ki" dedi.gerçekten anlamış değilim.paylaşmak istedim.

merhaba kızlar uzun süredir kafamı kurcalayan birşey var.belki bir fikriniz olur bu konuda.konu şu:
benim15 yıldır arkadaşlığımı sürdürdüğüm 2 arkadaşım var.3 ümüzde evlendik farklı şehirlerde yaşıyoruz.geçen yıl yaz tatilinde bu arkadaşlarımdan bi tanesine eşim ve çocugumla gitmeye karar verdik.tabi haftalar öncesinden haberleri vardı.eşim sadece düğünümüzde görmüştü hiç tanımıyorlardı birbirlerini.aramızda 9 saat mesafe var.orda 1 gün kalıp ailemizin yanına başka bir şehre geçecektik.akşam 9 gibi bulundukları şehre vardık.telefonla haberleşerek arabamızla evlerine kadar gittik.ancak olay burda başladıki umduğumuzu bulamadık.benim o yıllardır çok sevdiğim herşeyimi paylaştığım arkadaşım gitmiş yerine bambaşka bir insan gelmiş.eşi ayrı triplerde burnu havada bir adam.düşünsenize akşam o kadar yoldan gelmişiz "açmısınız" deme zahmetinde bulunmadılar.bizde yolda yemedikki yemek hazırlarlarda yemezsen ayıp olur.ellerimizde ev hediyesi çocuklarına hediyeler kendilerine hediyelerle gittik.alıp bi köşeye attılar resmen.gece olunca arkadaşıma" bi sorun mu var" diye sordum" ne gibi bi sorun canım" dedi.gerçekten eşime karşı çok mahçup oldum.hiç bu kadar utanmamıştım.sabah uyandığımzıda kendisi işe gitmişti(izin alabilirdi birkaç saatliğine)eşi kahvaltı yaparmısınız diye sordu. heralde bu evde sorulup öyle yapılıyor diye düşündük eşimle.çıktık dışarda kahvaltı yaptık.sonra uzun bir süre aramadım tepkimi bilsin diye.bi gün facebookta "nasılsın" diyey yazdığımda" hayırsız niye hiç aramıyorsun" diyince beynimden vuurlmuş gibi oldum.bir çok şeyimi onunla paylaştım.genç kızlık dönemim onunla geçti.bir insan nasıl bu kadar değişebilir aklım almıyor.dün diğer arkadaşımızla görüştük ona karşı bi sorun yok. ben bilmeden birşey mi yaptım diye düşünüyorum hatta bi ara sordum kendisine "yok canım ne olabilir ki" dedi.gerçekten anlamış değilim.paylaşmak istedim.

ben de benzer bir şeyi yaşadım canım insanlar çok değişiyorlar anlaşılan... bizim arabamız yoktu kardeşi taksiy
le almaya geldi bizi çünkü evi bilmiyorduk küçük lise öğrencisini gönderirken kendi ve eşi de gelebilirlerdi gelmediler eve gittiğimizde de eşi hala uyuyordu ininden çıkan ayı gibi uyandı ve hoşgeldiniz deme zahmetinde bulundu. hiç de hoş bulmadık tabii ki
sabah uyandığımızda bir an önce evden ayrılmak istedik onlar uyuyordu ve arkadaşımı aynı evdeyken aramk durumunda kaldım valizlerimizi kapıya kadar getirmiştik ve onlar hiç farketmediler biz çıkıyoruz dedim ve bizi pijamalarıyla uğurlaması çok garipti yanımda eşim vardı ben utandım ... sevgili kocası kalkıp uğurlama zahmetinde bile bulunmadılar ki ve biz 16 senelik arkadaşız şimdi çocuğu oldu ne zaqman görmeye geleceksin diyor kendisi bizim kapımızı hiç açmamış olmasına rağmen.. mesaj atıp bize gelin dyior ne yüzle anlayabilmiş değilim.. demek ki çocukken ya farkedemiyoruz ya da kabullenip unutuyoruz .. ama işin aslı sonrdan çıkıyor ortaya..

gerçekten cok tuhaf nasıl böyle yanılıyoruz bilemiyorum.halada seviyorum arkadasımı ama cok soğudum buz gibi oldum.bu arkadaşım öyle bir fakirlikte büyüdüki maddi manevi destek veren bizdik.nasıl unutur insan o günler hatrına yemenın içmenin lafını etmiyorum güleryüz biraz görgülü davranmak gerekirdi diye düşünüyorum.aynen öyle onlar bizim kapımızı çalmadılar hiç biz kalkıp oralara kadar gittik hala inanmıyorum.çok yazık.

ne kadar ilginç... Biz olsak elimiz ayağımız birbirine dolanır nasıl ağırlasak, en güzel şekilde memnun ayrılmalarını sağlasak.. ne pişirsek.. kahvaltıya ne yapsak diye günler öncesinden düşünürüz.. ne tuhaf insanlar var..
"kahvaltı yapar mısınız?" ne demek yaa güler misin ağlar mısın..
ben olsam "yoo biz kahvaltı asla yapmayız güne direk akşam yemeğinden başlarız ama sizde akşam yemeği yemiyorsunuz sanırım yiyor olsaydınız akşam birlikte yerdik" deyip, lafımı da güzelce sokup çıkıp gelirdim..

Sana bi konuda kızmış darılmış bile olsa böyle yapması çok yanlış. O yüzden kendinde bi sorun arama. 9saatlik yol gel sonrada böyle olsun çok terbiyesiz bir hareket.

suçu kendinde arama..
sorun şu ki kimi insanlar değişiyor.. evlendikten sonra diye bir kıstas yapmak istemiyorum ama o kişiyi tanıyamıyorsun.

buna benzer birşey bende yaşadım.. ya kendi ailesini içine dönüyorlar ya da ne oldum delisi oluyorlar.

bunun karakterle ilgisi var..
kendi kendini yeme ,düşünme ve bence arama da sorma da...

ya fesatlık giriyor araya ya da seviyesizlik.

uzun süredir arayıp sormuyorum.ama insan hemen kestirip atamıyor onca yıllık geçmişimiz var.zamanla kopacağız galiba:( beni mutsuz hissettiren kişilerin yanında durmaktan onlarla görüşmekten nefret ediyorum.ama bu arkadasım beni arayınca hiçbirşey olmamıs gibi konusur bundan eminim.ama ben bunu yapamıyorum ikiyüzlülük gibi geliyor.

Kendi cevremden biliyorum ki bazi insanlar evlendikten sonra cok degisiyor. Heralde evlendikleri icin kendilerini bisey sanip herseyin en iyisini bildiklerini düsünüyorlar.....

ayıp gerçekten..evine misafir gelmiş sen ikram edeceksin ki Allah da sana bereket versin..maalesef gittikçe örf adetlerde siliniyor..
ben olsam ilişkimi keserim size verdiği saygıyı hiç hoş olmayan şekilde göstermiş..
iyi sen açıklama yapmamışsın, ben olsam mesajla dahi olsa düşüncelerimi söylerdim ki bilsin de bari başkalarına yapmasın..
bence sende kendi kendine kurup da üzülme senlik bir durum yok :20:

çok ayıp ya, şok oldum..ben olsam gece kalmazdım gider otele yatardım...
herşeyi geçtim sabah işe gideceğini neden söylemiyor geceden, veya gitmeden hafifçe kapıyı tıklatıp canım ben gitmek zorundayım, siz kendi eviniz gibi takılın, kahvaltıyı hazırladım ben kalkınca yiyin rahatınıza bakın falan demeliydi...hem habersiz çıkıp gidiyor hemde kahvaltı falan yok..ay o anda eşimin gözünde yerin dibine girerdim heralde...

çok ayıp ya, şok oldum..ben olsam gece kalmazdım gider otele yatardım...
herşeyi geçtim sabah işe gideceğini neden söylemiyor geceden, veya gitmeden hafifçe kapıyı tıklatıp canım ben gitmek zorundayım, siz kendi eviniz gibi takılın, kahvaltıyı hazırladım ben kalkınca yiyin rahatınıza bakın falan demeliydi...hem habersiz çıkıp gidiyor hemde kahvaltı falan yok..ay o anda eşimin gözünde yerin dibine girerdim heralde...

aynen bende yerin dibine girdim.eşime karşı hiç bu kadar mahçup olammıştım.insanlar malesef değişebiliyorlar bunu görmüş oldum.ne kadar değer görüyorsan onu vereceksin bunu gördüm.ama yıllardır en yakın arkadaşım olan kişinin bunları yapması zoruma giden.ya eşiyle sorunu bile varsa bana uygun bir dille çaktırmadan söyleyebilirdi.yada başka bir sorun varsa dile getirebilirdi.yada koskoca zaman geçti aradan arayıp gönlümü alabilirdi.ne bileyim çok şey bekliyorum galiba insanalrdan yahu.bundan sonra yeri bende eskisi yerde değil onu biliyorum.eşimden hiç bu kadar utanmamıştım.

Bir şey yapıp kırmış olsan dahi misafir ağırlamanın da bir adabı var..
Yoldan gelmiş birine bu şekilde davranılmaz..
Kırgınsa gelmeyin müsait değilim de diyebilirdi..
Ayıp olmuş..

Üzüldüm adiniza.. Peki o aksam ac mi uyudunuz yani :25:
Ve sabahta kahvalti edermisiniz gibi bir soru düsüncesizlik tamamen..
Arkadasin biraz erkenden uyanip kahvalti masasinida hazirlayabilirdi...
Bir daha gitmeyin sizde yuz vermeyin,
hatta direk soyleyin misafiri boylemi agirliyorsunuz diye,
birsey kaybetmessiniz belki arkadasinizi kaybedersiniz ama oda su durumda cok lazim degil bence :ssz:

Yedi yabancı bile gelse, böyle davranılmaz :53:
15 yıllık dostun bunu yapıyosa, ben ona dost demem

Eşimin dıdının dıdısının bile geleceğini duysam
Ki aynı şehirden, birkaç saatlik çaya gelecek biri yani bu
Ben günler öncesinden çayın yanına ne yapsam, 2 tatlı 2 tuzlu az mı olur diye düşünürüm yani..

Bana sanki arkadaşının eşi gelmenizden rahatsız olmuş gibi geldi.Arkadasın da biraz eşine düşkünse olaylar böyle gelişmiştir.Ne yazık ki bazı insanlar böyle 'tuhaf'lar

Üzüldüm adiniza.. Peki o aksam ac mi uyudunuz yani :25:
Ve sabahta kahvalti edermisiniz gibi bir soru düsüncesizlik tamamen..
Arkadasin biraz erkenden uyanip kahvalti masasinida hazirlayabilirdi...
Bir daha gitmeyin sizde yuz vermeyin,
hatta direk soyleyin misafiri boylemi agirliyorsunuz diye,
birsey kaybetmessiniz belki arkadasinizi kaybedersiniz ama oda su durumda cok lazim degil bence :ssz:

evet ogün aç uyuduk:(
kızımız küçük oldugu için gece kalkıp bir parça ekmeklikten ekmek verdim çocuk cok ağladı bilmediğimiz bir şehirde oldugumuz için gecenin o saati dışarı cıkmadık yeniden.

:( sabah kalkıncada söyledim kızım için bi parça ekmek aldım diye.

keşke müsait değiliz deseydi anlayışla karşılardım:(

Yedi yabancı bile gelse, böyle davranılmaz :53:
15 yıllık dostun bunu yapıyosa, ben ona dost demem

Eşimin dıdının dıdısının bile geleceğini duysam
Ki aynı şehirden, birkaç saatlik çaya gelecek biri yani bu
Ben günler öncesinden çayın yanına ne yapsam, 2 tatlı 2 tuzlu az mı olur diye düşünürüm yani..

bende aynen sizin gibi oldugum için tuhaf karşıladım o başlıgı bunun için açtım acaba benmi yanlış yapıyorum diye sormak için.bizdede misafir herşeyin üstündedir.kırk kat yabancı olsa,çocuk dahi olsa en güzel şekilde ağırlanır,yenilmez yedirilir..

bu arada bu arkadaşım gecen ay kkızkardeşinin düğününe çağırdı beni facebook aracılıgı ile,dil ucuyla gibi geldi:))
bende müsait değiliz dedim aam o gün hem onların olacagı şehirdeydik hemde eşimle kolkola geziyorduk...artık böyle..gidipte birdaha mı kovulmaktan beter olalım ayol:):21:

Back
X