• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şaşırmış durumdayım ne yapacağımı bilmiyorum:(

Avrupada cay kasigi yada nebileyim su kucuk catallardan oluyor mu ?
Ben ABD de bulamamistim. Bulduklarim da cok pahali ve cok ta guzel deyildi.
Cay kasigi, caydandalik, bir de kahvalti catali (kucuk catal) bulamiyorum burda. Avrupa da nasil ?

Tatli catali var , ama cay kasigini siz soyleyince fark ettim ben hic gormedim :)

O zaman cay kasigi, Turk kahvesi fincani ve cezve paketi yapilabilir, bakin burayi atlamisim :)

Panpacim cok zevkli parcalar aramiyorsan solugu IKEA da alirsin :)

Daha zevkli seyler istersen cok gzel ev dekorasyonu magazalari var. (En azindan Almanya'da)

ikea fazla bile :KK53: 2.el de alırım hic problem degil,
hatta annemin eski emayelerini attırmıyorum, hosuma gidiyor :KK45:

benim iş kesin degil de, kafamda filler tepişiyor işte :confused:

Karışıklık oldu istemeye geldiler yakın da düğün olacak yazacak tım öyle yazdım demekki hâlâ orda kalmışım; )))

Dostum ben tabak canaktan once baska bir konuya dikkatini cekmek isterim.

Simdi, gercekten cok istemiyorsan, cok sevmiyorsan mutsuz olma olasiligini da tart, bunu soyleyeyim pesin pesin. Sonra buraya niye geldim deme :) Negatif taraflari yazayim:

Almanca biliyorsan bile Isvicre Almancasi biraz farkli, ne dediklerini muhtemelen anlamicaksin. Bir sure etrafinda konusulan seyleri anlamicaksin.

Arkadaslarin, ailen geride kalacak facebookta resimlerini gorup ic cekiceksin ben de orda olsaydim diye. Yilda 2 kere gorebileceksin onlari, arkadaslarin seni unutacak.

Arkadas bulma zorlugu cekiceksin, ordaki Turklerle arkadas olurum deme, orda dogup buyumus Turklerle zaten pek ortak noktan olmadigi icin arkadaslik etmek istemeyebilirsin. Baska Turkiye'den gelen birilerini bulursun , yabanci arkadaslar da edinirsin. Bu konuda zorluk cekme, ilk gittiginde arkadassiz kalma olasiligin var, dikkat. Bati Avrupalilar bizim gibi degil, hemen sicaklik, samimiyet bekleme, arkadas olmak icin ilk adimi her zaman sen atmalisin. Hanim arkadas ararsan Ruslari tavsiye ederim, Batili kadinlar cidden cok garip olabiliyor.

Hava cok soguk olmasini gectim, surekli yagmurlu ve kapali. 7 gunun saglam 3 gunu yagmurlu diyebilirim, (yazin bile) yagmur yagmasa bile hava bulutlu oluyor, adam gibi gunes, yildiz, ay goremiceksin.

Turklerin cogunlukta oldugu bir yerde degilsen, Turk marketi yoksa eyvahlar olsun.Yiyecek hicbir sey yok. Hosta doner ekmek icin komsumu bile katlederim bazen o noktaya geliyorum :) Turk restorani olsa bile burdaki her seyi bulamayabiliyorsun, benim burda kumpir yok mesela.

Yani dostum , kisacasi adamla evlenmeye can atmiyorsan, mutsuz olma olasiligini da dusun derim. Iyice dusun, tart sekerim, bu baska bir sehre tasinmak gibi degil.

Son düzenleme:
Eyvah lar olsun içime koca koca kurtlar düşürdün İsviçre de hiç tanıdığım yok ama almanya da var oda yakın sayılır; ) dil konusuna gelince evet çok haklısın büyük sıkıntı yaşayacam ama inşallah başarılı olurum; ) iyi düşünelim iyi olsun

Eyvah lar olsun içime koca koca kurtlar düşürdün İsviçre de hiç tanıdığım yok ama almanya da var oda yakın sayılır; ) dil konusuna gelince evet çok haklısın büyük sıkıntı yaşayacam ama inşallah başarılı olurum; ) iyi düşünelim iyi olsun

Sekerim, adamdan , evliliginden, askindan %100 eminsen git.

Degilsen memlekette adam kitligi yok diyorum :)

Yani zaten iliskinizden memnunsan, bosluga dusmezsin. Orda sadece adam ves en olacaksiniz, sosyal cevren de baslarda olmayacak, bas basa kalmaktan gercekten zevk aliyorsan, adam hayatini dolduruyorsa git. Zira ondan baska tutunacak dalin olmayacak.

Ben en kotu olasiliklari soyledim, Belki de gercektten cok mutlu olacagin bir evllilik yapacaksin, orda guzel bir hayat kuracaksin, memleket, ana bab ozlemi cekmiceksin. Kendini en iyi sen tanirsin bu konuda.

Son düzenleme:
Ay bilmiyorum evet çok haklısın sıkıntı çekeceği mi bilmiyorum. Büyük bir kumar olacak benim için birde ya mutsuz olursam o zaman işte ayıkla ayıklayabilirsen pirincin taşını

Onlar alsin ceyiz felan :)

Hem daha istemeye gelmemisler , bi gelsinler istesinler ..

Nisan felan yapilcak nikah felan oooo...

Daha cokkkkkk var cokkkkkk...

Ay bilmiyorum evet çok haklısın sıkıntı çekeceği mi bilmiyorum. Büyük bir kumar olacak benim için birde ya mutsuz olursam o zaman işte ayıkla ayıklayabilirsen pirincin taşını

Pirincin taşını ayıklama olasılığın varsa iyi düşün taşın.. Sonuçta yurtdışına gidiyorsun..

Guzel ceyizlerini gotur. cay kasigi, fincan ve cay demligini bulman gercekten zor olabilir. diger seyleri bulabilirsin bence.
Amerikaya gelin gelenlere;
Eger Turk'un cok oldugu yere gelin gidiyorsaniz, New Jersey, Newyork, Connecticut, Long Island yada California gibi, insanlarla yakin olun ama hemen her seyinizi anlatmayin. Amerikada olan ev kadinlari dedikodu yapmaya bayiliyorlar. Bir kiz ile erkek arkadasca konusurken biri gorse hemen haklarinda dedikodu cikiyor :KK12: Turkiyeden buraya ailesiyle birlikte egitimlerini tamamlamak (doktora. master gibi) icin gelenler boyle olmuyor genellikle . Evli oldugu icin esinizde anlasirsa iyi bir dostluk kurabilirsiniz. Eger yasadigin yerde Turk yoksa yada azsa, hadi yalnizliga merhaba de. Ingilizceni gelistir ve kendine duzgun Amerikali arkadaslar edinmeni tavsiye ederim. Her yerde helal et ya da turk gidalari bulamiyacagin icin uzun yolculuklara alis cunku Turk marketlerine gitmek icin saatlerini yollarda gecireceksin. Eger sehirde yasamiyorsan hemen araba surmeyi ogren. Bu ulkede sehirler disinda hic bir toplu tasima araci yok. Araba surmezsen evde tikili kalirsin. markete bile gidemezsin. Eger turbanliysan ne kadar kiyafetin varsa getir cunku burda guzel etek ve ust bulmak gercekten zor. Turkiye bu konuda baya onde. Hadi Hayirlisi olsun En Büyük TÜRKİYE:KK55::KK39:

Ceyizligini goturmeyi sakin sakin dusunme.. zaten yuk hakki en fazla 30 kg.. kg basina en az 8 dolar aliyorlar.. ve soguk memlekete gidiyorsun yani bol bol kislik gotureceksin.. kislik kiyafet agir olur.. kiyafet, ayakkabi, kitap, ivir zivirin zaten 30 kgi asacak emin ol.. bir de ceyizlerini goturmeyi dusunsen, check in de cikan fiyatla iki yolcu daha goturursun..
ayrica her yerde her sey var.. niye zor olsun alisveris.. dag basina gitmiyorsun ya, avrupa yani.. cay goturme sakin ama kahve belki bulunmayabilir.. gerci gurbetcilerin oldugu yerlerde aradigin gida malzemeleri bulunabiliyor..

Benim tanıdığım biri düğünden önce gitti hem eşyaları beğendi hemde diğer tabak çanak vs aldı oradan yani erkek tarafı aldı o beğendi sadece sende gidip eşya ve diger şeyleri alabilirsin

Zuccaciye:
Caydanlik, ince belli bardak, cay kasigi,cezve, kahve fincani.

Gida:
Cay, kahve, salca, beyaz peynir, sucuk, yogurt.

Goturmeni tavsiye ederim. Ispanyada yasadim bir sure. Yukarida saydiklarimin eksikligini hissetmistim. Hatta aglamistim bile. :KK54:

Back
X