Plesantada eskime falanda olmadı mı ya? Doğum başlamayınca beni sezeryana aldılar oğlumda. 40 haftalıktı ve doğum Kanalına girmemişti ama suyu bulanıklaşıp eşi eskimeye başlamıştı.Doktorlar muhtemel doğum tarihini sata göre belirliyor. Ama bebekte ve annede bi sıkıntı yoksa usgyi de bekledikleri oluyor.
Ben hicbirini beklemedim42+3 te doğurdum :)
Tamam canim, bakiyim simdiÇook eski bir konum var canım istersen bakabilirsin.
Sonuç, usg a göre doğum yaptım.
3 farkli doktorla gorustum, ilk ikisi erken diye pek bir yorum yapmadi. Ama oneminden bahsettiler tabi biraz. Suan ki durumun her seferinde adet tarihini belirleyelim artik diyor ama kaliyor oyle, cunku adet tarihim belli zaten.. Ucude ozel hastane. Haftaya baya detayli sorayim ben. Cok tesekkur ederim bilgi icinsat'a göre doğmalı tabiki
benim bebeğim sata göre 34 haftalık usg gore 36 haftalık dooğdu tup bebektı ve kuvezde kaldı
doktor degıstırmen gerekıyor doktorun bunu sana acıklaması gerekıyordu , daha tecrubelı bırılerıne gıtmen gerek . bebegın kılosu ve boyu uzun gıdıyordur hepsı bu ama 3 hafta bence usg gore dogması sorun cıkarabılır 38 sezeryan olacagım desen 35 haftadasın sat'ta
Oo baya beklemis senin bebek :) 41 i duymustum da bunu ilk defa duyuyorum :)Doktorlar muhtemel doğum tarihini sata göre belirliyor. Ama bebekte ve annede bi sıkıntı yoksa usgyi de bekledikleri oluyor.
Ben hicbirini beklemedim42+3 te doğurdum :)
Merhaba,
Benim sorum söyle ki, benim son adet tarihim 12 mart..
Ondan önce ki ay doğum kontrol hapını bıraktığım için yumurtlama günüm, bir sonraki adet tarihim ne olacak falan hiç bir bilgim yoktu. 3, 4 sene hap kullandım.
29 mayıs ta 7 haftalık hamile olduğumu öğrendik.
Bir sorun vardı sadece, son adet tarihimle uyumlu değildi haftası.
Doktor pek üzerinde durmayinca ben de çok merak etmedim açıkçası.
Sorunsuz bir hamilelik geçiriyorum diyebilirim, bebek her ay ki randevumda 1 ay büyümüş oluyor. Kilosu falan hep haftasiyla uyumlu (sat'a göre değil tabi)
Simdi benim sorum, haftalar azaldikca, usg ye göre mi sat'a göre mi bebek doğar yazıları görüyorum bu yüzden kafama takıldı. Çünkü sat a bakarsam suan zaten 31 haftalık hamileyim, ama usgye göre 27. Internette hep 10 gun, 15 gün geriden gelme olayının normal olduğu yazıyor ama benim gibi olan bulamadım.
Elbette ki haftaya doktoruma yine soracağım ama belki burada da bir fikri bilgisi olan biri çıkar.
onun ornegı gerıden gelmesı buda sıkıntı yaratabılır tabıkı zamanı gecen plesanta dedıklerı bısı var sanıyorum ama senınkı onde oldugu ıcın mutlaka bence detaylı sorusturOo baya beklemis senin bebek :) 41 i duymustum da bunu ilk defa duyuyorum :)
Ilk muayenede tam 7 haftalikti. Ondan sonra ki her ay da hep normal ilerledi bu ilk muayeneyi baz alirsak. Sat a gore hep uyumsuz tabibir kaç hafta geç olması normal de bir ay fazla geldi bana.
gelişimi ileri ondan mı acaba?
ik muayenede görülen hafta gerçektir bence.
Yok hicbir sey olmadı. Hatta 14 saat suni sancı aldım :) Sağlığı da kendi de iyiydi :) Ama o 3 hafta kabus gibiydi. Top gibi olmuştum :)Plesantada eskime falanda olmadı mı ya? Doğum başlamayınca beni sezeryana aldılar oğlumda. 40 haftalıktı ve doğum Kanalına girmemişti ama suyu bulanıklaşıp eşi eskimeye başlamıştı.
Ben sezeryandan korkuyorum, klinik bir durum olsaydı kabul ederdim de hersey yolundaydı :) 43te doğdu hanımefendi :)Oo baya beklemis senin bebek :) 41 i duymustum da bunu ilk defa duyuyorum :)
Bana da o tarz bisey gibi geliyor sonucta baya uzun sure dogum kontrol hapi kullandim ve biraktiktan sonra cok sure gecmeden hamile kaldim, belki adetim cok duzensizdi ve yumurtlama gunum de notmal adet dongusu olanlar gibi degildi :/Tabii ki muteber olan son adet tarihine gore hesaplanan haftadir. Bazen son adetin supheli oldugu, yada adet duzensizligi oldugu durumlarda ( mesela 45 gunde bir adet goren insanlar var) ilk 3 aydaki usg ye gore gercek hafta hesaplanir. Ve dogum tarihi de bu tarih de baz alinarak hesap edilir. Bu tarihle uyumluysa su an bebek,hicbir sorun yok. Ileri veya geri olabilir,onu da şöyle düşün; iki kisi var ikisi de 30 yasinda, biri 50 kilo biri 70. Bu onlarin yasini etkiler mi? Etkilemez. Bu da ayni oyle. Sat a veya ikinci dedigim durumdaki duzeltilmis sat a gore muhtemel hafta hesaplaninca senin 27 haftalik cikiyorsa bebegin gercek haftasi budur. Birkac hafta geriden gitmesi ya da ileriden gitmesi biraz iri veya zayif bir bebek olacagini gosterir sadece. Anlamadigin bir yer varsa tekrar aciklayabilirim. Hekimim bu arada.
Merhaba,
Benim sorum söyle ki, benim son adet tarihim 12 mart..
Ondan önce ki ay doğum kontrol hapını bıraktığım için yumurtlama günüm, bir sonraki adet tarihim ne olacak falan hiç bir bilgim yoktu. 3, 4 sene hap kullandım.
29 mayıs ta 7 haftalık hamile olduğumu öğrendik.
Bir sorun vardı sadece, son adet tarihimle uyumlu değildi haftası.
Doktor pek üzerinde durmayinca ben de çok merak etmedim açıkçası.
Sorunsuz bir hamilelik geçiriyorum diyebilirim, bebek her ay ki randevumda 1 ay büyümüş oluyor. Kilosu falan hep haftasiyla uyumlu (sat'a göre değil tabi)
Simdi benim sorum, haftalar azaldikca, usg ye göre mi sat'a göre mi bebek doğar yazıları görüyorum bu yüzden kafama takıldı. Çünkü sat a bakarsam suan zaten 31 haftalık hamileyim, ama usgye göre 27. Internette hep 10 gun, 15 gün geriden gelme olayının normal olduğu yazıyor ama benim gibi olan bulamadım.
Elbette ki haftaya doktoruma yine soracağım ama belki burada da bir fikri bilgisi olan biri çıkar.
Evet şimdiye kadar ki rahatligim biraz da bu yüzdendi aslında, zamanı geldiginde kendiliğinden gelir inşallah. Normal dogum düşünüyorum evetSeninkisi baya bi fark varmis benim ilk hamileligimde son adetim 23 subatti ama usgde 10 gün geriden görnydu sonra doktr gec döllenme oldgnu söyledi adet tarihimi degstrdi 3 mart olarak hesapliyodu ve hep uyumlu cikiyodu doguma gelince 33 haftada dogum yaptm erken dogum .
Ikincisindede 10 ocakdi tam uyumluydu haftsi hatta tam son adetmi hatrlmydm 1 ile 15i arasi bseydi 10 diyodum tam uyumlu cikiyordu onuda 38+4te dogum yapdim .
Hayrlisi olsn normal dogum yapcaksan zaten o gününde gelir insllah kafni yorma bunlarla
Evet şimdiye kadar ki rahatligim biraz da bu yüzdendi aslında, zamanı geldiginde kendiliğinden gelir inşallah. Normal dogum düşünüyorum evet
Bana da o tarz bisey gibi geliyor sonucta baya uzun sure dogum kontrol hapi kullandim ve biraktiktan sonra cok sure gecmeden hamile kaldim, belki adetim cok duzensizdi ve yumurtlama gunum de notmal adet dongusu olanlar gibi degildi :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?