SAT ve USG uyumsuzlugu ve Tahmini Dogum Tarihi Lutfen Yardimmmm

epack_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
2.170
13
158
- Yurtdışı
Kizlar normal yumurtlayan biriyim ama kullandigim ilac yuzunde hamile kaldigim ay 30. gun yumurtladim boylece SAT a gore 20 hafta iken USGye gore 18 olacagim. Bu durumda SAT a gore 19 Ekim dogum tarihi iken USG de 2 kasim yaziyor hangisi baz aliniyor ya da deneyimli dogum yapmislar lutfen yardim edin..

öncelikle hayırlı olsun. ben sat a göre 24 Ekim'de, usg'ye göre 20 Ekim'de doğum yapacaktım 24. haftaya kadar. ancak son haftalarda usg 19 ve 18ekim tarihini verdi. doğumum ise 20 Ekim'de oldu. usg'ye güven.

öncelikle hayırlı olsun. ben sat a göre 24 Ekim'de, usg'ye göre 20 Ekim'de doğum yapacaktım 24. haftaya kadar. ancak son haftalarda usg 19 ve 18ekim tarihini verdi. doğumum ise 20 Ekim'de oldu. usg'ye güven.

cok sagol canim peki son zaman dedigin ne zaman gidilmeli ben ydisindayim da 20. haftadan 40. haftaya kadar ultrason yok kendim ozele gitcem de 35-36 hafta fln bilgi veriyor mu?

cok sagol canim peki son zaman dedigin ne zaman gidilmeli ben ydisindayim da 20. haftadan 40. haftaya kadar ultrason yok kendim ozele gitcem de 35-36 hafta fln bilgi veriyor mu?

bence de en mantıklısı bir sorun olmadıkça usg ye girmemek. yani gerek yok. tıp o kadar gelişti ki zaten en ufak bir terslk sezerlerse seni takibe alıyorlar. son haftalar derken 32. haftadan sonra olanları söyledim. ya da kısaca özet geçeyim sana:
6 haftaya kadar kese görünmedi, 7 hafta bitmşti boş gebelik dendi, sonra kalp atışı duyuldu ve bu zamana kadar sat a göre 1 hafta gerideydi usg tarihi.
12.haftada 2 li test yapıldı,18 ekim verdi tarihi, sonra 19 ve 24.haftalarda girdim usg ye, bunlarda hep 20 ekim verdi. 32. haftadan sonra 15 günde bir girdim hep 18-19 ekimi verdi, 36 da sonra ise 10 günde 1 girdim hep 18-19 verdi. 19unda sancım başladı 20sinde doğurdum. sat çok belirleyici değil. ama usg de bi makine. en güzelini bebeğin biliyor. vakit tamam olunca gelecek. istesen de tutamaysksın:) bırak ne istiyorsa onu yapsın.sadece karnındaki günlerinin tadını çıkar bıdığının...

Sagol canim benim. Senin de bebegini Allah bagislasin, saglikla buyusun...

aynı durumdayım geç döllenme olmuş, SAT a göre 22 ekim usg ye göre 2 kasım tahmini doğum tarihi. normal ve düzenli adet görüyodum ama bu şekilde oldu sağlığı yerinde şuanda sağlıklı ve zamanında olsunda gerisi önemli değil :)

ayniyiz canim 2kasim:) benim de 19ekimdi sata gore

Benim durum daha garip o zaman arkadaşlar. SAT a gore benim 29ekim korunuyordu. Doktor bi hafta önden gidiyor bebek gelişimi demişti. Şimdi 20.haftada ayrıntılı ultrasona girdim ve orda d SAT a gore tarih aynı ama USG tarihi 16 eylül yazıyor raporda. Bu kadar da fark olur mu dedimama doktor da fark etmediğim için soramadim. Kontrole gitmeme de çok var daha. Var mi aydınlatıcı bir fikri olan?

Benim 3 Hafta önde gelişi
Normalde sata göre 10 agustosta 40 haftam doluyor
Ama usg ye Göre bana 22 temmuzda 40 haftan doluyor dio 8 temmuzda herşey belli olucak bakalım ben her an doguma hazırlıkyım ama inanın canını çok sıkıo bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…