SAT'a göre 8. haftam bitecek hiç bir belirti yok bu durum normal mi?

sabahmeltemi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2012
1.495
27
48
Aydın
Merhaba arkadaşlar, anne adayları, anneler ve anne olmak isteyenler.Sizlere bir sorum olacak;ben hiç bir belirti yaşamıyorum sizce bu durum normal mi? Sizde durum nedir? Sadece hafif gögüslerim sızlıyor o da bu hafta azaldı. Başka belirti yok gibi bir de eskisinden sanki daha çok acıkıyorum gibi.Ne midem bulandı, ne başım döndü.Korkuyorum acaba ters giden bir şeyler mi var.İlk gebeliğim çok heyecalıyım.Çok istiyorduk bu bebeği bazı tedaviler gördüm.İlk gittiğimizde keseyi gördük.Yarına kalp atışı için randevü verdi.Aama ben hala bir şey hissetmiyorum ya kafama takıyorum.Lütfen bir şeyler söyler misiniz? (SAT:26 Nisan)

merhaba hayırlı olsun bebeğin
bende de hiç belirti yok hala yok :)
çok az aşerme oldu göğüs uçlarım çok koyulaştı hassaslaştı birazda kasıklarımda ağrı var onun harici ne bulantı nede baş dönmesi
kalbini ferah tut herkesin bünyesi bir değil

Canım hamilelik boyunca tek yapmaman gereken şey stres ve evham.

en yakın arkadaşlarımdan biri 5 aydır adet olmadığı için doktora gittiğinde 5 aylık hamile olduğunu öğrendi:))) 3-4 ay sonra da anne oldu:))

benim düşükle sonuçlanan hamileliğimdeyse, daha günüm geçmeden hem ben hem de eşim hamile olduğumu anladık. koku ve göğüs ucu hassasiyeti, mide bulantısı, sudan tiksinme vs. tavan yapmıştı.

hamilelik denen şey kişiden kişiye değişen tamamen bireysel bir tecrübe. yaşayarak görecek, öğreneceksin. senin hamileliğin bir başkasınınkine benzemiyor diye stres yapma. hem daha çok erken hem de ne güzel işte en zor haftalarını kolaylıkla hissetmeden atlatacaksın belki de...

allah tamamına erdirsin, hayırlarla sağlıkla bebişini kucağına almayı nasip etsin rabbim. amin:)

mrb cnm oncelikle hayirli olsun bebisin ins sorunsuz kucagina alirsin hic dert etme cok normal benim de 2. ayimda basladi bulantilar agrilar vs bi kac hafta sonra da gecti :) simdi 5.ayimdayim gayet iyi geciyor cok sukur. bu evhamlar hhep oluyor ben de yapiyorm maalesef ama iste hem biz hem bebis olumsuz etkileniyor

Teşekkürler arkadaşlar.İlk gebeliğim olduğu için çok heyecanlı,endişeli ve stresliyim.Yaşım da 31 olunca:))Yarın bakalım gidince doktoruma da soracağım.Bu ilk doktorum olacak, değiştirdim de...Bir de hafif kasıklarımda iğnelenme var neden acaba.Bol bol uzanmaya dinlenmeye çalışıyorum.Haftaya da tatile çıkacağız, doktor bakalım ne dıiyecek....

ne güzel işte şanslı bir hamilesin keşke ben de senin gibi olsaydım...bulantıdan dolayı hayatım mahvoldu diyebilirim,ne yediğimden tat alıyorum ne içtiğimden....bence bol bol keyfini çıkar bak kalp atışlarını da duyarsın ohh miss senden güzeli yok:)

Teşekkürler,canım.Şanslımıyım bilmiyorum çünkü birkaç yerde okuduğumda bulantılar falan gebeliğin iyi gittiğine işaret falan yazıyordu gerçi bunu doğru bulmayan yazılar da vardı.Bilemiyorum, inşallah bir şeyler ters gitmiyordur.Canım,senin de inşallah düzelir bu halin:)Dediğim gibi ben bir kere bile mide bulantısı yaşamadım sadece geçen cok acıkmıstım herhalde ya da başka bir şeyden çok çok hafif midem bir değişik oldu....Hiç bir belirti olmayınca da insan kafaya takıyor:)

Bir de çok su içmemiz lazım değil mi? Ben normalde hiç içmem ama zorlayarak içiyorum bardak sayıyorum.1 bucuk litreyi zorla içiyorum

benim ilk hamileliğimde de şuan ki hamileliğimde de çok şükür ne mide bulantısı ne baş dönmesi yaşamadım...ilk hamileliğimden olan kızımda çooooooook şükür çook sağlıklı maşallah...korkulacak bir durum yok, merak etme, herkes aynı belirtileri yaşasaydı kadın doğum uzmanlarına gerek kalmazdı

evet canım bebeğin bulunduğu sıvının azalmaması,kendini yenileyebilmesi-sindirim sistemimizin düzenli çalışabilmesi-enfeksiyona yakalanma durumunu azaltabilmek gibi birçok sorunla karşı karşıya kalmamak için bol bol su içmek gerekiyor.. en az 2.5 litre olmalı..

Merhaba arkadaşlar, doktordan geldik.Çok şükür ki kalp atışlarını duyduk çok hızlı atıyordu:) Maşallah bebeğime.Bir oh çektim.Darısı sizlerin başına inşallah.Tam 8 haftalıkmış.bir kaç gün sonra gebelikte şekere bakmak için şeker yükleyeceklermiş bana.Şu an için her şey yolundaymış.Progestan ilacını neden verdi diğer doktor dedi.Kanaman da yokmus dedi.Bitince daha içme dedi. Yolculuk için ise bol sıvı alarak ve 1 2 saatte bir mola vererek yürüyerek bacaklarını dinlendir dedi..

Benim gibi olanlar endişelenmesin.Demek ki hiç bir belirti olmadan da maşallah düzgün gidiyormuş gebelik:))) çok çok hafif belirtilerim vardı.

gözünüz aydın..Allahım her kontrolünde daha mutlu haberler almanı nasip etsin.. sağlıkla kucağınıza alın inşallah....

ya bu başlığı ve yazdıklarınızı okuyunca rahatladım.. benim de fazla belirtim yok arada gelip geçen kokulara bağlı bir bulantı oluyor ama çok sık değil.. bi de göğüslerim acıyor.. ilk gebeliğimde de boyle olmuştu sonra belirtiler kaybolmaya başladığında bebeğin kalbinin atmadığını öğrenmiştik..ve aldırmıştım
ama bu kez duydum kalp atışlarını
şimdi de belirtiler fazla olmayınca acaba ters giden bir seyler mi var diyordum hiç bir belirti de olmayabiliyormuş demekki.. inşallah bekleyen herkesin sağlıklı bir şekilde doğar bebişleri..

gözünüz aydın..Allahım her kontrolünde daha mutlu haberler almanı nasip etsin.. sağlıkla kucağınıza alın inşallah....

Tesekkur ederım canım.Amın ınsallah hepımızın.

Evet canım ben de korkuyordum ama dun kalp atıslarını duyunca rahatladım ayrıca herkesın aynı olcak dıye bır sey yokmus boyle dusunmek lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…