- 14 Mayıs 2011
- 2.082
- 2.014
- 103
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
G Gokcentigin , ben komşumu değil zabıtayı şikayet etmek istiyorum. Komşumun beni rahatsız etmesinin sebebi o adama güvenmesi, açık açık söyledi bunu. Zabıtanın verdiği cevaplar çelişkili değil mi? O zabıta amirinin ne zamandan beri orada olduğunu, diğer zabıtaların komşumu uyarırken kurduğu cümleleri ve amir olan arkadaşına bu zabıtaları şikayet ettiğini söyledi.
Yaşadığım bir komşu gürültü sorunum vardı. Cimer üstünden aktarılan şikayetlerimin komşumun tanıdığı zabıta amirine düştüğünü öğrendim. Komşum isim vererek bunu bana kendi söyledi. Ailem tedirgin olduğu için tüm şikayetlerimi "uzlaştım" diyerek haziran ayından geri çektim. Evden de ayrıldım, eve geri döndüm. Evde basket oynuyor hayvanlar. Cimere komşumun tanıdığı o zabıtanın ismini vererek, bu adam kim, görevi ne, bir daha şikayetlerimle ilgilenmesin diye bir dilekçe yazdım. Buna cevap vermeden, siz şikayetinizi geri çekmişsiniz, evsel gürültüye zabıtaca yapılacak yasal bir işlem yoktur diye cevap verilmiş. Oysa haziran ayında yazılı olarak tespit edilirse işlem yapılacaktır diye cevap verilmişti.
İl çevre müdürlüğünü aradım, belediyenin konusu ilgilenmek zorunda dediler. Anladığım kadarıyla bu zabıta amirini ele vermemek için şikayetimi bu şekilde kapattılar. Haziran ayında ve şimdi verilen cevapla beraber savcılığa gitsem beni dinler mi?
Kabahatler kanunu madde 36 da zabıta ilgilenir diyor.
Bana verilen cevaplarda zıtlık yok mu? Ben mi yanlış anlıyorum?
Ben aslında o memur ya da komşum ceza alsın diye uğraşmıyorum.Ben istiyorum ki, bir yetkili bu kızın sorduğu X isimli amir kim ya, diye bir sorsun, belki biraz endişelenir adam. Cimerden iş çıkar sanmıştım ama şikayetim zabıtaya yönlendirilip yine zabıta tarafından kapanmış.
Valilik Cimer e gidin, sikayet ettiginizi fakat isim bildirildigini gorevi kotuye kullandigini soyleyin
Ismi veren de zabita da para cezasi alir.
Cimer e yazarsaniz yine ayni kisiye duser
Ben cimer sorumlusuyum
Gerekirse daksil cekip birimlere gizli veriyorum
Gorevin vicdani sorumlulugu baska birsey sizi fena kandirmislar
cimer sorumlusuyum demişssiniz. bende cok haklı olduğum bir konuda yazmıştım. hastaneyle ilgili. yine o hastaneye gönderiliyor şikayet ve alakasız bir cevap geliyor. bunu nasıl aşarız
Asamazsiniz sistem bu
Sikayet nereyi sikayet ederseniz oraya gidiyor, kurum kisiye cevap veriyor herhangi bir denetim mekanizmasi yok
Bakanliga mufettis gerektirecek bir konuysa gidin sikayetleri de umursamadilar dersiniz
O kuruma cok sikayet gelirse ciddiye almiyorlar
Ama az olursa ciddiye alirlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?