Saygı hakedene gösterilir yaşı büyük olana değil sizce?

blueege

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2008
492
14
643
Arkadaşlar saygı saygı diyoruzda bu kelimenin içini farketmeden boşaltıyoruz .Büyüktür saygı göster lafına takıldım ben .Yani niçin yaşı büyük olan insanlar kötülük yapsada saygı göstermek zorundayız tamam terbiyesizlik yapalım demiyorum ama saygı hakedene gösterilir .klasik olacak ama biraz önce okuduğum forumda vardı. kaynana gelin muhabbeti .kaynanası kötü ama denen şu' olsun sen yinede saygı göstermek zorundasın o senin büyüğün'
bu nedemek ya arkadaşlar kötü olan bir insana saygı göstermek, yaptığın kötülüklere aynen devam et demek bence .O insanada kötülük yapıyoruz farkında olmadan sizce?

Büyüklere sagı göstermeliyiz elbette,ama beni,hayatımı,düzenimi didikleyen,huzurumu kaçıran biri olsa ona saygı göstersem ne yazar,göstermesem ne?Beynimde ve kalbimde yeri yoksa gerisi hikaye.:kahve:

bencede haklısın....bana etmediğini bırakan birisine kusura bakmayın saygı falan göstermem kaç yaşında olursa olsun..

İnsan sevmeyebilir bu her kim olursa olsun..sevmek zorundada değil. Sevmediğin insanla az görüşürsün görüştüğün süre içerisindede saygı göstermeli insan...eğer öylede saygı sınırlarını aşacak muhabbetler geciyorsa dahada azaltırsın ama sağda solda eleştiri yapmamak kaydı ile...kendimden örnek verirsem,Bir kadın eşinin ailesini sevmeyebilir ama asla saygısızlığa tahammülüm yoktur. Sevmiyorsan gelmezsin evimize ama abiminde hayatınıda zindan edemezsin..gelin görüşmek istemiyorsa görüşmez.. ama kocasının değerlerine saygı göstermek zorunda... Yoksa hayatta mutlu olamaz, Allah buna izin vermez... Bu konuda saygısızlık gösteririm diyenlerii şiddetle kınarım ben.....

İçerik nedeniyle” İlişkiler, Duygular ve Hayatın İçinden “Bölümüne taşınmıştır
Editör arkadaşımın da bilgisine

Saygi kavrami bence bizim toplumumuzda cok suistimal ediliyor...:delphin:

Ben bir insanin yasindan ziyade söylediklerine ve yaptiklarina saygi duyarim...:delphin:

O kadar cok kendi bilmez, yasini basini almis ama hayattan hicbir halt ögrenmemis insanlar varki...onlara saygi duymayi birak merhaba bile etmek istemem...ama olurya mecbur kalirsin gecinmeye mecbur bir ayni havayi tenefüs etmek zorundasin...yinede saygisizlik yapmam...:kahve:

Saygi ne kadar hak edene ise...Saygisizlikta o kadar haksiz yapar insani kanimca..:kahve:

tabıkı herkese saygı gösterilir.....öncelıkle ınsan oldugu için saygı gösterilir....
kımseyı sevmek zorunda degılızdır...ama saygı ..tanıdık tanımadık...
ınsanı bır duygu olmalısır....
büyüklere saygı ıse.....onların deneyımlerı vardır....
annedır babadır dededır......

ama gösterılen saygıdan yada sevgıden anlamıyorsa oda onun cahıllıgı yada...terbıyezıslıgıdır....
o zamanda..ilgiyi kesersın olur bıter...yada daha mesafelı olursun....

Son düzenleme:
Saygi kavrami bence bizim toplumumuzda cok suistimal ediliyor...:delphin:

Ben bir insanin yasindan ziyade söylediklerine ve yaptiklarina saygi duyarim...:delphin:

O kadar cok kendi bilmez, yasini basini almis ama hayattan hicbir halt ögrenmemis insanlar varki...onlara saygi duymayi birak merhaba bile etmek istemem...ama olurya mecbur kalirsin gecinmeye mecbur bir ayni havayi tenefüs etmek zorundasin...yinede saygisizlik yapmam...:kahve:

Saygi ne kadar hak edene ise...Saygisizlikta o kadar haksiz yapar insani kanimca..:kahve:

aynen öyle arkadaşım..katılıyorum sana..saygısız insanlara ,fesat insanlara ,kötü insanlara saygı gösterdikçe ,,ooooooooo ne güzel kimse yaşıma hürmeten bana bişi demiyor yada kimse bana birşey söylemiyor diyip ,rezilliklerine devam ediyor..birilerinin ona haddini bildirmesi ve yaptıklarını onaylamadığını göstermesi lazım..

bana kötülük yapana,yaşı büyük diye saygı gösteremem ben... saygı hakedene gösterilir. bu demek değildir ki terbiye sınırlarını aşacağım ve seviyemi düşüreceğim... gerektiği yerde ağırlığımı koyarım. ama seviyesiz bir şekilde değil tabii.

bizim toplumumuzda büyüklere saygı gösterilir elbette ama
hakedene...büyüklüğünü biliyorsa,gösteriyorsa saygı duyarım...
ama göstermiyorsa da saygısızlık yapmamalıyız....
aslında insana saygı duymak gerekiyor...küçüğünden büyüğüne...
saygı hak edilir diyebiliriz....
insanın kendine yakıştıramayacağı hiçbirşeyi,başkasına yapmaması gerekiyor...
saygı yoksa,saygısızlıkta olmamalı ama bizlerin hamurunda var..
ne olursa olsun biz saygıda kusur etmeyen Milletiz...
sevgiler...

bende katılıyorum arkadaşım sana
saygı hakedene göstermek gerek.
ama biizm toplumuzda bunu pek yapamıyoruz.
kaynanama saygı duyuyorum ama hakettiği için değil.
eşim için
onun annesi mecburen dinliyorum laflarını
ama inanın saygıyı haketmiyor.

bende katılıyorum arkadaşım sana
saygı hakedene göstermek gerek.
ama biizm toplumuzda bunu pek yapamıyoruz.
kaynanama saygı duyuyorum ama hakettiği için değil.
eşim için
onun annesi mecburen dinliyorum laflarını
ama inanın saygıyı haketmiyor.

Bende bunu demek istedim arkadaşım bende insanım karşımdakide insan ,sen kayınvaliden sana haksızlık yapsada saygı duyuyorsun istediğin şeyleri yüzüne söyleyemiyorsunhalbuki, bizimde çocuklarımız olunca bizde anne oluyoruz.kaynanalar diyor ya ben anneyim..Bizim anneliğimiz ne olacak yaşadığımız sıkıntılar (bu yaşı büyük devamlı saygı istiyen ama göstermeyen) büyükler yüzünden bizim kurduğumuz yuvaya saygı olmayacak mı ? bize yaşattıkları sıkıntılar yüzünden çocuğumuzun huzuru ne olacak?

saygı hak edene gösterilir elbette yaşla alakası yoktur ama
tepkiler farklı olur
saygısızlık yapan yaşıtınızsa istediğiniz bir biçimde uyarıda bulunursunuz
ama eğer bu kişi yaşca büyük ise vereceğiniz tepkiler sınırlı olur
aslında saygı büyüklere gösterilir değilde saygısız büyüklere verilen tepkiler
daha minumum olur demek daha doğru olur
kimse kimseye yaşında dolayı hürmet etmek zorunda değil
yaşca büyük olma hakkı insanlara başkalarının hayatları üzerinde
istediği gibi hüküm verme hakkınıda sağlamıyor
ama bu hakkı gasp eden kişiye göre muamelede değişiyor ister istemez

Ben karsimdaki herkese saygi gösteririm.
Büyük mü kücük mü o farketmez.
Bir kisiye saygi gösterdigim o kisiyi seviyorum anlamina gelmez cünkü saygi baska sevgi baska.
Yani ben ailemden böyle ögrendim...

Saygı görmek isteyen önce saygı duymayı bilecek.... sengözlerimebaksanab

Son düzenleme:
kötü insanlara saygıdan bahsediyorum zaten arkadaşlar.bana kötülük yapan insan beni zaten saymıyordur ,niye ona saygı göstereyim. laelaelaelaelae

Buyuk kucuk farketmez saygi hakedene duyulur, saygisizlik yapana da haddini bildiririm buyuk buyuklugunu bilecek, bas agritmicak, yasini kullanarak kendinden yasca kucugu ezmeye calismicak
bu kadar basit...

Saygıdan kastımızın ne olduğunu önce iyi belirlemek lazım bence.
Saygı söylediği söze karşılık vermemek midir ?
Her istediğini koşulsuz yapmak mıdır ?
Birbirine insanca davranmak mıdır ?

Herkes için bir saygı kavramı vardır.
Ben belki bekar olduğum için rahat rahat konuşuyorum, çünkü büyüklerimden saygısızlık görmedim hiç.
Ama görsem de gider onu insan yerine koyar konuşurdum.
Ha baktım ki laftan anlamıyor, sen sağ ben selamet derdim.
Ama selam sabahı da kesmezdim tabiki.
Bizim için büyükler el üstündedir, baş tacıdır.
Dünyanın en kötü insanı da olsa bir ilişiğim olur muhakkak.

Arkadaşlar saygı saygı diyoruzda bu kelimenin içini farketmeden boşaltıyoruz .Büyüktür saygı göster lafına takıldım ben .Yani niçin yaşı büyük olan insanlar kötülük yapsada saygı göstermek zorundayız tamam terbiyesizlik yapalım demiyorum ama saygı hakedene gösterilir .klasik olacak ama biraz önce okuduğum forumda vardı. kaynana gelin muhabbeti .kaynanası kötü ama denen şu' olsun sen yinede saygı göstermek zorundasın o senin büyüğün'
bu nedemek ya arkadaşlar kötü olan bir insana saygı göstermek, yaptığın kötülüklere aynen devam et demek bence .O insanada kötülük yapıyoruz farkında olmadan sizce?

aynen şekerim yerden göğe kadar haklısın walla,katılıorum sana.hakedene göstericen saygıyı.haketmedigi halde o kişiye saygılı dawrandıkça,o senin daha çok üstüne çıkıo.iyiliğini suistimal edio.

Bencede büyük küçük farketmez saygı duymayı hakeden herkese duyulur...

Back
X