Saygı hakedene gösterilir yaşı büyük olana değil sizce?

Herkese kredi veririm.. yaşı büyük olsun küçük olsun..
İnsna olduğu için herkese saygı duyarım ilk etapta..
devamı karşımdakine kalmış,kendisi belirler.. ister tüketir ister arttırır..
benden 30 yaş büyük ,insanlığından nasibini almamış birisine sırf Allah onu benden 30 yıl önce yarattı diye saygı duyamam..

bir sohbette içinde bulunmak istemediğim bir ortamda,bir kız hakkında atıp tutuyordu yaşını almış bir kadın.. ayıp ediyorsunuz dedim,kimseyi ilgilendirmez o kızın sizin tabirinizle "ne mal olduğu" ..

vayy efendim ben senin anneannen yaşında kadınım,bu ne saygısızlık,yaşımdan utan,büyükliğimden utan! neyinden utanmam gerekiyor ki anlamıyorum.. bazı insanlar 90 yıl yaşıyor kendine zerre birşey katmadan fesatlıkla lanetlikle.. niye saygı duyayım ki bu kadına?

kimseye sırf yaşlı diye saygı duymam,yaşlıysa o da yaşlanmanın hakkını verecek olgunlaşmış insan olacak..

bende gencim o zaman cahilim,beni de genç olduğum için idare etsinler,benim de herşeyi yapmak hakkım..

böyle bir saçmalık var mı yahu

Bence gösterdiğimiz saygı bizim aldığımız terbiyenin ve insanlığın göstergesi karşımızdaki insan hak etsede etmesede ister büyük ister küçük olsun biz kendi kişiliimizi gösteririz o yüzden karakterimizi bozmadan seviyeli bir şekilde davranmak zorundayız diye düşünüyorum...

Yaşı büyük olan birinin karşısında ister kötü ister iyi olsun saygı gösteririm, gösterilmelide...
Bu sevdiğim anlamına gelmez... kötü diye saygısızlık yaparsam aynı seviyeye düşmüş hissederim kendimi..
En fazla iletişimi keserim, ama yinede kavga gürültü, laf atma şeklinde saygıyı kaybettirecek şeyler yapmam. Sadece yaşı büyüklere değil herkese...

Tanıyıp sevdiğimiz için saygı gösterdiklerimiz.( Bu gurup hep varolması istenenlerin yer aldığı gurup örnektirlerdir de ayrıca. )

Tanımayıp sırf yaşı büyük diye saygı duyduklarımız. ( Bu guruptakiler armut değil koklayamadığımız için ne veya neci olduklarını bilmiyoruz ama sırf yaşına hitaben de olsa saygı duyuyoruz.)

Sırf birileri üzülmesin diye veya çıkarlarımız doğrultusunda saygılı olmak zorunda kaldıklarımız. ( Bu gurupta ikili oynamamıza sebeb olan gurup kim ne derse desin illaki bir zorunluluk dahilinde zerre kadar benimseyemediğimiz bir insana saygı duymak zorunda kalmışızdır.)

Birde tüm kişiliğini, iyiliğini, kötülüğünü herşeyini bilipte nefret etsekte saygı duyduklarımız. ( Burda da bir şey söylerim ağırına gider kalp krizi geçirir filan diye seneryolar yazıp susutuklarımız yer ediniyor. )

Velhasıl elbette saygı gösterene saygılı olunur ama bu her daim imkanlar dahilinde değil.

Back
X