Saygı kendiliginden mi olusur? Evlenemiyorum!

Bisey diyim mi Saygı önemli yalnız sen biraz daha zamana yayılması taraftarıymışsın ve emrivaki gelişmiş herşey..

Evlilik kararında kadının kararı daha önemli çünkü evin huzurunu kuracak kişi o. Sonradan da saygıyı oluşturmak zor olur, hatta imkansız. Biraz isteklerini söyle, tabiki de en ufak ayrıntıyı bile takipte olacaksın. Anne olunca çocuğunu o en ufak detaylarla büyüteceksin zaten. Ama kendinle konuş şımardım mı diye.. Birazda şımarıklık olmuş herhalde..

Adamı da huysuzlukla kaçırma sana değer veriyor, koruyor, anlıyor ve dinliyorsa hele..
deger veriyor, koruyor, anliyor, dinliyor..ve daha fazlasi var bu insanda..ama duygular bu ozelliklerin disinda mi kaliyor da ben yanina kosarak gitmiyorum acaba..yani keske şöyle bir sey olsaydi; bu insanin harika bir kalbi var, aşık oldum! o zaman en deli aşık ben olurdum kesin :( degil onun hareketlerini elestirmek, heyecandan agzimi acamazdim :((

Evet maasim onun iki katindan fazla..egitim durumumuz o da ben de lisans mezunuyuz ama ben iki üniversite okudum, yuksek yaptim v.s. baslarda aklima geliyordu hatta bizi tanistiran kisi ikimizin yaninda; hadi iyisin h..., kızın gelecegi parlak demisti..onda sadece gülmüştü..ama tanidikca maasimi v.s onemsemedigini anladim. yani tv de gördüğü bir ornekte soyle dedi mesela; bu nasil erkek kadinin parasiyla ev gecindiriyor utanmaz.. sonucta beraber gevindiricez ne alaka dedim;evimi gecindiririm maasina ne istersen yaparsın dedi, ama evlenince ne olur bilemem. ha ailesi konusunda ben de bu konuda mutlu olduklarini biliyorum. hatta annesi sunu derken duydum; kacirmayalim kizi bir an once bi yüzük takalim..egitim durumu etkiler mi bilmiyorum ama, keske dunyaya bakis acisi, olaylari yorumlayisi benden daha genis olsaydi :KK43: o zaman saygi duyabilirdim kesin

Dünyaya bakışı, olayları yorumlayışı... Senin ufkun daha geniş ondan bu durumda. En azından sen böyle düşünüyorsun. O sana imreniyor, iyi olduğunu biliyor dolayısıyla hiçbirşeyine kızmıyor çünkü sen yapıyorsan doğrudur. Hayatım senin kararın bu. Şu en son yazdıkların çok netleştirdi. Ama bil ki kadın daha baştan biliyorsa o adamdan 1-0 önde başladığını, o açık git gide artıyor. Evet çok çift vardır kadının daha eğitimli olduğu; ama iş maaşın 2 katı olmasına, hele ki kadının o erkeği eksik ya da kendi ayarında görmemesine geliyorsa; orda durup iyi düşünmek gerekiyor. Benim eşimin maaşı benden daha yüksek, çok da lider ruhlu, gelişime açık, kendisini geliştirmiş, kibar bi adamdır. Her türlü işte yardımcıdır bana. Ama benim eğitim durumum biraz daha iyi. Bu bile başlarda naptım ben dememe yetebiliyordu. Tabi ilk günleri evliliğin hem çok güzel hem çalkantılıdır ya, saçma da olsa takıyorsun işte bişeylere. Ve ben buna fena halde takılmıştım. Niye diye çok yedim kendimi niye benden daha iyisi değil... Halbuki adam biçok konuda benden iyi zaten. Ama işte oluyor bunlar. Ki ben çoook saygı duyup ona imrenmeme rağmen oluyordu bunlar. Sen bilirsin hayatım ama olmayacak galiba bu iş.

Dünyaya bakışı, olayları yorumlayışı... Senin ufkun daha geniş ondan bu durumda. En azından sen böyle düşünüyorsun. O sana imreniyor, iyi olduğunu biliyor dolayısıyla hiçbirşeyine kızmıyor çünkü sen yapıyorsan doğrudur. Hayatım senin kararın bu. Şu en son yazdıkların çok netleştirdi. Ama bil ki kadın daha baştan biliyorsa o adamdan 1-0 önde başladığını, o açık git gide artıyor. Evet çok çift vardır kadının daha eğitimli olduğu; ama iş maaşın 2 katı olmasına, hele ki kadının o erkeği eksik ya da kendi ayarında görmemesine geliyorsa; orda durup iyi düşünmek gerekiyor. Benim eşimin maaşı benden daha yüksek, çok da lider ruhlu, gelişime açık, kendisini geliştirmiş, kibar bi adamdır. Her türlü işte yardımcıdır bana. Ama benim eğitim durumum biraz daha iyi. Bu bile başlarda naptım ben dememe yetebiliyordu. Tabi ilk günleri evliliğin hem çok güzel hem çalkantılıdır ya, saçma da olsa takıyorsun işte bişeylere. Ve ben buna fena halde takılmıştım. Niye diye çok yedim kendimi niye benden daha iyisi değil... Halbuki adam biçok konuda benden iyi zaten. Ama işte oluyor bunlar. Ki ben çoook saygı duyup ona imrenmeme rağmen oluyordu bunlar. Sen bilirsin hayatım ama olmayacak galiba bu iş.
:( :( cok garip bir sekilde olmasini inanilmaz istiyorum.. ama galiba onunla ilgili degil, yuvam olsun artik istegi sanirim..ve yalnizligima geri dönme korkusu :( siz bu kadar olumlu ozelligin yaninda egitim durumunu taktiysaniz benim halim cok vahim :( teşekkür ederim yorumunuz icin.

Evet maasim onun iki katindan fazla..egitim durumumuz o da ben de lisans mezunuyuz ama ben iki üniversite okudum, yuksek yaptim v.s. baslarda aklima geliyordu hatta bizi tanistiran kisi ikimizin yaninda; hadi iyisin h..., kızın gelecegi parlak demisti..onda sadece gülmüştü..ama tanidikca maasimi v.s onemsemedigini anladim. yani tv de gördüğü bir ornekte soyle dedi mesela; bu nasil erkek kadinin parasiyla ev gecindiriyor utanmaz.. sonucta beraber gevindiricez ne alaka dedim;evimi gecindiririm maasina ne istersen yaparsın dedi, ama evlenince ne olur bilemem. ha ailesi konusunda ben de bu konuda mutlu olduklarini biliyorum. hatta annesi sunu derken duydum; kacirmayalim kizi bir an once bi yüzük takalim..egitim durumu etkiler mi bilmiyorum ama, keske dunyaya bakis acisi, olaylari yorumlayisi benden daha genis olsaydi :KK43: o zaman saygi duyabilirdim kesin
Maddl konulardakl tavri cok iyi.Normalde boyle dusunmezler.Guven cok onemli
.Eli yuzu duzgun icin isiniyorsa maasini senden daha kulturlu olmasi gerektlgini onemseme.Guven ve ic isinmasi cok onemli.Tabi kultur meselesi cok geride degilse..

yakışıklı bi cocuk ama benim tipim diyemem, orantisiz yuz hatlari daha yakışıklı gelmistir bana..ama şükür
maasi hic ama hic takmadim. paraya hic deger vermiyorum, sulaleye hediyeler alırım aklima esince sevgilime de öyle..cok eziliyorum alma der hep..
evet cahil biri asla degil, genel kültürü cok olmasa da gayet iyi. ama daha gelisime acik, kitap okuyan biri olabilirdi. internetten kaptigiyla iste..ama bunu yansitmayi beceremiyor sanirim. hani bazisi gelir karsina ilk gorusmede ayy asla dersin ya, oyle demedim hic..demek ki icim ısınıyor, ask yok zira..

merhaba, öncelikle şunu soyleyim ben her guzel günde,aklimda bir sorun yaratan , bütün gun ona üzülen biri, simdiye kadar hic tam anlamiyla sukretmis ve kendini mutlu etmis biri değilim malesef.her seyde bir kusur mutlaka bulurum.
neredeyse bir yıldır bir iliskim var. Ailesi, kendisi o kadar iyi ki..cocuklarima baba olacak, evine sahip cikacak, beraber oldugumda sıkılmadığım, her anlamda bana denk ve beni mutlu etmek icin çırpınan biri..
Ancak sanırım ben bu cocuga saygi duymuyorum. sanirim diyorum çünkü taktir ettigim cok özelligi var, cok sabirli, güçlü duran bir adam. ama bazen konusurken ;üfff sacmalama yaa diyip sinir olmuslugum, bu ne salak bi espri diye icimden soylemisligim, ya da sesimi ona korkmadan ne bileyim incitecegimi dusunmeden yukseltip malesef azarlamisligim oluyor. sonrasinda ozur dileyip cok pisman oluyorum ama kendimi tutamiyorum kahretsin ki..evlilik karari veremiyorum ki aileler tanisti. daha onceki konumda bahsetmistim emrivaki gelisti her sey, ben biraz daha zamana yayilmasi taraftariydim..size sorum şu; saygi kendiliginden mi olusur? bu adam bu saygiyi bende olusturamamis mi? yoksa ben en ufak ayrintilari takip yine bir kulp bulup hayatimi zehir mi ediyorum? lutfen cevaplarinizi esirgemeyin..:KK43:

Kalbinin çarpmasına sebep olmayan, onu kaybetme korkusu yaşamadığın bir adamla evlenilmez, aynı yastığa baş koyucaksınız bu durumda seni mutlu bir kadın yapabilir mi? Sanmıyorum.. Mesela şu an sarıldığınızda ya da yakınlaştığınzda ayaklarını yerden kesiyo mu?
Umarım anlatabildim ne demek istediğimi..

:KK43: :KK43: cok garip bir sekilde olmasini inanilmaz istiyorum.. ama galiba onunla ilgili degil, yuvam olsun artik istegi sanirim..ve yalnizligima geri dönme korkusu :KK43: siz bu kadar olumlu ozelligin yaninda egitim durumunu taktiysaniz benim halim cok vahim :KK43: teşekkür ederim yorumunuz icin.

Bak ailenin fikrine güvenir misin? Ben çok inanırım anne babamın öngörü sahibi olduklarına mesela; evlilikte de onları dinledim. Sonuçta mutluyum. Sen de onların fikrini sor ve güven. İnan görüyorlar bazı şeyleri. Ama herşeyi anlat açıkça onlara. Aranızdaki benzerlikleri, farklılıkları, önemli olduğunu düşündüğün diyalogları... Evliliğe geç kalınmaz bunu unutma. Koşarak gittiğin şey evlilik mi yoksa bu adam mı bunu bilmelisin. Evlilikse; o bir gün olacak mutlaka acele etme. Bu adamsa bir an önce istiyorum dediğin, kararın olumlu zaten, seviyorsun, kabul etmiş aklın bu işi.

azcik sert olcak ama yaa, haksiz miyim :KK43:(( hic ama hic beceremiyor, kiskanclik yaparken bile aglamakli oluyor
Bosver yaa;cok toy dusuynuyorsun.Hic aci cekmemissim belli...

azcik sert olcak ama yaa, haksiz miyim :KK43:(( hic ama hic beceremiyor, kiskanclik yaparken bile aglamakli oluyor
Şimdi sert olsun dersin. Aynı çatı altına girince katlanamazsın. Evlilikde yumuşak huylu erkek her zaman daha iyidir. Belli bir süre sonra katlanamıyorsun. Bunlar hep tecrübeyle sabittir. Dört dörtlük kimse yoktur hayatta. Biraz olumlu bakıp zaman geçirmeye tanımaya bakın.

Şimdi sert olsun dersin. Aynı çatı altına girince katlanamazsın. Evlilikde yumuşak huylu erkek her zaman daha iyidir. Belli bir süre sonra katlanamıyorsun. Bunlar hep tecrübeyle sabittir. Dört dörtlük kimse yoktur hayatta. Biraz olumlu bakıp zaman geçirmeye tanımaya bakın.
tecrubeler benim icin cok ama cok onemli..cok tesekkur ederim. dediginiz gibi biraz daha zaman..gidecek yasimdan gitsin, gec olsun güç olmasın napayim. sagolun

Şöyle soyliyeyim onu sevmiyorsun ve onu kirsanda seni ne çok sevdiğini, yaptiğını görmezden geleceğini biliyorsun.yapma cok pisman olursun evlenmeye,sevmeye,saygiya deger nadir insanlardır bu tip beyler.

Daha evvel sevdigin ve unutamadığım biri varmi?
Daha once birini sevdim ama unuttum onu. daha dogrusu iyi ki olmamis diyorum. cok asiktim ama burnumdan gelmişti. simdi düşündüğüm veya unutamadigim biri yok. evet nadir insanlardan dediginiz gibi..ah kalbimm bi kere de sözümü dinle.!

Daha once birini sevdim ama unuttum onu. daha dogrusu iyi ki olmamis diyorum. cok asiktim ama burnumdan gelmişti. simdi düşündüğüm veya unutamadigim biri yok. evet nadir insanlardan dediginiz gibi..ah kalbimm bi kere de sözümü dinle.!

Kalp sözünüzü dinlemesede zorla dinleteceksiniz.Aynı nefsi terbiye etmek gibi, torpuleyeceksiniz. hayat sınavdan ibaret.Her şeyi kalbe bırakırsanız,bırakırsak halimiz ne olacak.
Daha ötesi şeytan fısıldar da kulağınıza kalbinize daha pisman eder.
Kaçan kovalanir misali, bu kez kaybedersinizde kovalarsanir işe yaramaz.

evlendikten sonra o sert erkeğin sana neler yapacağını hiç düşündünmü?
gazetelerin 3. sayfalarına bak sana bir fikir versin..

Kalp sözünüzü dinlemesede zorla dinleteceksiniz.Aynı nefsi terbiye etmek gibi, torpuleyeceksiniz. hayat sınavdan ibaret.Her şeyi kalbe bırakırsanız,bırakırsak halimiz ne olacak.
Daha ötesi şeytan fısıldar da kulağınıza kalbinize daha pisman eder.
Kaçan kovalanir misali, bu kez kaybedersinizde kovalarsanir işe yaramaz.
aynen bir doktor arkadaşım gibi konustunuz, dinleteceksin sözünü bazen demişti, hayaller her zaman mutluluk getirmez gercek hayata dön demişti

Allah korusun..dışarı sert, evinde kedi olsun mümkünse ama sanirim oylesi yok :)

öyle yok işte dışarıda sertse evinde de serttir yani bilemezsin ama sert olsun diye diye kendini ateşe atarsın o yüzden elindekinin kıymetini bil böyle dövse seni sövse pek aşık olucaksın galiba.

öyle yok işte dışarıda sertse evinde de serttir yani bilemezsin ama sert olsun diye diye kendini ateşe atarsın o yüzden elindekinin kıymetini bil böyle dövse seni sövse pek aşık olucaksın galiba.
Allah korusun, ben korkagim aslinda, dayak falan Allah korusun :(((( sadece disari karsi biraz dominant görünsün yanimda istiyorum, söz dinletebilsin, mesela arkadaslari cok dalga geciyor, ya niye izin veriyosun dedim, ya erkekler böyle sizin gibi alinmayiz biz diyor. ama benim yanimda bari izin verme buna di mi ama

Back
X