Peki hanımefendi dinle, insanların kutsallaryla dalga geçmek serbest mi.. Düzgün bi şekilde dini terimler kullanmayın denilemez mi.. İlla Allahı boşver, peygamberi, kitabı katma gibi iğneleyici sözle mi uyarı yapılmalı...
Bakın bi kaç gün önce bi konuda kadın derdini anlatırken karsidaki kişiden bahsederken ateist olduğu için ahlaksız ve vicdansız dedi.. Ben orada insanların ahlakları yada vicdanlarını inanışları ile bağdaştirmayın çünkü tezini çürütecek nice örnekler var diye uyarı yaptım..tarz yanlış olabilir, kimsenin terbiyesinden sorumlu değiliz. ama burda yorum yaparken, din yerine ahlak üzerinden gitmemizin daha doğru olduğunu düşünüyorum. dini kurallar kişiye göre bile değişiklik gösterebilirken, ahlak kuralları geneldir.
Siz neden saldiri diye nitelendiriyorsunuz. Kiblemek isteyen zaten kibler. Cogunun amaci igne degil uyari aslinda ama siz oyle anliyorsunuz.
çünkü kültüre yerleşmiş. ''herşeye de allahı katmayın'' cümlesi dalga mı içeriyor..Uyarı dalga geçilerek yapılmaz.. Herşeye de Allahı katmayın diye uyarı olmaz.. Dini terim kullanmayın denilebilir mesela...
kaldı ki Allah kelimesi o kadar çok kullanılıyor ki normal hayatta bi ateistın ağzından duymanız bile mümkün. ..
genelde insanlar dini baskalarını yargılamak icin kullanıyor en basitinden birisi konu acıyor evlenmeden once beraber oldum sevgilimle diyor hemen dini konuya katıp gunah nasıl yaparsın vs gibi seyler konusuluyor yanlıs olan bu..tabi siz tam olarak hangi konudan bahediyorsunuz bilmiyorum heralde birseyler oldu
anladım sizin demek istediginizi..tabiki bencede o tarz bir uslup kullanılmıssa cok yanlıs..ben soyle dusunurum insanlar her yerde Allahın adını kullanıp olur olmadık cumleler kullanıyor bu nedenle herseye Allahı katmayın adını layıkıyla anın denebilir ama sizin soylediginiz durumda tabiki gereksiz olmus..bu nedenle forumda dini konular konusulması yasak işte herzaman tartısma cıkıyor ne yazıkkiElbette onları da doğru bulmuyorum arkadasin dediğin gibi konulara toplum değerleri ve ahlâk açısından yaklaşılabiliriz.. Ama biri Allaha çok dua diyorum bu dert için diye yazdığında, hemen " her ota samana Allahı katma, dua etmene gerek yok etik davran yeter" diye bir yargılamaya gidilirse bu saygısızlıktır...
öncelikle bir düzeltme yapayım ;
forumda dini bir cümleyle yorum yapmak yasak değil sadece bir dini ya da dinsizliği tartışmak ve din unsurlarına hakaret etmek yasak ! örnekse geçen gün birisi başörtüsüne çaput dediği için banlandı !
bir diğer örnek; sizin bu konunuzdaki yorumlarda tartışmaya dönüşecek olursa konunuz yönetim tarafından kilitlenecektir
forumun dini inancı olanlara saygısı olmasa "duamız sizinle" gibi dini bir bölümü olmazdı
yani forum kuralları dini de dinsizliği de korumak için var..
hangi açıdan olursa olsun bahsettiğiniz ifadelerle (Allahı katmasanız şaşarım) ya da (sen zaten inançsızsın vay vay vay) gibi verilen tepkiler tabi ki çirkin ama siz de böyle tepkileri kib leme hakkına sahipsiniz, dini değerlere saygısızlıktan o kişi banlanır..
mesela beni rahatsız eden şey de şu ; ister dini olsun ister normal bir yorum olsun konu sahibi yorum yapanın yorumundan rahatsız değilse başkalarına ne oluyor anlamıyorum !
sonuç olarak forumda her konuda densiz konuşan insanlar olabileceği gibi bu konuda da konuşanlar olabilir, yapmanız gereken k.i.b lemek..
herkes haddini bilecek !! o kadar !!
Dinlere inanmayan biri olarak biri bana da yorumunda Kuran, Islam, Musluman, kitap vs terimler kullansa ben de "onlari katma" derim. Aynen burda size denilen gibi. Inanmayan insana boyle terimler kullanmaniz hos degil zaten. Dinleri karistirmadan da dusuncenizi soyleyebilirsiniz herhangi bir konuda. Herkes sizin inandiginiza inanmadigina gore kendi inancinizi araya katmaniz zaten yersiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?