• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

saygı saygı saygı! !!!!!!!!!!!

Aynı şeyi söylüyoruz aslında ben inanmayan birine nasıl Allahtan bahsetmeyeceksem inanan birinin konusuna gidip Allah, kitabı katmayın ı diye ahkâm kesmeyecekler...
Bu olay hangi konuda oldu?
"Allah'a dua ediyorum" diyen birine saldirildigina rastlamadim ben daha once. Saldiran kisi zaten ayip etmistir. Siz nerede gorduyseniz gosterin de kotu icerik yapalim.

Alakasiz bir konuda hadisleri dizdiyseniz aldiginiz tepki cok normal bu arada. Var oyleleri cunku. Bu da bu forumda yasak. Genel olarak herkesin dinine, inancina saygi var. Ama ayrintiya gerek yok. Hele hele kitapla dinle uste cikma cabasina hic yer yok.
Ben forumda dinden hiç bahsetmedim bu konu hariç.. Öyle hadiste sıralamadim hatta buradaki yorumları okursanızbeni daha iyi anlayacaksınız...
varsayalim ki inancımla ilgili birşeyler yazdım.. Kibleme diye birşey var... Yöneticilerde uygun görürse banalanırım, hadi daha ileri gidip sayfaya şeriatı getirmeye kalktım diyelim engellenirim olur biter..
ben birilerinin inançsızlığı ile dalga geçme hakkına sahip değilim aynı şekilde birileri de benim kutsal saydıklarımla dalga geçme hakkına sahip değiller...

Elbette onları da doğru bulmuyorum arkadasin dediğin gibi konulara toplum değerleri ve ahlâk açısından yaklaşılabiliriz.. Ama biri Allaha çok dua diyorum bu dert için diye yazdığında, hemen " her ota samana Allahı katma, dua etmene gerek yok etik davran yeter" diye bir yargılamaya gidilirse bu saygısızlıktır...

Oradaki yorumda yargılanan (yargılama olumlu veya olumsuz olabilir) konu sahibinin Allah'ım beni bu düşüncelerden sıyır diye dua etmesiydi ama. Yorumda da bu düşüncelerden sıyrılmanın Allah'a havale edilmesi ve yardımın ondan beklenmesi yerine kendi aklını, fikrini kullanarak etik açısından o kişilerden birini seçip yoluna devam etmesi söyleniyordu, kendi adıma kutsala saygısızlık görmedim, hatta nafile yere kutsal isim anmamaya dikkat çekmek olarak düşündüm, o kutsal; onu bu işe karıştırmayın babında. Gündelik olaylarda kişinin inancını yaptığı eyleme bu kadar bulaştırması kendi tercihidir ama yaptığı şey bariz hata olan insanın vara yoğa şeytana uydum demesi gibi bir şey oluyor.

insanlara vitamin iğnesi gibi enjekte etmek lazım şu saygıyı

Yok arkadaş ben anlamayacağım kocaman bi şirkette ateistın, hristiyanın, yahudinin, budistın vs bir arada olduğu yerde çalışıyorum benim müslümanlığımı bu kadar aşağılamadı hiçbiri saygı duydular fazlasıyla benimde onlara saygı duyduğum gibi... Ama burada biri Allah desin, dua desin hemen bi muhalefet " Allahı katmasan şaşardim,dua yı boşver, Kuranı karıştırma meseleye" gibi elit görünen basit yorumlar yapılıyor.. Ben senin inançsızlığına saygı duyuyorsam bi zahmet sende benim kutsallarıma dil uzatma...
Elit görünen basit demişsiniz ve ne kadar saygılı olduğunuzu belli etmişsiniz . :)

Yok arkadaş ben anlamayacağım kocaman bi şirkette ateistın, hristiyanın, yahudinin, budistın vs bir arada olduğu yerde çalışıyorum benim müslümanlığımı bu kadar aşağılamadı hiçbiri saygı duydular fazlasıyla benimde onlara saygı duyduğum gibi... Ama burada biri Allah desin, dua desin hemen bi muhalefet " Allahı katmasan şaşardim,dua yı boşver, Kuranı karıştırma meseleye" gibi elit görünen basit yorumlar yapılıyor.. Ben senin inançsızlığına saygı duyuyorsam bi zahmet sende benim kutsallarıma dil uzatma...

günümüzde bazı insanlar dini kullanarak bişeyler yapmaya çalıştığı için bazı insanlarda bu konuda ön yargı oluştu.

Profesör olan hocamın bu konuda bir Lafı vardı . Türkiye'de herkes hoca herkes doktor derdi . Gerçekten öyle. Din konusunu din adamları anlatsın hem daha doğru bilgi olur . Ortalıkta bu kadar yanlış bilgi de dolaşmaz .

Oradaki yorumda yargılanan (yargılama olumlu veya olumsuz olabilir) konu sahibinin Allah'ım beni bu düşüncelerden sıyır diye dua etmesiydi ama. Yorumda da bu düşüncelerden sıyrılmanın Allah'a havale edilmesi ve yardımın ondan beklenmesi yerine kendi aklını, fikrini kullanarak etik açısından o kişilerden birini seçip yoluna devam etmesi söyleniyordu, kendi adıma kutsala saygısızlık görmedim, hatta nafile yere kutsal isim anmamaya dikkat çekmek olarak düşündüm, o kutsal; onu bu işe karıştırmayın babında. Gündelik olaylarda kişinin inancını yaptığı eyleme bu kadar bulaştırması kendi tercihidir ama yaptığı şey bariz hata olan insanın vara yoğa şeytana uydum demesi gibi bir şey oluyor.

Eğer sadece oradaki yorum olsa tamam haklısınız derim de çok rastladim songünlerde küçümsediği bariz olan yorumlara...

Farkında mısın bilmiyorum ama açtığım başlık eleştri başlığı ne yapmam lazımdı acaba methiye mi dizmeliydim..
kimsenin sizin methiyelerinize ihtiyacı yok .
Din allah ile kul arasındadır .Kimseye fetva vermeye de yetkiniz yok .
Bu şekilde konu açarak neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz .
Ortada bir saygısızlık varsa saygısızlık yapanı bağlar .Konu açacak kadar dertlenecek ne var .Sizin inancınız ne ise o şekilde yaşamaya devam edin ama insanları ikiye ayıracak şeyler yazmayın yazınca da verilecek cevaplara saygı duyun .

forumda hangi konuyla alakalı olursa olsun hakaret, küfür yasak oldugu gibi; uyeler ve forumla ilgili konu acmak da yasak. bdv bölümünde de din icerikli konu/yorum yasak.
bunlar konu actıgınız bölümdeki en ustte sabit konu olarak yazıyor zaten.
bu konunuzla ilgili degerlendirmeyi zaten moderatorler yaparlar.
ancak sizin kutsallarınız veya inancınızla ilgili sahsi bir hakaret gordugunuzde bunu kib butonunu kullanarak bildirmek yerine neden konu actınız ki?

ayrıca dini cumlelerle temennilerini dile getiren veya taziye mesajı yazan pek cok insan var, hicbirine ne saygısızlık yapıldıgını gordum ne de banlandıklarını.
sizin bahsettiginiz konunuz ozelinde daha farklı bir durum mu var acaba?
cunku bazı uyeler de dini ogeleri, farklı inanca mensup kisiler uzerinde baskı aracı olarak kullanmaya da calısabiliyorlar,
sizin hassasiyetinizin goz onunde bulundurulmasını istemeniz gibi onlar da farklı gorusteki insanların hassasiyetlerini gormezden geliyor. boyle bir yorumun uzerine yapılan uyarıya da denk gelmis olabilirsiniz...

aslında tam da sizin belirttiginiz nedenlerle bu bölümde dini icerik yasak ; )

forumda dini ve siyasi yorumun yasak olmasi mantikli, cunku akilli uslu kendini ifade edebilen millet degiliz genelde, duygusallik da var, buna bagli fevrilik de.. hemen karisiyo ortalik ve kavga cikiyo, acilan konu unutuluyo, 20 küsur sayfa tartisma ve dayatma sürüyo..
ama birisi yorumunda kendi inancina gore yorum yaptiginda (kimseye satasmadan), hücuma kalkilip bi entelektuel triplere girilmesini ben de tasvip etmiyorum..

Bende geçmiş zamanda bu konuda rahatsızlığımı dile getirdim.Ve Mune bu konuda bir uyarısında dini terimler kullanmak değil dini tartışma yasak diye belirtmişti.

Mümin bir kişi için din ve diğer işler diye bir ayrım olmaz ki.Din hayattır.İnanan için dinin olmadığı konu olamaz ki.

Ama elbette uzun yıllardır laiklik eğitiminden geçirilmiş bir toplumda böyle bir ayrımı yapmak üzere beyinler kodlanmıştır.

Dini tartışma elbette yasak olmalı.Tartışmak demek dini bir görüşü kabul ettirmeye çalışmak demek.Yasak olan bu.

Zaten tartışmak kimsenin din ile ilgili görüşünü değiştiremez tam tersine güçlendirir.

Oysa her konuyu dinimizin uyarılarını,yasaklarını,emirlerini,müjdelerini,hadisler ile,ayetler ile,dualarala yanıtlayabilmeliyiz.Bunu yaparkende elbette propaganda havasına sokmadan yapmalı ve eğer konu sahibi bu yaklaşımı istemiyorsada elbette bunuda kabullenip,uzatmamalıyız.

Burda amacımız birbirimize destek olmak,yoksa hiçbirimizin diğerinin görüşlerine ve yaşantısına müdahale etmek gibi bir görevi ve hakkı yok.

Ben sizi anlıyorum.Burda öyle bir hava yaratılıyor ki dini en ufak bir ifade de hemen yok kiblerim bak banlanırsın,hemen uyarıyorlar bak yasak....

kimsenin sizin methiyelerinize ihtiyacı yok .
Din allah ile kul arasındadır .Kimseye fetva vermeye de yetkiniz yok .
Bu şekilde konu açarak neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz .
Ortada bir saygısızlık varsa saygısızlık yapanı bağlar .Konu açacak kadar dertlenecek ne var .Sizin inancınız ne ise o şekilde yaşamaya devam edin ama insanları ikiye ayıracak şeyler yazmayın yazınca da verilecek cevaplara saygı duyun .

Saygısızlık yapilani da bağlar ve ben bu konunuyu bana saygısızlık yapıldığını düşündüğüm için yasak olduğu halde açtım...
Kimseyi ikiye ayırma gibi bi fikrim yok, kimse benim kutsal saydıklarıma dil uzatmadığı sürece.... Din kendi içimizde yaşamamız gerek konusuna gelince ben inancımı kendi içimde yaşayacak isem inançsızlarda öyle yapsınlar...

forumda dini ve siyasi yorumun yasak olmasi mantikli, cunku akilli uslu kendini ifade edebilen millet degiliz genelde, duygusallik da var, buna bagli fevrilik de.. hemen karisiyo ortalik ve kavga cikiyo, acilan konu unutuluyo, 20 küsur sayfa tartisma ve dayatma sürüyo..
ama birisi yorumunda kendi inancina gore yorum yaptiginda (kimseye satasmadan), hücuma kalkilip bi entelektuel triplere girilmesini ben de tasvip etmiyorum..
biz şimdi birisi dara düştüğünde diyoruz ki allah kolaylık versin allah sabır versin .Bu lafa kim ne diyebilir ama desem ki efendim dinimizde de çok günah . Tabii ki karşı çıkarlar . Kimse kimseden fetva istemiyor .İtici oluyor .Böyleleri dinden soğutur adamı

Saygısızlık yapilani da bağlar ve ben bu konunuyu bana saygısızlık yapıldığını düşündüğüm için yasak olduğu halde açtım...
Kimseyi ikiye ayırma gibi bi fikrim yok, kimse benim kutsal saydıklarıma dil uzatmadığı sürece.... Din kendi içimizde yaşamamız gerek konusuna gelince ben inancımı kendi içimde yaşayacak isem inançsızlarda öyle yapsınlar...
hiçbir inançsız kişi durduk yere kimseye laf atmaz ama dindarım diyen insanlar illaki bir şekilde karşı tarafı rahatsız ederler .Günah ,cehennemde yanacaksın vs vs.

ateiste özgürlük varsa budiste de var müslümana da. tabiri caizse :Kendinize Müslüman olmayın :)

Back
X